Guide: Sådan får du en kæreste

Vi drømmer alle om at finde den store kærlighed, så vi får en partner, vi kan dele livets op- og nedture med. En person vi altid kan regne med og støtte os til og som elsker os ubetinget. De gode kærester hænger dog ikke nødvendigvis på træerne. 

Hvis du kan nikke anerkendende til dette og må konstatere, at du er strandet i jagten på en kæreste, så frygt her. Her i artiklen hjælper vi dig tilbage på sporet.

Indholdsfortegnelse

Hvordan får man en kæreste?

Der findes (heldigvis) masser af måder at komme i kontakt med nye mænd eller kvinder, som potentielt kan vise sig at være din soulmate.

Du vælger selv, hvilke af de 8 forskellige fremgangsmåder, vi vil præsentere i løbet af teksten, som du vil give chancen. 

Der er ikke umiddelbart én metode, som fungerer bedre end de andre, når det handler om at få en kæreste, for held og timing spiller en stor rolle i jagten på en partner. 

Jo flere af vores fremgangsmåder du benytter, desto større vil dine chancer for at få en kæreste være. 

Held og lykke!

Få hjælp af dit netværk

Venner hænger ud
Måske er din kommende kæreste en af dine venners/veninders venner

I de gode gamle dage var ægteskab og parforhold noget, der blev brugt til at knytte familier sammen. 

Det kunne sagtens være mere af praktiske årsager end romantiske, når bondemandens smukke datter blev giftet væk til sønnen af en velhavende bankmand. På den måde kunne datteren komme væk fra de trænge kår, og var familien heldig, faldt der måske lidt goder af fra svigerfamilien. Det var måske ikke specielt romantisk, men det var en effektiv måde at få en partner på.

LÆS OGSÅ: Hvornår er man kærester?

Vi foreslår på ingen måde, at du skal bede din mor om at gifte dig væk til en fremmed, men måske det alligevel ville give mening for dig at involvere familie og venner. Hvis det virker naturligt, så giv udtryk for, at du rigtig godt kunne tænke dig at finde kærligheden, og at de endelig ikke skal holde sig tilbage med at opsætte blinddates og lignende.

At være single kan være en smule tabubelagt, så det kan være grænseoverskridende at bede andre om hjælp i jagten på en kæreste. 

Det giver dog rigtig god mening at benytte sit netværk, da langt de fleste mennesker kender til en eller flere singler, som måske kunne blive din nye kæreste. 

Ligeledes kan det anbefales, da forskellige undersøgelser peger på, at rigtig mange finder deres udkårne gennem venner eller familie

Opret dig på en datingside

Guide - Hvordan får man en kæreste?

Det er ikke uden grund, at vi hos FindEnKaereste.dk primært beskæftiger os med online dating. I dag er datingsider nemlig et af de mest oplagte steder at lede efter en kæreste.

På en datingside er du – i hvert fald langt henad vejen – sikker på, at de andre brugere også er singler, så du slipper for at bruge tid på tale med en sød fyr eller kvinde, som senere hen viser sig at have en kæreste. 

På datingsider kan du nå ud til hundredetusindvis af potentielle partnere, uden du behøver tage bukser på og forlade dit hjem. 

Med få klik med musen eller et par tryk på skærmen af din smartphone, vil du kunne komme i kontakt med andre singler fra alle steder i landet – tilmed også uden for Danmarks grænser, hvis du har lyst. 

LÆS OGSÅ: Sådan finder du kærligheden som lesbisk

I begyndelsen oplevede folk, der datede på nettet mange fordomme, som dog efterhånden er ved at dø ud, da stort set hele befolkningen har fået øjnene op for datingsidernes mange kvaliteter. 

Tag initiativet

Jeg har en del veninder, der er af den overbevisning, at det er manden, der skal tage initiativet og invitere på date, og jeg tror – uden at jeg skal lyde alt for fordomsfuld – at deres holdning repræsenterer flertallets. 

Uanset om du er mand eller kvinde, anbefaler vi dog, at du tager initiativ og går efter det, du gerne vil have. 

Hvis du har udset dig en mulig partner, og det ikke ligger i kortene, at vedkommende tager kontakt til dig, er det på tide, du hanker op i dig selv, tager en dyb indånding og inviterer ham eller hende ud. 

Overlader du det hele til modparten, risikerer du, at det aldrig bliver til noget som helst andet end romantiske forestillinger i dit hoved. 

