Er det ægte kærlighed? – Sådan finder du ud af det

Du kender det sikkert godt – du har været på date et par gange, I er måske gået hen og blevet kærester for ganske nyligt, og selvom det endda er blevet officielt på Facebook, så oplever du stadig en lille snert af usikkerhed. Er han egentlig vild med dig? Elsker han dig virkelig?

Vi kan starte med at berolige dig ved at sige, at det er meget(!) normalt at opleve førnævnte usikkerhed i forbindelse med en begyndende romance. 

Faktisk er det heller ikke unormalt, at der kan opstå usikkerhed hos dem, der har dannet par i flere år, har børn og ring på fingeren. Vi kan alle komme i tvivl om vores partners kærlighed til os.

Men hvordan finder man så ud af, om det er ægte kærlighed? 

Kan du overhovedet vide, om det er kærlighed eller måske bare praktiske årsager, der gør, at du og din flirt snart skal på tredje date sammen? 

Det kunne jo være, at han bare var interesseret i at se dig nøgen. Eller måske han har planer om at gifte sig ind i familien for at få fingrene i din morfars formue. Ekstremt, we know! 

Men det er alligevel tanker, der kan dukke op i hovedet, når du ser din potentielle partner an.

Kig din partner dybt i øjnene

En mand og kvinde kigger hinanden dybt i øjnene

Forskere ser heldigvis ud til at have fundet svaret på, hvordan du kan finde ud af, om der er tale om ægte kærlighed eller ej. 

Det drejer sig, måske lidt overraskende, hverken om de ting, en person siger, de ting, en person køber til vedkommendes flirt, eller måden, en person holder om sin flirt. Svaret på, hvorvidt der er tale om ægte kærlighed, skal i stedet findes i en person øjne.

“Øjnene er sjælens spejl,” siger man, og det er der altså tilsyneladende ret meget sandhed i. 

Ifølge professor i neuropsykologi, Bruno Laeng fra Oslo Universitetet er det via øjnene, at vi mennesker i særlig høj grad kan aflæse hinandens følelser.

LÆS OGSÅ: Kom over kæresten – sådan bearbejdes kærestesorger 

Når vi mennesker oplever stærke følelser, eksempelvis forelskelse, udvider vores pupiller sis nemlig, og da det er det autonome nervesystem, der står bag reaktionerne indeni vores øjne, er det uden for vores kontrol selv at styre, hvad der præcist sker indeni disse. 

Netop derfor kan træk relateret til en persons øjne fortælle os noget centralt om vedkommendes sindsstilstand, hvad enten han/hun forsøger at holde dette hemmeligt eller ej. 

I den henseende er det værd at bemærke, at en række andre forskere i et studie fastslår, at mænd og kvinders pupiller udvider sig, når de ser en person, de finder seksuelt tiltrækkende.

Er du på date med en person, hvis pupiller undervejs udvider sig, er der derfor god mulighed for, at vedkommende enten er forelsket i dig eller finder dig yderst tiltrækkende – eller begge dele.

Pupillen vokser i flere sammenhænge, blandt andet når man føler stærke følelser eller bliver seksuelt tiltrukket af en anden person.

Vær dog opmærksom på, at pupillerne også kan udvide sig, når vi føler frygt eller panik.

Så inden du konkluderer noget endegyldigt, bør du forsøge at udelukke, at der er tale om førnævnte – så undlad at vurdere en persons pupiller, når vedkommende kigger på regningen, eller efter du har bragt ægteskab på banen.