Jesper Jensen

Jesper Jensen

Datingekspert og redaktør

Anmeldelse af
Tinder

0
4/5
Brugervenlighed:
5/5
Features:
3/5
Aktivitet:
5/5
Seriøsitet:
3/5
Pris:
4/5

Bliv klogere på, hvordan vi bedømmer her.

Førende datingapp i Danmark

Du kommer ret langt med en gratis profil

Date i hele verden

Uddybende anmeldelse af
Tinder 

På nuværende tidspunkt foreligger der ingen officielle tal for, hvor mange danske brugere datingappen Tinder har. 

Trods dette tøver vi ikke med at kalde Tinder for Danmarks mest populære datingapp, hvis kriteriet for at være populær i denne sammenhæng er at have flest brugere.

Dette tøver ikke med af flere årsager. 

Først og fremmest tøver vi ikke med det, fordi Tinder er ’top of mind’ hos langt de fleste, når snakken falder på datingapps herhjemme. Derudover skyldes det, at vi har testet en del forskellige datingapps, og ingen andre bød på et så højt aktivitetsniveau, som vi det, vi stødte på hos Tinder.

Stor på verdensplan

Det er ikke kun i Danmark, at Tinder har et stort antal brugere. I mange lande over hele verdenen er datingappen nemlig blandt de mest populære datingapps. 

En påstand, der kan underbygges af, at Tinder i 2022 på verdensplan havde mere end 75 millioner brugere.

Overvejer du, om Tinder er noget for dig?

Hvis du overvejer at oprette en profil på Tinder, men er i tvivl om, hvorvidt appen kan levere, hvad du søger, er du næppe dette længere, når du har færdiglæst vores anmeldelse. 

I det resterende af anmeldelsen kigger vi nemlig blandt andet nærmere på Tinders brugerflade, funktionsmuligheder samt målgruppe.

Derudover kigger vi naturligvis også nærmere på, hvad det koster at blive premium-medlem hos Tinder, og hvilke fordele der følger med et sådant medlemskab.

Indholdsfortegnelse

Fordele

Ekstremt brugervenlig

Højt aktivitetsniveau

Du kommer ret langt med en gratis profil

Mulighed for at date uden for landets grænser

Ulemper

Ingen selvstændig sektion for homoseksuelle

Stor forskel på hvad folk søger

Lidt overfladisk måde at date på

Dårligt ry på Trustpilot

Tinder pris

 

Tinder Plus

1 MÅNED

Pr. måned: 129 kr.
I alt: 129 kr.

 

Tinder Gold

1 MÅNED

Pr. måned: 215 kr.
I alt: 215 kr.

 

Tinder Platinum

1 MÅNED

Pr. måned: 255 kr.
I alt: 255 kr.

Værd at vide om priserne

Da Tinder benytter sig af personaliserede priser, skal ovenstående læses med et forbehold. Det kan nemlig godt være, at dine priser for de tre forskellige medlemskaber er enten lidt højere eller lavere end de priser, vi oplyser.

Vil du vide mere om Tinders personaliserede priser, har vi skrevet en lang og dybdegående artikel herom: findenkaereste.dk/betaler-du-mere-for-tinder-gold-end-dine-venner/.

Ligeledes er det værd at bemærke, at det faktisk sagtens kan lade sig gøre at finde kærligheden på Tinder uden at opgradere sit gratis medlemskab til et betalt et af slagsen. 

Hos Tinder får du nemlig x antal gratis swipes hver dag, og derudover er det altid gratis at skrive med sine matches.

Som du nok har bemærket, byder Tinder på tre forskellige premium-abonnementer, og i det følgende gennemgår vi de fordele, der er at hente ved disse forskellige medlemskabstyper.

Fordele ved Tinder Plus

 • Ubegrænset antal swipes
 • Mulighed for at begrænse, hvad andre brugere kan se om dig
 • Mulighed for at vælge, hvem der kan se dig
 • Mulighed for at ændre din lokation
 • Mulighed for at fortryde, at du har givet et ’like’
 • Mulighed for at slå reklamer fra.

Fordele ved Tinder Gold

 • Alle de fordele, du også får med Tinder Plus
 • Et gratis ‘boost’ hver måned. Med et ‘boost’ får du mere eksponering i et givent tidsrum og dermed – formentlig også – flere likes og matches
 • Mulighed for at benytte fem ‘superlikes’ hver uge.

