Den ultimative datingguide

At finde kærligheden er ikke nemt. Dog er du allerede nu ti skridt tættere på at møde den eneste ene, end du var for en række sekunder siden.

Du er nemlig havnet på siden, hvor du finder vores ultimative datinguide, og denne guide indeholder alt, hvad du har brug for i jagten på kærligheden.

Du vil her finde lynoversigter over datingsider og -apps, samt adskillige tips til dating. Vi har forsøgt at gøre det så overskueligt som muligt med nedenstående indholdsfortegnelse, så du let kan hoppe til det segment, du søger.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden, hvilket betyder, at vi modtager kommission, sæt du opretter en profil på en eller flere af nedenstående datingsider.

Lynintroduktion til 12 fantastiske datingsider

+200.000 medlemmer
Minimum 18 år
Danmarks største datingside
Altid meget aktivitet

Nem og hurtig oprettelse
Dating for voksne over 40 år
God kundesupport døgnet rundt
Masser af gode tips og tricks til dating

Find både venskaber og kærlighed
For singler over 50 år
Stort set ingen falske profiler
Brugervenligt system

Dating for aktive seniorer
Ligelig fordeling mellem kønnene  
Quiz med de andre medlemmer
Formidabel kundeservice

Veludviklet matchalgoritme
Bredt aldersspektrum
Over 50.000 aktive medlemmer
Stor artikeldatabase med tips til dating

Læs inspirerende kærlighedshistorier
Minimum 18 år
Gode vejledende artikler med tips og tricks
Få adgang til adskillige single-events

Logo

Skræddersyede partnerforslag
65 % af brugerne er akademikere
Yderst seriøs datingside
Siden samarbejder med flere universiteter

Find en affære
Høj diskretion
Du sætter selv dine grænser
Udlev dine fantasier

Datingsider - Be2

Hastigt voksende datingside
Over 19 mio. medlemmer fordelt i 37 lande
Partnerforslag baseret på personlighedstest
Brugerne har fuld kontrol over privatlivet

Veludviklet Behavorial Matchmaking-teknologi
Servicen har en meget populær mobilapp
Verdensomspændende service
Over 40 mio. brugere på verdensplan

Altid mange brugere online
Find en sexpartner
Benyttes af både par og singler
En af Danmarks ældste datingsider

100 % gratis – ingen betalende brugere
Dating for alle, både unge og gamle
Manuel godkendelse –> Ingen fakeprofiler

Seriøs dating

Lynintroduktion til 9 fantastiske datingapps

Den mest populære datingapp
Meget let at bruge
Man kommer langt med en gratis profil

Happn - Datingapps - Oversigt

Swipe imellem dem, du passerer
Yderst brugervenlig
Ganske stor brugerflade

Badoo - Datingapps - Oversigt

På mange måder en kombi af Tinder og Happn
Yderst brugervenlig
Relativt begrænset adgang med gratis profil

Forsøger at få folk til at mødes
Meget få brugere i småbyerne
Stor chance for, at et match skriver

Grindr - Datingapps - Oversigt

Datingapps for homoseksuelle mænd
Yderst brugervenlig
Over fire millioner brugere på verdensplan

Once - Datingapps - Oversigt

Kun et partnerforslag dagligt
Ikke så stresende
Får høje karakterer af brugerne

Bumble - Datingapps - Oversigt

Her tager kvinderne initiativet
Flotte mænd har det let på appen
Endnu ikke helt så mange danske brugere

Introducerer dig for dine venners venner
Brugerne elsker appen
Meget brugervenlig

Matcher folk på baggrund af musiksmag
Bruges til at finde kærligheden og venskaber
Ingen garanti for fysisk tiltrækning af matches

Tips til dating

I de efterfølgende afsnit vil vi give dig en række tips og tricks til dating. Du kan blandt andet få inspiration til profilteksten samt til hvordan du kan åbne en samtale. Ligeledes kommer vi med inputs til, hvad du bør tænke over, når du vælger dit profilbillede. 

Guide: Sådan skriver du den gode profiltekst til din datingprofil

Mange har svært ved at skrive en profiltekst til deres datingprofil, uanset om de bruger datingapps eller -sider. Hvis du er en af de udfordrede, skal du ikke tage det så tungt. Det er nemlig ikke nemt. Og det er jo egentlig lidt mærkeligt. Det burde være det letteste i hele verden. Det er jo en selv, man skal skrive om.

Vi tror, at det er svært, fordi man har vanskeligt ved at afgrænse sig og vælge, hvilke træk og egenskaber man bør fremhæve. Derudover har mange også bare rigtig svært ved at beskrive sig selv, og nogle bliver deciderede ukomfortable ved tanken.

