Senior dating ❤️
De 8 bedste datingsider for ældre

Jesper Jensen

Jesper Jensen

Datingekspert og redaktør

Det kan være svært at være senior og single, for hvor skal man lige finde kærligheden? Bylivet er ofte fyldt med unge mennesker, og diverse datingapps domineres typisk også af de yngre generationer.

Svaret for mange seniorer, der leder efter kærligheden, er en senior-datingside. På en sådan datingside kan du nemlig møde ligesindede uden at blive forstyrret af en masse unge mennesker, der befinder sig helt andre steder i livet, end du gør. 

Vi har kreeret en overskuelig oversigt over danske senior-datingsider, hvor du kan læse nøgleinformationer om de forskellige sider og dermed lynhurtigt finde den/de side(r), der passer til dine behov og ønsker. 

I vores test af mere end 30 forskellige danske datingsider har vi særligt lagt vægt på, hvor godt de forskellige sider har præsteret inden for følgende parametre:

  • Brugervenlighed
  • Funktionsmuligheder
  • Aktivitetsniveau
  • Grad af seriøsitet for brugerne
  • Pris. 

Samtlige af de datingsider, vi har oprettet os på og testet, har vi givet en samlet karakter på en skala, der går fra 0 til 5. 

En datingsides samlede karakter er altid et gennemsnit af fem individuelle karakterer, der gives på baggrund af, hvor godt en datingside – i vores øjne – præsterer inden for de føromtalte parametre.

Læs mere om, hvordan vi anmelder her

Foruden vores egne førstehåndserfaringer har vi i forbindelse med vores vurderinger og bedømmelser af diverse datingsider også søgt viden og indsigt via andenhåndsberetninger, heriblandt forbrugeranmeldelser på Trustpilot og artikler på større danske nyhedsmedier samt i velrenommerede forbrugermagasiner.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

4.4/5

Målgruppe:

Folk over 50

Aktivitetsniveau:

Højt

Primær aldersgruppe:

50-75 årige

Umiddelbart vil vi vurdere, at Senior.dk er den førende senior-datingside i Danmark målt på antallet af medlemmer. Derfor kan du roligt forvente et fornuftigt aktivitetsniveau, hvis du tilmelder dig Senior.dk.

Ligeledes kan du forvente en overskuelig brugerflade samt en masse sjove og fine funktioner, som vil bevirke, at du får en både sjov og effektiv online dating-oplevelse.

Aldersgrænsen er 50 år

For at blive medlem af Senior.dk skal du være fyldt minimum 50 år. Her har folkene bag platformen nemlig sat aldersgrænsen.

Senior.dk er derfor ikke et sted for ungdomslingo og hashtags. Det er derimod et sted for et utal af datinglystne seniorer, der er på udkig efter en kæreste eller nye venner.

Seriøs platform

Senior.dk er en datingside, som fra sin begyndelse har haft følgende mål: at være en seriøs platform for senior dating. 

Siden grundlæggelsen af Senior.dk er der løbet en del vand igennem åen, men hovedformålet er der ikke rykket det mindste ved. Derfor bestræber Senior.dk sig stadigvæk på at være en utrolig seriøs datingplatform den dag i dag. 

Aktiv indsats for at undgå useriøse profiler

Senior.dk allokerer en del ressourcer til at holde siden fri for trolls (digitale drillepinde) og lignende. 

Helt konkret betyder dette, at flere af Senior.dk’s ansatte afsætter en del tid til at slette useriøse og inaktive datingprofiler. 

Gratis oprettelse

Ønsker du at oprette en profil hos Senior.dk, vil det sikkert glæde dig at høre, at dette er ganske gratis.

Dog skal du være forberedt på, at du med en gratis profil vil være underlagt en række begrænsninger, og at du vil være nødsaget til at opgradere dit medlemskab til et betalt et af slagsen, hvis du eksempelvis ønsker at udveksle beskeder med de andre medlemmer. 

Heldigvis er Senior.dk’s priser meget konkurrencedygtige, hvorfor et medlemskab hertil næppe vælter dit budget. 

