Senior dating ❤️ De 8 bedste datingsider for ældre

Det kan være svært at være senior og single, for hvor skal man lige finde kærligheden? Bylivet er ofte fyldt med unge mennesker, og diverse datingapps domineres typisk også af den yngre generation.

Svaret for mange seniorer, der leder efter kærligheden, er seniordatingsider. På sådanne sider kan man nemlig møde ligesindede uden at blive forstyrret af en masse unge mennesker, der befinder sig helt andre steder i livet end en selv. 

Vi har lavet en overskuelig oversigt over danske seniordatingsider, hvor du kan læse nøgleinformationer om de forskellige sider og dermed lynhurtigt finde den/de side(r), der passer til dine behov og ønsker. 

Efter vores overskuelige oversigt kommer der længere beskrivelser af de forskellige seniordatingsider. Allersidst på siden finder du en række generelle afsnit om dating for seniorer. 

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden, hvilket betyder, at vi modtager kommission, sæt du opretter en profil på en eller flere af nedenstående datingsider.

4.4/5

Pris
Fra 69 kr./md.

Medlemmer 
ca. 119.000

3.5/5

Pris
Fra 499 kr./md.

Medlemmer 
ca. 766.000

3.5/5

Pris
Fra 499 kr./md.

Medlemmer 
Ukendt

4.2/5

Pris
Fra 79 kr./md.

Medlemmer 
ca. 25.000

3.4/5

Pris
Fra 129 kr./md.

Medlemmer 
ca. 100.000

4.4/5

Pris
Fra 199 kr./md.

Medlemmer 
ca. 380.000

4.4/5

Pris
Fra 99 kr./md.

Medlemmer 
ca. 500.000

3.6/5

Pris
Fra 309 kr./md.

Medlemmer 
ca. 120.000

Senior.dk er i den grad en datingside, der er henvendt mod seniorer. For at blive en del af fællesskabet her skal man nemlig være over 50 år.

Senior.dk er derfor ikke stedet for ungdomslingo og hashtags. Det er derimod et sted for et utal af datinglystne seniorer, der er på udkig efter en kæreste eller nye venner.

Senior.dk er en datingside, som fra begyndelsen har haft følgende mål: at skabe en seriøs platform for senior dating. 

Siden grundlæggelsen af siden er der løbet en del vand igennem åen. Hovedformålet har dog været klippefast, hvorfor det ikke har forandret sig siden den dag, hvor den digitale røde snor blev klippet over, og senior.dk blev tilgængeligt for offentligheden.

Senior.dk allokerer en del ressourcer til at holde siden fri for trolls (digitale drillepinde) og lignende. Flere af de ansatte bruger mange timer på at slette useriøse og inaktive datingprofiler. Vælger du senior.dk, er du derfor sikker på at slippe for ballademagere og folk, der spilder din tid.

Det er nemt at oprette sig hos senior.dk, og man fornemmer tydeligt, at siden er udviklet, så den uden problemer kan bruges af folk, der ikke nødvendigvis er så trænede i at benytte computere.

Videogennemgang af Senior.dk

Fordele

Brugervenligt system

Brugerne kan oprette events

Mange brugere

God kundeservice-afdeling

Gratis oprettelse

Ulemper

Nogle af profilerne er inaktive

Hvad koster et medlemskab hos Senior.dk?

PeriodePer månedI alt
1 måned125 kr.125 kr.
3 måneder83 kr.249 kr.
6 måneder69 kr.414 kr.

Singles50
For singler i deres bedste alder

Screenshot af Singles50

Singles50 er en yderst brugervenlig platform, som appellerer til singler, som er seriøse i deres jagt på kærligheden. 

Platformen byder på en række fine funktioner, som formentlig vil gøre din online dating-oplevelse både sjov og effektiv. En række af disse funktioner er muligheden for at foretage videoopkald og en sjov ‘swipe-funktion’.

Siden henvender sig – trods navnet – til +40-årige, og det er vores erfaring, at de fleste af sidens brugere befinder sig i aldersintervallet 45-65 år. 

Opretter du dig hos Singles50, vil du skulle besvare en række personlige spørgsmål, og denne spørgsmål-svar-proces anbefaler vi dig at være grundig omkring. 

