Hvornår er man kærester?

Hvornår kan du kalde en anden person for din kæreste? Er du i tvivl, så er det letteste altid at spørge den anden part direkte. Er det svært eller grænseoverskridende for dig, kan du dog også holde øje på en række tegn, som ofte indikerer, om I er kærester eller ej.

Som voksen er det ikke altid nemt at afkode, hvornår man er kærester, og hvornår man ikke er. Kæresteriet foregår nemlig sjældent, som da man var lille, hvor man sendte et kærestebrev, hvor modtageren kunne krydse af i en boks med henholdsvis ‘ja’ eller ‘nej’. Ligeledes er det de færreste som rent faktisk spørger, om en anden person har lyst til at være kærester.

Som voksen er kærester noget man bliver med tiden – ofte helt automatisk – uden man nødvendigvis har aftalt det. Får man ikke sat ord på forholdet, kan det være svært at vide, hvornår man er kærester. 

I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du afgør, om i kærester eller ej.

Sådan ved du, om I er kærester

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt i er kærester eller ej, er den nemmeste løsning altid at spørge. Hiv personen til side og spørg direkte: “Betragter du os som kærester?”

LÆS OGSÅ: Sublime ideer til dateaktiviteter

Vi ved dog godt, at det kan være svært at spørge direkte, især hvis I ikke kender hinanden så godt endnu. Et lille trick kan derfor være, at du allierer dig med en ven eller veninde, som kan spørge ind til jeres forhold, næste gang i er sammen. 

Alternativt kan du være opmærksom på en række tegn, som ofte indikerer, om I er kærester eller ej.

Tegn på at I er kærester

Det er som sagt langt fra alle voksne, som spørger partneren direkte, om han/hun vil være kærester. I stedet er der en række tegn, som ofte kan give dig en ret klar idé om jeres status.

I er eksklusive – I ser ikke andre

Forskellen på at date hinanden og at være kærester er for mange, at man kun ser hinanden – altså at man er eksklusive. 

Så snart I har aftalt, eller du ved at din partner ikke ser andre, giver det god mening at kalde jer for kærester. Det er altså medmindre i bliver enige om at indlede et åbent forhold, hvor I ser andre, selvom I er kærester.

Du har mødt forældrene

Det ofte først når forholdet er seriøst, at man introducerer sin partner for sine forældre. Har du mødt svigerfamilien, måske endda ved flere lejligheder, er der gode chancer for, at I er kærester.

I mødes med hinandens venner

Ligesom man først introducerer familien for en ny kvinde/mande i sit liv, når det er seriøst, er det oftest først når man er nogenlunde sikker på et eventuelt forhold, at vennerne bliver involveret.  

LÆS OGSÅ: Sådan giver du det perfekte kys

Har du mødt din partners venner og måske endda været til parmiddag, er det et tegn på, at I måske er kærester.

→  I har ting liggende hos hinanden

Man kan sagtens overnatte hos sin date, uden man nødvendigvis kan betegnes som kærester. Hvis I begynder at efterlade ting hos hinanden af praktiske årsager – det kan være en tandbørste, undertøj eller sminke – er dog en indikator for, at man forventer at komme igen, hvilket kan antyde, at I betragter hinanden som faste partnere – altså kærester.

→  I viser jeres kærlighed offentligt

Det er én ting at være fysiske derhjemme, hvor I snaver og kærtegner hinanden, når der ingen nysgerrige blikke er. Det er dog noget andet, hvis I også viser jeres kærlighed offentligt ved fx at holde i hånd eller kysse hinanden. 

Når I er kærlige ved hinanden i det offentlige, er det typisk fordi, I ikke har noget imod, at omverdenen ved, at I har noget kørende. 

→  I er mere afslappede i hinandens selskab

Når man er kærester er man som regel mere afslappede i hinanden selskab. Som kærester skal man nemlig ikke i samme grad forsøge at overbevise modparten om sit værd, hvorfor man tager det hele lidt mere stille og roligt. 

Typiske tegn på at I er afslappede i hinandens selskab er:

  • Hun er ikke længere bekymret for at vise sig uden makeup
  • Begge er mere afslappede omkring påklædningen – træningsbukser og sweatshirts er standard påklædning.
  • Der kan sagtens være stilhed uden det er akavet
  • I prutter måske endda i hinandens selskab

→  I ses ofte og I planlægger sammen

Når I planlægger ting sammen et godt stykke ude i fremtiden, er det tegn på, at I også forventer at tilbringe tid sammen i fremtiden – nøjagtigt ligesom kærester gør. 

LÆS OGSÅ: De 5 bedste film til første date

Hvis I både har planer for ting i skal lave sammen på et senere tidspunkt og ses jævnligt, er det umiddelbart et ret klart signal om, at I begge er seriøse omkring det I har kørende.