Fordele

Ulemper

Hvad koster et medlemskab hos Senior.dk?

PeriodePer månedI alt
1 måned125 kr.125 kr.
3 måneder83 kr.249 kr.
6 måneder69 kr.414 kr.
3.5/5

Målgruppe:

Singler over 50

Aktivitetsniveau:

Mellem

Primær aldersgruppe:

45-70 årige

Singles50 er en yderst brugervenlig platform, som appellerer til singler, som er seriøse i deres jagt på kærligheden. 

Platformen byder på en række fine funktioner, som formentlig vil gøre din online dating-oplevelse både sjov og effektiv. En række af disse funktioner er muligheden for at foretage videoopkald og en sjov ‘swipe-funktion’.

Hvor gamle er brugerne?

Siden henvender sig – trods navnet – til +40-årige, og det er vores erfaring, at de fleste af sidens brugere befinder sig i aldersintervallet 45-65 år. 

Byder på relevante partnerforslag

Opretter du dig hos Singles50, vil du skulle besvare en række personlige spørgsmål, og denne spørgsmål-svar-proces anbefaler vi dig at være grundig omkring. 

Svarene på spørgsmålene kommer nemlig til at danne grundlag for de partnerforslag, som en avanceret algoritme sørger for at udvælge til dig. 

Med andre ord betyder det altså, at desto bedre og mere retvisende du svarer på diverse spørgsmål, jo mere relevante partnerforslag vil du få.

Partnerforslagene vil være baseret på værdier, ønsker, holdninger og krav til en partner, og det er naturligvis op til dig selv at vurdere, hvorvidt et partnerforslag er værd at kontakte eller ej.

Fordele

Ulemper

Hvad koster et medlemskab hos Singles50?

PeriodePer månedI alt
1 måned699 kr.699 kr.
3 måneder599 kr.1.797 kr.
6 måneder499 kr.2.994 kr.
3.5/5

Målgruppe:

Singler over 60

Aktivitetsniveau:

Mellem

Primær aldersgruppe:

55-80 årige

Dating60plus henvender sig primært til seniorer på 60 år og op, som leder efter enten kærligheden eller nye venner.

Hvis du endnu har et par år at løbe på, før du fylder 60, kan du dog godt benytte dig af platformen, da aldersgrænsen for nye brugere er 50 år.

Selvom det også er muligt at oprette sig hos Dating60plus med henblik på at finde nye venner, er det vores indtryk, at langt de fleste af brugerne på siden har romantiske interesser.

Brugervenlig platform

Platformen må siges at være dejligt brugervenlig og nem at navigere rundt på – også selvom du ikke er vokset op med internettet og en smartphone. 

Få relevante partnerforslag

Når du opretter dig hos Dating60plus, vil du skulle besvare en række personlige spørgsmål, og vi anbefaler, at du gør dig umage med denne proces. 

Svarene bliver nemlig brugt til at lave en personlighedsprofil for dig, og med afsæt i netop denne profil vil en avanceret algoritme sørge for løbende at vise dig nye relevante partnerforslag – altså andre brugere, som du med stor sandsynlighed vil passe godt sammen med på et personlighedsmæssigt plan.

Mulighed for at foretage videoopkald

Foruden ovenstående funktion er vi begejstrede for muligheden for at foretage videoopkald. 

Hvis vi skal sige noget negativt om platformen, så er det, at det er dyrt at blive premium-medlem, at vi

Fordele

Ulemper

Hvad koster et medlemskab hos Dating60plus?

PeriodePer månedI alt
1 måned699 kr.699 kr.
3 måneder599 kr.1.797 kr.
6 måneder499 kr.2.994 kr.
4.2/5

Målgruppe:

Singler over 50

Aktivitetsniveau:

Mellem

Primær aldersgruppe:

50-70 årige

50plusmatch er en dating-platform målrettet aktive seniorer. Kravet for oprettelse på platformen er, at man minimum er 50 år, og så ser folkene bag siden helst, at man på den ene eller anden måde er en aktiv type.

