Date ideer – Massevis af gode ideer til daten

Leder du efter gode ideer til daten? – Hvad enten det er den første date, eller nummer 37 med kæresten, så hjælper vi dig her i artiklen, hvor du får vores bedste date ideer. 

Inden to mennesker beslutter sig for at indgå i et parforhold med hinanden, skal man klare sig igennem den obligatoriske ”testperiode” af forskellig varighed, hvor man vil blive målt, vejet og vurderet. 

Denne periode betegnes i daglig tale som dates, eller stævnemøder. Her vil du og din udkårne – hjemme i sofaen, på en restaurant, i en luftballon eller et fjerde sted – have mulighed for at komme tættere på hinanden.

Fordi jeres dates danner fundamentet for det senere parforhold, er det naturligvis vigtigt at gøre tilpas meget ud af oplevelsen, så du kan give et godt indtryk af dig selv. 

Der findes mange former for dates, og leder du efter en One-Size-Fits-All, så bliver du skuffet. Hvad der er den rigtige date for dig og din partner, ved du nemlig kun selv.

Date ideer - Ideer til daten

LÆS OGSÅ: Oversigt over danske datingsider

Men det betyder naturligvis ikke, at vi ikke kan hjælpe dig på vej med planlægningen. Derfor har vi udarbejdet en liste med ideer til dates, så du øger dine chancer for succes med din udkårne.

Overvejer du at tage en gave med til din udkårne, men er der i tvivl om, hvad du skal give – så tjek vores liste med gaveideer her

Bemærk, at listen indeholder affiliate-links, altså sponsorerede links.

Gode ideer til første date

Alene tanken om første date, kan give sommerfugle i maven, for der er meget på spil, på denne skæbnesvangre dag. Hvis alt går godt, aftaler i måske at mødes igen, og hvem ved om I måske ender med villa, Volvo og vovse?

Alternativt kan første date også ende med at blive den sidste, hvis det går helt galt. 

Fordi den første date kan være afgørende for, om romantikken opstår og kærligheden blomstrer, er der god grund til at gøre sig umage med at planlægge dagen. 

I det følgende får du 5 forslag til, hvad I kan lave på den første date.

1. Tag på café og drik en kop kaffe

I behøver ikke nødvendigvis foretage jer det helt vilde på jeres første date. Faktisk kan det være en fordel at starte lidt langsomt ud, så I kan koncentrere jer om at lære hinanden at kende. 

En stor, overdådig og romantisk middag kan være rigtig fin, men som første date kan det være risikabelt, da det kan lægge et pres på daten. 

LÆS OGSÅ: Så mange snager i kærestens telefon

I stedet kan I aftale at mødes på en cafe, hvor I helt afslappet kan få en lille bid mad eller drikke en kop kaffe. 

Hvis kemien ikke er der, er det nemmere at runde daten af tidligt og smutte, når I ikke har bestilt 3 retter mad med vin. 

Går daten godt, kan I altid aftale at tage videre – måske på en bar til en drink – eller hjem til en af jer, hvis det er gået rigtig godt *blink, blink*

Taag på cafe - Ide til første date

2. Gå en tur sammen

Hvis den første date byder på den ene vilde oplevelse efter den anden, er der en risiko for, at der fra start er en forventning om, at relationen udvikler sig til et forhold. Du ved sikkert godt, at det kan være farligt med et forventningspres, så for at undgå dette, kan du planlægge en første date, hvor I ikke som sådan skal foretage jer noget. 

I kan eksempelvis vælge at gå en tur sammen i en park. Hvis der er varmt i vejret, kan du pakke en lille picnickurv med mad og drikke, så I kan tage en slapper på et tæppe et sted i solen. Hvis der er koldt kan du sørge for lidt varm kakao eller kaffe, som I kan drikke imens i går. 

Følgende steder er oplagte til en gåtur:

 • I skoven
 • I en park
 • På stranden
 • I byen

Generelt er det en fordel, hvis du vælger en gåtur et sted, hvor I kan tale om omgivelserne, hvis samtalen går lidt i stå undervejs.

