Hvordan scorer man?

Den ædle kunst ‘at score’ er fornem at beherske. Det er nemlig ikke så tosset at være lidt af en scoretrold. Dels får man lov til at kysse med lidt forskellige, men formentlig vil man – ved at have scorefærdighederne i orden – også evne at forføre sin store kærlighed, når man en dag møder ham/hende. I artiklen her får du tips og tricks til at blive bedre til at score.

Ligegyldigt om du er typen, der til fulde nyder singletilværelsen ved at jagte erobringer i byen weekend efter weekend, eller du er typen, der virkelig længes efter en kæreste og tosomheden, der medfølger, så vil det gavne dig at få pudset dine scorefærdigheder af. 

Og ved du hvad?

Artiklen her er lige, hvad du har brug for!

I de kommende afsnit klæder vi dig nemlig på med viden og tricks, som uden tvivl vil gavne dine chancer for at forføre potentielle partnere med succes.

Scorereplikker – go eller no go?

En scorereplik er som udgangspunkt en kort – og som regel kæk – bemærkning, der har til hensigt at bryde isen hos en potentiel scoring. Et par af de mest udbredte scorereplikker lyder sådan her:

  • Super pæne ben. Hvad tid åbner de?
  • Har du en lighter i dine bukser, eller er du bare glad for at se mig?
  • Tror du på kærlighed ved første blik, eller skal jeg lige gå forbi et par gange?

Som du kan fornemme via ovenstående eksempler, er scorereplikker ofte lidt platte, og der er da også divergerende holdninger til, hvorvidt scorereplikker virker eller ej.

Hos FindEnKaereste.dk mener vi ikke, at en scorereplik i sig selv virker. Det ville jo nærmest også være magi, hvis du med syv ord kunne forføre en potentiel scoring. Næ, du… Der skal sgu lidt mere til!

LÆS OGSÅ: De sjoveste, dummeste og bedste scorereplikker 

Selvom vi ikke mener, at scorereplikken i sig selv virker, mener vi dog, at der ved en scorereplik er islæt, som gør, at en sådan vil kunne gavne dine chancer for at score. 

Lad os udpensle…

Ved at bruge en scorereplik vil du tvinge dig selv til at foretage dig noget ganske centralt i forhold at score – nemlig at tage kontakt til en potentiel erobring. 

Kontaktskabelsen er altafgørende for at score – og ja, dette er naturligvis indlysende og en smule banalt at fremhæve, men alligevel er det noget, som mange folk lidt glemmer. 

Cool nok… Men skal jeg så bruge en scorereplik eller ej til at skabe kontakt?

Vores anbefaling er ikke, at du skaber kontakt til potentielle scoringer via smarte, kække scorereplikker. Derimod råder vi dig til at henvende dig på en afslappet, høflig og lettere neutral facon – måske med et lille kompliment, som ikke er alt for cheasy, til at bryde isen og etablere god stemning.

For mange mennesker vil det være meget grænseoverskridende at skulle henvende sig til et fremmed menneske – måske gælder det også for dig?

Hvis det gør, kan vi glæde og berolige dig med, at spontan kontaktskabelse til fremmede bliver lettere, desto mere øvelse du får. 

Med tiden vil du lære, i hvilken tone du bør henvende dig og med hvilken fremtræden. 

Til at begynde med handler det egentlig bare om at få bygget et indre mod op og få tvunget sig selv ud i lidt grænseoverskridende situationer og hele tiden lære af sine fejl. 

Ingen er Don Juan fra dag et! 

Husk altid dig selv på, at selvom de første gange nødvendigvis ikke går godt, er de ikke spildte. Mislykkede scoreforsøg er nemlig noget, som man lærer meget af.

Op til kontaktskabelsen – sådan flirter og scorer du på afstand

Du kan lette kontaktskabelsen til potentielle erobringer rigtig, rigtig meget, hvis du allerede påbegynder dit scoringsforsøg, inden du tager kontakt.

Fedt, mand… Men hvordan gør jeg lige det..? 

Jo, ser du… Det – at flirte – er noget, der sagtens kan praktiseres på afstand. 

Hvis du spotter en person, som du finder interessant og tiltrækkende, så forsøg at få øjenkontakt med vedkommende. 

