Er det ægte kærlighed? – Sådan finder du ud af det

Du kender det sikkert godt – du har været på date et par gange, i er måske gået hen og blevet kærester for ganske nyligt, og selvom det endda er blevet officielt på Facebook, så oplever du stadig en lille snert af usikkerhed. Er han egentlig vild med dig? Elsker han dig virkelig?

Vi kan starte med at berolige dig ved at sige, at det er meget(!) normalt at opleve førnævnte usikkerhed i forbindelse med en begyndende romance. Faktisk er det heller ikke unormalt, at der kan opstå usikkerhed hos dem der har dannet par i flere år, har børn og ring på fingeren. Vi kan alle komme i tvivl om vores partners kærlighed til os.

Men hvordan finder man så ud af, om det er ægte kærlighed? Kan man overhovedet vide, om det er kærlighed, eller måske bare praktiske årsager der gør, at I snart skal på tredje date sammen? – Det kunne jo være, at han bare var interesseret i at se dig nøgen. Eller måske han har planer om at gifte sig ind i familien for at få fingrene i morfars formue. – Ekstremt, we know! Men det er alligevel tanker der kan dukke op i hovedet når man ser sin partner an.

Kig din partner dybt i øjnene

Forskere ser heldigvis ud til at have fundet svaret på, om der er tale om kærlighed. Det drejer sig, måske lidt overraskende, hverken om de ting han siger, de ting han køber til dig, måden han holder om dig eller om han sagde ja til dig i kirken. Kærligheden skal nemlig findes i hans øjne.

“Øjnene er sjælens spejl” siger det danske ordsprog, og det er der altså tilsyneladende ret meget sandhed i. Det er nemlig i øjnene, har forskere fundet ud af, at vi i høj grad kan aflæse hinandens følelser.

LÆS OGSÅ: Kom over kæresten – sådan bearbejdes kærestesorgerne 

Når vi mennesker oplever stærke følelser, eksempelvis forelskelse, vil pupillerne udvide sig. Da det er det autonome nervesystem der står bag reaktionen i øjnene er det helt uden for vores kontrol selv at styre det, hvorfor man i øjnene kan forvente at aflæse en troværdig reaktion.

Forskere fandt desuden også ud af, at mænd generelt set vurderer kvinder som værende mere attraktive jo større deres pupiller var. Måske det fra naturens side er et ubevidst signal til en potentiel partner om, at der er en åbning for romance.

Vær dog opmærksom på, at en lignende reaktion i øjnene vil ske, hvis din date oplever andre stærke følelser som eksempelvis frygt eller panik. Så inden du konkluderer noget endegyldigt bør du forsøge at udelukke, at der er tale om førnævnte – så undlad at vurdere hans pupiller når han kigger på regningen eller efter du har bragt ægteskab på banen. Vent til han er rolig og afslappet for det bedste resultat.