Guide til datingapps – De 10 bedste datingapps på markedet

Der er mange forskellige datingapps på markedet. Vi giver dig her en introduktion til de ti, der i vores øjne er de bedste.

Moderne eventyr kan sagtens starte således: “Der var engang en ulykkelig single med krampe i tommelfingeren… Men så hørte vedkommende den dejlige lyd, der indikerede, at vedkommende havde fået et match!” Rigtig mange forhold i dagens Danmark begynder nemlig på en af de mange forskellige datingapps.

Vi giver dig her en introduktion til de datingapps, som i vores øjne er de bedste. Alle apps, som vi præsenterer, er gratis at hente, men flere af dem forlanger penge, hvis man ønsker adgang til samtlige funktioner.

Se også vores sublime oversigt over datingsider.

Tinder

Den mest populære datingapp. Tinder er let og simpelt. Den er yderst brugervenlig – man lærer hurtigt, hvordan man henholdsvis skal swipe til højre eller venstre, afhængigt af hvorvidt man ønsker at lære vedkommende, man ser et billede af, bedre at kende.

Du har mulighed for at smide op til seks billeder af dig selv op på din profil. Tilmed har du mulighed for at skrive en lille profiltekst om, hvem du er, og hvad du søger. Der er dog ingen garanti for, at din profiltekst bliver læst. På Tinder er det nemlig det ydre, der i første omgang tæller.

Der kommer løbende opdateringer til Tinder. En af de nyeste opdateringer vedrører muligheden for at købe sig adgang til at se, hvilke mennesker der allerede har liket en.

Fordele:

 • Tinder er ekstremt let at bruge
 • Appen er populær, så udvalget er stort
 • Man får ikke henvendelser fra folk, man ikke ønsker at komme i kontakt med

Ulemper:

 • Appen er meget overfladisk
 • Meget konkurrence – hvis du ikke fanger et matchs interesse med det samme, kan vedkommende hurtigt gå videre til den næste

Hent Tinder hos Google Play

Hent Tinder i Apples App Store

Happn

Happn - Datingapps - Oversigt

Happn fungerer ved hjælp af lokalitetsfunktionen i din telefon. Du har mulighed for at like brugere, du har passeret. Du kan faktisk både like og charme. Hvis vedkommende også liker dig, får I besked om, at I er et crush, og I får mulighed for at chatte med hinanden. Hvis du vælger at charme en person, får vedkommende besked om dine tilnærmelser, uanset om personen også har liket dig eller ej.

Ligesom på Tinder har man på Happn også mulighed for at designe sin profil med både billeder og lidt profiltekst. Heller ikke på Happn er der nogen garanti for, at de andre brugere læser din profiltekst. Det er meget vigtigt, at man vælger sit bedste billede som billede nummer et, da det er det billede, som skal lokke folk ind på ens profil.

Fordele:

 • Appen er rigtig god, når man ærgrer sig over, at man ikke fik taget kontakt til en person til en fest, da appen sørger for, at man får en ekstra chance. Det kræver naturligvis, at vedkommende også har appen
 • Den viser dig folk omkring dig, så hvis du er i byen kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke singler der befinder sig inden for din radius
 • Du kan blive eksponeret for de samme personer igen – nogle gange hjælper det på matchfrekvensen at skifte ens profilbillede

Ulemper:

 • Happn er ikke helt lige så populær som Tinder, så hvis du bor i provinsen, er der næppe meget at komme efter på denne app, da du skal passere andre brugere, før de dukker op

Hent Happn hos Google Play

Hent Happn i Apples App Store

Badoo

Badoo - Datingapps - Oversigt

Badoo er lidt en blanding af flere af de mest populære datingapps. Badoo indeholder elementer fra Tinder, hvor man kan swipe imellem andre brugere. Derudover har den også et menupunkt, der minder om Happn, hvor man præsenteres for brugere, der befinder sig i nærheden af en. Badoo har været yderst hurtigtvoksende. Tjenesten blev lanceret i 2006, og i dag har over 374.000.000 tilsluttet sig.

Badoos brugerflade er visuelt lækker, og appen er ganske let at benytte. I Danmark er appen endnu ikke helt lige så populær som Tinder og Happn, men den er fint på vej, og hvis man vil jagte kærligheden på så mange platforme som muligt, kan Badoo i højeste grad anbefales.

