Krise – hvordan skriver man den gode profiltekst til sin datingprofil?

Du klikker for 1731. gang på deleteknappen. Dokumentet er atter tomt. Hvad skal du sige om dig selv? 

Du vil gerne give et godt førstehåndsindtryk, men du ønsker heller ikke at virke for frembrusende. Du vil vække folks interesse, men ikke afsløre dit fulde, hengemte potentiale. Folk skulle jo gerne begejstres endnu mere for dig, når de tager kontakt og lærer dig at kende. Så mange spørgsmål, så få svar.

At forfatte en god profiltekst til en datingprofil er ikke let. En sådan tekst skal give et indtryk af, hvem man er, og så skal den gerne vække de besøgendes interesse, så de tager kontakt. På datingsiderne ligger man og konkurrerer om opmærksomhed med en masse andre skønne singler, og derfor skal profilteksten sidde lige i skabet! 

Hvis du oplever skriveblokade, er du kommet til det helt rette sted. Vi giver dig nemlig opskriften på den gode og effektive profiltekst, der lokker folk til at skrive til dig. 

1) Vær autentisk 

Profilteksten skal omhandle og præsentere dig. Du skal hverken forsøge at skrive som eller om en anden. Du skal skrive som dig, og du ved bedre end nogen anden, hvordan du plejer at kommunikere over skrift. 

LÆS OGSÅ: Sådan finder du kærligheden som lesbisk

Hvis du sædvanligvis sjældent benytter dig af farverige metaforer, skal du heller ikke gøre det i din profiltekst. Hvis du sædvanligvis skriver meget uddybende, skal du også gøre det i din profiltekst. Profilteksten skal nemlig være real, for ellers giver du de besøgende – via denne – falske forventninger, og det vil før eller siden indhente dig.

2) Få assistance fra en ven eller en veninde

Dine nære relationer ved, hvordan du opleves. Eller de ved i hvert fald, hvordan de oplever dig, og  mon ikke dette stemmer meget godt overens med, hvordan andre opfatter dig. Derfor kan det være en god idé at alliere sig med en tæt ven eller veninde, når du forfatter din profiltekst. 

Vedkommende har nemlig et troværdigt og omfattende billede af, hvordan du er, og vedkommende vil formentlig kunne italesætte en række særtræk ved dig, som du ikke selv er synderligt bevidst om.

3) Drop klicheerne 

Vi vil ikke lyve for dig. Dating er en konkurrence. En konkurrence om kærlighed. Derfor skal du også have en profiltekst, der er unik, og som differentierer sig fra dine konkurrenters. Alt for mange forfalder til at skrive klicheer i deres profiltekster. 

LÆS OGSÅ: Hvilken datingside er bedst?

Lad være med at skriv, at du elsker at hænge ud med vennerne og spise god mad. Det elsker alle. Find i stedet ud af, hvilke særegne præferencer du har, og oprems disse. 

4) Lad være med at fortæl hele din livshistorie 

Mange opgiver simpelthen at læse profiltekster, der er alt, alt for lange. Derfor bør du undlade at skrive en lang roman. Hvis du føler, at du har meget at fortælle, anbefaler vi, at du vælger de vigtigste ting, og så må du gemme resten til, når du skal date eller skrive med potentielle partnere. 

Det ville jo også være lidt kedeligt, hvis du forærede alt i din profiltekst, ikke? Der skal være en gulerod ved at lære dig at kende.

5) Vær ærlig om, hvad du søger

Hvis du er ærlig om, hvad du søger i din profiltekst, vil du formentligt slippe for henvendelser fra alt for mange, som ikke fanger din interesse. 

Det er okay at stille krav til en kommende partner. Nævn gerne disse i din profiltekst, men lad nu være med at være for kræsen.

6) Vær kreativ Det giver bare så mange ekstra point, hvis du via din profiltekst viser, at du er kreativ, og at du har humor. 

Det er fint nok at skrive, at man har humor, at man er omsorgsfuld og så videre. Men det er meget mere effektfuldt, hvis man er i stand til at vise det via ens profiltekst.

God fornøjelse

Vi håber, at du nu er i stand til at skrive en profiltekst, der lokker de rette fisk i nettet. Du bør aldrig undervurdere betydningen af en profiltekst. Det er klart, at udseendet betyder rigtig meget i datinguniverset, og at man altid bør stræbe efter at få taget nogle pæne, vellignende billeder, som kan vække potentielle partneres interesse og lokke dem ind på ens profil.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du det perfekte profilbillede

Gode billeder er dog ikke nok!

Når du har lokket folk ind på din profil, er det nemlig ofte din profiltekst, der kommer til at spille den afgørende rolle for, hvorvidt dine besøgende skriver eller ej. 

Hvis du lyder tør og kedelig i din profiltekst, vender de fleste sandsynligvis tilbage til det store udvalg og klikker sig videre, indtil de finder én profil, der vækker deres nysgerrighed så meget, at de simpelthen bare bliver nødt til at kontakte vedkommende.