Senior dating – de bedste seniordating sider

Det kan være svært at være senior og single, for hvor skal man lige finde kærligheden? Bylivet er ofte fyldt med unge mennesker, og diverse datingapps domineres typisk også af den yngre generation.

Svaret for mange seniorer, der leder efter kærligheden, er seniordatingsider. På sådanne sider kan man nemlig møde ligesindede uden at blive forstyrret af en masse unge mennesker, der befinder sig helt andre steder i livet end en selv. 

Vi har lavet en overskuelig oversigt over danske seniordatingsider, hvor du kan læse nøgleinformationer om de forskellige sider og dermed lynhurtigt finde den/de side(r), der passer til dine behov og ønsker. 

Efter vores overskuelige oversigt kommer der længere beskrivelser af de forskellige seniordatingsider. Hvis du ønsker at hoppe direkte til disse, så klik her.

Allersidst på siden finder du en række generelle afsnit om dating for seniorer. Hvis du ønsker at hoppe til disse afsnit, skal du klikke her.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden, hvilket betyder, at vi modtager kommission, sæt du opretter en profil på en eller flere af nedenstående datingsider.

4.2/5

Dating for aktive mennesker over 50 år
Kønsfordelingen er stort set 50/50 
Quiz med de andre medlemmer
Formidabel kundeservice

3.8/5

Nem og hurtig oprettelse
Dating for voksne over 40 år
God kundesupport døgnet rundt
Masser af gode tips og tricks til dating

4.4/5

Find både venskaber og kærlighed
For singler over 50 år
Gode vejledende artikler med tips og tricks
Brugervenligt system

Nextlove - Datingsider
3.4/5

Dating for skilte og aleneforældre
Tjek, hvor godt du passer med andre brugere
Oprettelse er gratis
Brugere er verificerede

4.4/5

Klarer sig eminent på Trustpilot
Danskernes foretrukne i mere end 20 år
Nem og gratis oprettelse
Danmarks største datingside

50plusmatch – til de aktive seniorer, der søger kærligheden

50plusmatch er ikke blot dating for seniorer – det er dating for aktive seniorer. Kravet for oprettelse er, at man minimum er 50 år, og så ser de helst, at man på den ene eller anden måde er en aktiv type.

50plusmatch - seniordating

Datingservicen har eksisteret siden 2010, og allerede fra begyndelsen har målet været at tiltrække ældre mennnesker, der kan lide at holde sig i form. I dag er platformen ganske veletableret, og kendskabsgraden til brandet siger hver eneste dag.

Datingservicen forsøger konstant at være med på noderne. Derfor implementerer folkene bag jævnligt nye, smarte teknologier, der skal bidrage til, at brugerne får lettere ved at navigere rundt på siden. Ligeledes skal de smarte nye teknologier sørge for, at brugerne præsenteres for så relevante partnerforslag som muligt.

Folkene bag 50plusmatch prioriterer kundeservice rigtig højt, og derfor garanterer de også, at de svarer hurtigt på enhver mail, de får. Og det er ikke bare et standardsvar med et links til en side, hvor den fortvivlede bruger skal lede efter sit svar blandt en masse andet indhold. Det er personlige og præcise svar, der gives. 

Vi har selv talt med kundeserviceafdelingen et par gange, og alle gange er vi blevet betjent af søde, høflige medarbejdere. 

Teamet bag 50plusmatch har udviklet en fin app, så man kan bruge deres service, selvom man ikke sidder ved computeren. Appen er, ligesom desktop-udgaven, ganske brugervenlig.

Hos 50plusmatch er det muligt for betalende medlemmer at chatte med hinanden. Det er yderst let og hurtigt, og man kan starte en-til-en-samtaler med ethvert betalende medlem, uanset om man sidder foran computeren eller bruger appen. 

I chatten kan man naturligvis skrive sammen, men man kan også sende hinanden en masse sjove GIFs – altså ultrakorte videoer uden lyd. Det bliver at være yderst fornøjeligt, og de mange GIFs er værdsatte af brugerne, der ikke lige kan komme på noget at indlede en samtale med.

Fordele

 • Brugervenligt system
 • Mulighed for at chatte og quizze
 • Seriøse brugere
 • Rigtig god kundeservice-afdeling
 • Gratis oprettelse

Ulemper

 • Ikke så gode betingelser for homoseksuelle seniorer på jagt efter kærligheden

Hvad koster et medlemskab hos 50plusmatch?

PeriodePer månedI alt
1 måned199 kr.199 kr.
3 måneder149 kr.447 kr.
6 måneder99 kr.594 kr.
12 måneder79 kr.948 kr.

