7 forhold, du skal være opmærksom på samt acceptere, hvis du dater en, der har børn

Desto ældre man bliver, desto større er chancen/risikoen for, at ens potentielle kommende partner har børn fra tidligere forhold. For nogle er børn fra tidligere forhold en stor hæmsko, der taler imod at indlede et forhold, mens andre ser et par bonusbørn som en velsignelse. I denne artikel kommer vi ind på 7 forhold, du skal være opmærksom på samt acceptere, hvis du har tænkt dig at date en person med børn.

Du har netop mødt et menneske, der er decideret vidunderligt. Vedkommende har fuldstændig slået benene væk under dig, og du er forelsket på et niveau, som du ikke troede var muligt. 

Personen er smuk, har dejlige værdier og er vildt kærlig. Der er dog et lille men. Det er der jo altid.

Og men’et er, at personen, du er faldet for, har børn fra et tidligere forhold. Måske gør det dig absolut intet, og så er alt jo fint, men der er dog en risiko for, at du ikke synes, at situationen er den fedeste i hele verden.

Herunder præsenterer vi 7 forhold, du skal være opmærksom på samt acceptere, hvis du dater en, som allerede har børn.

Indholdsfortegnelse

Barnet/børnene er en del af pakken

Først og fremmest skal du acceptere, at barnet/børnene følger med vedkommende, du har forelsket dig i. Barnet/børnene betyder alverden for ham/hende, og der er ingen chance for, at de forsvinder.

Når de følger med, følger der i mange tilfælde også en ekskæreste med, som du ikke kan undgå at støde på i ny og næ. Det er sjældent særligt fedt at møde sin kærestes ekskærester, men i den her situation er det altså uundgåeligt, medmindre ekskæresten er gået bort, hvilket heller ikke rart.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan acceptere, at vedkommende, du er lun på, har børn, bør du ikke møde børnene. 

Børnene har jo hverken valgt, at deres forældre skulle gå fra hinanden, eller at de skulle blive født ind i det liv, de nu engang har.

Det er derfor kun fair, at de udelukkende får lov at møde dig, hvis du helt og holdent accepterer, at de er en del af det liv, som ham/hende, du dater, lever, og at de derfor også bliver en del af dit liv.

Du slipper næppe for at møde ekskæresten

Vi har allerede været inde på det. Et barn har altid to forældre, og medmindre den ene forælder på tragisk vis er gået bort eller af en anden grund ikke er en del af barnets/børnenes liv, vil du ikke kunne undgå at støde på ekskæresten til vedkommende, du er lun på, af og til.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du kærligheden som religiøs

Nogle mennesker er mere jaloux anlagt end andre, og dem, der er meget jaloux anlagt, vil hade, at ekskæresten kommer rendende i tide og utide.

Hvis du er den jaloux type er det naturligvis vigtigt, at du lader vedkommende, du er lun på, overbevise dig om, at det er dig, som han/hun vil have, og at du minder dig selv om, at ekskæresten er en ekskæreste af en årsag, og det er, at det ikke fungerede imellem ham/hende og vedkommende, du er faldet for.

Begrænset frihed

Folk, der har børn, kan aldrig tillade sig lige så meget som folk, der ikke har børn. Lige nu er vi to personer, der driver ’Find en kæreste’. Casper har et barn, mens jeg, Jesper, endnu ikke er blevet velsignet med en lille junior-udgave.

Vi er begge to meget bevidste om, at jeg kan slippe af sted med meget mere, end Casper kan – særligt også fordi jeg ej heller har en kæreste at skulle tage hensyn til, når jeg sammensætter min kalender med begivenheder.

Hvis mine venner skriver til mig en lørdag aften, om jeg er frisk på at komme i byen, er det udelukkende min egen lyst eller andre planer, der kan forhindre mig. Sådan er det ikke for Casper. Han kan ikke bare smutte fra sin søn, datter og kone, da de er afhængige af ham. Det kræver derfor lidt mere planlægning fra hans side, når han skal ud, end det gør for mig. 

Og dette er altså en generel ting for folk med børn. 

Som single og barnløs er der masser frihed til at feste, når du har lyst
Som forælder er det lidt anderledes...

Børn er indiskutabelt fantastiske, og der er ingen tvivl om, at de altid bør og skal komme i første række, hvorfor man sommetider må man nedprioritere egne behov til fordel for ens børns.

Involverer du dig i et forhold med børn, vil du derfor skulle affinde dig med, at graden af frihed for vedkommende, du indgår et forhold med, ikke vil være lige så høj, som hvis du indgik et forhold med en, der ikke havde børn.

Afhængigt af hvilken og hvor stor en rolle, du skal spille i bonusbarnet/bonusbørnenes liv, vil din egen frihed formentlig også blive indskrænket sammenlignet med nu, hvor du er fri og single.

Du vil sandsynligvis aldrig blive hans/hendes førsteprioritet

Hvis du bliver kæreste med person, der har børn, er der en risiko for, at der altid være nogle, som vedkommende elsker højere end dig, nemlig personens unge(r).

Det er du nødt til at affinde dig med, for sådan er det bare. Mind gerne løbende dig selv om, at det er langt lettere for dig at håndtere at blive vraget, end det vil være for børnene/barnet. 

Børnene/barnet har allerede været udsat for rigeligt med sorg, hvis deres forældre er gået fra hinanden, eller hvis de har mistet deres ene forælder. 

Igen vil vi appellere til dit voksne sind og råde dig til at bestræbe dig på at være den modne og ansvarlige, der har perspektiv nok til at anerkende, at børnene hverken har valgt, at deres forældre ikke længere er sammen, eller at du skulle blive en del af deres liv.

Konflikter vil være uundgåelige

Ligesom konflikter er uundgåelige, hvis man tager et kæmpe lån bag sin partners ryg, er konflikter i et parforhold med en, der har børn, også uundgåelige.

Konflikterne vil dels opstå imellem dig og din partner, men sandsynligvis også imellem dig og din partners børn.

Det er ikke nemt for børnene, når der kommer en ny voksen ind i deres liv. Ethvert barn ønsker at se sin mor og far sammen. De vil derfor muligvis se dig som en trussel eller et uønsket væsen i deres liv, hvilket kan føre til, at de ikke er særligt medgørlige.

Der er dog rigtig stor forskel på, hvordan børn håndterer, at der kommer en ny voksen ind i deres liv, og med tiden kommer både bonusforælder og bonusbørn som regel til at værdsætte og elske hinanden.

LÆS OGSÅ: Sådan håndterer du identitetstyveri på et datingsite

Du skal ikke nødvendigvis agere forælder

Der er hverken nogen regel eller fastlåst forventning om, at du nødvendigvis skal indtage en forælderrolle, bare fordi du involverer dig med en person, der har børn. 

Dog er det vigtigt, at du og din potentielt kommende partner tager en snak om, hvilken rolle du ønsker at have i børnenes liv, hvis I beslutter jer for at blive kærester.

For en eller anden rolle vil du skulle have. Om det så er som bonusforælder eller en slags hyggeonkel; det må være op til den enkelte.

Ikke nødvendigvis din opgave at opdrage børnene

Lidt i forlængelse af ovenstående er det også vigtigt, at du er bevidst om, at du ikke nødvendigvis har til opgave at opdrage de børn, hvis liv du bliver en del af.

Hvorvidt du skal give et nap med i forhold til opdragelsen, er i høj grad betinget af den rolle, som dig og din kommende partner kommer frem til, du skal indtage.