Mød hinanden i virkeligheden

Vi er kæmpe fortalere for online dating, men vi kender også til begrænsningerne ved at søge efter en kæreste på internettet. Datingsider og -apps er eminente, når det handler om at skabe kontakt, men når det kommer til at lære hinanden ordentligt at kende og opklare, hvorvidt der for alvor er kemi, er det kun den analoge metode, der virkelig fungerer. 

LÆS OGSÅ: Sådan flirter du over SMS og Messenger

Derfor anbefaler vi, at du forsøger at mødes med dem, du skriver med på nettet, relativt tidligt i forløbet. Du skal selvfølgelig være tryg, inden I aftaler at mødes, men træk ikke processen i langdrag.

Dette af flere årsager. Dels risikerer du og din penneven at bygge alt for store forventninger op til, hvordan I hver især er, og så kan I nærmest kun skuffe. 

Men der er bestemt også en fare for, at I spilder tiden, hvis det nu viser sig, at kemien slet ikke er der, når I mødes fysisk.

Tag i byen

Det er lidt en kliché at gå i byen for at få en kæreste. Det er dog ikke uden grund, at diskoteker er yndede jagtmarker for mange, for det kan rent faktisk lade sig gøre at finde sin kommende ægtemand eller hustru på et klistret dansegulv. 

Stemningen i byen er ofte rigtigt god, og når folk er glade (og berusede), er de ofte mere åbne over for fremmede. En bytur med vennerne eller veninderne er derfor en oplagt mulighed for at komme i kontakt med nye potentielle partnere. 

Jævnfør punkt nummer 3 (tag initiativ) på listen må du meget gerne være den, der tager initiativet og henvender dig.

Undlad at drikke dig alt for fuld, da det forringer din dømmekraft, som er vigtig, når du er ude at lede efter faderen eller moderen til dine kommende børn.

Prøv at date en anden type

Hvis det aldrig bliver til mere end et par dates, eller hvis parforholdet aldrig holder i længden, kan det måske være, fordi du dater de forkerte. 

Kigger du tilbage på dine tidligere scoringer, kan du måske se et mønster. Mange har nemlig, bevidst eller ubevidst, en bestemt type af partnere, de foretrækker, og som de derfor som regel går efter. 

Det er ganske normalt at have en type, men hvis du indtil nu har løbet panden mod muren i de fleste eller alle dine relationer med dine partnere, giver det god mening at overveje, hvorvidt den type, du har, nu også er den type, du har brug for.

LÆS OGSÅ: Sådan håndterer du identitetstyveri på en datingside

Det er let at have en forestilling om, hvordan drømmemanden eller -kvinden ser ud, men fantasi og virkelighed hænger ofte ikke sammen. Drop derfor dine forestillinger og prøv at date en helt anden type, end du plejer.

Hvis du normalt kun går ud med store muskuløse fyre, kan du prøve en mere spinkel og intellektuel akademiker-type.

Hvis samtlige af dine kærester har været rødhårede kvinder med længere videregående uddannelser, kan du forsøge dig med hende den søde lyshårede ekspedient i Fakta.  

Tag kontakt til en fremmed

Langt de fleste er enige i, at det er grænseoverskridende og nervepirrende at gå op til en fremmed for starte en samtale. 

De fleste af os kan måske samle modet til at påtale vejret, men når dialogen indledes med henblik på at afsøge, om der kan indledes en romantisk relation, er der næppe mange, der har viljestyrken til at eksekvere. 

Det kan dog godt betale sig at gå op og spørge en sød fyr efter hans nummer eller invitere en smuk kvinde på en kaffe-date. 

Ikke nok med at du overskrider din egen grænse og rykker dig personligt, er der også en chance for, at den søde fyr eller smukke kvinde er din kommende livspartner. 

Tag den med ro

Hvis det biologiske ur nærmer sig midnat, og alle i omgangskredsen har fået villa, Volvo og vovse, er det klart, hvis du føler dig under tidspres for at få en kæreste. Det er dog vigtigt, at du ikke stresser eller føler dig presset, hvis du er single. 

LÆS OGSÅ: 7 grunde til, at det er fedt at være single

Desperation er ikke tiltalende for særligt mange mennesker, så tag den med ro i det omfang, du kan. 

Hvis du føler dig presset til at få en kæreste, risikerer du også at tage et forkert valg og ende i et parforhold med en person, som du egentlig ikke rigtigt passer sammen med. 

Kærligheden kommer, når man mindst venter det, siger man – hvilket ikke er helt forkert. Mange vil nemlig kunne berette om, at de først fik en kæreste, da de hvilede i tilværelsen som single og tog lidt lettere på tilværelsen og livet.