Dog er det vores klare opfattelse, at folkene bag 50plusmatch ikke er ekstremt rabiate omkring, hvorvidt deres brugere kan siges at være aktive eller ej. 

Derfor er vi helt sikre på, at du nok skal slippe igennem nåleøjet, selvom du måtte være typen, der mest af alt holder af at ligge på sofaen.

Eksisteret siden 2010

På 50plusmatchs fødselsattest står der 2010, hvorfor siden har en del år på bagen efterhånden. 

Leveårene har platformen – i et brandingmæssigt perspektiv – brugt relativt fornuftigt, hvorfor kendskabsgraden til 50plusmatch i dag er nogenlunde høj i ældre kredse.

Sitet forbedres løbende

Datingservicen forsøger konstant at være med på noderne. Derfor implementerer folkene bag jævnligt nye, smarte teknologier, der skal bidrage til, at brugerne får lettere ved at navigere rundt på siden. 

Ligeledes skal de smarte nye teknologier sørge for, at brugerne præsenteres for så relevante partnerforslag som muligt.

God kundeservice-afdeling

Folkene bag 50plusmatch prioriterer kundeservice rigtig højt, og derfor garanterer de også, at de svarer hurtigt på enhver mail, de får. 

Og det er altså ikke bare et standardsvar med et link til en side, hvor du – blandt en masse andet indhold – vil skulle lede efter det, du specifikt søger svar på. Det er personlige og præcise svar, der gives, og det fortjener ros! 

Vi har selv været i kontakt med kundeservice-afdelingen et par gange, og hver eneste gang er vi blevet betjent af søde, høflige medarbejdere. 

Fin app

Teamet bag 50plusmatch har udviklet en fin app, så du kan bruge deres service, selvom du ikke sidder ved computeren. Appen er, ligesom desktop-udgaven, ganske brugervenlig og kan hentes kvit og frit. 

Fordele

Ulemper

Hvad koster et medlemskab hos 50plusmatch?

PeriodePer månedI alt
1 måned199 kr.199 kr.
3 måneder149 kr.447 kr.
6 måneder99 kr.594 kr.
12 måneder79 kr.948 kr.
3.4/5

Målgruppe:

Fraskilte

Aktivitetsniveau:

Lavt

Primær aldersgruppe:

35-55 årige

Nextlove.dk er en dating-platform målrettet enlige forældre. Dermed er der ikke tale om en specifik senior-datingside som de andre sider, vi har beskrevet.

Når vi alligevel har valgt at medtage Nextlove.dk til vores oversigt over senior-datingsider, så skyldes det, at en relativt stor mængde enlige forældre har passeret de 40-50 år, og at en betydelig del af Nextlove.dk’s brugerbase befinder sig i senior-segmentet.

Alle brugere er indforståede med, at der følger børn med til pakken

Som aleneforælder kan det sommetider være udfordrende at date online, da nogle online datere kan finde på at fravælge alle, der har børn. 

Hvis det – at blive fravalgt grundet dine børn – er noget, du har oplevet til stor frustration, er Nextlove.dk ikke nogen tosset datingside for dig.

Herinde er alle brugere nemlig indforståede med, at der følger børn med til pakken, når der dates.

Chancen for at finde den perfekte papfar/papmor til dit/dine barn/børn er derfor væsentlig større derinde end på mange andre sider.

Smart matchalgoritme

Nextlove.dk benytter, ligesom et utal andre datingsider, sig af en match-algoritme, som de kalder ”NextMatch”. 

Algoritmen bevirker, at du – via en procentsats – vil kunne se, hvor godt du passer sammen med de andre medlemmer.

Gratis oprettelse

Det er gratis at oprette en profil hos Nextlove.dk, men hvis du skal have det maksimale ud af dit medlemskab, vil det være nødvendigt for dig at opgradere dit medlemskab til et betalt et af slagsen.

Fordele

Ulemper

Hvad koster et medlemskab hos NextLove?