Svarene på spørgsmålene kommer nemlig til at danne grundlag for de partnerforslag, som en avanceret algoritme sørger for at udvælge til dig. 

Med andre ord betyder det altså, at desto bedre og mere retvisende du svarer på diverse spørgsmål, jo mere relevante partnerforslag vil du få.

Partnerforslagene vil være baseret på værdier, ønsker, holdninger og krav til en partner, og det er naturligvis op til dig selv at vurdere, hvorvidt et partnerforslag er værd at kontakte eller ej.

Fordele

Brugervenlig platform

Alle brugere er minimum 40 år

Partnerforslag baseret på videnskabelig personlighedsvurdering

Mulighed for videoopkald

Seriøse brugere

Ulemper

Prisen for et medlemskab er høj

Mistanke om falske profiler

Hvad koster et medlemskab hos Singles50?

PeriodePer månedI alt
1 måned699 kr.699 kr.
3 måneder599 kr.1.797 kr.
6 måneder499 kr.2.994 kr.

Dating60plus
Til seriøse senior-singler

Screenshot af Dating60plus.dk

Dating60plus henvender sig primært til seniorer på 60 år og op, som leder efter enten kærligheden eller nye venner.

Hvis du endnu har et par år at løbe på, før du fylder 60, kan du dog godt benytte dig af platformen, da aldersgrænsen for nye brugere er 50 år.

Selvom det også er muligt at oprette sig med henblik på at finde nye venner, er det vores indtryk, at langt de fleste af brugerne på siden har romantiske interesser.

Selve platformen er brugervenlig og nem at navigere rundt på – også selvom du ikke er vokset op med internettet og en smartphone. 

Når du opretter dig hos Dating60plus, vil du skulle besvare en række personlige spørgsmål, og vi anbefaler, at du tager dig god til og gør dig umage med denne proces. 

Svarene bliver nemlig brugt til at lave en personlighedsprofil for dig, og med afsæt i netop denne personlighedsprofil vil en avanceret algoritme sørge for løbende at vise dig nye relevante partnerforslag – altså andre brugere, som du med stor sandsynlighed vil passe godt sammen med på et personlighedsmæssigt plan.

Foruden ovenstående funktion er vi begejstrede for muligheden for at foretage videoopkald. 

Hvis vi skal sige noget negativt om platformen, så er det, at det er dyrt at blive premium-medlem, at vi savner en decideret søgefunktion, og at aktivitetsniveauet godt kunne have været endnu højere.

Fordele

Brugervenligheden er i top

Alle brugere er minimum 50 år

Find nye venner eller en kæreste

Du får præsenteret unikke partnerforslag

Foretag videoopkald med de andre brugere

Ulemper

Prisen for et medlemskab er høj

Mistanke om falske profiler

Hvad koster et medlemskab hos Dating60plus?

PeriodePer månedI alt
1 måned699 kr.699 kr.
3 måneder599 kr.1.797 kr.
6 måneder499 kr.2.994 kr.

50plusmatch
Til de aktive seniorer, der søger kærligheden

50plusmatch - Senior Dating

50plusmatch er en datingplatform målrettet aktive seniorer. Kravet for oprettelse er, at man minimum er 50 år, og så ser folkene bag siden helst, at man på den ene eller anden måde er en aktiv type.

Datingservicen har eksisteret siden 2010, og allerede fra begyndelsen har målet været at tiltrække ældre mennnesker, der kan lide at holde sig i form. I dag er platformen ganske veletableret, og kendskabsgraden til brandet stiger hver eneste dag.

Datingservicen forsøger konstant at være med på noderne. Derfor implementerer folkene bag jævnligt nye, smarte teknologier, der skal bidrage til, at brugerne får lettere ved at navigere rundt på siden. Ligeledes skal de smarte nye teknologier sørge for, at brugerne præsenteres for så relevante partnerforslag som muligt.

Folkene bag 50plusmatch prioriterer kundeservice rigtig højt, og derfor garanterer de også, at de svarer hurtigt på enhver mail, de får. Og det er altså ikke bare et standardsvar med et link til en side, hvor den fortvivlede bruger vil kunne lede efter sit svar blandt en masse andet indhold. Det er personlige og præcise svar, der gives. 

