Guide til datingapps – De bedste datingapps på markedet

Der er mange forskellige datingapps på markedet. Vi giver dig her en introduktion til de, der i vores øjne er de bedste.

Moderne eventyr kan sagtens starte således: “Der var engang en ulykkelig single med krampe i tommelfingeren… Men så hørte den ulykkelige single den dejlige lyd, der indikerede, at vedkommende havde fået et match!” 

Rigtig mange forhold i dagens Danmark begynder nemlig på en af de mange forskellige datingapps.

Vi giver dig her en introduktion til de datingapps, som i vores øjne er de bedste. Alle apps, som vi præsenterer, er gratis at hente, men flere af dem forlanger penge, hvis man ønsker adgang til samtlige funktioner.

Hvis du ønsker at læse yderligere om de forskellige datingapps, kommer der efter oversigten nuancerede beskrivelser af, hvad der kendetegner de forskellige datingapps. Hop til disse her.

Se også vores sublime oversigt over datingsider.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden, hvilket betyder, at vi modtager kommission, sæt du opretter en profil på en eller flere af nedenstående datingsider.

TINDER

Brugervenlig
Populær app
Masser af aktive brugere
Let at sortere i mulige partnere

BADOO

Brugervenligt system
Adskillige smarte funktioner
Blanding mellem Tinder og Happn
Mange brugere

SINGLE.DK

Mere end 50.000 aktive brugere
Stor aldersspredning
Smart matchalgoritme
Masser af artikler om dating

HAPPN

Få et overblik over singler i nærheden
Se hvem du har mødt i løbet af dagen
Nogenlunde udbredt i Danmark
Folk på Happn er ofte seriøse

DATING.DK

Mere end 200.000 medlemmer
Alle er minimum 18 år
Oprettelse er gratis og nem
Største datingplatform i Danmark

ONCE

Gode brugeranmeldelser
For den tålmodige dater
Ét partnerforslag dagligt
Skræddersyede partnerforslag

50PLUS MATCH

Dating for singler over 50 år
Lige mange mænd og kvinder
Rigtig god kundeservice
Brugervenlig app

BUMBLE

Kvinderne tager initiativet
Mød nye mennesker i nærheden
Kan også bruges til at finde venner
Ikke så benyttet herhjemme

PARTNER MED NIVEAU

Brugervenlig app
Dating for elitedatere
65 % af brugerne er akademikere
Datingapp med seriøse brugere

HINGE

Anerledes og unikt koncept
Brugerne er begejstrede for app’en
Brugervenlig
Ikke så kendt i Danmark

VICTORIA MILAN

Meget brugervenlig app
Især for dem der søger en sexpartner
Gratis oprettelse
Høj diskretion

TASTEBUDS

Dating app med alternativ tilgang
Matches foretages på baggrund af musiksmag
Kan også bruges til at finde nye venner
Ikke særlig udbredt i Danmark

MATCH.COM

Brugervenlig app
Gode anmeldelser
Giver adgang til særlige events for singler
Populær og kendt datingplatform

GRINDR

Dating app for homoseksuelle
Samme koncept som Tinder
Brugervenlig
4 millioner brugere på verdensplan

Tinder

Den mest populære datingapp. Tinder er let og simpelt. Den er yderst brugervenlig – man lærer hurtigt, hvordan man henholdsvis skal swipe til højre eller venstre, afhængigt af hvorvidt man ønsker at lære vedkommende, man ser et billede af, bedre at kende.

Du har mulighed for at smide op til seks billeder af dig selv op på din profil. Tilmed har du mulighed for at skrive en lille profiltekst om, hvem du er, og hvad du søger. Der er dog ingen garanti for, at din profiltekst bliver læst. På Tinder er det nemlig det ydre, der i første omgang tæller.

Der kommer løbende opdateringer til Tinder. En af de nyeste opdateringer vedrører muligheden for at købe sig adgang til at se, hvilke mennesker der allerede har liket en.

Fordele:

 • Tinder er ekstremt let at bruge
 • Appen er populær, så udvalget er stort
 • Man får ikke henvendelser fra folk, man ikke ønsker at komme i kontakt med

Ulemper:

 • Appen er meget overfladisk
 • Meget konkurrence – hvis du ikke fanger et matchs interesse med det samme, kan vedkommende hurtigt gå videre til den næste

Badoo

Badoo er lidt en blanding af flere af de mest populære datingapps. Badoo indeholder elementer fra Tinder, hvor man kan swipe imellem andre brugere. Derudover har den også et menupunkt, der minder om Happn, hvor man præsenteres for brugere, der befinder sig i nærheden af en. Badoo har været yderst hurtigtvoksende. Tjenesten blev lanceret i 2006, og i dag har over 374.000.000 tilsluttet sig.