PeriodePer månedI alt
3 måneder249 kr.747 kr.
6 måneder189 kr.1.134 kr.
12 måneder129 kr.1.548 kr.
4.4/5

Målgruppe:

Seriøse singler

Aktivitetsniveau:

Meget højt

Primær aldersgruppe:

25-64 årige

Single.dk er ikke et decideret seniordating-site. 

Alligevel har vi valgt at medtage sitet til vores oversigt over de bedste datingsider for seniorer, og det har vi, fordi Single.dk er en af de absolut største danske datingsider, og fordi en stor del af Single.dk’s brugerbase består af folk i senior-segmentet. 

Byder på avanceret match-algoritme 

Også Single.dk har udviklet en smart match-algoritme, der sørger for at matche dig op med andre brugere, som algoritmen vurderer, du passer godt sammen med rent personlighedsmæssigt. 

Byder også på en fin app

Hos Single.dk behøver du ikke nødvendigvis at sidde foran en computer for at søge efter kærlighed. 

Folkene bag Single.dk har nemlig – foruden deres fine website – udviklet en rigtig god app, som du vil kunne hente kvit og frit til din smartphone. 

Fordele

Ulemper

Hvad koster et medlemskab hos Single.dk?

PeriodePer månedI alt
4 månederFørste måned 29 kr.
herefter 199 kr. 
626 kr.
4.4/5

Målgruppe:

Alle

Aktivitetsniveau:

Meget højt

Primær aldersgruppe:

18-70 årige

Ligesom Single.dk og Nextlove.dk er Dating.dk heller ikke en decideret senior-datingside.

Til gengæld er Dating.dk Danmarks største datingside, og blandt andet derfor har vi valgt at medtage platformen til vores oversigt over de bedste datingsider for ældre.

Mange brugere i senior-segmentet

Fordi Dating.dk’s samlede brugerbase er så stor, som den er, er mængden af seniorer, der søger kærligheden via Dating.dk, ofte tilsvarende mængden af seniorer, der søger kærligheden via deciderede senior dating-sites. Derfor byder Dating.dk også på et rigtig fint aktivitetsniveau i et seniordating-mæssigt perspektiv. 

Byder på fin søgefunktion

Måske tænker du, at det bliver et problem for dig, at du på Dating.dk deler platform med masse unge mennesker, der er et lidt andet sted i livet end dig, men umiddelbart er der ingen grund til bekymringer herom. 

Dating.dk byder nemlig på en rigtig fin søgefunktion, hvor alder er et af flere filtreringsparametre. 

Via søgefunktionen kan du derfor let bede systemet om kun at vise dig brugere, som eksempelvis er over 50 år. Med andre ord bevirker søgefunktionen altså, at du ikke behøver at forholde dig til alle de unge profiler, som også benytter dig Dating.dk.

Gratis oprettelse

Det er gratis at oprette sig hos Dating.dk, hvilket er super fedt.

Dog skal du være forberedt på, at du med en gratis profil vil være underlagt en række begrænsninger. Heldigvis koster det ikke alverden at få adgang til alle premium-funktioner, sæt du måtte ønske dette.

Fordele

Ulemper

Hvad koster et medlemskab hos Dating.dk?

PeriodePer månedI alt
1 måned129 kr.129 kr.
3 månederFørste måned 29 kr.
herefter 129 kr. 
287 kr.
3.6/5

Målgruppe:

Seriøse singler

Aktivitetsniveau:

Mellem

Primær aldersgruppe:

30-55 årige

Ligesom et par af de foregående datingsider er Partner Med Niveau ej heller et decideret seniordating-site. 

Når vi alligevel har valgt at tilføje sitet til vores oversigt over seniordating-sider, så skyldes det, at en stor del af brugerne på Partner Med Niveau er over 40 år, hvorfor platformen i manges øjne er ganske attraktiv for en del senior-datere.

Foruden at have en – i senior-dateres øjne – fornuftig alder har langt de fleste brugere på Partner Med Niveau også en god og lang uddannelse. Partner Med Niveau er nemlig målrettet elitedatere.