3. Lav noget sjovt

En date må gerne være mindeværdig og sjov, så det kan være en god idé at planlægge en aktivitet, som er sjov at foretage sig. 

Aktiviteten gør, at I altid har noget at tale om, så I kan minimere risikoen for pinlig tavshed. Det er nemmere at få samtalen til at flyde naturligt, når I foretager jer noget.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du ud af, om det er ægte kærlighed

Det er ofte en fordel, hvis der også er et konkurrence-element i aktiviteten, da det gør det nemmere at flirte og drille hinanden lidt. Hvis du eller din date er en dårlig taber, kan det dog hurtigt ende galt, hvis det er den forkerte, som vinder – så pas på!

Sjove aktiviteter kan være:

 • Bowling
 • Minigolf
 • Brætspil på en brætspilscafé
 • Pool på en poolbar
 • Gokart
 • Besøg et Escape Room
Tag på poolbar på første date

4. Vær aktive sammen på første date

Det er sundt for kroppen at være aktiv, og så glider samtalen som regel også bedre, når man ikke sidder på hver sin stol og ser hinanden i øjnene. 

Det giver derfor god mening at planlægge en aktiv date, hvor I får rørt jer, har det sjovt og lærer hinanden at kende. Hvis samtalen går I stå undervejs, er det sjældent akavet, da man blot kan fokusere på aktiviteten, indtil man igen er klar med et nyt samtaleemne. Ligeledes kan man altid tale om det, man foretager sig, hvorfor chancen for akavet tavshed er minimal ved en aktiv date.

Vi foreslår følgende aktive dates:

 • Cykl en tur sammen
 • Klatre på klatrevæg
 • Dans salsa
 • Tag på skøjtebanen om vinteren
 • Kør på rulleskøjter om sommeren

5. Få en oplevelse sammen

Hvis I kan gå fra jeres første date med gode minder, er chancen for en date nummer to og tre som regel større. 

Rigtigt mange forfalder til klicheen at tage i biografen for at se en film sammen, men i lærer ikke rigtigt hinanden at kende, blot fordi I glor på lærredet sammen. Medmindre I er de eneste i biografen den dag, ender I hurtigt med at blive upopulære, hvis I sludrer om fritidsinteresser og fremtidsdrømme gennem hele filmens spilletid.

LÆS OGSÅ: Sådan får du den perfekte weekend med kæresten

I stedet bør I overveje en oplevelse, som både er spændende og mindeværdig, men som også gør det muligt for jer at kommunikere undervejs, så I kan lære hinanden at kende – det er jo trods alt dét, som første date handler om. 

Overvej følgende oplevelser:

 • Tag på sightseeing
 • Besøg et museum
 • Besøg en attraktion – Zoologisk Have, Tivoli og lignende
 • Tag på stadion og se en fodboldkamp
 • Tag til koncert

Det vigtigste, når du skal vælge en oplevelse, er, at I har mulighed for at kommunikere undervejs, så I kan finde ud af, om der anledning til en date en anden gang.

Tag i Zoo - ideer til daten

Gode ideer til date med kæresten

For mange er dates noget, som man går på, når man skal lære en potentiel kæreste at kende. Man kan dog også sagtens tage på date, selvom man allerede har besluttet, at man skal være sammen. 

Det er nemlig ligemeget om I lige har mødt hinanden eller om I har været sammen i adskillige år – dates kan man altid tage på, så man kan nyde hinanden og (gen)finde kærligheden. 

I det følgende får du en række gode ideer til dates med kæresten, så du kan lade dig inspirere til planlægningen af en romantisk, sjov, spændende eller mindeværdig dag med din eneste ene.

