Jesper Jensen

Jesper Jensen

Datingekspert og redaktør

Anmeldelse af
Zoosk

0
3.2/5
Brugervenlighed:
4/5
Features:
4/5
Aktivitet:
2/5
Seriøsitet:
2/5
Pris:
4/5

Bliv klogere på, hvordan vi bedømmer her.

International datingplatform

Over 40 millioner brugere på verdensplan

Avanceret matchalgoritme

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende anmeldelse af
Zoosk

Zoosk logo NY 300x150

Zoosk er ikke en datingplatform, som blot er målrettet danskere. Zoosk er nemlig en international platform.

På nuværende tidspunkt opererer Zoosk i mere end 80 forskellige lande, så hvis du er typen, der dater på tværs af landegrænser, er Zoosk ikke noget tosset valg for dig. 

Zoosks samlede brugerbase tæller mere end 40 millioner medlemmer; desværre er det meget få af disse, der er danske. Zoosk har nemlig endnu ikke for alvor fået fat i det danske marked. Vi udelukker dog ikke, at det en dag kommer, da Zoosks platform bestemt ikke fejler noget.

Ligesom en række andre datingservices benytter Zoosk også en veludviklet algoritme til at matche sine brugere

Noget, der kendetegner denne algoritme, er blandt andet, at den løbende indsamler informationer om de enkelte brugeres adfærd. Disse informationer bruger den – sammen med en masse andre informationer – til at matche brugerne op med andre brugere, som den vurderer, passer godt sammen. 

Indholdsfortegnelse

Fordele

Mange fine funktioner

Flot layout

Gratis oprettelse

Brugervenligt system

Ulemper

Få danske brugere

En del fakeprofiler

Zoosk pris

 

1 MÅNED

Pr. måned: 152 kr.
I alt: 152 kr.

 

3 MÅNEDER

Pr. måned: 108 kr.
I alt: 324 kr.

 

6 MÅNEDER

Pr. måned: 76 kr.
I alt: 456 kr.

Vær opmærksom på, at du skal betale hele beløbet for medlemsperioden på én gang. Det vil sige, at du eksempelvis skal betale 456 kr. på dag et, hvor du indgår en aftale om 6 måneders medlemskab. 

Vi fremhæver dette, da vi har erfaret, at mange misforstår betalingspraksissen. 

Fejlagtigt tror rigtig mange, at de blot skal betale x antal kroner hver måned, men sådan spiller klaveret altså ikke hos Zoosk. Her betaler man – som sagt – for hele perioden den dag, hvor man tilkøber sig premium-adgang.

Husk desuden også, at dit abonnement automatisk fornyes, indtil du selv opsiger dit medlemskab.

Det tager ikke mange sekunder at komme i gang 

Det tager ikke lang tid at oprette en profil hos Zoosk, og det er tilmed ganske gratis. 

Allerførst skal du indtaste din mail, hvad du søger samt dit ønskede kodeord. 

Herefter lander på en række sider, hvor du blandt andet skal informere om din højde, din kropsbygning, om du har børn og så videre. 

Tilmed har du i denne oprettelsesfase mulighed for at tilføje et profilbillede, men hvis du ikke ønsker dette, kan du uden problemer hoppe det trin over. 

Flot platform med en række fine funktioner 

Som vi tidligere bemærkede, har Zoosk endnu ikke fået så godt fat i det danske publikum, men dette skyldes altså ikke, at Zoosks platform er dårlig, for det er bestemt ikke tilfældet.

Platformen er nemlig ganske fin og leverer rigtig fornuftigt, når det kommer til brugervenlighed.

Det visuelle udtryk er stilrent og dejligt overskueligt, så hvis du er vant til at færdes på nettet, får du næppe nogen udfordringer med at navigere rundt på Zoosk. 

På platformen finder du en række forskellige sjove funktioner, blandt andet den funktion, som Zoosk selv kalder for ‘karrusellen’. En funktion, der tydeligt er inspireret af Tinder. 

I karrusellen præsenteres du for en masse partnerforslag, som du enten kan swipe til højre eller venstre, alt efter om du er interesseret i partnerforslaget eller ej. 

