Picture of Jesper Jensen

Jesper Jensen

Datingekspert og redaktør

Anmeldelse af
Lovoo

0
3.8/5
Brugervenlighed:
5/5
Features:
4/5
Aktivitet:
2/5
Seriøsitet:
3.9/5
Pris:
4/5

Bliv klogere på, hvordan vi bedømmer her.

Stor på verdensplan

Fine muligheder med gratis profil

Ganske brugervenlig

Uddybende anmeldelse af
Lovoo 

På verdensplan er Lovoo en rigtig stor datingapp, og særligt i vores naboland, Tyskland, har appen opnået stor popularitet og formået at tiltrække en enorm brugerbase.

Der findes desværre ingen synderligt aktuelle tal for, hvor mange aktive brugere Lovoo har, men i en pressemeddelelse fra 2017 fremgår det, at der på daværende tidspunkt var blevet oprettet 70 millioner profiler siden lanceringen af Lovoo. Et tal, der naturligvis er endnu højere i dag.

Selvom Lovoo er en rigtig, rigtig stor datingapp på verdensplan, er det ikke sikkert, at du er stødt på appen endnu. 

På nuværende tidspunkt er det nemlig ikke for alvor lykkedes for appen at blive et hit blandt danskerne, men det kan sagtens være, at det en dag kommer.

Forudsætningerne er der i hvert fald! 

Lovoo byder nemlig på en dejligt overskuelig brugerflade samt en række fine funktioner, som kan gøre din online dating-oplevelse både sjov og effektiv.

Derudover er det værd at bemærke, at du hos Lovoo kommer ganske langt med en gratis profil, og at du sagtens – i hvert fald med lidt held og charme – vil kunne finde kærligheden via denne app uden at betale så meget som en krone.

I det resterende af anmeldelsen kommer vi til blandt andet at udfolde ovenstående pointer.

Vi kigger nemlig nærmere på priser, brugerfladen og de mange spændende funktioner, som Lovoo byder på. Derudover tager vi også et lille kig på oprettelsesproceduren.

Indholdsfortegnelse

Fordele

Dejligt brugervenlig

Stor på verdensplan

Fornuftige muligheder med en gratis profil

Ulemper

Ikke så stor i Danmark endnu

Lidt for mange reklamer til vores smag

 

Lovoo pris

 

Lovoo Premium

1 MÅNED

Pr. måned: 165 kr.
I alt: 165 kr.

 

Lovoo Premium

3 MÅNEDER

Pr. måned: 109,5 kr.
I alt: 329 kr.

 

Lovoo Premium

12 MÅNEDER

Pr. måned: 60,5 kr.
I alt: 726 kr.

Hvad får du adgang til?

Som vi allerede har bemærket, kommer du ret langt med en gratis profil på Lovoo. Eksempelvis har du x antal gratis swipes hver dag og vil kunne skrive med dine matches uden at skulle have pungen op af lommen.

Der er dog ingen tvivl om, at dine chancer for succes øges, hvis du opgraderer dit medlemskab til et premium-medlemsab. 

Med et sådant medlemskab sikres du nemlig følgende fordele:

 • Ubegrænset antal swipes
 • Ingen reklamer
 • Øget synlighed, hvilket – ifølge Lovoo selv – vil resultere i dobbelt så mange likes til din profil
 • Mulighed for at få præsenteret nye medlemmer tidligere end dem med gratis profiler
 • Mulighed for at fortryde et swipe
 • Mulighed for at besøge andres profiler anonymt
 • Mulighed for at se, hvem der allerede har liket dig
 • Tre daglige ‘icebreakers’
 • Endnu flere filtreringsmuligheder end med en gratis profil.

Let at oprette sig, men vi kunne godt have tænkt os en dansk udgave af appen

Det er yderst let og relativt hurtigt at oprette en profil hos Lovoo, hvilket naturligvis er superfedt. 