Badoo

Badoos brugerflade er visuelt lækker, og appen er ganske let at benytte. I Danmark er appen endnu ikke helt lige så populær som Tinder og Happn, men den er fint på vej, og hvis man vil jagte kærligheden på så mange platforme som muligt, kan Badoo i højeste grad anbefales.

Fordele:

 • Mange forskellige sjove funktioner
 • Brugervenligt system

Ulemper:

 • Mange af de sjove funktioner kræver, at man har et betalingsmedlemskab
 • Endnu ikke helt lige så populært som Tinder og Happn – derfor er udvalget ikke så stort som på disse apps

Single.dk

Single.dk er, som du måske allerede ved, først og fremmest en datingside. Datingsider har dog typisk også apps til deres services, og dette gælder også for Single.dk. 

Hvis du skal bruge denne app, skal du have en profil på platformen først. Dette kan du få ved at klikke her, hvorefter du hurtigt og nemt kan oprette dig. 

Single Dk - Datingsider - Oversigt over dating sider

Inden du opretter dig, vil du sikkert gerne høre en salgstale for, hvorfor du netop bør vælge Single.dk frem for nogle af alternativerne.

Du skal vælge Single.dk, hvis du er seriøs i din jagt på kærligheden, da Single.dk – ifølge dem selv – er den platform, der bringer flest par sammen. Den høje hitrate på Single.dk skyldes utvivlsomt deres veludviklede matchalgoritme, der søger for, at man på platformen bliver eksponeret for folk, som man passer godt sammen med. 

Hos Single.dk er det gratis at oprette en profil. Dog er det værd at nævne, at platformen er som stort set alle dens konkurrenter, hvilket vil sige, at hvis du skal have adgang til alle de fede funktioner, skal du opgradere til et betalt medlemskab. 

Generelt set får både deres side og app rigtig pæne ord med på vejen af brugerne. Der bliver dog givet negative anmeldelser i ny og næ, men typisk skyldes disse, at folk er utilfredse med at betale penge for servicen. 

Hvis du ikke har noget imod at betale lidt for at få hjælp til at finde kærligheden, er vi sikre på, at Single.dk’s app er et rigtig godt valg for dig. 

Fordele:

 • Yderst brugervenlig
 • Date på alle tidspunkter af døgnet
 • En seriøs platform med mange brugere

Ulemper:

 • Det koster knaster at opgradere til et premium-medlemskab

Happn

Happn fungerer ved hjælp af lokalitetsfunktionen i din telefon. Du har mulighed for at like brugere, du har passeret. Du kan faktisk både like og charme. Hvis vedkommende også liker dig, får I besked om, at I er et crush, og I får mulighed for at chatte med hinanden. Hvis du vælger at charme en person, får vedkommende besked om dine tilnærmelser, uanset om personen også har liket dig eller ej.

Happn - dating app

Ligesom på Tinder har man på Happn også mulighed for at designe sin profil med både billeder og lidt profiltekst. Heller ikke på Happn er der nogen garanti for, at de andre brugere læser din profiltekst. Det er meget vigtigt, at man vælger sit bedste billede som billede nummer et, da det er det billede, som skal lokke folk ind på ens profil.

Fordele:

 • Appen er rigtig god, når man ærgrer sig over, at man ikke fik taget kontakt til en person til en fest, da appen sørger for, at man får en ekstra chance. Det kræver naturligvis, at vedkommende også har appen
 • Den viser dig folk omkring dig, så hvis du er i byen kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke singler der befinder sig inden for din radius
 • Du kan blive eksponeret for de samme personer igen – nogle gange hjælper det på matchfrekvensen at skifte ens profilbillede

Ulemper:

 • Happn er ikke helt lige så populær som Tinder, så hvis du bor i provinsen, er der næppe meget at komme efter på denne app, da du skal passere andre brugere, før de dukker op

Dating.dk

Dating.dk er en datingside, og mange af disse har kreeret apps, så man kan date døgnet rundt – også når man ikke sidder ved siden af computeren.