Fordele ved Tinder Platinum

 • Alle de fordele, du også får med Tinder Plus og Tinder Gold
 • Mulighed for at skrive til brugere, du endnu ikke er matchet med
 • Mulighed for at få fremhævet din profil hos de brugere, du har ’liket’.

Oprettelse tager ikke mere end et par minutter

At oprette en profil på Tinder er lynhurtigt klaret. 

Det letteste i den sammenhæng er klart at oprette en konto via sin Facebook-konto, men hvis du ikke er indehaver af en sådan, har du naturligvis også andre muligheder, eksempelvis at oprette dig via dit telefonnummer.

Opretter du en profil via din Facebook-konto, skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt dine Facebook-venner vil kunne se, at du benytter Tinder. Det kan de nemlig ikke, medmindre de selv benytter datingappen, og I støder på hinanden derinde.

Når du opretter en profil – og det er uanset, om det er via din Facebook-konto eller dit mobilnummer – skal du igennem en række forskellige trin. 

Blandt andet skal du oplyse dit navn, dit køn, din fødselsdagsdato, hvad du søger, og indenfor hvilken radius de profiler, du bliver eksponeret for, skal befinde sig.

Ligeledes får du mulighed for at fortælle lidt om dig selv, heriblandt dine livsstilsvaner, og hvad du godt kan lide. Ligeledes skal du angive, hvad du søger via Tinder.

Nogle af ovenstående forhold skal du oplyse om, mens du kan springe andre over. 

Når det er muligt at undlade at oplyse om et forhold, vil der stå ‘spring over’ oppe i højre hjørne.

Oprettelsesprocessen slutter med, at du skal tilføje mindst to billeder af dig selv. 

Ønsker du ikke at tilføje nogen billeder, får du ikke adgang til Tinder, hvilket giver god mening med tanke på, hvordan Tinders brugerflade fungerer. Men mere om det lige om lidt.

Særligt en funktion kendetegner Tinder

Selvom Tinder byder på en række forskellige funktioner, er der særligt én funktion, vi mener, der i højere grad end alle andre er værd at fremhæve, og det er swipefunktionen.

Årsagen hertil er, at denne funktion er grundstenen for Tinder. 

Helt konkret fungerer swipe-funktionen således: Du præsenteres for relevante profiler, der befinder sig i nærheden af dig. Hvis du støder på en profil, du godt kunne tænke dig at lære bedre at kende, skal du give vedkommende et like – altså swipe vedkommende til højre eller trykke på et hjerte – mens de profiler, der ikke fanger din interesse, skal skubbes til venstre – altså afvises. Noget, du også kan gøre ved at trykke på et x

Hvis to profiler liker hinanden, bliver de et match og får mulighed for at skrive sammen.

Hvis du ønsker at like en person på Tinder, skal du klikke på hjertet, mens du skal bruge x'et til at afvise en person. Liker to profiler hinanden, bliver de et match og kan skrive med hinanden.

Dermed har vi også allerede nævnt de – i vores øjne – klart vigtigste funktioner på Tinder – nemlig swipe-funktionen og muligheden for at udveksle beskeder.

Tinder byder dog også på en række andre interessante funktioner, vi ønsker at introducere dig for i løbet af resten af anmeldelsen. 

I forhold til disse er det dog værd at bemærke, at Tinder løbende eksperimenterer med supplerende funktioner. Nogle af disse bliver nogenlunde populære, mens andre aldrig rigtig får tag i brugerne, hvorfor de før eller siden udfases. 

Derfor er der en risiko for, at de funktioner, vi kommer til at redegøre for i de kommende afsnit, ikke længere findes.

Brugere

75 millioner på verdensplan

Kønsfordeling

75 % mænd | 25 % kvinder

Målgruppe

18-35 årige

Mulighed for at blive valideret

Selvom Tinder indiskutabelt gør meget for at holde falske profiler ude, hænder det desværre i ny og næ, at en falsk bruger slipper igennem nåleøjet og får lov til at spilde andre reelle brugeres tid.

Når man bruger en datingtjeneste, ønsker man udelukkende at skrive med de personer, der er, hvem de giver sig ud for at være. Noget, man er fuldt ud bevidst om hos Tinder, hvorfor denne app giver sine brugere mulighed for at blive verificerede.

