Hvilken datingside er bedst?

Hvis du er på udkig efter en datingside, vil du stensikkert gerne finde frem til den allerbedste. Hvilken datingside der fortjener denne titel, kigger vi nærmere på i artiklen her.

“Hvilken datingside er bedst?”

Spørgsmålet lyder jo ret simpelt, men det er det altså på ingen måde ikke. Faktisk er det meget svært – ja, nærmest umuligt – at svare på – i hvert fald entydigt.

Hvilken datingside som er bedst, er nemlig meget kontekstafhængigt, og svaret på spørgsmålet varierer derfor fra person til person. Med andre ord er den side, der er bedst for dig, ikke nødvendigvis den bedste for din nabo eksempelvis.

Når du skal finde den – for dig – bedste datingside, handler det om at finde den datingside, der imødekommer flest mulige af dine krav og forventninger.

Men for at det kan lade sig gøre, skal du have skabt afklaring omkring dine krav og forventninger til en datingside, og det er ikke givet, at du har dette på nuværende tidspunkt, men fortvivl ej. 

Hjælpen er nær.

I de kommende afsnit kommer vi nemlig ind på de forhold, du bør overveje og tage stilling til, hvis du ønsker at øge chancen for at finde den – for dig – perfekte datingside så meget som muligt.

Vær opmærksom på, at artiklen indeholder affiliate-links

Indholdsfortegnelse

Hvad søger du?

Er du på jagt efter kærligheden? Eller er du mere interesseret i at finde en bolleven? Eller er du både på jagt efter kærligheden og nye venner?

Hvad du søger, har stor indflydelse på, hvilken datingside der er bedst for dig. 

Jagter du kærligheden, er dine chancer størst på de mere seriøse dating-platforme. Det være sig blandt andet Dating.dk samt Single.dk, men også seniordating-siderne Senior.dk og 50plusmatch har ry for at tiltrække mange seriøse brugere.

Hvis du ikke nødvendigvis håber at møde den eneste ene, men i højere grad søger frække bekendtskaber, bør du rette blikket imod en sexdating-side. Det kunne eksempelvis være C-date eller Scor.dk.

Din alder

Din alder har stor betydning for, hvilken datingside du bør vælge

Hvis du er på jagt efter en jævnaldrende kæreste, har din alder stor betydning for, hvilken datingside du bør vælge. 

Er du eksempelvis over 50 år, er der ingen grund til at tilmelde sig en platform, der primært er domineret af 20-30-årige. I hvert fald ikke medmindre du har smag for de yngre.

LÆS OGSÅ: Hvor finder jeg en kæreste?

På vores oversigt over de bedste danske datingsider kan du lynhurtigt danne dig et overblik over, hvilke alderssegmenter de forskellige datingsider primært appellerer til og dermed isolere de datingsider, der – qua din alder – i størst grad appellerer til dig. 

Hvad må det koste at finde kærligheden?

På stort set alle datingsider er det gratis at oprette sig. 

For langt de fleste sites gælder det dog, at hvis du ønsker adgang til de sjove funktioner – såsom at udveksle beskeder med de andre brugere – er du nødt til at opgradere dit gratis medlemskab til et betalt et af slagsen.

Når det kommer til priser på betalte medlemskaber, er der stor forskel på de forskellige datingsider. Hos nogle tjenester kan du slippe med omkring 70 kroner månedligt, mens andre forlanger omkring 400 kroner månedligt for et premium-abonnement. 

Hvis du ikke er villig til at betale noget som helst for at finde kærligheden, kan vi glæde dig med, at der findes nogle få datingtjenester, hvor du kommer ret langt med en gratis profil. Det være sig blandt andet tjenesterne MitDating og EnDate.dk.

Via disse sites vil du for eksempel kunne udveksle beskeder med de andre brugere ganske gratis.

Dog leverer disse sites ikke nær så godt som en række af de sites, der kræver betaling for de sjove funktioner, når det kommer til brugervenlighed og aktivitetsniveau.

Hvilken funktioner ønsker du?

De forskellige datingsider byder på ganske forskellige brugerflader og funktioner

Der ses relativt stor variation, hvad angår funktioner på de forskellige datingsider. Nogle funktioner er dog ret basale og går igen på langt de fleste datingtjenester. Det være sig blandt andet følgende:

 • Muligheden for at designe en datingprofil med tekst og billeder
 • Muligheden for at udveksle tekstbeskeder med de andre medlemmer 
 • Muligheden for at søge efter andre medlemmer. 

Der findes dog også en masse eksklusive funktioner, som er alt andet end basale. 

Et eksempel på en eksklusiv funktion kunne være muligheden for at foretage videoopkald, hvilket du blandt andet kan hos Dating30plus og Singles50

Et andet eksempel på en særlig, eksklusiv funktion kunne være en swipe-funktion, hvor du bliver præsenteret for en masse singler i dit geografiske område, som du så enten kan swipe til højre eller venstre, alt efter om de fanger din interesse. Denne funktion ses blandt andet hos Dating.dk.

Hvis du ønsker at finde den – for dig – bedste datingside, bør du sætte dig ind, hvilke funktioner de forskellige sider byder på og skabe afklaring omkring, hvilke funktioner du ønsker adgang til.

Vi håber, du finder den perfekte datingtjeneste

Hvis du tager stilling til de forhold, vi har præsenteret dig for i de ovenstående afsnit, garanterer vi, at det bliver ganske let for dig at finde den – for dig – perfekte datingside, såfremt du benytter en platform som vores, hvor du lynhurtigt kan danne dig et overblik over, hvad markedet samlet set byder på.

Vores favoritter

Hos FindEnKæreste.dk har vi anmeldt og vurderet stort set samtlige danske datingsider. 

Hver eneste datingside har vi kvantitativt bedømt med afsæt i sidens:

 • Brugervenlighed
 • Funktionsniveau
 • Aktivitetsniveau
 • Seriøsitetsniveau 
 • Prisniveau. 

LÆS OGSÅ: Hvad er sugardating?

Med afsæt i fem individuelle karakterer har vi givet samtlige datingsider, vi har anmeldt, en samlet karakter, og jævnfør vores tests er de seks bedste danske datingsider følgende:

 1. Dating.dk, Senior.dk og Single.dk (4,4)
 2. 50plusmatch (4,2)
 3. Match.com og Scor.dk (4).

Det er naturligvis datingsidernes samlede karakterer, der fremgår i parenteserne. 

Hvis du er interesseret i datingsidernes individuelle karakterer i forhold til de fem bedømmelsesparametre, skal du klikke på navnene for de datingsider, hvis bedømmelser du vil vide mere om. Gør du dette, føres du nemlig til anmeldelserne af disse sider.