Krise – hvordan skriver man den gode profiltekst til sin datingprofil?

Du klikker for 1731. gang på delete-knappen. Dokumentet er atter tomt. Hvad skal du skrive om dig selv? 

Du vil gerne give et godt førstehåndsindtryk, men du ønsker heller ikke at virke for frembrusende. Du vil vække folks interesse, men ikke afsløre dit fulde, hengemte potentiale. Folk skulle jo gerne begejstres endnu mere for dig, når de tager kontakt og lærer dig at kende.

Så mange spørgsmål, så få svar.

At forfatte en god profiltekst til en datingprofil er ikke let. En sådan tekst skal give et indtryk af, hvem man er, og så skal den gerne vække de besøgendes interesse, så de tager kontakt. På datingsider og -apps ligger man og konkurrerer om opmærksomhed med en masse andre skønne singler, og derfor skal ens profiltekst sidde lige i skabet. 

Gør den ikke det, risikerer du færre samt mindre relevante henvendelser. 

Hvis du oplever skriveblokade i forbindelse med udarbejdelsen af din profiltekst, er du kommet til det helt rette sted. I de følgende afsnit finder du nemlig 6 skarpe råd til at skrive en sublim profiltekst.

Indholdsfortegnelse

Vær autentisk 

Din profiltekst skal først og fremmest omhandle og præsentere dig. 

Du skal hverken forsøge at skrive som eller om en anden. Du skal skrive som dig, og du ved bedre end nogen anden, hvordan du plejer at kommunikere over skrift. 

LÆS OGSÅ: Sådan finder du kærligheden som lesbisk

Hvis du sædvanligvis sjældent benytter dig af farverige metaforer, er der ingen grund til pludseligt at gøre dette i din profiltekst. 

Profilteksten skal nemlig være autentisk og ægte, for ellers giver du de besøgende – via denne – falske forventninger, og det er der ingen grund til. Sandheden kan holdes for døren noget tid, men før eller siden skal den nok få lirket låsen op.

Få assistance fra en ven eller en veninde

Dine nære relationer ved, hvordan du opleves. Eller de ved i hvert fald, hvordan de oplever dig, og mon ikke deres opfattelse af dig stemmer meget godt overens med, hvordan andre opfatter dig. 

Derfor kan det være en god idé at alliere sig med en tæt ven eller veninde, når du forfatter din profiltekst. 

Vedkommende har nemlig et troværdigt og omfattende billede af, hvordan du er, og vedkommende vil formentlig kunne italesætte en række særtræk ved dig, som du måske ikke selv er synderligt bevidst om.

Drop klicheerne 

Vi vil ikke lyve for dig… 

Dating er på mange områder en konkurrence. En konkurrence om kærlighed. Derfor skal du også have en profiltekst, der er unik, og som differentierer sig fra dine konkurrenters og i din forbindelse er et godt råd, at du afholder dig fra noget, som alt for mange desværre forfalder til – nemlig at stopfylde deres profiltekster med klicheer. 

LÆS OGSÅ:Hvilken datingside er bedst?

Derfor…

Lad nu for Guds skyld være med at skrive, at du elsker at hænge ud med vennerne og spise god mad. Det elsker alle. Find i stedet ud af, hvilke særegne præferencer du har, og oprems disse. 

Undlad at fortælle hele din livshistorie 

Hvis din profiltekst er meget lang, risikerer du, at nogle giver op på at læse den alene ved synet af den – også selvom den måtte være spændende.

Derfor bør du undlade at skrive en lang roman, når du forfatter en profiltekst. 

Hvis du føler, at du har meget at fortælle, anbefaler vi, at du blot fortæller de allervigtigste ting, og så må du gemme resten til, når du skal date eller skrive med potentielle partnere.  

Det ville jo også være lidt kedeligt, hvis du forærede alt i din profiltekst, ikke? Der skal være en gulerod ved at lære dig at kende.

Et godt tip er i øvrigt også, at du forsøger at sige mest muligt med så få ord og/eller emojis som muligt. 

Giver det mening at benytte en punktopstilling, kan dette også anbefales, da punkter i en tekst typisk gør denne dejligt læsbar, og så kan du – hvis du er dygtig med ord – kommunikere meget via ganske få punkter.

Generelt set er det også vigtigt, at du er selvkritisk og luger ud i alle ligegyldigheder i din tekst. Udsæt derfor hver eneste sætning i din profiltekst for spørgsmålet: “Er dette vigtigt eller relevant?”

Hvis ikke, så fjern det.

Vær ærlig om, hvad du søger

Hvis du i din profiltekst er ærlig om, hvad du søger, vil du formentligt slippe for henvendelser fra alt for mange, som ikke fanger din interesse. 

Det er okay at stille krav til en kommende partner, og så længe du er sympatisk i dine formuleringer, skal du ikke holde dig tilbage med at nævne dine krav til en kommende partner i din profiltekst.

Men undlad at være alt for kræsen og vælg dine ord med omhu. Når du stiller krav – og særligt hvis du stiller mange krav – kan du nemlig let komme til at fremstå en anelse krukket, hvis ikke dine formuleringer sidder lige i skabet.

Vær kreativ 

Hvis du i din profiltekster kan demonstrere, at du er kreativ, vil det stensikkert gavne dig! Ligeledes vil det formentlig øge dine chancer for henvendelser, hvis du i din profiltekst demonstrerer, at du har humor. Et kendetegn, som de fleste ønsker hos en kommende partner.

Og i den forbindelse er vigtigt for os at pointere, at det er meget mere effektivt at demonstrere et karaktertræk i sin profiltekst frem for blot at fortælle, at man besidder dette træk.

Med andre ord betyder det, at hvis du eksempelvis er humoristisk anlagt, og du gerne vil skilte med dette, så skriv en sjov profiltekst frem for at fortælle, at du har meget humor.

En 25 årig mand skriver på sin computer mens han griner
Show it, don't tell it er et effektivt råd, når der skal skrives profiltekst til datingprofilen

God fornøjelse

Vi håber, at du nu er i stand til at skrive en profiltekst, der lokker de rette fisk i nettet. Du bør aldrig undervurdere vigtigheden af en god profiltekst.

Det er klart, at udseende betyder rigtig meget i datinguniverset, og at man altid bør stræbe efter at få taget nogle pæne, vellignende billeder, som kan vække potentielle partneres interesse og lokke dem ind på ens profil.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du det perfekte profilbillede

Gode billeder er dog ikke nok!

Når du har lokket folk ind på din profil, er det nemlig ofte din profiltekst, der kommer til at spille den afgørende rolle for, hvorvidt dem, der besøger din profil, skriver til dig eller ej. 

Hvis du fremstår tør og kedelig i din profiltekst, vender de fleste sandsynligvis tilbage til det store udvalg og klikker sig videre, indtil de finder én profil, der – via både gode billeder og en velskrevet, interessant profiltekst – vækker deres nysgerrighed så meget, at de simpelthen bare bliver nødt til at kontakte vedkommende.