En verificeret bruger får et lille emblem på sin profil, der dokumenterer, at vedkommende har gennemført en billedverificeringsproces, og at vedkommende dermed med 100 % sikkerhed er den, han/hun giver sig ud for at være. 

Her kan du læse endnu mere om denne funktion og proces:

Tinder verificeringsbadge
i januar 2024 så verficeringsemblemet sådan ud

Tilmeld dig forskellige grupper

En anden funktion, der er værd at fremhæve, er, at du har mulighed for at tilmelde dig forskellige grupper med udgangspunkt i, hvad du søger.

Tilmelder du dig en af disse grupper, får du mulighed for at swipe imellem gruppens andre medlemmer, ligesom du selv bliver en del af den gruppe, som andre gruppemedlemmer swiper imellem.

Et eksempel på en gruppe, du kan tilmelde dig, er en gruppe for dem, der leder efter kærligheden. Et andet eksempel er en gruppe for dem, der leder efter en date i aften.

Som udgangspunkt synes vi, at ideen med forskellige grupper er ganske god, men det er ikke vores indtryk, at det er noget, der endnu bruges i stor stil af de danske Tinder-brugere.

Dette hænger nok i høj grad sammen med, at samtlige Tinder-brugere – på deres profiler – skal give udtryk for, hvad de søger, og med tanke herpå virker grupperne lidt unødvendige.,

Mulighed for at angive krav til alder og geografisk placering

Som du måske kunne fornemme, var vi lidt i tvivl om, hvorvidt den ovenstående funktion kommer til at overleve i længden.

Det er vi til gengæld ikke med den funktion, vi nu vil redegøre for. Denne er nemlig uden tvivl kommet for at blive.

Der er tale om en funktion, hvor du kan angive ønsker til, hvor gamle de profiler, du eksponeres for, må være, samt hvor langt væk fra dig de må befinde sig.

Da langt de fleste ønsker at finde jævnaldrende partnere, der ikke bor på den anden side af jordkloden, må denne funktion siges at være super nyttig og relevant, og derfor er vi helt sikre på, at den i en eller anden form også kommer til at være en del af Tinder fremover.

Se, hvem der har liket dig

Hvis du opgraderer dit medlemskab til Tinder Gold eller Tinder Platinum, får du mulighed for at se, hvilke profiler der har givet dig et like.

Denne funktion kan spare dig for enormt meget tid, da du lynhurtigt vil kunne udvælge dem, du finder interessante i den gruppe af folk, der har liket dig, og give dem et like retur, så I bliver et match og får mulighed for at skrive sammen.

Stor forskel på, hvad folk søger på Tinder

Tinders medlemsbase er en broget masse, der består af mange forskellige profiltyper. 

Nogle er på Tinder for at finde kærligheden, andre bruger udelukkende Tinder som en knaldeapp, og atter andre benytter primært appen for at få bekræftelse.

Derudover er der sågar også nogle, der benytter Tinder med henblik på at finde nye venner.

Netop fordi Tinders brugere søger så vidt forskellige ting, som de gør, risikerer du at spilde en del tid på andre, der ikke søger det samme som dig.

Der er ingen tvivl om, at det sagtens kan lade sig gøre at finde en kæreste på Tinder, og jeg kender da også til en del par, der har mødt hinanden via Tinder, men når det er sagt, så har jeg også hørt mange beklage sig over, at de synes, at det er svært at finde en kæreste på Tinder, fordi mange Tinder-brugere ikke er særligt seriøse i deres jagt på kærligheden.

Ligeledes er appen med rette blevet kritiseret for at være overfladisk samt at have brugerflade, der skaber en lettere usund datingkultur. Sagen er nemlig den, at mange Tinder-brugere har mere travlt med at jagte det næste match end med at fordybe sig i samtaler med de matches, de nu engang allerede har fået, og det kommer der sjældent særligt mange forhold ud af.

Er Tinder pengene værd?

Som udgangspunkt vil vi hævde, at Tinder er pengene værd. 

Tinder udmærker sig nemlig på rigtig mange områder, blandt andet via sit høje aktivitetsniveau og sin overskuelige brugerflade.

Derudover er Tinder indiskutabelt en super underholdende datingapp.

