Date ideer – Massevis af gode ideer til daten

Leder du efter gode ideer til daten? Hvad enten det er den første date eller nummer 37 med kæresten, så hjælper vi dig her i artiklen, hvor du får vores bedste dateideer. 

Indholdsfortegnelse

Inden to mennesker beslutter sig for at indgå i et parforhold med hinanden, skal man klare sig igennem den obligatoriske ”testperiode” af forskellig varighed, hvor man vil blive målt, vejet og vurderet. 

Denne periode betegnes i daglig tale som dates eller stævnemøder. Her vil du og din udkårne – hjemme i sofaen, på en restaurant, i en luftballon eller et fjerde sted – have mulighed for at komme tættere på hinanden.

Fordi jeres dates danner fundamentet for det senere parforhold, er det naturligvis vigtigt at gøre tilpas meget ud af oplevelsen, så du kan give et godt indtryk af dig selv. 

Der findes mange former for dates, og leder du efter en One-Size-Fits-All, så bliver du skuffet. Hvad der er den rigtige date for dig og din partner, ved du nemlig kun selv.

Date ideer - Ideer til daten

LÆS OGSÅ:Oversigt over danske datingsider

Men det betyder naturligvis ikke, at vi ikke kan hjælpe dig på vej med planlægningen. Derfor har vi udarbejdet en liste med ideer til dates, så du øger dine chancer for succes med din udkårne.

Overvejer du at tage en gave med til din udkårne, men er der i tvivl om, hvad du skal give – så tjek vores liste med gaveideer her

Bemærk, at listen indeholder affiliate-links, altså sponsorerede links.

Gode ideer til første date

Alene tanken om første date kan give sommerfugle i maven, for der er meget på spil på denne skæbnesvangre dag. Hvis alt går godt, aftaler I måske at mødes igen, og hvem ved, om I måske ender med villa, Volvo og vovse?

Alternativt kan første date også ende med at blive den sidste, hvis det går helt galt. 

Fordi den første date kan være afgørende for, om romantikken opstår og kærligheden blomstrer, er der god grund til at gøre sig umage med at planlægge dagen. 

I det følgende får du 5 forslag til, hvad I kan lave på den første date.

Tag på café og drik en kop kaffe

I behøver ikke nødvendigvis foretage jer det helt vilde på jeres første date. Faktisk kan det være en fordel at starte lidt langsomt ud, så I kan koncentrere jer om at lære hinanden at kende. 

En stor, overdådig og romantisk middag kan være rigtig fin, men som første date kan det være risikabelt, da det kan resultere i et unødvendigt pres og en urealistisk forventning om, at der går Lady og Vagabonden i den. 

LÆS OGSÅ: Så mange snager i kærestens telefon

I stedet kan I aftale at mødes på en cafe, hvor I helt afslappet kan få en lille bid mad eller drikke en kop kaffe. 

Hvis kemien ikke er der, er det nemmere at runde daten af tidligt og smutte frem for, hvis I var gået all-in og havde bestilt tre retter mad med vin. 

Går daten godt, kan I altid aftale at tage videre – måske på en bar til en drink – eller hjem til en af jer, hvis det er gået rigtig godt.

Taag på cafe - Ide til første date

Gå en tur sammen

Du ved sikkert godt, at det kan være farligt at generere et forventningspres i mange sammenhænge, og det gælder i den grad også, når det kommer til første dates. Foretager din flirt og dig jer noget vildt eller noget ekstraordinært romantisk på jeres første date, sættes barren og/eller forventninger urealistisk højt, og dette fører ikke nødvendigvis noget godt med sig.

Derfor anbefaler vi, at du stræber efter, at første date bliver uformel og gerne mere hverdagslig end vild og ekstraordinær.

Et eksempel på en uformel og hverdagslig date kunne eksempelvis være at gå en tur sammen i en park. 