Vi har selv talt med kundeserviceafdelingen et par gange, og hver eneste gang er vi blevet betjent af søde, høflige medarbejdere. 

Teamet bag 50plusmatch har udviklet en fin app, så man kan bruge deres service, selvom man ikke sidder ved computeren. Appen er, ligesom desktop-udgaven, ganske brugervenlig.

Hos 50plusmatch er det muligt for betalende medlemmer at chatte med hinanden. Det er yderst let og hurtigt, og man kan starte en-til-en-samtaler med ethvert betalende medlem, uanset om man sidder foran computeren eller bruger appen. 

I chatten kan man naturligvis skrive sammen, men man kan også sende hinanden en masse sjove GIFs – altså ultrakorte videoer uden lyd. 

Videogennemgang af 50plusmatch.dk

Fordele

Mulighed for at chatte og quizze

Brugervenligt system

Seriøse brugere

Rigtig god kundeservice-afdeling

Gratis oprettelse

Ulemper

Ikke så gode betingelser for homoseksuelle seniorer på jagt efter kærligheden

Hvad koster et medlemskab hos 50plusmatch?

PeriodePer månedI alt
1 måned199 kr.199 kr.
3 måneder149 kr.447 kr.
6 måneder99 kr.594 kr.
12 måneder79 kr.948 kr.

Nextlove.dk
Et mødested for skilte og aleneforældre

Screenshot af Nextlove

Nextlove.dk har følgende salgsfrase: ”Mødestedet for skilte og aleneforældre”. I denne salgsfrase fortæller de også, hvem deres målgruppe er.

Det er sjældent, at man er skilt som 25-årig. De fleste, der er skilt eller aleneforældre, er +40, hvorfor vi har medtaget denne side til vores oversigt over senior dating-sider.

Som aleneforælder kan det være svært at vende tilbage på datingmarkedet. Nogle personer vil så vidt muligt helst undgå at finde en partner, der allerede har børn. På nextlove.dk er folk indforståede med det og accepterer det fuldt ud. Chancen for at finde den perfekte papfar til dit/dine barn/børn er derfor væsentlig større derinde end på mange andre sider.

Nextlove.dk benytter, ligesom et utal andre datingsider, sig af en match-algoritme, som de kalder ”NextMatch”. Algoritmen bidrager til at vise ens kompatibilitet med andre medlemmer i procent. Man kan altså se, hvor godt man passer sammen med de andre medlemmer jævnfør denne algoritme.

Det er gratis at oprette en profil hos Nextlove.dk, men hvis man skal have det maksimale ud af sit medlemskab, er det nødvendigt at opgradere sin profil til et betalt medlemskab.

Videogennemgang af Nextlove.dk

Fordele

Datingside målrettet fraskilte

Gratis oprettelse

God til dating på tværs af landegrænser

Brugervenligt system

Ulemper

En række fakeprofiler

Kundeserviceafdelingen roses ikke til skyerne

Hvad koster et medlemskab hos Nextlove?

PeriodePer månedI alt
3 måneder249 kr.747 kr.
6 måneder189 kr.1134 kr.
12 måneder129 kr.1548 kr.

Single.dk
Stort datingsite med bred målgruppe

Screenshot af Single.dk

Single.dk er ikke et decideret seniordating-site, men vi har nu alligevel valgt at medtage sitet til vores liste over de bedste datingsider for seniorer, og det har vi, fordi Single.dk er en af de absolut største danske datingsider, og fordi en stor del af Single.dk’s brugerbase udgøres af folk i senior-segmentet. 

Byder på avanceret matchalgoritme 

Single.dk bryster sig af at være det datingsite, der fører flest par sammen, hvilket formentlig ikke lyder så tosset, hvis du er typen, der er på udkig efter noget seriøst. 

Vi ønsker ikke at gå ind i en diskussion omkring, hvorvidt Single.dk’s påstand er sand, da det er meget svært at eftertjekke. 

Dog vil vi gerne indskyde, at det bestemt ikke er urealistisk, at Single.dk fortæller sandheden, da Single.dk har formået at udvikle en yderst effektiv og god matchalgoritme, der bevirker, at brugerne matches med andre brugere, som de – ifølge algoritmen – passer godt sammen med personlighedsmæssigt. 