Fordele:

 • Mange forskellige sjove funktioner
 • Brugervenligt system

Ulemper:

 • Mange af de sjove funktioner kræver, at man har et betalingsmedlemskab
 • Endnu ikke helt lige så populært som Tinder og Happn – derfor er udvalget ikke så stort som på disse apps

Hent Badoo hos Google Play

Hent Badoo i Apples App Store

Yolo - Datingapps - OversigtYolo

Yolo er den nyeste datingapp af de ti, vi har medtaget. Appen er udviklet af Simon Lennet og Simon Frank. Appens formål har fra start været klart defineret: Den skal få folk til at mødes og ikke blot skrive.

Appen fungerer således: Man uploader en selfie af sig selv i tidsrummet torsdag-søndag. Ens selfie er offentlig i en time. I den periode har man mulighed for at matche med andre, der har uploadet selfies. Såfremt man får et match, har man mulighed for at aftale et mødested.

Fordele:

 • Chancen for at dit match kontakter dig hurtigt er stor, da muligheden forpasser, hvis vedkommende tøver
 • Kan lette kontaktskabelsen til en fremmede kæreste, når du er i byen

Ulemper:

 • Appen fungerer ikke samtlige dage
 • Der er endnu ikke vildt mange brugere af appen
 • Appen er ganske overfladisk
 • Mange vil formentlig benytte appen til at finde et knald frem for en kæreste

Hent Yolo hos Google Play

Hent Yolo i Apples App Store

Grindr

Grindr - Datingapps - Oversigt

Grindr er for homoseksuelle mænd. Appen eksisterede faktisk før Tinder, og folkene bag Tinder har uden tvivl ladet sig inspirere af Grindr. 

Appen er ganske brugervenlig, og den giver dig mulighed for at finde en hurtig date. Det anslås, at Grindr har over fire millioner brugere på verdensplan. Det er derfor ikke utænkeligt, at du kan finde en sommerflirt via appen uden for Danmarks grænser også, hvis du ønsker det.

Fordele:

 • Det kan være svært at vide, hvem man som homoseksuel fyr kan gå efter i byen. Med Grindr ved man, hvordan spillereglerne er, og man slipper for at byde heterofyre på farverige drinks
 • Appen er ganske brugervenlig

Ulemper:

 • Appen er en smule overfladisk

Hent Grindr hos Google Play

Hent Grindr i Apples App Store 

Dating.dk’s app

Dating.dk - Find en kæreste - Datingsider

Dating.dk er en datingside, og mange af disse har kreeret apps, så man kan date døgnet rundt – også når man ikke sidder ved siden af computeren.

Vi har ikke taget alle datingsiders apps med i vores oversigt, da der er stor forskel på kvaliteten af de oplevelser, man får med de forskellige apps. Oplevelsen med dating.dk’s apps er dog ganske god.

Dating.dk er Danmarks største dating-side, hvor over 200.000 medlemmer leder efter kærligheden. Det er gratis at oprette sig som medlem, så hvis du endnu ikke er medlem og gerne vil se, hvad servicen har at byde på, kan du oprette dig her.

Med dating.dk’s app kan man mange af de samme ting, som når man benytter dating.dk på desktop. Via appen får man besked om profilbesøg, beskeder og lignende. Ligeledes er det muligt at se, hvilke profiler, som geografisk befinder sig nær en, der er online.

Fordele:

 • Mange brugere
 • Date døgnet rundt

Ulemper:

 • Kundeservice får ikke de pæneste ord med på vejen
 • Appen giver ikke helt lige så mange muligheder, som man har på desktop – endnu i hvert fald

Hent Dating.dk’s app hos Google Play

Hent Dating.dk’s app i Apples App Store 

Once

Once - Datingapps - Oversigt

Once er en lidt atypisk dating-app. Nøgleordet for denne app er ‘kvalitet’ frem for kvantitet. Dette står i kontrast til mange andre dating-apps, hvor man hurtigt kører flere 100 profiler igennem dagligt, som man takker ja eller nej til.

Med Once får man ét partnerforslag dagligt. Forslaget gives på baggrund af ens profilopsætning. Systemet forsøger at finde et skræddersyet match. Så snart man præsenteres for en profil, har man 24 timer til at kigge profilen igennem og tage stilling til, om man finder vedkommende interessant. Liker begge parter hinanden, får de mulighed for at skrive sammen.