Hvis der er varmt i vejret, kan du pakke en lille picnickurv med mad og drikke, så I kan tage en slapper på et tæppe et sted i solen. Hvis der er koldt, kan du sørge for lidt varm kakao eller kaffe, som I kan drikke, mens I går. 

Følgende steder er oplagte til en gåtursdates:

 • Skoven
 • En park
 • Stranden
 • Byen

Generelt er det en fordel, hvis du vælger en gåtur et sted, hvor I kan tale om omgivelserne, så samtalen altid kan hjælpes i gang, sæt den skulle stoppe af og til.

Lav noget sjovt

Selvom vi som udgangspunkt fraråder, at en date byder på ekstraordinære og vilde aktiviteter, betyder dette ikke, at en date ikke må være lidt anderledes og sjov. Det må den helt sikkert! Og det gør bestemt heller ikke noget, at daten tager afsæt i en aktivitet, som du eller din date på forhånd har planlagt. 

Den altoverskyggende fordel ved at udføre en aktivitet på en første date er, at I altid har noget at tale om. Det er ganske enkelt bare nemmere at få samtalen til at flyde naturligt, når I foretager jer noget.

Ligeledes sikres i en fællesoplevelse, som I fremover vil kunne tale om og forhåbentlig grine af; det er heller ikke så tosset, vel?

LÆS OGSÅ: Sådan finder du ud af, om det er ægte kærlighed

Det er ofte en fordel, hvis der er et konkurrence-element i aktiviteten, da det gør det nemmere at flirte og drille hinanden lidt. 

Hvis du eller din date er en dårlig taber, kan det dog hurtigt ende galt, hvis det er den forkerte, som vinder – så pas på!

Sjove aktiviteter kan være:

 • Bowling
 • Minigolf
 • Brætspil på en brætspilscafé
 • Pool på en poolbar
 • Gokart
 • Escape Room.
Tag på poolbar på første date

Vær fysisk aktive sammen på første date

Det er sundt for kroppen at være aktiv, og så glider samtalen som regel også bedre, når man ikke sidder på hver sin stol og ser hinanden i øjnene. 

Det giver derfor god mening at planlægge en aktiv date, hvor I får rørt jer, har det sjovt og lærer hinanden at kende. 

Hvis samtalen går I stå undervejs, er det sjældent akavet, da man blot kan fokusere på aktiviteten, indtil man igen er klar med et nyt samtaleemne. Ligeledes kan man altid tale om det, man foretager sig, hvorfor chancen for akavet tavshed er minimal ved en aktiv date.

Vi foreslår følgende aktive dates:

 • Cykl en tur sammen
 • Klatre på klatrevæg
 • Dans salsa
 • Tag på skøjtebanen om vinteren
 • Kør på rulleskøjter om sommeren

Få en oplevelse sammen

Hvis I kan gå fra jeres første date med gode minder, er chancen for en date nummer to og tre som regel større, end hvis første daten ikke blev synderligt mindeværdig. 

Rigtigt mange forfalder til klicheen at tage i biografen for at se en film sammen på første date, men det vil vi som udgangspunkt ikke opfordre til. 

Selvom det kan være rigtig hyggeligt, og det altid er dejligt at se en god film, så lærer man ikke rigtigt hinanden at kende, når man sidder og glor på et lærred i et par timer uden at udveksle et eneste ord med hinanden.

LÆS OGSÅ: Sådan får du den perfekte weekend med kæresten

Frem for en tur i biografen – hvis det er noget I overvejer –  bør I i stedet overveje en oplevelse, som både er spændende og mindeværdig, men som også gør det muligt for jer at kommunikere undervejs, så I kan lære hinanden at kende – det er jo trods alt dét, som første date handler om. 

Overvej følgende oplevelser:

 • Tag på sightseeing
 • Besøg et museum
 • Tag i Zoologisk Have
 • Tag i Tivoli
 • Tag på stadion og se en fodboldkamp
 • Tag til koncert.
Tag i Zoo - ideer til daten

Gode ideer til date med kæresten

For mange er dates noget, som man går på, når man skal lære en potentiel kæreste at kende. Man kan dog også sagtens tage på date, selvom man allerede har besluttet, at man skal være sammen – altså selvom man er kærester. 

Det er nemlig lige meget, om I lige har mødt hinanden, eller om I har været sammen i adskillige år – dates kan man altid tage på, så man kan nyde hinanden og (gen)finde kærligheden. 

I det følgende får du en række gode dateideer, der egner sig særligt godt til etablerede par.

Grin sammen

I en travl hverdag, hvor der job eller studie som skal passes, og måske børn som I skal tage jer af, går der nemt rutine i dagligdagen. 

Når I befinder jer i hamsterhjulet, kan I hurtigt komme til at glemme at have det sjovt og grine – det er en skam, for latter er fantastisk for ens mentale sundhed, ligesom det styrker jeres relation, når I griner sammen. 

LÆS OGSÅ: Hvad tiltrækkes vi af?

Det vil være forskelligt, hvad der får jer til at grine – det ved du bedst selv, men her får du alligevel en række bud på sjove dates, som forhåbentligt kan få mundvigende i vejret og sætte gang i lattermusklerne:

 • Se stand-up-comedy
 • Foretag jer noget, som I helt sikkert er elendige til (det er sjovt at grine af sin egen og partnerens uduelighed). Hvis I elendige til at danse, kan I tage en danselektion sammen, eller hvis I ikke har en tone i livet, kan I give den gas ved mikrofonen på en karaokebar
 • Se en sjov film i biografen.

Date med masser af forkælelse

Hvad siger du til maksimal forkælelse, nydelse og afslapning? 

“Ja tak,” gætter vi på.

Det samme vil din kæreste, forlovede, kone eller mand med sikkerhed gøre. 

En god date med kæresten kan derfor være en dag – eller måske en hel weekend – hvor I slapper fuldstændigt af og kun koncentrerer jer om hinanden. I kan vælge at trække stikket helt og forsvinde væk sammen på hotel (overvej at lade mobiltelefonerne blive derhjemme), eller I kan lade jer forkæle med wellness.

Hvordan du bedst muligt forkæler din bedre halvdel, ved du bedst selv. 

Vi foreslår dog følgende muligheder:

 • Tag på hotel
 • Tag på lækker restaurant
 • Tag på spa- eller wellnessophold
 • Par-massage.

Tag ud at rejse sammen

En date behøver ikke nødvendigvis være forbeholdt én enkelt dag, for den kan sagtens strække sig over en længere periode. Hvad med 7 dage i sydens sol for eksempel?

Du har måske allerede erfaret, at rejser gør noget godt for et parforhold, fordi man kommer væk fra dagligdagen og derfor lettere kan fokusere på hinanden. 

Hvis I har tid og råd, kan du derfor overveje at invitere din partner med uden for landets grænser, så I kan få nye indtryk og oplevelser sammen og undgå at blive forstyrret af job, unger, rengøring, oprydning, opkald fra mor, og hvad dagligdagen ellers byder på af forhindringer for romantikken. 

Jeres rejse-date behøver ikke nødvendigvis føre jer til de fjerneste egne af kloden, ligesom I sagtens kan nøjes med at være væk i en forlænget weekend.

Hyg jer derhjemme

Det kan i perioder være svært at finde tid i kalenderen til at tage på date sammen, men man behøver ikke altid forlade sit hjem, blot fordi man skal på date. 

Gør du dig umage, kan du sagtens lave en perfekt date-night derhjemme, som din heldige partner sent vil glemme. 

LÆS OGSÅ: Alt om åbne og polyamorøse forhold

Hvis du vil arrangere en perfekt og romantisk date derhjemme, kan du overveje følgende:

 • Sørg for lækker mad – lav den selv eller bestil udefra
 • Arranger en aktivitet – for eksempel at I skal se en god film eller spille et brætspil
 • Sørg for at gøre det hyggeligt – pynt lidt op, tænd stearinlys og sæt eventuelt noget god musik på anlægget
 • Minimer risikoen for forstyrrelser – få børnene passet, sluk telefonerne og lås dørene.

Tag en nostalgisk tur ned ad Memory Lane

Inden du indtaster ‘Memory Lane’ i Google Maps, skal vi skynde os at sige, at der ikke er tale om et bestemt sted, men i stedet en vigtig lokation, der har særlig betydning for jeres forhold.

LÆS OGSÅ: 5 samtaleemner, der altid holder på første date

Arranger en date, hvor I besøger et eller flere steder, som har spillet en vigtig rolle for jeres forhold, så I kan tænke tilbage på og mindes jeres mange oplevelser sammen.

Det kan være:

 • Det sted I mødte hinanden
 • Stedet I kyssede for første gang
 • En restaurant I plejede at besøge sammen ofte
 • Kirken I blev gift i
 • Stedet hvor du friede eller blev friet til

Du kan måske selv komme på flere steder, som er vigtige for jeres parforhold. 

Denne type date er særdeles personlig og tager derfor ofte kegler hos partneren. 

Arrangerer du en nostalgisk date, viser du, at du værdsætter jeres minder og kan huske jeres fælles historie. En rejse tilbage i tiden kan give god anledning til reflektere over, hvor I befinder jer nu, og hvor I gerne vil hen.

Forslag til hvad man kan lave på en date

Lykkedes det dig ikke at finde den nødvendige inspiration til at arrangere den perfekte date, kan du finde yderligere forslag til mulige date-aktiviteter i dette afsnit.

Salsa - ideer til daten
Inviter din date med til en introduktionstime i salsa. I er garanteret at komme helt tæt på hinanden.

Dans salsa

Håber du på at komme tæt på din date undervejs, så er danseundervisning en rigtig fornuftig aktivitet – dans kræver nemlig, at I kommer fysisk tæt på hinanden. 

Vi anbefaler en introduktionstime i salsa, en danseart, der beskrives som temperamentsfuld, sjov og levende. 

I behøver ikke kunne danse i forvejen, faktisk er det næsten en fordel, hvis pardans er helt nyt for jer begge. 

Der er lattergaranti undervejs, når i jokker hinanden over tæerne eller snubler over egne ben. 

bridgewalking lillebælt - gave til kæresten
Nyd udsigten sammen fra toppen af Lillebæltsbroen

Bridgewalking

Når adrenalinen pumper rundt i kroppen, skulle følelsen af forelskelse gøre det samme – derfor kan det være en god idé med en aktiv, spændende og lidt farligt date.

Uanset om I er ude sammen for første gang eller har været gift i 17 år, så vil det formentlig gavne jeres relation, at I bliver udfordret.

Udfordret bliver I helt sikkert med bridgewalking, hvor I højt over vand og trafik, krydser Lillebælt på den gamle Lillebæltsbro. 

Særligt på 1. date kan det være en fordel at have noget at se på og tale om. Prøv med en tur i zoo.

Besøg Zoologisk Have

Den største frygt, vi hører om i forbindelse med første date, er tavshed. Særlig den pinlige af slagsen får langt de fleste til at løbe skrigende bort. 

Heldigvis kan dit valg af sted samt begivenhed til første date, sørge for, at du og din date undgår lange pauser i samtalen. Skal snakken holdes kørende uden besvær, kan vi anbefale at tage ud og ”se på noget”.

Det kan eksempelvis være en tur i Zoologisk Have, hvor I altid vil kunne tale om den smukke tiger, den imponerende giraf, den enorme elefant eller chimpansen, der klør sig i skridtet. 

Der er med andre ord mere eller mindre garanti for rigeligt med ting at tale om.

Tager du i Zoologisk Have med din date, kan du overveje at tage noget lækkert at spise med hjemmefra. Alternativt vil der i langt de fleste tilfælde være restauranter i flere prisklasser i selve parken.

Vi anbefaler Københavns Zoo.

Få motioneret på en anerledes og aktiv date. Hvad med en tur på mountainbike?