Til gengæld er det knapt så fedt, at hele oprettelsesprocessen er på engelsk, hvilket også vidner om, at Lovoo endnu ikke for alvor satser på det danske marked. 

Hvor om alting er, så behersker langt de fleste danskere det engelske sprog på et højt niveau, hvorfor ovenstående næppe er noget stort – ja man fristes jo nærmest til at sige – issue.

Oprettelsesprocessen trin for trin

Du kan både oprette dig via en computer, en tablet samt en mobiltelefon. 

Da Lovoo først og fremmest benyttes som datingapp, nøjes vi med at redegøre for oprettelsesprocessen via en mobiltelefon.

Når du opretter dig hos Lovoo, skal du allerførst vælge, om du ønsker at oprette dig via din Facebook-konto, din Snapchat-konto, din Google-konto eller e-mail.

Når du har truffet et valg, skal du angive en række centrale forhold om dig selv, heriblandt dit navn, din fødselsdagsdato, dit køn, og hvad du søger, eksempelvis om du søger en kæreste eller blot uforpligtende relationer. 

Ligeledes bliver du bedt om at uploade mindst et profilbillede, og her fremgår det, at du bør uploade mindst tre billeder af dig selv, da dette vil øge dine chancer for succes på appen betragteligt. 

Når du er færdig med første trin af oprettelsen, præsenteres du for to muligheder: Du kan enten fortsætte videre til trin to af oprettelsen eller kaste dig direkte ud i at date via Lovoo.

Både vi og Lovoo anbefaler, at du vælger første mulighed – altså at dedikere lidt tid til at gennemføre trin to. 

Årsagen til, at vi i den grad anbefaler dette, er, at du via dette trin får mulighed for at nuancere din profil via en række nyttige oplysninger om dig og dit udseende, blandt andet om din højde, om du har børn og dit uddannelsesniveau, og typisk vil en veludfyldt profil resultere i flere og ikke mindst mere relevante matches og henvendelser.

Trin to af oprettelsesprocessen byder også på muligheden for at forfatte en profiltekst, noget, som vi naturligvis anbefaler dig, at du gør dig umage med. 

Hvis du ikke er så erfaren i at skrive profiltekster i dating-regi, så tjek gerne vores guide til, hvordan du skriver en sublim profiltekst til din datingprofil. 

Vær opmærksom på, at din profiltekst på Lovoo maksimalt må udgøre 250 tegn, hvorfor du altså skal forsøge at forfatte dig i korthed, selvom der sikkert er meget at fortælle.

I sidste del af trin to i oprettelsesfasen får du mulighed for at svare på et eller flere atypisk(e) spørgsmål. Det kunne eksempelvis være følgende spørgsmål:

 • Hvis jeg havde et kæledyr, ville det være…
 • Den festival, som jeg elsker allermest, er…
 • Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vise en date…
 • I mine øjne er de tre vigtigste ting i et forhold…

At du hos Lovoo bliver bedt om at svare på lidt anderledes og skæve spørgsmål, kan vi rigtig, rigtig godt lide, og dette af flere årsager. 

Først og fremmest er det en effektive måde, hvorpå du kan kommunikere interesser, værdier og personlighedstræk. Derudover er der flere spørgsmål, der er formuleret på en sådan måde, at det formentlig vil være relativt let for dig at finde på sjove svar, og hvis der er noget, der altid tager kegler i dating-regi, er det at demonstrere, at man har humor.

Når trin to af oprettelsesprocessen er overstået, er du 100 % klar til at prøve kræfter med Lovoos brugerflade og sjove funktioner.

Og både brugerflade og funktioner kan du læse meget mere om i de kommende afsnit. 

Ekstremt overskuelig brugerflade

Lovoos brugerflade er ekstremt overskuelig, og det kommer derfor næppe til at tage dig lang tid at lære at navigere rundt på tjenesten og betjene de forskellige funktioner, som denne byder på.

Fast menu i bunden

Lovoo opererer med en overskuelig menu i bunden af skærmen, og det er særligt takket være denne, at det er dejligt let og intuitivt at navigere rundt på tjenesten. 