Når det er sagt, så er det dog også vigtigt at skrive sig bag øret, at Tinders medlemsbase er yderst sammensat, og at det langt fra er alle brugere, der leder efter kærligheden.

Hvis du er yderst seriøs i din jagt på kærligheden, mener vi derfor, at der findes en række platforme, hvor dine chancer for succes vil være større end på Tinder. Det være sig eksempelvis Dating.dk og Single.dk.

Ligeledes er det værd at bemærke, at majoriteten af Tinders medlemmer er relativt unge. Dette betyder ikke, at du ikke vil kunne få noget ud af at oprette dig på Tinder som senior. Dog kan der ikke herske nogen tvivl om, at der findes en række platforme, der er mere relevante for dig som senior end Tinder.

Det kunne eksempelvis være enten Senior.dk eller 50plusmatch.

Sidst, men ikke mindst er det vigtigt for os igen at nævne, at det langt fra er sikkert, at det er nødvendigt for dig med et betalt medlemskab hos Tinder for at få noget ud af appen.

Modsat mange andre datingtjenester er Tinder nemlig en datingtjeneste, hvor du kommer ret langt med en gratis profil.

Massive tæsk på Trustpilot

I skrivende stund har Tinder modtaget lidt over 3.000 anmeldelser på Trustpilot og opnået en samlet karakter på 1,2, hvilket svarer til ’dårlig’.

Dermed er det vist ikke forkert at hævde, at Tinders ry blandt forbrugerne må anses som ret blakket.

For at være ærlige så chokerer det os faktisk ret meget, at Tinder får så mange tæsk på Trustpilot, som tilfældet er, og ærlig talt synes vi heller ikke, at en så voldsom kritik er fair.

Når alt kommer til alt, byder Tinder nemlig på rigtig fine vilkår og en freemium-model, der gør, at du vil kunne få succes på datingappen uden at betale så meget som en krone, og det er altså et fåtal af datingtjenester, der byder så attraktive muligheder for ikke-betalende medlemmer, som Tinder gør.

Hvad kritiseres Tinder for?

Hvis vi isolerer kritikken af Tinder på Trustpilot, kan vi se, at de kritikpunkter, der er gennemgående, vedrører spærringer af konti uden grund, samt at der på appen er en del useriøse og falske profiler.

Derudover er der også nogle, der brokker sig over, at de ikke får nok matches. Hvorvidt dette er Tinders skyld, kan man jo altid diskutere.

Kort opsummering

Tinder er indiskutabelt den mest populære datingapp i Danmark, hvis kriteriet for at være populær er at have flest brugere.

At Tinder har opnået den status, som appen har, skyldes flere forhold. 

Dels skyldes det, at Tinder på mange måder var ’firstmover’. Appen blev lanceret, før datingapp-markedet blev nær så mættet, som det er blevet i dag. Med andre ord var der ikke så meget konkurrence, da Tinder ramte markedet.

Derudover skyldes det, at Tinder formåede at udvikle en brugerflade, der var let at gå til og hamrende underholdende.

Ovenstående skyldtes i høj grad swipe-funktionen, som Tinder er skaberen bag. En funktion, som mange andre datingtjenester siden har ”stjålet”.

Swipe-funktionen har Tinder holdt fast i indtil nu, og i dag er denne funktion stadigvæk grundstenen i appen. Derfor er Tinder også i dag ekstremt underholdende at bruge.

Ovenstående er ubetinget en god ting. Hvad der til gengæld er mindre godt, er, at der er stor forskel på, hvad Tinders brugere søger, hvilket betyder, at det langt fra er samtlige brugere, der er lige seriøse i deres jagt på kærligheden.

Derudover er det naturligvis heller ikke særligt godt, at Tinder får så massive tæsk på Trustpilot, som datingappen gør.

Dog vil vi hævde, at noget af kritikken på Truspilot er unfair, og at der er mange ting, som Tinder kan roses for. 

Foruden de ting, vi allerede har fremhævet, kan datingappen nemlig også roses for at byde på en fin freemium-model, der bevirker, at du som bruger faktisk kan finde kærligheden, en sexpartner, eller hvad du engang søger, uden at betale en krone. Noget, som du ikke kan på særligt mange andre datingtjenester.

Tinder 300x150
4/5

4.0

/5

Tinder 300x150
4/5

4.0

/5