Hvis du ikke har hørt dette begreb før, kan vi fortælle, at en elitedater er en person, der stiller store krav til sin kommende partners karriere, uddannelsesniveau, udseende samt intellektuel formåen. 

Hvis du er typen, der har en lang liste med krav til din kommende partner, vil Partner Med Niveau derfor næppe være noget tosset sted at lede efter kærligheden.

Veludviklet matchmaking-teknologi

De folk, der står bag Partner Med Niveau, ved, at netdating kan være en yderst tidskrævende affære. 

Når man dater online, kan eksempelvis det – at søge sig frem til gode matches – tage hulens lang tid, og det er desværre bare ikke alle, der besidder den fornødne tålmodighed.

For også at imødekomme de utålmodige typer har folkene bag Partner Med Niveau udviklet et matchmaking-system, der sørger for, at alle brugere eksponeres for profiler, som med stor sandsynlighed er deres type(r).

Oprettelse tager lang tid

Ønsker du at oprette dig hos Partner Med Niveau, skal du være beredt på, at dette ikke er noget, du bare lige klarer i løbet af ganske få minutter.

Når du opretter dig hos Partner Med Niveau, skal du nemlig besvare en masse spørgsmål, der blandt andet vedrører præferencer til en kommende partner. 

Spørgsmålene er så mange, at oprettelsesprocessen let kan tage 45-60 minutter at gennemføre, hvis du er grundig i dine besvarelser – og det anbefaler vi dig at være.

Desto mere præcise svar du giver, jo bedre forudsætninger får match-algoritmen nemlig for at finde perfekte partnerforslag til dig. 

Fordele

Ulemper

Hvad koster et medlemskab hos PartnerMedNiveau?

PeriodePer månedI alt
1 måned699 kr.699 kr.
3 måneder399 kr.1.197 kr.
6 måneder309 kr.1.854 kr.

Det er aldrig for sent at date – senior dating hitter i stor stil

Nogle tror fejlagtigt, at det – at date online – kun er en fornøjelse, der er forbeholdt unge mennesker, men sådan forholder det sig på ingen måde. Som ældre kan man nemlig sagtens finde kærligheden online, og som du kan se her på siden, findes der adskillige datingsider målrettet seniorer.

Længes du efter at finde en sjæleven, er vores utvetydige anbefaling derfor, at du kommer i gang med at date online så hurtigt som muligt, og bare rolig; det er slet ikke så svært, som du kunne forestille dig. Langt de fleste senior-datingsider er nemlig ekstremt brugervenlige. 

Aldrig for sent at blive forelsket

Du vil med garanti blive overrasket over, hvor ung du vil komme til at føle dig igen, hvis du indleder et dating-eventyr som senior.

Sommerfugle i maven, fugtige håndflader, en snurrende fornemmelse i fingerspidserne. Alt sammen noget, som du for længst troede, du var vokset fra. Fornemmelser og tilstande, som du troede, udelukkende var en del af ungdommen. Men det er faktisk ikke tilfældet; kærlighed aldersdiskriminerer nemlig ikke, og det er aldrig for sent at blive forelsket. 

Det handler ene og alene om at møde den rette, om at møde ham/hende, der slår benene væk under dig. 

Dette er selvfølgelig ikke let. 

Nogle leder hele livet efter deres sjæleven uden at finde vedkommende, men vi kan godt garantere dig for, at der er væsentlig større chance for, at du møder dit livs kærlighed, hvis du gør en aktiv indsats for at finde vedkommende – og en aktiv indsats kunne i den sammenhæng indbefatte at tilmelde sig en eller flere datingsider for seniorer.

Fint udbud inden for senior dating

Som vi flere gange har bemærket, er der en del forskellige datingsider at vælge imellem som senior.

At udvalget er stort og mangfoldigt er kun en fordel for dig, for et stort og mangfoldigt udvalg øger chancen for, at der findes mindst en datingside, der imødekommer alle dine krav og behov.

Vi håber, at vi med vores oversigt over datingsider for ældre kan hjælpe dig med at finde frem til den – for dig – perfekte senior-datingside, og at du via denne finder dit livs kærlighed.