På nuværende tidspunkt består menuen i bunden af følgende fem menupunkter:

 • Near You
 • Live
 • Match
 • Chats
 • News.

Både Near You, Live og Match er grundlæggende funktioner på Lovoo, mens Chats er menunpunktet, hvor du – ikke så overraskende – finder dine aktuelle samtaler med andre Lovoo-brugere. 

News svarer lidt til ‘notifikationer’ på Facebook.

Foruden menuen i bunden er det værd at nævne, at du i hvert hjørne i toppen finder to andre slags menupunkter. 

Klikker du på det menpunkt i højre hjørne, får du mulighed for at angive kriterier til de profiler, du ønsker at blive eksponeret  for, mens du via menupunktet i venstre hjørne kan tilpasse din profil samt opgradere dit medlemskab, sæt du ønsker dette.

Swipefunktionen er grundstenen på Lovoo

Hvis du har været på Tinder, så kender du stensikkert allerede swipe-funktionen. Denne funktion er nemlig kernen af Tinder, og det samme gør sig faktisk gældende på Lovoo.

Helt konkret indebærer swipe-funktionen, at du eksponeres for profiler i nærheden af dig inden for et aldersinterval, du har angivet, som du kan swipe til henholdsvis venstre eller højre, afhængigt af om du finder dem interessante eller ej. 

Hvis to profiler swiper hinanden til højre – altså liker hinanden – bliver de et match og får mulighed for at udveksle beskeder. 

På Lovoo tildeles du hver dag x antal gratis swipes, hvilket er ganske nobelt af datingtjenesten. Det kan dog sagtens være, at det begrænsede antal daglige swipes ender med at frustrere dig, og hvis dette er tilfældet, kan du købe dig adgang til ubegrænset mange swipes.

Minder en del om Tinder, men der er naturligvis forskelle datingtjenesterne imellem

I og med at swipe-fuktionen udgør grundstenen af Lovoo, kommer appen til at minde en del om Tinder. 

Dog adskiller Lovoo sig naturligvis fra konkurrenten på en række områder, blandt andet ved at operere med noget, der kaldes ‘icebreakers’.

Med en ‘icebreaker’ kan du skrive til en person, du endnu ikke er matchet med, og denne funktion findes altså ikke på Tinder. Dog har Tinder en funktion, der minder en smule om, hvis du er premium-bruger. I så fald vil du nemlig kunne ledsage et superlike med en besked. 

Ovenstående er langt fra den eneste måde, hvorpå Lovoo og Tinder adskiller sig fra hinanden. Også via funktionerne ‘Near you’ og ‘Live’ differentierer Lovoo sig fra Tinder, og netop disse funktioner kigger vi nærmere på i de kommende afsnit. 

Med Near you-funktionen får du et hurtigt og godt overblik over profiler i nærheden af dig

Som billedet ovenfor illustrerer, kan du via Near you-funktionen skabe et overblik over Lovoo-brugere i nærheden af din geografiske position. 

Funktionen er yderst effektiv i forhold til at isolere en de brugere i nærheden af dig, du finder attraktive.

Foruden at illustrere funktionen på fornem vis afslører billedet ovenfor, at Lovoo ikke har særligt mange danskere brugere. 

Som du kan se, befandt vi os i Aarhus, da vi testede funktionen, og selvom dette er Danmarks næststørste by, var der faktisk ikke andre Lovoo-brugere særligt tæt på os geografisk. 

Hvad kan Live-funktionen?

Via Live-funktionen kan du streame live til andre Lovoo-brugere, ligesom du også kan følge med i livestreams fra andre Lovoo-brugere.

Denne funktion er utrolig særlig i datingapp-regi og ikke af en slags, som vi er stødt på særligt mange gange før, så stor ros til Lovoo for nytænkningen og kreativiteten.