1. Grin sammen

I en travl hverdag, hvor der job eller studie, som skal passes og måske børn som I skal tage jer er, går der nemt rutine i dagligdagen. Når i befinder jer i den samme rutine dag ud og dag ind, kan I hurtigt komme til at glemme at have det sjovt og grine – det er en skam, for latter fantastisk for den mentale sundhed, ligesom det styrker jeres relation, når I griner sammen. 

LÆS OGSÅ: Hvad tiltrækkes vi af?

Det vil være forskelligt, hvad der får jer til at grine – det ved du bedst selv, men her får du alligevel en række bud på sjove dates, som forhåbentligt kan få mundvigende i vejret og sætte gang i lattermusklerne:

 • Se Stand-up
 • Foretag jer noget, som I helt sikkert er elendige til (det er sjovt at grine af sin egen og partnerens uduelighed) Hvis i elendige til at danse, kan I tage en danselektion sammen, eller hvis I ikke har en tone i livet, kan I give den gas ved mikrofonen på en karaokebar.
 • Se en sjov film i biografen

2. Date med masser af forkælelse

Hvad siger du til maksimal forkælelse, nydelse og afslapning? 

“Ja tak”, gætter vi på.

Det samme vil din kæreste, forlovede, kone eller mand med sikkerhed gøre. En god date med kæresten kan derfor være en dag – eller måske en hel weekend – hvor I slapper fuldstændigt af og kun koncentrerer jer om hinanden. I kan vælge at trække stikket helt og forsvinde væk på hotel sammen (overvej at lade mobiltelefonerne blive derhjemme) eller I kan lade jer forkæle med wellness.

Hvordan man forkæler din bedre halvdel, ved du bedst selv. Vi foreslår dog følgende muligheder:

 • Tag på hotel
 • Tag på lækker restaurant
 • Book et spa- eller wellnessophold
 • Par-massage

3. Tag ud at rejse sammen

En date behøver ikke nødvendigvis være forbeholdt én enkelt dag, for den kan sagtens strække sig over en længere periode. Hvad med 7 dage i sydens sol fx?

Du har måske allerede erfaret, at rejser gør noget godt for et parforhold, fordi man kommer væk fra dagligdagen, og derfor lettere kan fokusere på hinanden. Hvis I har tid og råd, kan du derfor overveje at invitere din partner med udenfor landets grænser, så I kan få nye indtryk og oplevelser sammen og undgå at blive forstyrret af jobs, unger, rengøring, oprydning, opkald fra mor og hvad dagligdagen ellers byder på af forhindringer for romantikken. 

Jeres rejse-date behøver ikke nødvendigvis føre jer til de fjerneste egne af kloden, ligesom I sagtens kan nøjes med at være væk i en forlænget weekend.

4. Hyg jer derhjemme

Det kan i perioder være svært at finde tid i kalenderen til at tage på date sammen, men man behøver ikke altid forlade sit hjem, blot fordi man skal på date. Gør du dig umage, kan du sagtens lave en perfekt date-night derhjemme, som din heldige partner sent vil glemme. 

LÆS OGSÅ: Alt om åbne og polyamorøse forhold

Hvis du vil arrangere en perfekt og romantisk date derhjemme, kan du overveje følgende:

 • Sørg for lækker mad – lav den selv eller bestil udefra
 • Arranger en aktivitet – en god film, brætspil eller måske sex
 • Sørg for at gøre det hyggeligt – pynt lidt op, tænd stearinlys og sæt eventuelt noget god musik på anlægget
 • Minimer risikoen for forstyrrelser – få børnene passet, sluk telefonerne og lås dørene

5. Tag en nostalgisk tur ned ad Memory Lane

Inden du indtaster ‘Memory Lane’ i Google Maps, skal vi skynde os at sige, at der ikke er tale om et bestemt sted, men i stedet en vigtig lokation fra jeres parforhold.

LÆS OGSÅ: 5 samtaleemner, der altid holder på første date

Arranger en date hvor I besøger en eller flere steder, som har spillet en vigtig rolle i jeres forhold, så I kan tænke tilbage på og mindes jeres mange oplevelser sammen.