Hvis du har forslag til, hvordan vi kan gøre vores oversigt endnu bedre, skal du være meget velkommen til at sende os en mail på info@findenkaereste.dk.

Hvad vil det sige at date?

Der er stor forskel på, hvordan og om folk dater. 

Der findes meget aktive datere, der har en eller flere dates hver eneste uge, men der findes også mindre aktive datere, som maksimalt har en date om året. 

I vores øjne er der ingen måde at date på, der er mere rigtig end en anden, og vi anbefaler altid alle vores besøgende at ignorere omverdens pres og forventninger og forsøge at 100 % date på en måde og i et tempo, der for dem føles rigtigt. 

Hvad laver man på dates?

Man kan lave alverdens ting på en date; det er stort set kun fantasien, som sætter grænser. 

Rigtig mange vælger at drikke en kop kaffe sammen, andre foretrækker at lave fysiske aktiviteter, når de dater, og atter andre synes bedst om at gå en tur eller at se en film. 

Hvis du ikke er nogen super erfaren dater, handler det for dig om at prøve dig frem med henblik på at afklare, hvilke dateaktiviteter der er mest tiltalende for dig.

Ønsker du lidt inspiration til, hvad du kan lave på en date, har vi, hvad du søger. Vi har nemlig skrevet en lang og grundig artikel med en masse fine dateideer.

Hvad er senior dating egentlig?

Senior dating refererer til dating for ældre. 

Der er forskellige holdninger til, hvornår man kan anses som senior. Nogle mener, at denne titel kan bruges om dem, der har krydset 40 år, andre mener, at man minimum skal være fyldt 50 år, før man kan betegnes som senior, og atter andre synes først, at man er senior, når man har passeret 60 somre.

Vi ønsker ikke at gøre os til dommere over, hvornår man er senior. 

Det må være op til den enkelte. 

Som du formentlig bemærkede, byder vores oversigt over de bedste senior dating-sider primært på datingsider, hvor man som bruger skal være mindst 50 år for at blive medlem. Dog har vi også medtaget en række datingsider, hvor aldersgrænsen er noget lavere. Disse har vi medtaget, fordi sidernes brugerbaser indeholder en stor del ældre brugere.

Mere seriøse

Noget, der som regel kendetegner senior-datere, er, at disse er mere seriøse og modne end unge datere

Unge, kærlighedshungrende singler leder som regel ikke blot efter kærligheden, men i lige så høj grad efter deres egen identitet. Derfor ved unge mennesker sjældent, hvad de søger, hvilket fører til, at rigtig mange unge ender i forhold med nogle, som de ikke passer særligt godt med.

Dette er sjældent et problem for senior-datere, der – som udgangspunkt – er mere selvbevidste og målrettede, end de unge er.

Hvordan får man succes med senior dating?

Noget af det allervigtigste, hvis du ønsker succes som senior-dater, er åbenhed. 

Skal du lykkes med at finde kærligheden, skal du nemlig være åben for at møde nye mennesker, og du skal ligeledes være åben over for at engagere dig i samtaler med potentielle kærester.

Der er ingen tvivl om, at det er en fordel for dig, hvis du selv er en smule opsøgende. Du skal naturligvis ikke virke desperat, men der er bestemt ikke noget i vejen for, at du tager initiativ og etablerer kontakt med folk, du finder interessante på diverse datingtjenester.

Husk på, at de andre brugere på disse tjenester er der af samme grund som dig; de ønsker nemlig også at finde kærligheden, og de vil, ligesom dig, sætte pris på henvendelser.

Ydermere er vigtigt, at du gør noget ud af din datingprofil. Her tænker vi særligt på, at du får tilføjet et par gode billeder og skrevet en god profiltekst.

Vi anbefaler ikke, at du lyver dig bedre, end du er, men du må for guds skyld heller ikke være for ydmyg. Stå ved dine kvaliteter og fremhæv dem.

Imødekommer du ovenstående råd, er du rigtig godt rustet i din jagt på kærligheden, hvis du netdater.

Held og lykke med at finde den eneste ene.