Fordele:

 • Ikke så stressende
 • Ikke så overfladisk
 • Scorer høje karakterer fra brugerne

Ulemper:

 • Et dagligt match er i manges øjne for lidt

Hent Once hos Google Play

Hent Once i Apples App Store

Bumble

Bumble - Datingapps - Oversigt

Hvis du som mand er træt af konstant at skulle tage initiativet, så er Bumble en app for dig. På samme måde er det en app for de kvinder, der er træt af nølende mænd, som mangler handlekraft.

Bumble er en mere end blot en datingapp. Man benytter også appen i jagten på nye venskaber. Appen virker således:

Hvis en kvinde viser interesse for en mand, har mande 24 timer til at svare kvinden. Svarer manden ikke kvinden inden for dette tidsinterval, forsvinder muligheden for at tage kontakt.

Fordele:

 • Kønne mænd har det let på appen
 • Ingen diskussion om, hvem der skal tage initiativet

Ulemper:

 • Hvis dine billeder ikke fanger kvindernes interesse, er appen kedelig for dig
 • Brugerne præsenteres for lidt for mange brugere, der geografisk befinder sig ret langt væk

Hent Bumble hos Google Play

Hent Bumble i Apples App Store 

Hinge

Hinge - Datingapps - Oversigt

Hinge hævder selv, at de er en dating-app, som er designet til at blive slettet. Med det mener folkene bag, at Hinge rent faktisk hjælper folk med at finde kærligheden.

Et særtræk ved appen er, at man bliver introduceret for venners venner. Dette har fordelen, at man altid har noget at snakke om i begyndelsen, da man har nogle fælles bekendte.

Det kan dog også være en ulempe, da det kan være mere grænseoverskridende at give udtryk for interesse i en man måske kender perifert end i et helt fremmede menneske.

Fordele:

 • Appen har et sjovt og anderledes koncept
 • Populær blandt brugerne
 • Brugervenlig

Ulemper:

 • I Danmark er der endnu ikke så mange profiler – bliver yderligere begrænset af, man kun præsenteres for dem, der kender ens venners venner

Hent Hinge hos Google Play

Hent Hinge i Apples App Store 

Tastebuds

Tastebuds - Datingapps - Oversigt

Tastebuds er en dating-app med en interessant ny tilgang til dating. Appen matcher folk med udgangspunkt i musiksmag.

Dette bevirker, at man altid har noget til fælles med sine matches og en masse at tale om – i hvert fald i begyndelsen.

Man tilmelder sig enten via sin Facebook-konto eller ved at oprette en helt ny profil. Mange bruger desuden appen med andre formål end dating. Rigtig mange bruger den udelukkende for at udvide netværket og få nye venner.

Fordele:

 • Du har altid noget at snakke med dine matches om
 • Ikke så overfladisk

Ulemper:

 • Ingen garanti for at du er tiltrukket af dine matches

Hent Tastebuds hos Google Play

Hent Tastebuds i Apples App Store 

Hvor mange benytter datingapps?

Det er svært at finde specifikke tal for, hvor mange danskere der bruger datingapps. En undersøgelse, som er foretaget af Danmarks Statistik viser, at syv procent af danskerne i 2016 angav, at de havde brugt netdating inden for de seneste tre måneder. Netdating refererede dog både til datingsider og -apps.

Alt i alt svarer de syv procent til 320.000 personer. De adspurgte befandt sig i aldersgruppen 16-89 år. Undersøgelsen fra 2016 viste, at der dengang var lidt flere mænd end kvinder, der bruge netdating-services.

Datingapps og -sider er særligt populære hos de yngre segmenter. Tre ud af fire aktive brugere er mellem 16 og 44 år, og hver tredje er mellem 16 og 24.

Findes der gratis datingapps?

Som du kan se i ovenstående gennemgang af de ti mest populære danske datingapps, findes der et utal gratis datingapps. Langt de fleste er faktisk gratis.

Hvordan tjener folkene bag appsne så penge?

Der er flere forskellige måder, hvorpå folkene bag diverse datingapps laver penge. Nogle gør det via bannerreklamer og lignende, mens andre giver brugerne mulighed for at tilkøbe ekstra features.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *