Fem samtaleemner, der altid holder på første date

Du har sommerfugle i maven og en smule svedige håndflader. Inden længe skal du på din første date med en person, du næsten lige har mødt. Du glæder dig, men er ængstelig for den akavede tavshed, som kan opstå. Hjælpen er heldigvis nær, min kære ven. I artiklen her giver vi dig nemlig fem samtaleemner, som altid kan få snakken til at rulle på en første date.

Ok medgivet… Der findes så tørre kiks i verdenen, at ikke engang nedenstående samtaleemner vil kunne få gang i deres stemmebånd, men sådanne tørre kiks er jo slet ikke din type. 

Hvis du er så uheldig, at din date viser sig at være i familie med en pakke Digestive og ikke magter at tale om andet end sit kedelige arbejde i en a-kasse, så bliver du altså nødt til bare at bide den akavede date i dig og komme videre i teksten, så snart I har taget afsked.

Trøst dig med, at du med garanti får en god historie, du kan fortælle i vennegruppen, hvis daten ender med at blive mega akavet. Det tror vi dog ikke, at din date bliver. Mon ikke din date er smaddersød og lige så forhippet på, at det kommer til at gå godt, som du er.

Selvom begge parter ønsker en god date, kan der godt være lidt anspændt stemning første gang, man møder hinanden. Især hvis man på forhånd kun har talt med hinanden på en dating side.

Vi har kuren til at løsne op for anspændtheden i form af en række samtaleemner, som de fleste kan tale om. Hav disse emner i baghovedet, når du skal på date, og forsøg at bring dem på bane på en naturlig måde.

Første emne: Job og fritid

Langt de fleste af os bruger otte timer dagligt på vores job. Det er altså en 1/3 af døgnet. Derfor bliver vores job også en stor del af vores identitet.  

Vi er selvfølgelig meget mere end blot vores job, men det fylder uomtvisteligt meget for de fleste af os, og mange mennesker har heldigvis stor interesse for deres job. Derfor har langt de fleste en masse at fortælle om emnet, og de er ofte passionerede, når de fortæller.

LÆS OGSÅ: Gode spørgsmål til kæresten

Fritid er også en klassiker, når det kommer til samtaleemner for første date. Det er et godt emne af flere årsager, dels fordi det er meget let at snakke om, hvad man bedriver i fritiden, men i lige så høj grad, fordi fritidsinteresser siger noget centralt om en person. 

Vi mennesker er vores handlinger, og hvad vi bruger vores tid på, fortæller meget om, hvem vi er. At spørge ind til fritidsinteresser kan dermed hjælpe dig med at lære din date rigtig godt at kende.

Andet emne: Drømme og ambitioner

Dette emne ligger lidt i forlængelse af det foregående. Det er både let og interessant at tale om drømme og ambitioner, og man bliver via dette emne hurtigt klogere på, hvorvidt man kunne have en potentiel fremtid med sin date.

Hvis man selv er meget ambitiøs og har store drømme og mål, er det selvfølgelig et skidt tegn, hvis ens date slet, slet ingen ambitioner eller drømme har.

Igen fortæller ens drømme og ambitioner også meget om, hvem man er.

Tredje emne: Familiære forhold

Din date her stensikkert en familie, så spørg gerne ind til den. Har din date nogen søskende, og hvordan er relationerne der? 

Hvis du selv er familiemenneske, er spørgsmål omkring din dates familie en fin måde, hvorpå du kan få afklaret, hvorvidt han/hun også er familiemenneske. Derudover kan du lære meget om din date ved at lære hans/hendes rødder bedre at kende.

Fjerde emne: Rejser

Rigtig mange mennesker drømmer om at se så meget af verdenen som muligt, hvorfor rejser plejer at være et godt samtaleemne. 

LÆS OGSÅ: De 5 bedste film til første date

Du kan spørge din date om, hvordan han/hun foretrækker, at en ferie skal være. Dernæst kan du spørge ind til minder fra de rejser, som vedkommende allerede har været på. Der er næsten altid noget spændende at fortælle fra ens møder med fremmede kulturer.

Femte emne: Præferencer inden for musik, tv og film

Populærkultur kaldes populærkultur af den simple årsag, at det er populært. Musik, tv og film må siges at være nicher, der tilhører populærkulturen. Det er noget, vi alle dyrker i et eller andet omfang – nogle mere end andre selvfølgelig.

Da vi alle dyrker disse områder, plejer de at være et gode samtaleemner, og ens smag inden for musik, tv og film fortæller rigtig meget om, hvem og hvordan man er.

Det kan også sagtens vise sig, at I deler smag inden for et elle flere af disse felter, hvilket uden tvivl vil styrke mulighederne for en anden date og måske meget mere end det. Det er nemlig altid en fordel at have noget til fælles med det menneske, man dater.

Disse emner kan være farlige

Ovenstående emner kan i langt de flest tilfælde få samtalen til at rulle. Det er emner, som langt de fleste har erfaringer med og/eller holdninger til, og samtidigt er emnerne ganske ufarlige. 

Der findes også en række samtaleemner, som kan være lidt farlige på en første date. Emner, som kan føre til ophøjede diskussioner. Eksempler på sådanne emner kunne være politik og religion. 

LÆS OGSÅ: Sådan finder du kærligheden som religiøs

Her hersker der mange forskellige holdninger, og det er sjældent, at retorikken er lige køn, når man diskuterer disse emner. Du kan derfor godt ende i en lidt penibel situation, hvor din date udvikler sig til en diskussionsklub, hvis du vælger at bringe et af disse emner på bane.

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du styrer uden om emnerne religion og politik på første date. Man kan sagtens diskutere dem senere, men første date skal helst være hyggelig og fri for meget debat. En date skal være hyggelig og behagelig som en stund foran en lækker biopejs

Tro på dig selv, og vær dig selv

Du er et godt catch! Det er vi sikre på. Derfor er der heller ingen grund til bekymring. Du skal sgu bare tro på dig selv, for du har masser at byde på.

Derudover er det vigtigt, at du ikke prøver på at være en anden, end den du er. Vær nu bare dig selv. Det er stensikkert godt nok, og din date vil uden tvivl kunne fornemme, hvis du agerer unaturligt og forsøger at overkompensere for et mindreværd.

Det kan aldrig betale sig at forsøge at være end anden, end den man er. Du bliver nødt til at være tro over for dig selv. Det er jo dig, som din date skal forelske sig i, hvis et potentielt forhold nogensinde skal opstå. Det er ikke en eller anden unaturlig rolle, du vælger at spille.

Inden vi afslutter denne artikel, vil vi godt slå på tromme for en ting mere, og det er, at du husker at lytte på daten. Lyt på, hvad din date fortæller dig, og brug det aktivt i samtalen. Spørg ind til de ting, som du synes, er interessante.

Vi mennesker holder af at blive set og anerkendte, og hvis du viser din date, at du lytter, vil det give adskillige pluspoints.