Det kan være:

 • Det sted i mødte hinanden
 • Stedet i kyssede for første gang
 • En restaurant I plejede at besøge sammen ofte
 • Kirken i blev gift i
 • Stedet hvor du friede eller blev friet til

Du kan måske selv komme på flere steder, som er vigtige for jeres parforhold. 

Denne type date er særdeles personlig og tager derfor ofte kegler hos partneren. Arranger du en nostalgisk date, viser du, at du værdsætter jeres minder og kan huske jeres fælles historie. En rejse tilbage i tiden kan give god anledning til reflektere over, hvor I befinder jer nu og hvor I gerne vil hen.

Forslag til hvad man kan lave på en date

Lykkedes det dig ikke at finde den nødvendige inspiration til at arrangere den perfekte date, kan du finde yderligere forslag til aktiviteter i dette afsnit.

Salsa - ideer til daten
Inviter din date med til en introduktionstime i salsa. I er garanteret at komme helt tæt på hinanden.

Dans salsa

Håber du på at komme tæt på din date undervejs, så er danseundervisning et godt bud – dans kræver nemlig, at I kommer fysisk tæt på hinanden. 

Vi anbefaler en introduktionstime i salsa, en danseart der kaldes for en temperamentsfuld, sjov og levende. 

I behøver ikke kunne danse i forvejen, faktisk er det næsten en fordel, hvis pardans er helt nyt for jer. Der er lattergaranti undervejs, når i jokker hinanden over tæerne eller snubler over egne ben. 

bridgewalking lillebælt - gave til kæresten
Nyd udsigten sammen fra toppen af Lillebæltsbroen

Bridgewalking

Når adrenalingen pumper rundt i kroppen skulle følelsen af forelskelse gøre det samme – derfor kan det være en god idé med en aktiv, spændende og lidt farligt date.

Uanset om I er ude sammen for første gang, eller har været gift i 17 år, så vil det formentlig gavne jeres relation, at I bliver udfordret.

Udfordret bliver I helt sikkert med bridgewalking, hvor I højt over vand og trafik, krydser Lillebælt på den gamle Lillebæltsbro. 

Bridgewalking er yderst populært og anbefales af mange. 

Særligt på 1. date kan det være en fordel at have noget at se på og tale om. Prøv med en tur i zoo.

Besøg Zoologisk have

Den største frygt vi hører om, i forbindelse med første date, er tavshed. Særlig den pinlige af slagsen får langt de fleste til at løbe skrigende bort. Heldigvis kan dit valg af sted til første date, sørge for at undgå de lange pauser i samtalen. Skal snakken holdes kørende kan vi anbefale at tage ud og ”se på noget”.

Det kan eksempelvis være en tur i zoologiskhave, hvor I altid vil kunne tale om den smukke tiger, den imponerende giraf, den enorme elefant eller chimpansen der klør sig i skridtet. Der er med andre ord, mere eller mindre garanti for rigeligt med ting at tale om.
Tager du i zoologiskhave med din date, kan du overveje at tage noget lækkert at spise med hjemmefra. Alternativt vil der i langt de fleste tilfælde være restauranter i flere prisklasser i selve parken.

Vi anbefaler Københavns Zoo,

Få motioneret på en anerledes og aktiv date. Hvad med en tur på mountainbike?

Kør mountainbike

 Uanset om det er alene eller sammen med din kommende partner, så er det godt og sundt at få rørt sig. Så hvorfor ikke få klaret dagens motion samtidig med, at I lærer hinanden bedre at kende. 

En gåtur i skoven eller på stranden er helt gratis og let at arrangere, men ikke nødvendigvis en date for livet. Så overvej at gøre lidt ekstra ud af oplevelsen og inviter din date med ud og køre mountainbike eller windsurfe på havet.

Hold i hånden i biografmørket.