Kør mountainbike

Uanset om det er alene eller sammen med din kommende partner, så er det godt og sundt at få rørt sig. Så hvorfor ikke få klaret dagens motion, samtidig med at du lærer en sød fyr eller pige bedre at kende. 

En gåtur i skoven eller på stranden er helt gratis og let at arrangere, men ikke nødvendigvis en date for livet. 

Så overvej at gøre lidt ekstra ud af oplevelsen og inviter din date med ud og køre mountainbike eller windsurfe på havet.

Hold i hånden i biografmørket.

Se film i biografen

Findes der noget mere hyggeligt end at læne sig tilbage i sædet i biografmørket og lade sig underholde.

Næppe! Vi er i hvert fald fans! 

Hvis du er det samme, så er en mulig date-aktivitet en filmoplevelse på det store lærred.

Overvej gerne grundigt, hvad I skal se, inden du køber billetter, for det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken film I vælger. 

Halvanden times død og ødelæggelse i en splatterfilm er ikke nødvendigvis super godt for romantikken eksempelvis. Som udgangspunkt anbefaler vi en god komedie; alle elsker nemlig at grine, og særligt at grine sammen med en, man godt kan lide, plejer at være herligt.

Du går aldrig galt i byen med en tur på restaurant

Spis god mad på restaurant

Har man sagt date, så har man nærmest også sagt restaurant. Derfor kan vi naturligvis ikke liste en række forslag til dates uden også at nævne en tur på restaurant. 

På en restaurant skal du ikke bekymre dig om maden, for den klarer kokken for dig. Du skal ej heller bekymre dig om opvasken eller serveringen, for det er der folk til.

Med andre ord er der med en restaurant-date mulighed for, at I kan koncentrere jer 100% om hinanden.

Skal det så være italiensk, fransk, græsk eller tyrkisk? 

Det er en smagssag. 

Hos GoDream kan du købe gavekort til restaurantbesøg, som gælder på flere forskellige restauranter, flere forskellige steder i landet.

Find kærligheden et par kilometer over jorden i en luftballon.

Flyv i luftballon

Hvis du ønsker en uforglemmelig date, der formentlig får det til at kilde en smule i maven, så er en tur i luftballon ikke noget tosset valg af date-aktivitet.

Yderligere fordele ved at vælge denne aktivitet er, at I næppe får en bedre udsigt nogen andre steder end fra en luftballon, og at I har en undskyldning for at komme tæt på hinanden i den forholdsvis lille kurv, I kommer til at befinde jer i.

Latter hjælper stemningen og kærligheden på vej. Inviter din date med til et stand-up show.

Comedy

Den korteste vej mellem to sjæle er latter. Måske en kliché, men ikke desto mindre en sandhed.
Men hvad gør man så, hvis man ikke er nogen Casper Christensen eller Anders Matthesen? Man får naturligvis andre til at gøre det hårde arbejde. Hvis du bor i en storby, vil du flere gange ugentligt kunne tage til Open Mic-arrangementer.

Og ved du, hvad det bedste er?

Sådanne arrangementer er typisk gratis, men til gengæld er der heller ingen garanti for, at de komikere, der er på, leverer varen. En Open Mic er nemlig der, hvor komikere afprøver og forfiner nyt materiale.

Vil du minimere risikoen for at se noget usjov stand-up, er vores anbefaling, at du køber billetter til et opsat show med en komiker, der stilmæssigt falder i din smag.

Valentinsgave til ham - Romantisk ophold
Skal du og din date have god tid til at lære hinanden ordentlig at kende. Tag på hotelophold!

Overnat på hotel

Intet får kærligheden til at blomstre som at komme lidt væk fra den trivielle daglig, og derfor er hotelophold populære hos både kærestepar og flirts. 

I Danmark findes der rigtig mange fine hoteller beliggende i romantiske omgivelser, og for langt de fleste hoteller gælder det, at de byder på fine restauranter, hvorfor du og din date trygt kan læne jer tilbage, slappe af og lade andre klare mange af de praktiske opgaver, der dræner jer i hverdagen, hvis I tager på hotel sammen.

Drinks smager godt, og så kan de tage toppen af nervøsiteten og hjælpe samtalen lidt på vej.

Lav cocktails sammen

Okay, lad os bare være ærlige. Du er formentlig ikke den allerbedste udgave af dig selv, når du er beruset. 

Til gengæld kan alkohol hjælpe dig og din date med at slippe hæmningerne, blive mere afslappede og tale mere frit. 

Vi opfordrer ikke til, at du booker bord på det lokale diskotek, men det kan altså være en fordel for stemningen, hvis I får bare en smule at drikke. Det vil stensikkert få jer til at løsne en smule op.

En god date-idé kunne derfor være at tilbringe et par timer på en bar med drinks, kolde øl, eller hvad I nu foretrækker. Denne aktivitet kan i øvrigt med fordel kombineres med en af vores andre date-forslag, så daten kan starte ud med god mad eller film i biografen efterfulgt af lidt koldt til ganen og eventuelle nerver. 

I kan også overveje selv at lave drinks derhjemme eller måske på et cocktail-kursus.

Inviter på en spændende date.

Arranger en date med spænding

Er du eventyrlysten, og vil du gerne give din date en oplevelse, som han/hun kommer til at huske mere end blot et par dage, så planlæg en dag, hvor pulsen kommer godt op, og I får et dejligt skud adrenalin. 

Dette kunne eventuelt være en dag, hvor du og din date springer i faldskærm. 

Skal det være lidt mindre vovet, er en tur på go-kart banen et rigtig fint alternativ.

En yderligere mulighed kunne være at tage i klatrepark. Hvis du ønsker endnu flere ideer til en actionpræget date, så klik på knappen herunder.

Du behøver ikke opfinde den dybe tallerken. En date med Netflix på sofaen kan sagtens blive en succes!

Hyg derhjemme

Der er ingen, der siger, at du nødvendigvis skal gøre det helt store nummer ud af at mødes med din kommende kæreste. 

Derfor behøver du altså heller ikke at booke Eros Ramazotti, en violinkvartet eller sørge for romantisk hestevognskørsel gennem byen for at efterlade et godt indtryk. 

En behagelig sofa, lidt godt at drikke og en underholdende film kan sagtens være opskriften på en god og hyggelig date. 

Fordelen ved denne form for date er, at du kan vise dit hjem frem og dermed gøre din udkårne klogere på, hvem du er (så huske lige at rydde op, ikke?), I kan være i fred og snakke uforstyrret, og skulle du være så heldig, at daten endte med at udvikle sig i retning af lagengymnastik, så er der ikke langt til soveværelset. 

Ulempen ved at date hjemme i sofaen kan dog være, at det kan gå hen og blive kedeligt. Særligt når det kommer til en første date, kan det være en fordel, hvis du og din date foretager jer noget lidt særligt, så eventuel tavshed ikke føles så mærkbart, som det vil gøre, hvis tavsheden opstår i forbindelse med en date i hjemmet, hvor I bare sidder og glor på hinanden i sofaen.

Planlæg en date der involverer noget du brænder for - passionerede mennesker er tiltrækkende, og du viser hvem du er.

Lav noget du brænder for

Umiddelbart er formålet med de fleste dates, at man skal lære hinanden at kende – så hvorfor ikke have dette i baghovedet, når du planlægger, hvad der skal ske? 

Med andre ord: Vis, hvem du er gennem daten i stedet for at fortælle om, hvordan du er. 

Hvis du brænder for fodbold, tennis eller ishockey, vil en fornuftig date-aktivitet være enten at spille en af delene selv eller tage på stadion og se andre dyrke sportsgrenen.

Hvis din store passion er kunst og skulpturer, kan du invitere din date med på museum. Er shopping det bedste, der findes i verden, så tag på shoppetur sammen.