Hvis dette lykkes flere gange, og I udveksler intense blikke og små smil hinanden imellem, vil vi vurdere, at der rigtig fine chancer for, at din interesse i vedkommende, du forsøger at flirte med, er gengældt. 

Som menneske kan man kommunikere rigtig meget non-verbalt, og desto bedre du bliver til at kommunikere på dette plan samt til at afkode betydningen af andres gestik og mimik, jo bedre bliver du også til at score. 

LÆS OGSÅ: Scoretricks fra en af landets største scorekarle

Hvis du er skarp på at aflæse non-verbale signaler og tegn, vil du nemlig hurtigt lære at afkode, hvilke mennesker i dine omgivelser der finder dig interessant.

Når det kommer til at flirte på afstand, er ingen verdensmestre fra dag et. Også denne disciplin kræver naturligvis megen øvelse. Men hvis du har viljen og indstillingen, skal det nok komme!

Udseendet og væremåden har stor betydning

Hvis du evner at tiltrække dig positiv opmærksomhed fra en person, du gerne vil score, allerede inden jeres første verbale kontakt, har du givet dig selv en stor fordel.

Men hvordan lykkes jeg lige med at tiltrække mig positiv opmærksomhed?

Jo, ser du… De bedste redskaber og midler i den forbindelse er dit udseende samt din væremåde

Når det kommer til udseendet, har vi alle vores begrænsninger og småfejl. Derfor skal målet i den henseende naturligvis heller ikke være at komme til ligne Brad Pitt eller Margot Robbie. Målet skal derimod være at få forløst sit personlige æstetiske potentiale så meget som muligt, altså at blive så smuk, som ens gener nu engang giver en mulighed for at blive.

Dette gør du blandt andet ved at iføre dig flot tøj, der passer til din kropsform og personlighed, samt sørge for, at din hårpragt spiller. Derudover vil det næppe hæmme dit ydre potentiale, hvis du sørger for at holde dig slank og i god form.

LÆS OGSÅ: Guide til One Night Stands

Én ting er dog dit udseende. Noget andet er din ydre fremtoning. Du bør nemlig i den grad også reflektere over, hvordan dine adfærds- og bevægelsesmønstre opfattes af andre, og om du bør forsøge at justere og tilpasse disse forhold med henblik på at fremstå endnu mere attraktiv.

Hvilke adfærdsmæssige træk er tiltrækkende?

Lad os lave en lille øvelse… 

Luk øjnene og tænk på en person, du finder tiltrækkende…

Har du gjort det? Godt så…

Hvad kendetegner denne persons adfærd og personlighed?

Vi gætter på, at den person, du tænkte på, er et afslappet, charmerende, populært og humoristisk menneske, som hviler i sig selv.

Disse træk finder langt de fleste af os nemlig attraktive, og netop derfor vil det ikke være tosset for dig at forsøge at blive et menneske, der lader sig beskrive af netop disse træk.

Hvordan kommer jeg til at hvile i mig selv?

Stort set alle mennesker er enige om, at det er attraktivt, hvis en person hviler i sig selv. Desværre er det meget, meget udfordrende at blive et afbalanceret menneske, der hviler 100 procent i sig selv.

Livet er nemlig ikke let – det byder på så mange udfordringer og besvær, at ens indre usikkerhed konstant vækkes til live…

Hvis du skal komme til at hvile 100 % i dig selv, handler det først og fremmest om accept og anerkendelse af, hvem du inderst inde er. Hvis du – formentlig for andres skyld – forsøger at spille et andet menneske end det, du inderst inde er, kommer du aldrig til at fremstå som en person i mental balance.

Forsøg derfor at finde frem til, hvem du er, og hvilke værdier du har. Når denne proces er overstået, skal du stå ved det menneske, du er, og de værdier, du har. 

LÆS OGSÅ: Derfor er det ikke så tosset at være single

Foruden ovenstående er det desuden vigtigt, at du forliger dig med dine begrænsninger og mangler. Du skal overbevise dig selv om, at du er perfekt som det uperfekte menneske, du nu engang er, så du ikke fremover slår dig selv i hovedet over dine småfejl.

Hvordan bliver jeg afslappet?

At optræde afslappet er ganske stærkt knyttet til at hvile i sig selv. 

Hviler du i dig selv, vil du nemlig stensikkert også udstråle balance og ro – hvilket altså bare er fandens tiltrækkende. 

