Ideer til daten

Inden to mennesker beslutter sig for at indgå i et parforhold med hinanden, skal man klare sig igennem den obligatoriske ”testperiode” af forskellig varighed, hvor man vil blive målt, vejet og vurderet. Denne periode betegnes i daglig tale som dates, eller stævnemøder. Her vil du og din udkårne hjemme i sofaen, på en restaurant, i en luftballon eller noget helt fjerde, have mulighed for at komme tættere på hinanden.
Fordi jeres dates danner fundamentet for det senere parforhold, er det naturligvis vigtigt at gøre tilpas meget ud af oplevelsen, så du kan give et godt indtryk af dig selv. Der findes mange former for dates, og leder du efter en One-Size-Fits-All, så bliver du skuffet. Hvad der er den rigtige date for dig og din partner, ved du nemlig kun selv.

Men det betyder naturligvis ikke, at vi ikke kan hjælpe dig på vej med planlægningen. Derfor har vi udarbejdet en liste med ideer til dates, så du øger dine chancer for succes med din udkårne.

Latter hjælper stemningen og kærligheden på vej. Inviter din date med til et stand-up show.

Den sjove date

Den korteste vej mellem 2 sjæle er latter. Måske en kliché, men ikke desto mindre en sandhed.
Men hvad gør man så, hvis man ikke er nogen Casper Christensen eller Anders Matthesen?
– Man får naturligvis dem til at gøre det hårde arbejde. Tag på date med lattergaranti!

Få fat i et par billetter til et show med din favorit komiker og inviter din udkårne med.
Er du lidt mere på budget, findes der også små comedy-klubber rundt om i landet, hvor du gratis eller for ganske få penge, kan opleve spirende såvel som etablerede komikere prøve materiale af for publikum. Kombiner eventuelt stand-up showet med lidt mad inden, og måske et par drinks før eller 
efter showet.

Den snakkesalige date

 Den største frygt vi hører om, i forbindelse med første date, er tavshed. Særlig den pinlige af slagsen får langt de fleste til at løbe skrigende bort. Heldigvis kan dit valg af sted til første date, sørge for at undgå de lange pauser i samtalen. Skal snakken holdes kørende kan vi anbefale at tage ud og ”se på noget”.

Det kan eksempelvis være en tur i zoologiskhave, hvor I altid vil kunne tale om den smukke tiger, den imponerende giraf, den enorme elefant eller chimpansen der klør sig i skridtet. Der er med andre ord, mere eller mindre garanti for rigeligt med ting at tale om.
Tager du i zoologiskhave med din date, kan du overveje at tage noget lækkert at spise med hjemmefra. Alternativt vil der i langt de fleste tilfælde være restauranter i flere prisklasser i selve parken.

Vi anbefaler Københavns Zoo, Givskud Zoo og Aalborg Zoo.

Særligt på 1. date kan det være en fordel at have noget at se på og tale om. Prøv med en tur i zoo.
Få motioneret på en anerledes og aktiv date. Hvad med en tur på mountainbike?

Den aktive date

 Uanset om det er alene eller sammen med din kommende partner, så er det godt og sundt at få rørt sig. Så hvorfor ikke få klaret dagens motion samtidig med, at I lærer hinanden bedre at kende. En gåtur i skoven eller på stranden er helt gratis og let at arrangere, men ikke nødvendigvis en date for livet. Så overvej at gøre lidt ekstra ud af oplevelsen og inviter din date med ud og køre mountainbike eller windsurfe på havet.

Den traditionelle date

Findes der noget mere hyggeligt end at læne sig tilbage i sædet i biografmørket og lade sig underholde?
– Vi er i hvert fald fans! Så vi anbefaler at tage på en hyggelig date med din kommende kæreste i en af landets mange biografer. Nyd hinandens selskab og en god film. Overvej gerne hvad I skal se, inden du køber billetter, for det er bestemt ikke ligegyldigt hvad i sætter jer til at se. Halvanden times død og ødelæggelse i en splatterfilm er ikke nødvendigvis godt for romantikken. Vi anbefaler en god komedie. Alle elsker at grine, og det er en god måde at få din partner til at slappe af.