Se film i biografen

Findes der noget mere hyggeligt end at læne sig tilbage i sædet i biografmørket og lade sig underholde

Vi er i hvert fald fans! Så vi anbefaler at tage på en hyggelig date med din kommende kæreste i en af landets mange biografer. Nyd hinandens selskab og en god film. Overvej gerne hvad I skal se, inden du køber billetter, for det er bestemt ikke ligegyldigt hvad i sætter jer til at se. Halvanden times død og ødelæggelse i en splatterfilm er ikke nødvendigvis godt for romantikken. Vi anbefaler en god komedie. Alle elsker at grine, og det er en god måde at få din partner til at slappe af.

Du går aldrig galt i byen med en tur på restaurant

Spis god mad på restaurant

Har man sagt date, så har man nærmest også sagt restaurant. Derfor kan vi naturligvis ikke liste en række forslag til dates, uden også at nævne en tur på restaurant. 

På en restaurant skal du ikke bekymre dig om maden, for den klarer kokken for dig. Du skal ikke bekymre dig om vinen eller opvasken, for det er der folk til. Med andre ord, er der ved en restaurant-date, mulighed for at I kan koncentrere jer 100% om hinanden.

Skal det så være italiensk, fransk, græsk eller tyrkisk? – Det er en smagssag. Hos GoDream kan du købe gavekort til restaurantbesøg, som gælder på flere forskellige restauranter, flere forskellige steder i landet.

Find kærligheden et par kilometer over jorden i en luftballon.

Flyv i luftballon

Skal dagen være mindeværdig, kan en god idé til daten være at gøre noget ekstra ud af den. Arranger en date i aldrig glemmer – Det er måske starten på et langt og lykkeligt parforhold, så hvorfor ikke starte ud men manér? Så få jer en oplevelse sammen, som i kan fortælle jeres kommende børnebørn om, når de spørger hvordan I mødtes.

Hvad med en tur i luftballon? – I finder formentlig ikke en bedre udsigt, og I har en undskyldning for at komme tæt på hinanden i den forholdsvis lille kurv i befinder jer i.

Latter hjælper stemningen og kærligheden på vej. Inviter din date med til et stand-up show.

Comedy

Den korteste vej mellem to sjæle er latter. Måske en kliché, men ikke desto mindre en sandhed.
Men hvad gør man så, hvis man ikke er nogen Casper Christensen eller Anders Matthesen?
– Man får naturligvis dem til at gøre det hårde arbejde. Tag på date med lattergaranti! 

Få fat i et par billetter til et show med din favorit komiker og inviter din udkårne med.
Er du lidt mere på budget, findes der også små comedy-klubber rundt om i landet, hvor du gratis eller for ganske få penge, kan opleve spirende såvel som etablerede komikere prøve materiale af for publikum. Kombiner eventuelt stand-up showet med lidt mad inden, og måske et par drinks før eller 
efter showet.

Valentinsgave til ham - Romantisk ophold
Skal du og din date have god tid til at lære hinanden ordentlig at kende. Tag på hotelophold!

Overnat på hotel

Har I begge tid i kalenderen kan I også tage en overnatning sammen på et hotel, hvor I kan slappe af og nyde hinandens selskab uforstyrret. Intet får kærligheden til at blomstre, som at komme lidt væk fra den trivielle daglig. 

Der er mulighed for at kombinere hotelopholdet med middag på hotellets egen restaurant, så det eneste i behøver at koncentrere jer om, er hinanden. Alt er ordnet og sørget for, så kærligheden uhindret kan blomstre mellem jer. Du kan med fordel vælge at tage på et hotel der ligger et stykke fra jeres egne hjem, så I udover at nyde hotellet, også kan opleve nye byer, områder og seværdigheder.

Drinks smager godt, og så kan de tage toppen af nervøsiteten og hjælpe samtalen lidt på vej.

Lav cocktails sammen

Okay – lad os bare være ærlige, du er formentlig ikke den aller bedste udgave af dig selv, når du er fuld. Til gengæld kan alkohol hjælpe dig og din date med at slippe hæmningerne, blive mere afslappede og tale mere frit. 