Desværre er der noget, der tyder på, at funktionen ikke bliver brugt af særligt mange. I hvert fald var der ingen igangværende livestreams, da vi testede datingappen.

Brugere

+70 millioner på verdensplan

Kønsfordeling

77 % mænd | 23 % kvinder

Målgruppe

18-35 årige

Lovoo belønner aktive brugere

Det er nu engang sjovest at benytte datingapps med mange aktive brugere. 

Faktisk findes der ikke noget mere frustrerende end at tilmelde sig en datingtjeneste, hvor mere end halvdelen af brugerbasen viser sig at være inaktiv, da man dermed kommer til at spilde en masse tid på at forfatte kreative, sjove beskeder til profiler, der alligevel aldrig ser dem.

At aktive brugere er de fedeste at have på sin datingtjeneste, er man også 100 % bevidst om hos Lovoo, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at datingappen animerer samtlige brugere til at benytte appen så ofte og så meget som muligt. 

Helt konkret kommer dette til udtryk ved, at du på Lovoo tildeles gaver i ny og næ, hvis du benytter datingappen særligt hyppigt. 

Massive tæsk på Trustpilot

I skrivende stund har Lovoo modtaget lidt mere end 644 anmeldelser på Trustpilot og opnået en samlet karakter på 1,3, hvilket svarer til ’dårlig’.

Dermed er det vist ikke forkert at hævde, at Lovoos ry blandt forbrugerne må anses som værende ret blakket.

Dog må vi sige, at det overrasker os lidt, at Lovoo har fået så mange negativt stemte anmeldelser, som tilfældet er .

Datingappen byder nemlig trods alt på en rigtig fin brugerflade og fornuftige betingelser for ikke-betalende brugere. 

Dog kan der ikke herske nogen tvivl om, at aktivitetsniveauet i Danmark med fordel kunne være højere. Det kan vi håbe er noget, der ændrer sig med tiden.

Hvad kritiseres Tinder for af Trustpilot-brugerne?

Hvis vi isolerer kritikken af Lovoo på Trustpilot, kan vi se, at de kritikpunkter, der er særligt gennemgående, vedrører, at der er en del falske brugere på datingtjenesten, og at mange af de brugere, man som dansker eksponeres for, bor i Tyskland, hvilket uden tvivl hænger sammen med, at appen ikke har formået at tiltrække synderligt mange danske brugere på nuværende tidspunkt. 

Og når der ikke er nogen danske brugere i nærheden af en dansk bruger, må appen jo vise brugeren det næstbedste – altså de tyske brugere, som geografisk befinder sig tættest på brugeren.

Kort opsummering

At Lovoo har formået at blive en stor datingapp på verdens overrasker os egentligt ikke. 

Datingappen leverer nemlig en fornuftig indsats på mange forskellige områder, eksempelvis når det kommer til brugeroplevelse samt funktionsmuligheder.

Dog er det åbenlyst, at datingappen ikke har formået at slå igennem på det danske marked endnu, selvom potentialet er der. 

En kedelig effekt af denne kendsgerning er, at aktivitetsniveauet i Danmark ikke er synderligt højt, hvorfor det kan være svært dels at finde nogle at skrive med, men endnu sværere at finde en kæreste eller en sexpartner.

Det er ærgerligt, at mængden af danske brugere er så begrænset, som den indtil videre er, da Lovoo på langt de fleste områder er en supergod datingapp.

Dog er appen på ingen måde perfekt, og der er bestemt plads til forbedring på visse fronter. 

Eksempelvis savnede vi en dansksproget udgave af appen, og vi forestiller os da bestemt også, at netop en dansk udgave vil kunne øge Lovoos chancer for at forløse potentialet i Danmark.

Ligeledes irriterede det også lidt, at mængden af reklamer var relativt stor, men havde aktivitetsniveauet været højere, var dette på ingen måde noget, som vi vil betegne som en ‘deal-breaker’ for os.

Lovoo 300x150
3.8/5

3.8

/5

Lovoo 300x150
3.8/5

3.8

/5