Byder også på en fin app

Hos Single.dk behøver du ikke nødvendigvis at sidde foran en computer for at søge efter kærlighed. 

Folkene bag Single.dk har nemlig – foruden deres fine website – udviklet en rigtig god app, som du vil kunne hente kvit og frit til din smartphone.

Videogennemgang af Single.dk

Fordele

Brugervenligt system

Mange fede features

Meget aktivitet

Gratis oprettelse

Er ifølge dem selv den side, der bringer flest par sammen

Ulemper

Er ikke perfekt til nichedating

Ikke den billigste side på markedet

Hvad koster et medlemskab hos Single.dk?

PeriodePer månedI alt
4 månederFørste måned 29 kr.
herefter 199 kr. 
626 kr.

Dating.dk
Danmarks største datingside, hvor også mange seniorer søger kærligheden

Anmeldelse af Dating.dk

Dating.dk er Danmarks største datingside, hvilket har stor betydning for, at vi har medtaget den til vores oversigt over datingsider for seniorer.

Dating.dk er nemlig ikke en decideret senior dating-side, men netop fordi den er så stor, som den er, er mængden af seniorer, der søger kærligheden på Dating.dk, faktisk tilsvarende mængden af seniorer, der søger kærligheden på de største deciderede senior dating-sites. Du skal derfor ikke bekymre dig om ikke at møde folk i din aldersgruppe på Dating.dk

Måske tænker du, at det bliver et problem for dig, at du på Dating.dk finder en masse unge mennesker, der er et lidt andet sted i livet end dig, men dette kan du faktisk relativt let løse. 

Dating.dk byder nemlig på en rigtig fin søgefunktion, hvor alder er et af flere kriterier. Via denne funktion kan du bede systemet om kun at vise brugere inden for et givent aldersinterval og dermed få sorteret alle de unge fra.

Det er gratis at oprette sig hos Dating.dk, og det er med afstand den datingside, der klarer sig bedst på Trustpilot. 

Videogennemgang af Dating.dk

Fordele

Brugervenligt system

De afholder mange begivenheder for singler

Rigtig mange brugere

Gratis oprettelse

Formidabel kundeserviceafdeling

Ulemper

Ingen selvstændig sektion for homoseksuelle

Hvad koster et medlemskab hos Dating.dk?

PeriodePer månedI alt
1 måned179 kr.179 kr.
3 måneder129 kr.387 kr.
6 måneder99 kr.594 kr.

Partner Med Niveau
Mange brugere, der er over 40 år

Screenshot af PartnerMedNiveau.dk

Partnermedniveau.dk er egentlig ikke et decideret seniordating-site. Når vi alligevel har valgt at medtage sitet på vores oversigt over seniordating-sider, så skyldes det, at en stor del af brugerne på Partner Med Niveau er over 40 år, hvorfor siden i manges øjne er ganske attraktiv for en del senior-datere.

Foruden at have en fornuftig alder har langt de fleste brugere på Partner Med Niveau også en fornuftig uddannelse. Partner Med Niveau er nemlig et site målrettet elitedatere.

Hvis du ikke har hørt om dette begreb før, kan vi fortælle, at en elitedater er en person, der stiller store krav til sin kommende partner. Disse krav vedrører som regel jobsituationen, uddannelsesniveauet, udseendet samt intellektuel formåen. 

Hvis du er typen, der har en lang liste med krav til din kommende partner, vil Partner Med Niveau derfor næppe være noget tosset sted at lede efter kærligheden.

Veludviklet matchmaking-teknologi

De folk, der står bag Partner Med Niveau, ved, at netdating kan være en yderst tidskrævende proces. Det kan eksempelvis tage lang tid at søge sig frem til de gode matches, og det er desværre bare ikke alle, der besidder den fornødne tålmodighed.

For også at imødekomme de utålmodige har folkene bag sitet derfor udviklet et matchmaking-system, der sørger for, at alle brugere bliver eksponeret for profiler, som med stor sandsynlighed er deres type.

Jamen hvordan kan det nu lade sig gøre?

Jo, det skyldes en smart algoritme, der benytter de svar, som du giver, når du opretter dig på platformen, til at eksponere dig for profiler, hvis personlighed – med afsæt i de svar som de har givet, da de oprettede sig – passer godt med din personlighed.

