7 forhold, du skal være opmærksom på samt acceptere, hvis du dater en, der har børn

Desto ældre man bliver, desto større er chancen/risikoen for, at ens potentielle partner har børn fra tidligere forhold. For nogle er børn en stor hæmsko, mens andre ser ungerne som en velsignelse. I denne artikel kommer vi ind på 7 forhold, du skal være opmærksom på samt acceptere, hvis du dater en person, der har børn.

Du har netop mødt et menneske, der er decideret vidunderligt. Vedkommende har fuldstændig slået benene væk under dig, og du er forelsket, som du aldrig troede, du ville blive igen. Personen er smuk, har dejlige værdier og er vildt kærlig. Der er dog et lille men. Det er der jo altid.

Og men’et er, at personen, du er faldet for, har børn fra tidligere forhold. Måske gør det dig absolut intet, og så er alt jo fint, men der er dog en relativt stor risiko for, at du ikke synes, at det er det fedeste i hele verden.

Herunder præsenterer vi 7 forhold, du skal være opmærksom på samt acceptere, hvis du dater en, som allerede har børn.

1)     Barnet/børnene er en del af pakken

Først og fremmest skal du acceptere, at barnet/børnene følger med vedkommende, du har forelsket dig i. Barnet/børnene betyder alverden for ham/hende, og der er ingen chance for, at de forsvinder.

Når de følger med, følger der i mange tilfælde også en ekskæreste med, som du ikke kan undgå at støde på i ny og næ. Det er sjældent særligt fedt at møde sin kærestes ekskærester, men i den her situation er det altså uundgåeligt, medmindre ekskæresten er gået bort, hvilket heller ikke rart.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan acceptere, at vedkommende, du er lun på, har børn, bør du ikke møde børnene. Børnene er jo uskyldige i miseren. Det er derfor kun fair, at de møder dig, hvis du helt og holdent accepterer, at de er en del af det liv, som ham/hende, du dater, lever.

2)     Du slipper næppe for at møde ekskæresten

Vi har allerede været inde på det. Børnene har to forældre, og medmindre den ene forælder på tragisk vis er gået bort, vil du ikke kunne undgå at støde på ekskæresten til vedkommende, du er lun på, af og til.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du kærligheden som religiøs

Nogle mennesker er mere jaloux anlagt end andre, og dem, der er meget jaloux anlagt, vil hade, at ekskæresten kommer rendende i tide og utide.

Her er det vigtigt, at du lader vedkommende, du er lun på, overbevise dig om, at det er dig, som han/hun vil have. Ekskæresten er en ekskæreste af en årsag, og det er, at det ikke fungerede imellem ham/hende og vedkommende, du er faldet for.

3)     Begrænset frihed

Folk, der har børn, kan aldrig tillade sig lige så meget som folk, der ikke har børn. Lige nu er vi to personer, der driver ’Find en kæreste’. Casper har et barn, mens jeg, Jesper, endnu ikke er blevet velsignet med en lille junior-udgave.

Vi er begge to meget bevidste om, at jeg kan slippe af sted med meget mere, end Casper kan – særligt også fordi jeg ej heller har en kæreste at skulle tage hensyn til. Hvis mine venner skriver til mig en lørdag aften, om jeg er frisk på at komme i byen, er det udelukkende min egen lyst, der kan forhindre mig. Sådan er det ikke for Casper. Han kan ikke bare smutte fra sin søn og kone, da de er afhængige af ham. Det kræver lidt mere planlægning, når han skal ud.

Børn er fantastiske, og der er ingen tvivl om, at de kommer i første række. Derfor må man nedprioritere egne lyster og underlægge sig deres behov, så snart de melder deres ankomst. Det betyder desværre, at ens frihed begrænses.

4)     Du vil sandsynligvis aldrig blive hans/hendes førsteprioritet

Hvis du forelsker dig i en person, der har børn, er der risiko for, at der altid være nogle, som han/hun elsker højere end dig, nemlig vedkommendes unge(r).

Du bør være den voksne og forståelige, og du skal vide, at det er langt lettere for dig at håndtere at  blive vraget, end det vil være for børnene/barnet. Børnene/barnet har allerede været udsat for rigeligt med sorg, i og med at børnenes/barnets forældre ikke længere er sammen, og det gør altså rigtig ondt på børn, når forældrene går hver til sit.

5)     Konflikter vil være uundgåelige

Ligesom konflikter er uundgåelige, hvis man tager et kæmpe lån (sponsoreret link) bag sin partners ryg, er konflikter i et parforhold med en, der har børn, også uundgåelige.

Konflikterne vil dels opstå imellem dig og din partner, men sandsynligvis også imellem dig og din partners børn.

Det er ikke nemt for børnene, når der kommer en ny voksen ind i deres liv. Ethvert barn ønsker at se sin mor og far sammen. De kan derfor se dig som en trussel, hvilket kan føre til, at de ikke er særligt medgørlige.

Der er dog rigtig stor forskel på, hvordan børn håndterer, at der kommer en ny voksen ind i deres liv, og alderen har stor betydning i den henseende.

LÆS OGSÅ: Sådan håndterer du identitetstyveri på et datingsite

For nogle udvikler det sig faktisk rigtig godt, så der er ingen grund til at male fanden på væggen. Man ser ofte, at papmoderen eller -faderen faktisk kommer til at elske børnene, som var det vedkommendes egne, og børnene kommer til at elske papmoderen eller -faderen.

6)     Forvent ikke at skulle være forælder

Det er ikke dine børn, og derfor forventes det heller ikke, at du skal være forælder for dem. Hvis du kan udvikle følelser for børnene, som var de dine egne, og de kan udvikle følelser for dig, som var du deres forælder, er det fantastisk, men dit forhold med vedkommende, der er far/mor til børnene, vil sagtens kunne fungere, selvom dig og ungerne ikke ender med at blive sjælekammerater.

7)     Ikke din opgave at opdage børnene

Hvis du ender i et seriøst forhold med en, der har børn, vil det være uundgåeligt ikke at skulle spille en rolle i børnenes liv.

Din opgave vil primært være at støtte børnene og skabe faste rammer, når de er hos jer. Det er dog ikke din opgave at opdrage børnene. Det er helt og holdent din partners. Det betyder dog ikke, at du ikke må hjæpe til, hvis det falder dig naturligt, og børnene acceptere dig.