40plus.dk – seriøs datingside for folk på +40, der søger kærligheden og nye venskaber

40plus henvender sig til de midaldrende og seniorer, som er seriøse i deres jagt på kærligheden og nye venskaber. Opretter man sig på 40plus, bliver det ikke ensomt. Her findes der nemlig over 50.000 andre aktive profiler. Med så mange aktive profiler er det næppe utænkeligt, at din kommende kærlighed befinder sig derinde.

40plus - seniordating

40plus.dk blev grundlagt i 2006 og havde fra start et ønske om at skabe fællesskaber, dels for folk, der søgte kærligheden, men også for folk over fyrre, der søgte nye bekendtskaber. Folkene bag siden havde nemlig gjort sig den erkendelse, at det kan være svært at udvide sin omgangskreds, når man når en vis alder.

40plus er derfor ikke blot for dem, der søger den store kærlighed. Det er også for midaldrende og seniorer, der gerne vil udvide deres netværker. Siden er yderst brugervenligt, og det er meget let at oprette sig. Oprettelsen af en profil er i første omgang gratis, men hvis man skal have adgang til samtlige funktioner, er det nødvendigt at opgradere sin profil. 

Fordele

 • Brugervenligt system
 • Mulighed for at oprette events
 • Billigt årsabonnement
 • God søgefunktion
 • Gratis oprettelse

Ulemper

 • En del profiler uden billeder
 • En del inaktive profiler

Hvad koster et medlemskab hos 40plus?

PeriodePer månedI alt
1 måned169 kr.169 kr.
3 måneder119 kr.357 kr.
6 måneder89 kr.534 kr.

Senior.dk – for folk på +50, der søger kærligheden

Senior.dk er i den grad en datingside, der er henvendt mod seniorer. For at blive en del af fællesskabet her skal man nemlig være over 50 år.

Senior.dk - seniordating

Senior.dk er derfor ikke stedet for ungdomslingo og hashtags. Det er derimod et sted for et utal af datinglystne seniorer, der er på udkig efter en kæreste eller nye venner.

Senior.dk er en datingside, som fra begyndelsen har haft følgende mål: at skabe en seriøs platform for senior dating. 

Siden grundlæggelsen af siden er der løbet en del vand igennem åen. Hovedformålet har dog været klippefast, hvorfor det ikke har forandret sig siden den dag, hvor den digitale røde snor blev klippet over, og senior.dk blev tilgængeligt for offentligheden.

Senior.dk allokerer en del ressourcer til at holde siden fri for trolls (digitale drillepinde) og lignende. Flere af de ansatte bruger mange timer på at slette useriøse og inaktive datingprofiler. Vælger du senior.dk, er du derfor sikker på at slippe for ballademagere og folk, der spilder din tid.

Det er nemt at oprette sig hos senior.dk, og man fornemmer tydeligt, at siden er udviklet, så den uden problemer kan bruges af folk, der ikke nødvendigvis er så trænede i at benytte computere.

Fordele

 • Brugervenligt system
 • Brugerne kan oprette events
 • Mange brugere
 • God kundeservice-afdeling
 • Gratis oprettelse

Ulemper

 • Nogle af profilerne er inaktive

Hvad koster et medlemskab hos Senior.dk?

PeriodePer månedI alt
1 måned125 kr.125 kr.
3 måneder83 kr.249 kr.
6 måneder69 kr.414 kr.

Nextlove.dk – et mødested for skilte og aleneforældre

Nextlove.dk har følgende salgsfrase: ”Mødestedet for skilte og aleneforældre”. I denne salgsfrase fortæller de også, hvem deres målgruppe er.

Nextlove - seniordating

Det er sjældent, at man er skilt som 25-årig. De fleste, der er skilt eller aleneforældre, er +40, hvorfor vi har medtaget denne side til vores oversigt over senior dating-sider.

Som aleneforælder kan det være svært at vende tilbage på datingmarkedet. Nogle personer vil så vidt muligt helst undgå at finde en partner, der allerede har børn. På nextlove.dk er folk indforståede med det og accepterer det fuldt ud. Chancen for at finde den perfekte papfar til dit/dine barn/børn er derfor væsentlig større derinde end på mange andre sider.

Nextlove.dk benytter, ligesom et utal andre datingsider, sig af en match-algoritme, som de kalder ”NextMatch”. Algoritmen bidrager til at vise ens kompatibilitet med andre medlemmer i procent. Man kan altså se, hvor godt man passer sammen med de andre medlemmer jævnfør denne algoritme.

Det er gratis at oprette en profil hos Nextlove.dk, men hvis man skal have det maksimale ud af sit medlemskab, er det nødvendigt at opgradere sin profil til et betalt medlemskab.