Vi har ikke taget alle datingsiders apps med i vores oversigt, da der er stor forskel på kvaliteten af de oplevelser, man får med de forskellige apps. Oplevelsen med dating.dk’s apps er dog ganske god.

Anmeldelse af dating.dk

Dating.dk er Danmarks største dating-side, hvor over 200.000 medlemmer leder efter kærligheden. Det er gratis at oprette sig som medlem, så hvis du endnu ikke er medlem og gerne vil se, hvad servicen har at byde på, kan du oprette dig her.

Med dating.dk’s app kan man mange af de samme ting, som når man benytter dating.dk på desktop. Via appen får man besked om profilbesøg, beskeder og lignende. Ligeledes er det muligt at se, hvilke profiler, som geografisk befinder sig nær en, der er online.

Fordele:

 • Mange brugere
 • Date døgnet rundt

Ulemper:

 • Kundeservice får ikke de pæneste ord med på vejen
 • Appen giver ikke helt lige så mange muligheder, som man har på desktop – endnu i hvert fald

Once

Once er en lidt atypisk dating-app. Nøgleordet for denne app er ‘kvalitet’ frem for kvantitet. Dette står i kontrast til mange andre dating-apps, hvor man hurtigt kører flere 100 profiler igennem dagligt, som man takker ja eller nej til.

Once - Dating app

Med Once får man ét partnerforslag dagligt. Forslaget gives på baggrund af ens profilopsætning. Systemet forsøger at finde et skræddersyet match. Så snart man præsenteres for en profil, har man 24 timer til at kigge profilen igennem og tage stilling til, om man finder vedkommende interessant. Liker begge parter hinanden, får de mulighed for at skrive sammen.

Fordele:

 • Ikke så stressende
 • Ikke så overfladisk
 • Scorer høje karakterer fra brugerne

Ulemper:

 • Et dagligt match er i manges øjne for lidt

50plusmatch 

Her har vi igen at gøre med en datingside, der også tilbyder brugerne at date via en rigtig fin og brugervenlig app. 

Datingsiden – og dermed også appen – er målrettet seniorer, og det betyder nærmere bestemt, at hvis man ønsker at oprette en profil, skal man som minimum være fyldt 50 år for at blive godkendt. 

50plus match anmeldelse

Lige siden lanceringen af datingsiden i 2010 har målet for folkene bag været at tiltrække et særligt segment – nemlig de aktive seniorer. Platformen er både beregnet til at finde kærligheden og nye venskaber.

Folkene bag 50plusmatch forsøger konstant at være med på noderne. Derfor implementerer de også jævnligt nye, smarte teknologier, der skal bidrage til, at brugerne får lettere ved at navigere rundt på siden, og at brugerne præsenteres for så relevante partnerforslag som muligt.

Hvis du har lyst til at teste denne app, er det allerføste, du skal gøre, at oprette en profil på platformen. Dette kan du gøre her

Efterfølgende skal du hente appen enten hos Apples App Store eller i Google Play. Vi har samlet links til disse digitale butikker lidt længere nede.

Det er gratis at hente appen samt at oprette en profil hos 50plusmatch. Det er dog værd at nævne, at hvis du vil have adgang til samtlige funktioner på platformen samt i appen, er det nødvendigt for dig at opgradere dit medlemskab til et betalt et af slagsen.

Fordele:

 • Yderst brugervenlig
 • Date på alle tidspunkter af døgnet
 • Målrettet dating

Ulemper:

 • Det koster knaster at opgradere til et premium-medlemskab
 • Det er niche-dating, hvorfor der ikke er helt så mange brugere

Bumble

Hvis du som mand er træt af konstant at skulle tage initiativet, så er Bumble en app for dig. På samme måde er det en app for de kvinder, der er træt af nølende mænd, som mangler handlekraft.

Bumble er en mere end blot en datingapp. Man benytter også appen i jagten på nye venskaber. Appen virker således:

Bumble - Datingapps - Oversigt

Hvis en kvinde viser interesse for en mand, har manden 24 timer til at svare kvinden. Svarer manden ikke kvinden inden for dette tidsinterval, forsvinder muligheden for at tage kontakt.