Hvis du swiper en person til højre, og personen vælger at gøre det samme, når han/hun præsenteres for dig, bliver I et match. Funktionen er rigtig sjov, men ikke ligefrem hverken super banebrydende eller original.

En anden funktion, der er værd at fremhæve, er den klassiske søgefunktion. Denne byder Zoosk nemlig også på.

Via denne kan du opsætte kriterier for, hvilke profiler du ønsker at blive eksponeret for. Blandt kriterierne er blandt andet ‘alder’, ‘geografisk område’, ‘højde’ og så videre.

Sidst, men ikke mindst vil vi gerne fremhæve funktionen ‘Smartpick’. 

Via denne kan du fodre Zoosks algoritme, hvilket forhåbentlig bevirker, at du får endnu mere relevante partnerforslaget.

Måden, hvorpå du fodrer algoritmen, er ved at besvare en masse forskellige spørgsmål – ofte inden for livsstil.

Zoosk er en freemium service

Zoosk er en såkaldt freemium service, hvilket betyder, at du kan få adgang til en række fede funktioner uden at betale.

Hvis du var i tvivl om det, så kan vi fortælle, at oprettelse på Zoosk naturligvis er ganske gratis. Sådan er det på stort set alle datingsider, men foruden oprettelse vil du også kunne prøve en række af Zoosks funktioner uden at skulle betale, og her adskiller Zoosk sig altså en del fra sine konkurrenter. Langt de fleste af konkurrenterne forlanger nemlig penge, hvis brugerne ønsker adgang til de funktioner, der gør online dating særligt sjovt. 

Noget af det, som du vil kunne gøre gratis hos Zoosk, er at udveksle beskeder med dine matches.

Ønsker du derimod at skrive til medlemmer, som du endnu ikke er matchet med, er du nødt til at opgradere din profil til en betalt en af slagsen. 

Ligeledes er der en række yderligere funktioner, som Zoosk udelukkende lader premium-brugerne få adgang til. 

Udover et abonnement, som giver dig ubegrænset adgang til platformen, kan du også købe mønter. Disse kan bruges til at købe virtuelle gaver, som kan sendes til andre brugere på siden. Du kan ligeledes benytte mønterne til at se, om en anden bruger har set en besked, du har sendt.

Ikke det bedste ry på Trustpilot

1.932 personer har anmeldt Zoosk hos Trustpilot, og samlet ender datingplatformen – i skrivende stund – med en vurdering på 2,5 ud af 5 stjerner. 

27 % af anmelderne har givet tjenesten 5 ud af 5 stjerner, mens 46 % blot har givet platformen 1 enkelt stjerne.

Vi har læst en stor del af de negativt stemte anmeldelser, og i det følgende vil vi gennemgå de kritikpunkter af Zoosk, der er de mest gennemgående.

Zoosk Trustpilot

Mange fortæller, at de er stødt på mange falske profiler hos Zoosk. Ligeledes rapporterer en del om, at der er mange inaktive brugere på Zoosk.

Derudover får betalingsmodellen en del kritik, da mange ganske enkelt misforstår processen.

Fine alternativer til Zoosk

Hvis du ikke er helt oppe at støde over Zoosk, kan vi glædeligt berette om, at der heldigvis findes en del fine alternativer, blandt andet disse tre:

Kort opsummering 

Zoosk har egentlig mange fine ting kørende for sig. Sitet leverer rigtig fint, når det kommer til brugervenlighed. Derudover byder sitet også på en række fine funktioner. 

Det trækker også op, at Zoosk opererer med en fornuftig freemium model.

Desværre er alt ikke fryd og gammen for Zoosk.

Det trækker nemlig meget ned, at platformen ikke huser særligt mange danske profiler. Ligeledes trækker det ned, at Zoosks ry ikke er særligt godt på Trustpilot.

De kritikpunkter, der er gennemgående på denne portal, rammer i øvrigt en række – i vores øjne – af de største vækstpunkter for Zoosk, blandt at Zoosk huser både en del fakeprofiler og inaktive profiler.

Zoosk logo
4.4/5

3,2

/5

Zoosk logo
3.2/5

3,2

/5