Vi opfordrer ikke til, at du booker bord på det lokale diskotek, men det kan altså være en fordel for stemningen, hvis I får bare en smule at drikke. Så måske en god idé til daten kunne være at tilbringe et par timer på en bar med drinks, kolde øl eller hvad I nu foretrækker. Denne idé kan også med fordel kombineres med en af vores andre forslag, så daten kan starte ud med god mad eller film i biografen, efterfulgt af lidt koldt til ganen og eventuelle nerver. 

I kan også overveje selv at lave drinks der hjemme, eller måske på et cocktailkursus, hvor I lærer kunsten at lave drinks samtidig med, at I får rig mulighed for at smage.  

Inviter på en spændende date.

Arranger en date med spænding

Er du eventyrlysten og vil du gerne give din date en oplevelse som han/hun kommer til at huske. Så planlæg en dag, som får adrenalinen til at pumpe i jeres kroppe. Til dette formål er højde et effektivt virkemiddel.

Vi anbefaler Bridgewalking, en vovet gåtur henover den gamle Lillebæltsbro

Du kan også komme højt op i trætoppende hvor du udover en introduktion til klatring, kan tilbringe adskillige timer højt oppe over jorden.
Klatring kan både klares på en væg eller i naturen.

Er du ikke så meget til højder, og måske mere til duften af benzin og brændt gummi, så overvej en dag med GOKART. Udover den hæsblæsende oplevelse det er at køre, får i også masser at tale om efterfølgende.

Du behøver ikke opfinde den dybe tallerken. En date med Netflix på sofaen kan sagtens blive en succes!

Hyg derhjemme

Der er ingen der siger, at du nødvendigvis skal gøre det helt store nummer ud af at mødes med din kommende kæreste. 

Du behøver ikke nødvendigvis at booke Eros Ramazotti, en violinkvartet og sørge for romantisk hestevognskørsel gennem byen, for at gøre et godt indtryk. En behagelig sofa, lidt godt at drikke og en underholdende film kan sagtens være opskriften på en god og hyggelig date. 

Fordelen ved denne form for date er, at du kan vise dit hjem frem, og dermed gøre din udkårne klogere på hvem du er (Så huske lige at rydde op, ik’?), I kan være i fred og snakke uforstyrret, og skulle du være så heldig, at daten endte med at udvikle sig i retning af lagengymnastik, så er der ikke langt til soveværelset. 

Ulempen ved at date hjemme i sofaen kan dog være, at det kan gå hen og blive kedeligt. Særligt ved første date kan det være en fordel hvis I foretager jer noget, så eventuel tavshed altid kan fyldes ud med den aktivitet i har kastet jer ud i.

Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt hvilken film i går i gang med at se, men det er en længere snak til en anden dag. Heldigvis behøver du ikke satse, og leje en film du forventer falder i din dates smag, for med alle de streamingtjenester vi har til rådighed, kan I sammen gennemgå det digitale filmkatalog, og finde den helt rigtige film.

Planlæg en date der involverer noget du brænder for - passionerede mennesker er tiltrækkende, og du viser hvem du er.

Lav noget du brænder for

Umiddelbart er det formålet med de fleste dates, at man skal lære hinanden at kende – så hvorfor ikke have det med i baghovedet når du planlægger hvad der skal ske? – Vis hvem du er gennem daten i stedet for at fortælle det. 

Hvis du brænder for fodbold, tennis eller ishockey, kan I måske spille det eller alternativt se andre gøre det på stadion. Hvis din store passion er kunst og skulpturer kan du invitere din date med på museum. Er shopping det bedste der findes i verden, så tag på shoppetur sammen. 

Pointen er, at du, gennem aktiviteten og daten deler en del af dig selv, og dermed får udtrykt hvem du er og hvad du går op i, og samtidig kan du også forsøge at afkode om din potentielle partner deler din interesse.

Del din store hobby med din date – de fleste finder passionerede mennesker tiltrætrækkende.