Fordele:

 • Kønne mænd har det let på appen
 • Ingen diskussion om, hvem der skal tage initiativet

Ulemper:

 • Hvis dine billeder ikke fanger kvindernes interesse, er appen kedelig for dig
 • Brugerne præsenteres for lidt for mange brugere, der geografisk befinder sig ret langt væk

Partner Med Niveau

Partner Med Niveau er først og fremmest en datingside. Folkene bag tilbyder dog også en brugervenlig app, der muliggør, at man kan date på de tidspunkter af døgnet, hvor man ikke lige sidder foran computerskærmen. I hvert fald hvis man har mobilen inden for rækkevidde.

elitedating - Partner med Niveau

Det ligger lidt i navnet ‘Partner Med Niveau’, at siden ikke er for alle. Den er nemlig primært for elitedatere, som er folk, der stiller ekstremt høje krav til en kommende partner. 

Ifølge folkene bag siden er 65 % af brugerne akademikere, hvorfor man kan udlede, at et hovedkriterium for at tilhøre eliten er ens uddannelsesniveau, hvis man spørger dem, der står bag denne side.

Det kræver tålmodighed at oprette sig på platformen, da man skal udfylde en personlighedstest med over 200 spørgsmål. Tiden er dog godt givet ud, da ens svar er guf for matchalgoritmen, som – på baggrund af disse – eksponerer en for yderst relevante partnerforslag. Hvis du besidder den fornødne tålmodighed, kan du oprette dig her.

Det er ganske gratis at oprette sig på platformen samt at hente appen. Dog er det, ligesom på enhver anden datingside stort set, nødvendigt at opgradere til et betalt medlemskab, hvis man for alvor vil have noget ud af sit ophold på platformen. 

Fordele:

 • Yderst brugervenlig
 • Date på alle tidspunkter af døgnet
 • Målrettet dating

Ulemper:

 • Det koster knaster at opgradere til et premium-medlemskab
 • Det er niche-dating, så platformen har ikke lige så mange brugere som de største apps
 • Nogle finder siden lidt snobbet

Hinge

Hinge hævder selv, at de er en dating-app, som er designet til at blive slettet. Med det mener folkene bag, at Hinge rent faktisk hjælper folk med at finde kærligheden.

Et særtræk ved appen er, at man bliver introduceret for venners venner. Dette har fordelen, at man altid har noget at snakke om i begyndelsen, da man har nogle fælles bekendte.

Hinge - Datingapps - Oversigt

Det kan dog også være en ulempe, da det kan være mere grænseoverskridende at give udtryk for interesse i en man måske kender perifert end i et helt fremmede menneske.

Fordele:

 • Appen har et sjovt og anderledes koncept
 • Populær blandt brugerne
 • Brugervenlig

Ulemper:

 • I Danmark er der endnu ikke så mange profiler – bliver yderligere begrænset af, man kun præsenteres for dem, der kender ens venners venner

Victoria Milan 

Måske kender du allerede Victoria Milan? Det er i hvert fald en datingservice, der for nogle år siden virkelig kom i vælten og fik en tur i medierne, fordi rigtig mange var chokerede over servicens formål. De anså – og anser nok stadigvæk – servicen for værende dybt usympatisk og foragtelig, og derfor blev den genstand for en del kritik.

Victoria Milan - anmeldelse, priser, fordele og ulemper

Forargelsen skyldtes og skyldes, at Victoria Milan særligt henvender sig til folk i et forhold, der søger lidt ekstra spænding i form af en eller flere affære(r).

Netop derfor har vi hos findenkaereste.dk haft vores betænkeligheder for, hvorvidt vi skulle nævne platformen. I sidste ende har vi dog valgt at medtage den og motivationen herfor kommer i det nedenstående.

Vi bifalder naturligvis hverken utroskab eller opfordringer hertil, men vi mener dog, at Victoria Milan er meget mere end blot facilitator for utroskabsaftaler. 

Siden henvender sig nemlig også til sexdatere, der ikke har nogen partner. Ligeledes bruges den af mange i et åbent forhold, som søger sex med andre, og det kan man vel ikke have noget imod. 

Du har nok allerede gættet, at Victoria Milan ikke blot er en datingapp, men også en datingside. Til denne medfølger en brugervenlig app, der gør, at man kan skrive med sine potentielle sexpartnere samt finde nye, selvom man ikke sidder foran computerskærmen.

Hvis man skal bruge appen, skal man have en profil på Victoria Milan, og en sådan kan du oprette her.

Det er ganske gratis at oprette sig, men hvis du for alvor skal have noget ud af dit ophold på platformen, skal du opgradere til et premium-medlemskab.