Dermed har vi også allerede afsløret, at du skal besvare en række spørgsmål, når du opretter dig på platformen. Og ‘en række spørgsmål’ er måske ligefrem en underdrivelse. Du skal nemlig besvare rigtig mange spørgsmål. 

Af den grund tager det også ret lang tid at oprette sig på Partner Med Niveau. Det er derfor ikke usandsynligt, at din tålmodighed sættes på prøve i oprettelsesfasen.

Vores råd er dog utvetydigt, at du ikke lader dig stresse i denne fase, men at du i stedet giver dig god tid og tager processen meget seriøst, da du derved vil give matchalgoritmen de bedste betingelser for at kunne eksponere dig for din drømmeprins/drømmeprinsesse.

Videogennemgang af PartnerMedNiveau.dk

Fordele

Brugervenligt system

Veludviklet matchalgoritme

Seriøse medlemmer

Gratis oprettelse

Ulemper

Relativt dyrt at være medlem

Færre profiler end på de store brede datingsider

Mange profiler uden billeder

Hvad koster et medlemskab hos PartnerMedNiveau?

PeriodePer månedI alt
1 måned699 kr.699 kr.
3 måneder399 kr.1197 kr.
6 måneder309 kr.1854 kr.

Det er aldrig for sent at date – senior dating hitter i stor stil

Der er mange, der fejlagtigt tror, at datinglivet er et overstået kapitel for dem, når de når en vis alder. Der er vitterligt ingen grund til at tage beslutningen om at stoppe med at date, før man stiller træskoene.

I dagens Danmark er der 1,6 millioner singler, og en stor del af disse singler er altså seniorer, der på den ene eller anden måde jagter kærligheden. Nogle jagter kærligheden på konservativ facon. Det er analogt og i den virkelige verden, men en stor del seniorer vælger også at prøve kræfter med netdating.

Mange tror helt fejlagtigt, at netdating udelukkende praktiseres af unge mennesker, der leder efter kærligheden. Dette er slet ikke sådan, tingene hænger sammen. Selvfølgelig dominerer de unge mennesker visse datingtjenester, men der findes faktisk adskillige datingtjenester specifikt henvendt mod midaldrende og seniorer, hvor det unge segment ikke boltrer sig.

Her kan midaldrende og seniorer møde ligesindede; mange midaldrende og seniorer finder kærligheden et af disse steder, og som senior vil du blive overrasket over, hvor ung du vil kunne føle dig ved at begynde at date igen. 

Sommerfugle i maven, fugtige håndflader, en snurrende fornemmelse i fingerspidserne. Alt sammen noget, som du for længst troede, du var vokset fra. Fornemmelser og tilstande, som du troede, udelukkende var en del af ungdommen. Men det er faktisk ikke tilfældet; kærligheden vil nemlig bringe vække disse tilstande til live igen, og du vil få fornyet livsglæde. Det handler egentlig bare om at møde den rette, om at møde ham/hende, der slår benene væk under dig. 

Det er selvfølgelig ikke let. Nogle mennesker leder hele livet uden at lykkes, men vi garanterer dig, at der er væsentlig større chance for, at du møder ham/hende, der slår benene væk under dig, hvis du gør en aktiv indsats – og det kunne være at tilmelde sig en eller flere datingsider for seniorer.

Fint udbud inden for senior dating

Der er en række forskellige udbydere, når det kommer til senior dating online. Det har du sikkert også allerede opdaget, når du befinder dig på denne side.

Det er kun en fordel for dig, at der findes flere forskellige udbydere af senior dating, fordi chancen for, at mindst et af stederne tilbyder præcis, hvad du søger, er dermed større. Ligeledes er det altid en fordel, at en virksomhed eller organisation ikke har monopol på et felt, da det går ud over konkurrenceforholdene, som næsten altid kommer forbrugeren til gode.

Nogle af sider, som vi har med i vores oversigt, favner bredt. Her er plads til alle typer, mens andre af siderne specifikt henvender sig mod personer med en given livsstil, for eksempel 50plusmatch, der stræber efter at tiltrække aktive seniorer.

Hvad vil det sige at date?