Hvis du er den af dem, der føler utilpashed over at beskrive dig selv, kan du prøve at bede en af dine nære venner om at forfatte teksten i stedet. Vi vil dog altid anbefale, at du selv skriver din tekst, for, som sagt, kender ingen dig bedre, end du selv gør.

Herunder følger fem tips, som kan hjælpe langt de fleste med at skrive en fantastisk profiltekst. Lad os dog lige understrege, at de fem tips gør det lettere for dig at skrive teksten – de fem tips skriver ikke teksten for dig.

1) Vær autentisk: Profilteksten skal omhandle og præsentere dig. Du skal hverken forsøge at skrive som eller om en anden. Lad være med at ændre din vanlige sproglig stil – skriv, som du plejer. Desto mindre, du tænker over, hvilke ord du vælger, jo bedre. Det bliver nemlig mere naturligt på den måde. 

Din profiltekst skal være real, for ellers giver du omverdenen falske forventninger, og det vil før eller siden indhente dig.

2) Undgå klicheer: Vi vil ikke lyve for dig. Dating er en konkurrence, som nogle gange er brutal og hård. Netop på grund af konkurrenceelementet er det vigtigt, at din profiltekst er unik og differentierer sig fra dine konkurrenters, så du får henvendelserne i stedet for dem. 

Alt for mange forfalder til at benytte et utal af klicheer i deres profiltekster – forsøg så vidt muligt at undgå det.

Der er ingen grund til at skrive, at du elsker at hænge ud med dine venner og familie, at du leder efter en partner, som er sød, og at du sætter pris på et godt måltid. For hvem gør ikke det? Find i stedet ud af, hvilke særegne ting du sætter pris på og dyrker, og fremhæv disse.

3) Fortæl for guds skyld ikke hele livshistorien: Hvis din profiltekst er lang, vil mange opgive at læse den til ende. En lang profiltekst vil måske endda helt afskrække folk fra at begynde at læse den. 

Hvis du føler, at du har meget at fortælle, anbefaler vi, at du vælger de vigtigste ting, og så må du gemme resten til, når du skal date samt skrive med potentielle partnere. Der er jo heller ingen grund til at forære det hele fra start, vel? Der skal jo helst være en gulerod ved at lære dig at kende.

4) Vær ærlig om, hvad du søger: Hvis du er ærlig om, hvad du søger i din profiltekst, vil du formentligt slippe for henvendelser fra alt for mange, der ikke fanger din interesse. 

Det er helt okay at stille krav til en kommende partner; det skal du ikke skamme dig over. Fortæl meget gerne i relativt præcise vendinger, hvad du søger, men lad nu være med at være alt for kræsen. Ofte forelsker folk sig i typer, som de aldrig troede, de ville blive forelskede i. Hav dette i mente, når du skitserer dine krav til en kommende partner.

5) Vær kreativ: Det giver bare så mange ekstra point, hvis du via din profiltekst viser, at du er kreativ, og at du har humor. Det er fint nok at skrive, at man har humor, at man er omsorgsfuld og så videre. Men det er meget mere effektfuldt, hvis man er i stand til at vise det ved hjælp af sproglige virkemidler og lignende. 

Med afsæt i ovenstående fem tips er vi sikre på, at du nu kan skrive en formidabel profiltekst, der bliver afgørende for, at du møder den eneste ene på enten en datingside eller en datingapp.

Guide: Sådan vælger du det rette billede til din datingprofil

Dating er til tider hamrende overfladisk. Særligt nogle services dyrker de overfladiske elementer i stor stil. Tag for eksempel Tinder, hvor man swiper til højre eller venstre på baggrund af en stak billeder. 

Vi ved godt, at man også kan skrive en profiltekst på Tinder, men hvor ofte bliver den lige læst? Det gør den som oftest kun, når vedkommende, der swiper, er i tvivl om, hvorvidt han/hun skal swipe til højre eller venstre.

Når det overfladiske fylder så meget hos en række forskellige datingservices, er det vigtigt, at man får taget nogle gode billeder til sin(e) datingprofil(er). Hvis du er typen, der overvejer at undlade et profilbillede, må vi på det kraftigste fraråde det.

Chancen for at din profil bliver tjekket ud på en datingside er nemlig 20 gange mindre, sæt du ikke har et profilbillede.

Et par guldkorn og en række interessante facts

Du skal have mindst et billede, der tydeligt viser dit ansigt. Langt de fleste kører en relativt omgang fornuftig selvkritik, når de tager billeder, og derfor er det formentlig også overflødigt at nævne, at du bør undgå at tage billedet nedefra, da det får dig til at se tykkere ud, end du er.