Fordele:

 • Yderst brugervenlig
 • Date på alle tidspunkter af døgnet
 • Målrettet dating

Ulemper:

 • Det koster knaster at opgradere til et premium-medlemskab
 • Ikke den mest moralsk forsvarlige side 
 • Der er en del fake-profiler på siden

Hent Victoria Milans app hos Google Play

Hent Victoria Milans app i Apples App Store 

Tastebuds

Tastebuds er en dating-app med en interessant ny tilgang til dating. Appen matcher folk med udgangspunkt i musiksmag.

Dette bevirker, at man altid har noget til fælles med sine matches og en masse at tale om – i hvert fald i begyndelsen.

Man tilmelder sig enten via sin Facebook-konto eller ved at oprette en helt ny profil. Mange bruger desuden appen med andre formål end dating. Rigtig mange bruger den udelukkende for at udvide netværket og få nye venner.

Fordele:

 • Du har altid noget at snakke med dine matches om
 • Ikke så overfladisk

Ulemper:

 • Ingen garanti for at du er tiltrukket af dine matches

Match.com 

Næstsidste indspark på listen er endnu en datingside, hvortil der også hører en datingapp. Der er tale om match.com med det berømte slogan “Det hele starter med et klik.” 

For match.com er det vigtigt, at dating er let. Derfor har de udviklet en flot og overskuelig brugerflade, der gør det nemt at tage kontakt til potentielle partnere. Dette gælder både for deres hjemmeside og app.

Match.com logo - priser, anmeldelse og kønsfordeling

Match.com forener det virtuelle med det fysiske. Regelmæssigt inviterer de nemlig til singleaftener, hvor medlemmerne på en afslappet og behagelig måde kan møde ligesindede. 

Hvis du skal med til den slags arrangementer, skal du dog oprette en profil og opgradere til et premium-medlemskab. 

Hvis du er nysgerrig og bare vil snuse lidt rundt på datingsiden samt appen, kan vi informere om, at det er gratis at oprette sig på match.com samt at hente appen. Du kan oprette dig her.

Fordele:

 • Yderst brugervenlig
 • Mange fine anmeldelser
 • Date døgnet rundt

Ulemper:

 • Hvis man for alvor skal have noget ud af appen, koster det penge

Grindr

Grindr er for homoseksuelle mænd. Appen eksisterede faktisk før Tinder, og folkene bag Tinder har uden tvivl ladet sig inspirere af Grindr. 

Appen er ganske brugervenlig, og den giver dig mulighed for at finde en hurtig date. Det anslås, at Grindr har over fire millioner brugere på verdensplan. Det er derfor ikke utænkeligt, at du kan finde en sommerflirt via appen uden for Danmarks grænser også, hvis du ønsker det.

Grindr - Datingapps - Oversigt

Fordele:

 • Det kan være svært at vide, hvem man som homoseksuel fyr kan gå efter i byen. Med Grindr ved man, hvordan spillereglerne er, og man slipper for at byde heterofyre på farverige drinks
 • Appen er ganske brugervenlig

Ulemper:

 • Appen er en smule overfladisk

Hvor mange benytter datingapps?

Det er svært at finde specifikke tal for, hvor mange danskere der bruger datingapps. En undersøgelse, som er foretaget af Danmarks Statistik viser, at syv procent af danskerne i 2016 angav, at de havde brugt netdating inden for de seneste tre måneder. Netdating refererede dog både til datingsider og -apps.

Alt i alt svarer de syv procent til 320.000 personer. De adspurgte befandt sig i aldersgruppen 16-89 år. Undersøgelsen fra 2016 viste, at der dengang var lidt flere mænd end kvinder, der bruge netdating-services.

Datingapps og -sider er særligt populære hos de yngre segmenter. Tre ud af fire aktive brugere er mellem 16 og 44 år, og hver tredje er mellem 16 og 24.

Findes der gratis datingapps?

Som du kan se i ovenstående gennemgang af de mest populære danske datingapps, findes der et utal gratis datingapps. Langt de fleste er faktisk gratis.

Hvordan tjener folkene bag appsne så penge?

Der er flere forskellige måder, hvorpå folkene bag diverse datingapps laver penge. Nogle gør det via bannerreklamer og lignende, mens andre giver brugerne mulighed for at tilkøbe ekstra features.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *