Lesbisk dating – hvor finder jeg en kæreste som lesbisk?

Hvis du er en kærestehungrende homoseksuel pige/kvinde, er du landet det helt rette sted. Heri artiklen får du nemlig inspiration til, hvor du kan møde den eneste ene.

Der findes en række miljøer – både fysiske og digitale – hvor chancerne for at møde kærligheden som homoseksuel kvinde er rigtig, rigtig gode.

I de følgende afsnit vil vi introducere dig til disse miljøer og komme ind på, om du kan foretage dig noget særligt i de forskellige miljøer med henblik på at øge dine chancer for at finde kærligheden.

På datingsider og -apps

Langt de fleste medlemmer på de danske datingsider og -apps ønsker at finde kærligheden.

Dog er der også nogle, som registrerer sig af andre årsager. Eksempelvis benytter nogle mennesker datingsider- og apps udelukkende som tidsfordriv, mens andre opretter sig med henblik på at få flere følgere til deres sociale medier eller for at blive anerkendt udseendesmæssigt.

LÆS OGSÅ: Hvilken datingside er bedst?

De banditter, der ikke opretter sig for at finde kærligheden, glemmer vi lige for en stund, og så fokuserer vi i stedet for på alle dem, der registrerer sig, fordi de – ligesom dig – håber at finde den eneste ene. Denne gruppe udgør nemlig majoriteten af medlemmerne, hvorfor en datingside eller -app ikke er noget tosset sted at lede efter kærligheden som lesbisk.

Ingen gode sider eller apps er direkte målrettet lesbiske

I Danmark er der desværre hverken nogen datingsider eller -apps, der udelukkende er forbeholdt lesbiske. Det havde ellers været ideelt.

Dog er vi sikre på, at langt de fleste bredt appellerende datingsider sagtens kan gå an for dig, da du på disse kan søge efter andre homoseksuelle.

Ligeledes er vi sikre på, at også en række af de mest mest populære datingapps – blandt andet Tinder – vil kunne hjælpe dig med at finde kærligheden, da du på disse apps kan angive, hvilket køn du er interesseret i, hvorefter du udelukkende vil blive eksponeret for medlemmer, der – ligesom dig – har angivet, at de er homoseksuelle. 

På homobarer

Nogle lesbiske mener, at de er udstyret med en fantastisk gaydar, altså en indre homoradar, der gør dem i stand til at udpege andre lesbiske.

Det er dog ikke alle, der har udstyret med en veludviklet sans for at udpege andre homoseksuelle, og hvis du er en dem, der – ud fra betragtninger af andres adfærd og udseende – har svært ved vurdere, hvorvidt de er hetero- eller homoseksuelle, vil du sikkert sætte pris på afgrænsede jagtmarker, hvor de fleste omgivende mennesker er erklærede homoseksuelle. 

Homobar

Sådanne jagtmarker vil du kunne finde på de såkaldte homobarer, hvor størstedelen af klientellet er til deres eget køn. 

LÆS OGSÅ: Stor undersøgelse af, hvad danskerne tiltrækkes af

Dog hænder det, at også heteroseksuelle kigger forbi homobarer, formenlig fordi homoer – i manges øjne – er bedre til at feste og have det sjovt. De heteroseksuelle vil dog altid udgøre et fåtal på homobarerne. 

Der findes homobarer flere forskellige steder rundt omkring i landet, og herunder kan du finde adresserne samt navnene på de mest populære i storbyerne. 

København

Masken

Adresse: Studiestræde 33

G.a.y

Adresse: Vester Voldgade 10

Vela Gay Club

Adresse: Viktoriagade 2-4

Aarhus

GBAR

Adresse: Skolegade 28

SLM

Adresse: Østbanetorvet 8, st th

Odense

Lambda

Brogade 3

Via LGBT+-ungdom 

I foreningen LGBT+-ungdom arbejder medlemmerne på at nedbryde alle de normer, der begrænser, ekskluderer og diskriminerer LGBT+-personer.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du bedre til at score

Måske var det noget for dig at tilmelde dig denne forening og involvere dig i dette stigmatiseringsnedbrydende arbejde?

Hvis du tilmelder dig, vil du – udover at agere aktiv støtte i en meget vigtig kamp – blive inviteret til en masse spændende og vigtige arrangementer, hvor du stensikkert vil kunne møde seksuelt ligesindede og måske dit livs kærlighed.