Hold i hånden i biografmørket
Du går aldrig galt i byen med en tur på restaurant

Den klassiske date

Har man sagt date, så har man nærmest også sagt restaurant. Derfor kan vi naturligvis ikke liste en række forslag til dates, uden også at nævne en tur på restaurant. På en restaurant skal du ikke bekymre dig om maden, for den klarer kokken for dig. Du skal ikke bekymre dig om vinen eller opvasken, for det er der folk til. Med andre ord, er der ved en restaurant-date, mulighed for at I kan koncentrere jer 100% om hinanden.

Skal det så være italiensk, fransk, græsk eller tyrkisk? – Det er en smagssag. Hos GoDream kan du købe gavekort til restaurantbesøg, som gælder på flere forskellige restauranter, flere forskellige steder i landet.

Den spændende date

Er du eventyrlysten og vil du gerne give din date en oplevelse som han/hun kommer til at huske. Så planlæg en dag, som får adrenalinen til at pumpe i jeres kroppe. Til dette formål er højde et effektivt virkemiddel.

Vi anbefaler Bridgewalking, en vovet gåtur henover den gamle Lillebæltsbro

Du kan også komme højt op i trætoppende hvor du udover en introduktion til klatring, kan tilbringe adskillige timer højt oppe over jorden.
Klatring kan både klares på en væg eller i naturen.

Er du ikke så meget til højder, og måske mere til duften af benzin og brændt gummi, så overvej en dag med GOKART. Udover den hæsblæsende oplevelse det er at køre, får i også masser at tale om efterfølgende.

Inviter på en spændende date.
Du behøver ikke opfinde den dybe tallerken. En date med Netflix på sofaen kan sagtens blive en succes!

Den nemme date


Der er ingen der siger, at du nødvendigvis skal gøre det helt store nummer ud af at mødes med din kommende kæreste. Du behøver ikke nødvendigvis at booke Eros Ramazotti, en violinkvartet og sørge for romantisk hestevognskørsel gennem byen, for at gøre et godt indtryk. En behagelig sofa, lidt godt at drikke og en underholdende film kan sagtens være opskriften på en god og hyggelig date. Fordelen ved denne form for date er, at du kan vise dit hjem frem, og dermed gøre din udkårne klogere på hvem du er (Så huske lige at rydde op, ik’?), I kan være i fred og snakke uforstyrret, og skulle du være så heldig, at daten endte med at udvikle sig i retning af lagengymnastik, så er der ikke langt til soveværelset. Ulempen ved at date hjemme i sofaen kan dog være, at det kan gå hen og blive kedeligt. Særligt ved første date kan det være en fordel hvis I foretager jer noget, så eventuel tavshed altid kan fyldes ud med den aktivitet i har kastet jer ud i.

Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt hvilken film i går i gang med at se, men det er en længere snak til en anden dag. Heldigvis behøver du ikke satse, og leje en film du forventer falder i din dates smag, for med alle de streamingtjenester vi har til rådighed, kan I sammen gennemgå det digitale filmkatalog, og finde den helt rigtige film.

Den uforglemmelige date

Skal dagen være mindeværdig, kan en god idé til daten være at gøre noget ekstra ud af den. Arranger en date i aldrig glemmer – Det er måske starten på et langt og lykkeligt parforhold, så hvorfor ikke starte ud men manér? Så få jer en oplevelse sammen, som i kan fortælle jeres kommende børnebørn om, når de spørger hvordan I mødtes.

Hvad med en tur i luftballon? – I finder formentlig ikke en bedre udsigt, og I har en undskyldning for at komme tæt på hinanden i den forholdsvis lille kurv i befinder jer i.

Find kærligheden et par kilometer over jorden i en luftballon.
Skal du og din date have god tid til at lære hinanden ordentlig at kende. Tag på hotelophold!

Den afslappede date

Har I begge tid i kalenderen kan I også tage en overnatning sammen på et hotel, hvor I kan slappe af og nyde hinandens selskab uforstyrret. Intet får kærligheden til at blomstre, som at komme lidt væk fra den trivielle daglig. Der er mulighed for at kombinere hotelopholdet med middag på hotellets egen restaurant, så det eneste i behøver at koncentrere jer om, er hinanden. Alt er ordnet og sørget for, så kærligheden uhindret kan blomstre mellem jer. Du kan med fordel vælge at tage på et hotel der ligger et stykke fra jeres egne hjem, så I udover at nyde hotellet, også kan opleve nye byer, områder og seværdigheder.