Der er stor forskel på, hvordan og om folk dater. Der findes super-datere, der stort har en date hver eneste uge. En date svarer mere eller mindre til et stævnemøde. Man kan lave alverdens ting på en date; det er stort set kun fantasien, som sætter grænser. Rigtig mange vælger at drikke en kop kaffe sammen, og på den måde finder de så ud af, om der er kemi, og om de ønsker at se hinanden igen. Når man dater, er det stort set altid med henblik på at lære en person, man har interesse i, bedre at kende for at undersøge, om interessen er velbegrundet og stigende.

Som sagt er det stort set kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave på en date. Nogle foretrækker de traditionelle kaffe-dates, mens andre hellere vil på aktivitetsdates, hvor der sker en masse, man kan snakke om. På sådanne dates er risikoen for pinlig tavshed ganske lav, da man hele tiden holder sig beskæftiget med et eller andet, der kan inspirere selv folk, der er kreative analfabeter, til samtaleemner.

Hos ’Find en kæreste’ vil vi så gerne hjælpe enhver med at finde en kæreste, og for manges vedkommende er optakten til at finde en kæreste dating. Derfor har vi skrevet en fin artikel med en masse fine dateideer.

Hvad er senior dating egentlig?

Hvis du ikke allerede har luret, hvad betegnelsen senior dating dækker over, kommer der en uddybning. Senior dating er dating for folk med en del års livserfaring. Det er forskelligt, hvor folk sætter grænsen for senior dating. Nogle mener, at man skal være over 40 for at være senior. Andre mener det er 50, og atter andre 60.

Vi gør os ikke til dommere over, hvornår man er senior. Det må være op til den enkelte. På vores liste over senior dating-sider vil du kunne finde sider, hvor man mindst skal være 40 og 50 år for at oprette sig. Vi har derfor udeladt de brede sider, der lukker alt over 18 år ind.

Er du interesseret i disse datingsider, kan du se en komplet oversigt over danske datingsider her.

En ting, der sædvanligvis kendetegner senior dating, er, at folk, der praktiserer dette, ofte er mere seriøse og modne end unge datere. Unge mennesker leder ikke kun efter kærligheden, men i allerhøjeste grad også egen identitet. Derfor ved unge mennesker sjældent, hvad de søger, hvilket fører til, at de ender i forhold med folk, de ikke passer særligt godt med.

Dette er sjældent et problem for senior datere, der er mere selvbevidste og målrettede, når de dater.

Senior dating over 50

Det er aldrig for sent at komme i gang med dating på internettet – heller ikke selvom du har rundet et halvt århundrede. Online dating er nemlig langt fra forbeholdt unge. Tværtimod. 

Vores tal viser faktisk, at der er en voksende interesse for netdating hos netop seniorer, som så småt er ved at tage teknologien og dens mange muligheder til sig. 

Hvis du vil ønsker at komme direkte til vores oversigt over datingsider for seniorer, kan du blive ført til denne ved at klikke her.

Hvordan får man succes med senior dating?

Det allervigtigste, hvis man vil have succes med senior dating, er åbenhed. Man må være åben for at møde nye mennesker, og man skal engagerer sig i de samtaler, der bliver startet.

Hvis man selv er opsøgende, er det en klar fordel. Der er ingen grund til at holde sig tilbage med at tage kontakt til folk på datingsiderne. De er der af samme grund som dig – de ønsker også at finde kærligheden, og de vil, ligesom dig, sætte pris på henvendelser.

Ydermere er vigtigt, at man optimerer sin profil og gør den lettilgængelig og spiselig. Man konkurrerer side om side med en masse andre profiler – derfor skal man skille sig ud og fremhæve de særlige egenskaber, man har.

Vi anbefaler ikke, at du lyver dig bedre, end du er, men du må for guds skyld heller ikke være for ydmyg. Stå ved dine kvaliteter og fremhæv dem.

Vores sidste tip vedrører dit profilbillede. Det er vigtigt, at du får taget nogle gode billeder. De skal vise dit æstetiske potentiale, men ikke overdrive, så andre bliver skuffede, når de ser dig i virkeligheden. Men sørg for, at håret sidder, at opløsningen er god, og at du ligner et menneske, man har lyst til at henvende sig til, på dit profilbillede.

Imødekommer du ovenstående råd, er du rigtig godt rustet i din jagt på kærligheden, hvis du netdater.

God jagt på kærligheden!