Fordele

 • Brugervenligt system
 • God til dating på tværs af landegrænser
 • Ganske målrettet
 • Gratis oprettelse

Ulemper

 • En række fakeprofiler
 • Kundeserviceafdelingen roses ikke til skyerne

Hvad koster et medlemskab hos Nextlove?

PeriodePer månedI alt
3 måneder249 kr.747 kr.
6 måneder189 kr.1134 kr.
12 måneder129 kr.1548 kr.

Dating.dk – Danmarks største datingside, hvor også mange seniorer søger kærligheden

Dating.dk er Danmarks største datingside, hvilket har stor betydning for, at vi har medtaget den til vores oversigt over datingsider for seniorer.

Dating.dk er nemlig ikke en decideret senior dating-side, men netop fordi den er så stor, som den er, er mængden af seniorer, der søger kærligheden på Dating.dk, faktisk tilsvarende mængden af seniorer, der søger kærligheden på de største deciderede senior dating-sites. Du skal derfor ikke bekymre dig om ikke at møde folk i din aldersgruppe på Dating.dk

Dating.dk anmeldelse, priser og kønsfordeling

Måske tænker du, at det bliver et problem for dig, at du på Dating.dk finder en masse unge mennesker, der er et lidt andet sted i livet end dig, men dette kan du faktisk relativt let løse. 

Dating.dk byder nemlig på en rigtig fin søgefunktion, hvor alder er et af flere kriterier. Via denne funktion kan du bede systemet om kun at vise brugere inden for et givent aldersinterval og dermed få sorteret alle de unge fra.

Det er gratis at oprette sig hos Dating.dk, og det er med afstand den datingside, der klarer sig bedst på Trustpilot. 

Fordele

 • Brugervenligt system
 • De afholder mange begivenheder for singler
 • Rigtig mange brugere
 • Gratis oprettelse
 • Formidabel kundeserviceafdeling

Ulemper

 • Ingen selvstændig sektion for homoseksuelle

Hvad koster et medlemskab hos Dating.dk?

PeriodePer månedI alt
1 måned179 kr.179 kr.
3 måneder129 kr.387 kr.
6 måneder99 kr.594 kr.

Det er aldrig for sent at date – senior dating hitter i stor stil

Der er mange, der fejlagtigt tror, at datinglivet er et overstået kapitel for dem, når de når en vis alder. Der er vitterligt ingen grund til at tage beslutningen om at stoppe med at date, før man stiller træskoene.

I dagens Danmark er der 1,6 millioner singler, og en stor del af disse singler er altså seniorer, der på den ene eller anden måde jagter kærligheden. Nogle jagter kærligheden på konservativ facon. Det er analogt og i den virkelige verden, men en stor del seniorer vælger også at prøve kræfter med netdating.

Mange tror helt fejlagtigt, at netdating udelukkende praktiseres af unge mennesker, der leder efter kærligheden. Dette er slet ikke sådan, tingene hænger sammen. Selvfølgelig dominerer de unge mennesker visse datingtjenester, men der findes faktisk adskillige datingtjenester specifikt henvendt mod midaldrende og seniorer, hvor det unge segment ikke boltrer sig.

Her kan midaldrende og seniorer møde ligesindede; mange midaldrende og seniorer finder kærligheden et af disse steder, og som senior vil du blive overrasket over, hvor ung du vil kunne føle dig ved at begynde at date igen. 

Sommerfugle i maven, fugtige håndflader, en snurrende fornemmelse i fingerspidserne. Alt sammen noget, som du for længst troede, du var vokset fra. Fornemmelser og tilstande, som du troede, udelukkende var en del af ungdommen. Men det er faktisk ikke tilfældet; kærligheden vil nemlig bringe vække disse tilstande til live igen, og du vil få fornyet livsglæde. Det handler egentlig bare om at møde den rette, om at møde ham/hende, der slår benene væk under dig. 

Det er selvfølgelig ikke let. Nogle mennesker leder hele livet uden at lykkes, men vi garanterer dig, at der er væsentlig større chance for, at du møder ham/hende, der slår benene væk under dig, hvis du gør en aktiv indsats – og det kunne være at tilmelde sig en eller flere datingsider for seniorer.

Fint udbud inden for senior dating

Der er en række forskellige udbydere, når det kommer til senior dating online. Det har du sikkert også allerede opdaget, når du befinder dig på denne side.

Det er kun en fordel for dig, at der findes flere forskellige udbydere af senior dating, fordi chancen for, at mindst et af stederne tilbyder præcis, hvad du søger, er dermed større. Ligeledes er det altid en fordel, at en virksomhed eller organisation ikke har monopol på et felt, da det går ud over konkurrenceforholdene, som næsten altid kommer forbrugeren til gode.