Det er det modsatte til gengæld ikke! Ingen mennesker drages nemlig af et forvirret, uroligt sind, hvis blik flakker fra højre til venstre. 

Netop derfor er det også vigtigt, at det – at score – ikke bliver en besættelse for dig. Gør det dette, vil din adfærd nemlig komme til at minde om den urolige adfærd, som vi beskrev ovenfor, og du vil komme til at virke desperat, hvilket uden tvivl vil skræmme en masse potentielle erobringer væk. 

Bestræb dig derfor altid på at nyde nu’et, du befinder dig i, og sørg for, at det – at skulle score – ikke altafgørende for dit velbefindende. 

Lykkes det dig at score en aften i byen, er det bestemt fedt, men at score må aldrig være hovedformålet i sig selv; det skal altid blot være en lækker bonus. Hovedmålet skal i stedet være at hygge sig og have det godt.

Hvordan bliver jeg charmerende?

Tjae… Hvordan gør du lige det, ja..?

I vores øjne er charme noget, som man enten har meget eller lidt af, og derfor kan det godt være svært at blive mere charmerende, end man egentlig er. 

Hvis du fra naturens side er et charmerende menneske, så stort tillykke til dig – det vil dels gavne dine scorefærdigheder, men også gøre mange andre ting i livet lettere for dig. Alle har nemlig en svaghed for charme.

Hvis Gud har været en smule nærig med ‘charmen’, da han kreerede dig, så er det egentlig bare bad luck. Vi mener nemlig ikke, at man som sådan kan lære at blive charmerende. Enten er man det, eller også er man det ikke. 

LÆS OGSÅ: Hvor finder jeg en kæreste?

Dog kan du lære at blive et godt menneske, og det er – når alt kommer til alt – nu engang det vigtigste. 

Bestræb dig derfor på at være næstekærlig, sympatisk, lyttende og nærværende over for alle de mennesker, du støder på. Det vil også gavne dig, når du skal score. 

Hvordan bliver jeg mere humoristisk?

Vi har det med humor, lidt som vi har det med charme. Enten er man heldig at have en masse af det; eller også er det lidt en mangelvare ved ens person. 

Vi skal dog ikke kunne udelukke, at du vil kunne blive sjovere og mere humoristisk ved at dyrke humor i kulturen og socialt.

Hvordan bliver jeg mere humoristisk?

Hvis du kaster dig over en masse satire og komedier, vil humoren herfra formentlig smitte lidt af på dig og styrke dine evner til at være sjov samt til at afkode det humoristiske i alverdens sociale sammenhænge. Dog mener vi, at alle har et potentiale for, hvor humoristiske og sjove de nu engang kan blive, og potentialet kan du desværre ikke ændre på.

Hvordan bliver jeg populær?

Det kan være meget forskelligt fra situation til situation, hvad der kræves af et menneske for, at dette kan blive populært. 

Eksempelvis kan jeg huske, at en person i min folkeskole var populær, fordi han medbragte en flot fodbold.

Dette trick gik dengang, men ville aldrig gå på en arbejdsplads med voksne. Her vil det være  nogle helt andre ting, der skulle i spil. 

Som udgangspunkt – mener vi – at du vil kunne forvente at blive vellidt og populær, hvis du har karisma, er sjov, interessant at tale med, lyttende, nærværende og et godt menneske. 

Når det kommer til at score ved at være populær, handler det også meget om fremtoning og selviscenesættelse. 

Hvis du eksempelvis gerne vil score i byen, vil det gavne dine muligheder, hvis du tilhører en vennegruppe, der åbenlyst har det sjovt – I griner og er højrystede – frem for en vennegruppe, hvor I sidder og sumper på en bænk uden at sige noget til hinanden. 

LÆS OGSÅ: Det er mors skyld, hvis ikke du kan finde kærligheden

Forsøg derfor at forestil dig, hvordan du og dit slæng opfattes udefra. Ser det ud til, at I har en fest, som man gerne vil deltage i, eller ligner I nogen, der burde være gået hjem, før I kom? Hvis du er selvrefleksiv omkring dette, vil du aktivt kunne påvirke, hvordan I opfattes. Du er jo til stede og har mulighed for at sætte gang i festen og vække de andre, hvis de er lidt døde. 

Når kontakten er skabt 

Good! Nu har du helt styr på, hvad du skal være opmærksom på inden kontaktskabelsen samt under denne. 