Derudover vil vi godt tale imod den trend, der hos nogle er, med kun at tage et billede af halvdelen af ens ansigt. Vis nu, at ansigtet hele spiller, og at du ikke har klap for øjet.

Derudover anbefaler vi, at du indtager et udtryk, du føler dig tilpas med. Nogle hader deres eget smil, og hvis du er en af dem, vil vi på ingen måde tvinge dig til at smile på dit profilbillede. Vælg et udtryk, du er afslappet omkring.

Der kan dog være visse fordele ved at smile, så hvis du ikke har noget imod at blænde dine potentielle bejlere med elfenben, så giv den gas. Et amerikansk studie viser, at jo bredere og mere smilende ens mund er, jo mere tillidsfuld fremstår man over for andre.

Selvsamme studie hævder, at en fyldig underlæbe signalerer ungdommelighed, og at en markant underlæbe får en til at fremstå mere attraktiv.

Slutteligt hævder studiet, at et smalt og maskulint ansigt giver folk opfattelsen af, at man har en dominerende personlighed, uanset om det er rent faktisk er tilfældet eller ej.

Du kan selvfølgelig ikke selv vælge, hvorvidt dit ansigt skal være bredt eller smalt, og vi opfordrer hverken til billedmanipulation eller plastikkirurgi, men derimod til refleksion. Det er vigtigt, at du er bevidst om, at et smil har følgevirkninger for eksempel.

Skal jeg redigere billedet?

Det korte svar er nej. Det lidt længere svar er nej, du skal fandeme ikke!

Vi forstår så udmærket godt, at det kan være fristende lige at køre ens billeder gennem photoshop og fjerne de små fejl, man nu engang måtte have, men det kan virkelig ikke betale sig.

Dels fordi du formentlig tillægger dine små fejl større betydning, end alle andre gør, men i endnu højere grad, fordi fejlene ikke forsvinder i virkeligheden, bare fordi de forsvinder på dine billeder. 

Hvis du manipulerer rigtig meget med dine billeder, vil potentielle dates sandsynligvis få et chok, når de ser dig i virkeligheden, og de vil føle sig forrådt og snydt, hvilket ikke øger chancen for et eventuelt forhold. Vi mennesker bryder os nemlig ikke om at blive løjet overfor.

Vi skal selvfølgelig ikke bestemme, hvorvidt du finpudser dine billeder eller ej. Vi vil dog lige understrege, at videnskaben bakker vores rådgivning op.

I et studie undersøgte forskere henholdsvis mænds og kvinders reaktion på redigerede billeder af personer fra det modsatte køn. Studiet viser, at både mænd og kvinder finder personer på redigerede billeder mere attraktive, men… og det er et stort men! Forsøget viser også, at redigerede billeder går ud over troværdigheden. De personer, der optræder på redigerede billeder, virker ikke synderligt tillidsvækkende, og dette træk er altså bare hamrende vigtigt, når man skal finde en partner.

Hvem bør optræde på mit profilbillede?

Det bør du naturligvis, men det vidste, du sikkert godt. Det, som du formentlig grubler over, er, om du kan vælge et profilbillede fra arbejdsmæssige sammenhænge, rejser, private arrangementer og lignende, eller om billedet bare skal være helt neutralt og nærmest ligne et pasfoto.

Der er ingen faste regler!

Vi anbefaler dog, at profilbilledet viser dig klart og tydeligt, som du ser ud på en god dag. Der er, som bemærket, ingen fast regler for stilen for dit profilbillede, ud over at det naturligvis skal vise fronten af dig, men om det kun viser dit ansigt, dit ansigt samt overkrop eller dig i fuld positur, er helt op til dig.

Det er vigtigt, at du er bevidst om, at et billede siger mere end tusind ord; derfor bør du reflektere over, hvilke signaler du sender med billedet og situationen, der portrætteres.

Vælger du for eksempel et billede fra en bytur, sender du et signal om, at du er til fest og farver. Vælger du et billede, hvor du sidder med en baby, sender du et signal om, at du er omsorgsfuld, ansvarsfuld og et familiemenneske.

Hvis du vælger et billede fra en hverdagssituation, så sørg for, at situationen er repræsentativ for dig som person. Sørg for, at situationen konnotererer værdier og personlighedstræk, som du kan identificere dig med.