Nogle af sider, som vi har med i vores oversigt, favner bredt. Her er plads til alle typer, mens andre af siderne specifikt henvender sig mod personer med en given livsstil, for eksempel 50plusmatch, der stræber efter at tiltrække aktive seniorer.

Hvad vil det sige at date?

Der er stor forskel på, hvordan og om folk dater. Der findes super-datere, der stort har en date hver eneste uge. En date svarer mere eller mindre til et stævnemøde. Man kan lave alverdens ting på en date; det er stort set kun fantasien, som sætter grænser. Rigtig mange vælger at drikke en kop kaffe sammen, og på den måde finder de så ud af, om der er kemi, og om de ønsker at se hinanden igen. Når man dater, er det stort set altid med henblik på at lære en person, man har interesse i, bedre at kende for at undersøge, om interessen er velbegrundet og stigende.

Som sagt er det stort set kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave på en date. Nogle foretrækker de traditionelle kaffe-dates, mens andre hellere vil på aktivitetsdates, hvor der sker en masse, man kan snakke om. På sådanne dates er risikoen for pinlig tavshed ganske lav, da man hele tiden holder sig beskæftiget med et eller andet, der kan inspirere selv folk, der er kreative analfabeter, til samtaleemner.

Hos ’Find en kæreste’ vil vi så gerne hjælpe enhver med at finde en kæreste, og for manges vedkommende er optakten til at finde en kæreste dating. Derfor har vi skrevet en fin artikel med en masse fine dateideer.

Hvad er senior dating egentlig?

Hvis du ikke allerede har luret, hvad betegnelsen senior dating dækker over, kommer der en uddybning. Senior dating er dating for folk med en del års livserfaring. Det er forskelligt, hvor folk sætter grænsen for senior dating. Nogle mener, at man skal være over 40 for at være senior. Andre mener det er 50, og atter andre 60.

Vi gør os ikke til dommere over, hvornår man er senior. Det må være op til den enkelte. På vores liste over senior dating-sider vil du kunne finde sider, hvor man mindst skal være 40 og 50 år for at oprette sig. Vi har derfor udeladt de brede sider, der lukker alt over 18 år ind.

Er du interesseret i disse datingsider, kan du se en komplet oversigt over danske datingsider her.

En ting, der sædvanligvis kendetegner senior dating, er, at folk, der praktiserer dette, ofte er mere seriøse og modne end unge datere. Unge mennesker leder ikke kun efter kærligheden, men i allerhøjeste grad også egen identitet. Derfor ved unge mennesker sjældent, hvad de søger, hvilket fører til, at de ender i forhold med folk, de ikke passer særligt godt med.

Dette er sjældent et problem for senior datere, der er mere selvbevidste og målrettede, når de dater.

Senior dating over 50

Det er aldrig for sent at komme i gang med dating på internettet – heller ikke selvom du har rundet et halvt århundrede. Online dating er nemlig langt fra forbeholdt unge. Tværtimod. 

Vores tal viser faktisk, at der er en voksende interesse for netdating hos netop seniorer, som så småt er ved at tage teknologien og dens mange muligheder til sig. 

Hvis du vil ønsker at komme direkte til vores oversigt over datingsider for seniorer, kan du blive ført til denne ved at klikke her.

Hvordan får man succes med senior dating?

Det allervigtigste, hvis man vil have succes med senior dating, er åbenhed. Man må være åben for at møde nye mennesker, og man skal engagerer sig i de samtaler, der bliver startet.

Hvis man selv er opsøgende, er det en klar fordel. Der er ingen grund til at holde sig tilbage med at tage kontakt til folk på datingsiderne. De er der af samme grund som dig – de ønsker også at finde kærligheden, og de vil, ligesom dig, sætte pris på henvendelser.

Ydermere er vigtigt, at man optimerer sin profil og gør den lettilgængelig og spiselig. Man konkurrerer side om side med en masse andre profiler – derfor skal man skille sig ud og fremhæve de særlige egenskaber, man har.

Vi anbefaler ikke, at du lyver dig bedre, end du er, men du må for guds skyld heller ikke være for ydmyg. Stå ved dine kvaliteter og fremhæv dem.

Vores sidste tip vedrører dit profilbillede. Det er vigtigt, at du får taget nogle gode billeder. De skal vise dit æstetiske potentiale, men ikke overdrive, så andre bliver skuffede, når de ser dig i virkeligheden. Men sørg for, at håret sidder, at opløsningen er god, og at du ligner et menneske, man har lyst til at henvende sig til, på dit profilbillede.

Imødekommer du ovenstående råd, er du rigtig godt rustet i din jagt på kærligheden, hvis du netdater.

God jagt på kærligheden!