Med den viden, du nu har, er vi sikre på, at du – på en god og tiltalende måde – får taget kontakt til en række dejlige potentielle erobringer, men hvad stiller du op, så snart du har fået brudt isen?

Det giver vi tips til i de kommende afsnit.

Stil nysgerrige spørgsmål uden at gøre situationen til et forhør

Når kontakten er skabt, skal du have samtalen til at rulle. Dette får du lettest ved at stille en række simple spørgsmål og undervejs lytte interesseret og opmærksomt, hvilket stensikkert vil give anledning til nye spørgsmål.

LÆS OGSÅ: Hvordan skriver jeg en god profiltekst til min datingprofil?

Herunder følger en række af de simple spørgsmål, der som regel vil fungere som fine samtalestartere:

  • Har du haft en hyggelig aften/dag?
  • Hvad laver du til dagligt?
  • Hvad drikker du i baren, hvis jeg må have lov at byde på et eller andet?

Du kan også sagtens være mere aparte i din tilgang og stille nogle spørgsmål, der overrasker og tager røven på vedkommende, du gerne vil lære bedre at kende. Det bestemmer du. Faktisk handler det primært om at finde sin egen stil og gøre de ting, der fungerer for en. 

Når samtalen begynder at rulle, vil det være styrkende, hvis du med lidt kækhed kan få din samtalepartner til at smile eller grine. Kan du dette, vil situationen nemlig blive mere afslappet, hvilket er gavnligt, det vil føre til, at både du og vedkommende, du gerne vil score, føler jer mere veltilpasse i hinandens selskab. 

Selvom du øver dig og bliver dygtig til at score, vil du sommetider opleve modgang i form af samtaler, der bare ikke flyder for alvor. 

Sådan vil det være til evig tid, og uanset hvor dygtig en scorekarl du bliver, fordi vi mennesker ikke har lige god kemi med alle. Det er ikke noget, som du skal lade dig slå ud af. Sådan er verden bare indrettet. 

Hvis nogle af dine scoringsforsøg går helt, helt galt, kan vellykket terapi være at bekende katastroferne til vennerne, så I sammen kan grine af det. 

LÆS OGSÅ: Vær opmærksom på disse forhold, hvis du dater en, som har børn

Et mislykket scoreforsøg er nemlig som regel en rigtig god og underholdende historie, og hvis du kan grine af din egen uduelighed i en række situationer, er de næppe nogle, der kommer til at traumatisere dig og begrænse dig fremover. 

Nå, tilbage på sporet!

Når samtalen ruller, handler det for dig om at fornemme stemningen. Hvis stemningen er god – du og din samtalepartner hygger jer åbenlyst og griner ofte – skal du på et tidspunkt lave et move. 

Typisk vil man forsøge med lidt blid berøring – måske tager du din samtalepartners hånd. Hvis du fornemmer, at han/hun nyder dette, er scoringen så godt som hjemme, og det er blot et spørgsmål om tid, før I kommer til at udveksle mundvand. 

Fornem stemningen, og vent til det rette øjeblik. 

Før hovedet frem, luk øjnene, og nyd de bløde læber mod dine.

Hvor lang tid tager det at score?

Hvor lang tid tager det at score?

Der er ikke noget entydigt svar på, hvor lang tid det tager at score. Det kan variere meget fra situation til situation. I de sene nattetimer tager det måske to minutter på et dansegulv, men typisk vil en scoring i byen tage et par timer. 

Hvis du skal score ædru, tager det typisk endnu længere tid. Det kan tage dage, ja faktisk måneder, og vil kunne foregå både digitalt og fysisk.

I den forbindelse vil vi gerne gøre opmærksom på vores velskrevne artikel med tips til at flirte over SMS og Messenger. 

Få professionel hjælp

Vær opmærskom på, at dette afsnit indeholder et affiliate-link

Hvis du er virkelig dedikeret i forhold til at blive en scoretrold, så findes der en række scorekurser, som sikkert er lige dig. 

På sådanne kurser vil du lære en masse om psykologien bag at score samt få en masse redskaber og tricks, der vil gavne dig på jagtmarkerne.

God jagt

Så har vi faktisk ikke flere gode råd til dig! Derfor er der ikke så meget mere at sige end: God jagt, og held og lykke med dine scoretogter.