Der er en række don’ts, når det kommer til profilbilleder på datingprofiler:

  • Lad nu være med at flexe i bar overkrop, mens du spænder så meget, at du ligner en, der sidder på tønden
  • Undlad at kysse din hest, også selvom du er urimeligt glad for den
  • No duckface – har det nogensinde klædt nogen?
  • Der må ikke være for mange på billedet – man bør aldrig være i tvivl om, hvem på billedet der er dig

Guide: Hvordan begynder man en samtale bedst muligt på en datingside eller -app?

Dette område er der mange forskellige holdninger til, og da vi mennesker er forskellige, er der heller ikke noget entydigt svar, der er det rigtige. Nogle personer værdsætter grænseoverskridende humor og har ikke noget imod en lidt voldsom åbner, mens andre er mere til fjollede beskeder. Atter andre sætter særdeles høj pris på et kompliment og foretrækker derfor lidt søde ord i den første besked.

Som du kan fornemme, er det ikke let at udforme en universel guide til dette punkt, da det er vidt forskelligt, hvordan folk ønsker man åbner en samtale. Vi vil dog alligevel prøve at introducere et par strategier, der virker i langt de fleste tilfælde.

Vær mere spændende end bare et ”hej”

Hvis du er ny på datingmarkedet, må vi forberede dig på, at det til tider kan være brutalt og nådesløst. Lad os tage den populære datingapp Tinder som eksempel. Her swiper man til højre og venstre imellem potentielle partnere. Hvis man swiper en person til højre, indikerer man, at man vil lære ham/hende bedre at kende, og hvis personen, man swiper til højre, gør det samme, når han/hun støder på ens profil, bliver man et match.

Et match indikerer altså, at vi har at gøre med to personer, der godt vil lære hinanden at kende, så bliver det vel let derfra, tænker man… Det gør det dog ingenlunde. Flotte mennesker får nemlig uanede mængder matches på Tinder, og du skal derfor enten være ekstraordinært pæn eller interessant, hvis du vil have respons fra dit match, når du tager kontakt. Hvis du blot skriver ”hej”, er der foruroligende stor risiko for, at du ikke får svar. Det er lyder barskt og er det også, men hvis et høfligt ”hej” ikke er sagen, hvad er så?

Et godt tip er at læse dit matchs profiltekst og tage udgangspunkt i denne, hvis dit match da har en sådan. Skriv noget sjov og kækt, der viser, at du har brugt tid på at læse profilteksten. Ellers er en mulighed at tage udgangspunkt i billederne – måske de giver anledning til at stille spørgsmål af den ene eller anden art.

En par konkrete eksempler

Du kan også angribe samtalen med humor. Det sætter mange pris på, og der florerer en række standardåbnere, som du kan benytte. Vær dog opmærksom på, at andre lader sig friste af denne løsning, og du derfor kan risikere at blive stemplet som ukreativ, hvis vedkommende, du skriver til, før har hørt dem.

Et par af de sjove klassiske åbnere er:

”Jeg har ledt efter dig på just-eat.dk, men de leverer åbenbart ikke snacks endnu.”

”Banke banke på”
”Hvem der?”
”Kanye”
”Kanye Hvem?”
”Kanye komme op i dig?”

”Titanic!”
”?”
”Undskyld. Det var en forfærdelig icebreaker”

På Tinder og en række andre datingservices er det muligt at sende GIFs. Man kan kommunikere klassiske og simple budskaber på sjove, underfundige måder ved hjælp af GIFs, så det kan i den grad anbefales som åbnere. Mange GIFs fungerer som “hej”-beskeder, og det dynamiske element gør dem så meget mere levende et kedeligt “hej”.

Derudover er en god åbner typisk et fjollet spørgsmål. Det kan være et ”Hvad vil du helst?”-spørgsmål, hvor du tvinger dit match til at tage stilling til noget absurd og wierd. Herunder får du et par forslag:

”Hvad ville du helst? Altid have hundelort under dine sko eller altid kunne høre en flue ved dine ører?”

”Hvad ville du helst? Være en Pokemon eller en Power Ranger?”

”Hvad ville du helst? Have Pinocchios næse eller Dumbos ører?”

En anden mulighed er at køre en fuck/marry/kill på dit match. Fuck/marry/kill er en lille morbid leg, hvor den ene nævner tre personer, som modparten skal enten dræbe, kneppe eller gifte sig med.

Det er stort set kun ens fantasi, der sætter grænser for, hvordan man kan åbne en samtale. Når der er så mange muligheder, må du love os, at du ikke forfalder til et kedeligt ”hej”. Giv altid dit match noget at forholde sig til i første besked, så bliver det lettere at komme videre med samtalen efterfølgende.

 

5/5 (4)