Nem og hurtig oprettelse
Det tager ikke mange minutter at oprette en profil på Badoo. Hvis du har lyst, kan du logge ind ved hjælp af din Google- eller Facebook-account. I vores anmeldelse tager vi dog udgangspunkt i, hvordan oplevelsen er, hvis du ved hjælp af en mail registrerer en ny bruger på platformen.
Allerførst skal du indtaste en række simple oplysninger, der vedrører dit navn, dit køn, din mail samt dit ønskede kodeord. Når du har gjort dette, klikker du på ‘opret profil’, hvorefter du lander på en side, der gør dig opmærksom på, at billeder er vigtige på Badoo.
På denne side forlanges det nemlig, at du uploader en række billeder af dig selv. For nogle kan det sikkert virke lidt angstprovokerende at skulle uploade billeder lige med det samme, men en erfaren dater vil sætte pris på det. En erfaren dater ved nemlig, at det er sjovest at date på platforme, hvor man kan få lov at se, hvordan de andre medlemmer ser ud.
Når du har tilføjet de billeder, du ønsker, klikker du på ‘fortsæt’, og så kan den sjove del ellers snart begynde. Inden vi når helt hertil, beder systemet dig dog om lige at klikke på et aktiveringslink, som du har modtaget på den mail, du oprettede dig med. Helt normal procedure.
Fin introduktion til basale funktioner
Når du logger ind for første gang, får du en letforståelig introduktion til en række af platformens basale funktioner. Dette er ganske nyttigt og værdifuldt; særligt hvis du ikke er vant til at færdes på datingplatforme.
Hvis du derimod er det, er det ikke sikkert, at introduktionen er nødvendig for dig, da du formentlig allerede har set platformens forskellige funktioner før i andre sammenhænge. Badoos brugerflade er nemlig meget inspireret af andre datingplatformes, blandt andet Tinders.
Fine funktioner
Selvom folkene bag Badoo ikke har været i det innovative hjørne og selv fundet på platformens funktioner, fejler disse bestemt intet, hvilket giver god mening. De har virket perfekt i andre sammenhænge, så hvorfor ikke også på Badoo?
En af de funktioner, du møder på Badoo, er den velkendte swipe-funktion, som Tinder forbindes med.
På Badoo kaldes denne funktion for ‘Fuldtræffer’, og ligesom på Tinder er det også på Badoo ekstremt underholdende – og desværre også lidt vanedannende – at skubbe andre profiler til enten højre eller venstre, alt efter om man er interesseret eller ej.
Derudover har Badoo et menupunkt, der kaldes ‘Folk i nærheden’. Via dette menupunkt kan du se, hvilke profiler der befinder sig i nærheden af dig. Ganske smart, da man sjældent søger bekendtskaber, som er alt for langt væk.
Selvom funktionerne på Badoo er fine, vil der nok desværre være en del, som ikke vil føle samtlige af deres behov imødekommet på Badoo.
Dating på denne platform bliver nemlig lidt overfladisk – de menneskelige værdier og interesser fylder ikke alverden – grundet fraværet af en række funktioner.
Eksempelvis er det ikke muligt at opsætte krav til interesser og deslige i sin søgen efter andre profiler, hvilket det er på en række alternativer til Badoo.
Ikke samme aktivitetsniveau som Tinder
Badoo har fået rimelig godt fat i danskerne, men der er stadigvæk et stykke vej endnu for platformen, hvis den ønsker at matche Tinders aktvitetsniveau.
Derudover bærer Badoo lidt præg af at være en platform, som folk åbenlyst lige har skullet teste for sjovt, hvilket betyder, at man støder på en del inaktive profiler derinde. Lidt en skam.
Kort opsummering
Badoo leverer alt i alt en fin datingoplevelse. Folkene bag platformen skal dog hverken hædres som nyskabende eller innovative. Til gengæld skal de hyldes for at have været dygtige til at lade sig inspirere og “stjæle” vellykkede funktioner fra andre platforme, blandt andet Tinder.
Badoo er umiddelbart ikke for dem, der er allermest seriøse i deres søgen efter en partner, da datingoplevelsen på platformen bliver lidt overfladisk. Til gengæld er det rigtig underholdende at date på Badoo, og selvom aktivitetsniveauet endnu ikke matcher Tinders, er antallet af brugere hæderligt.