Kærlighedscoach Dorte Ravn reflekterer over vores store undersøgelse

Kærlighedscoach Dorte Ravn har været så venlig at nedfælde fagligt funderede og fornuftige refleksioner omkring vores nyligt afsluttede undersøgelse med fokus på, hvad danskerne tiltrækkes af. De mange spændende og givende refleksioner kan du læse i denne her artikel.

For nyligt afsluttede vi en stor spørgeskemaundersøgelse med 1.403 danskere. Formålet var at kortlægge, hvad danskerne tiltrækkes af, og hvis du er nysgerrig på undersøgelsens fremgangsmåde og resultater, kan du læse meget mere om denne ved at trykke på linket nedenfor.

Tryk her, hvis du vil læse vores store undersøgelse om, hvad danskerne tiltrækkes af.

Da vi havde færdiggjort undersøgelsen, sendte vi en beskrivelse af dennes fremgangsmåde og resultater til en række fagpersoner for at høre deres refleksioner om udfaldet af den.

En af de personer, vi rakte ud til, var dygtige Dorte Ravn, og hun har været så sød at skrive et langt blogindlæg om vores undersøgelse på sin egen side. Et blogindlæg, der er blevet så godt, at vi ønsker at bringe et stort uddrag herfra på findenkaereste.dk.

Uddraget kommer herunder, hvorfor resten af artiklens indhold ikke skrevet af os, men af Dorte Ravn, hvilket også er forklaringen på, at der fra nu af bruges jeg-form.

Go’ fornøjelse!

Dorte Ravn er Kærlighedscoach, energipsykologisk terapeut & forfatter. Læs mere på Dorteravn.dk

Undersøgelsens resultat

Undersøgelsens resultat angiver, på trods af forskellen på andelen af deltagende mænd og kvinder, at der er specielt tre personlige træk, der vægtes højt hos begge køn:

  1. Humor
  2. Loyalitet
  3. Evnen til omsorg

Det kommer slet ikke bag på mig, at det netop er de værdier, man helst vil have i et parforhold.

Langt de fleste singler ender dog alligevel med at få det stik modsatte, grundet den skjulte bagage, man selv ubevidst bærer med sig fra parforhold til parforhold.

Humor

Når humor har fået førstepladsen hos både mænd og kvinder, så kan det faktisk være begrundet i en helt anden årsag, end det, at man gerne vil grine og have det sjovt sammen.

Jeg tænker faktisk, at det i stedet er overvejende sandsynligt, at årsagen mere handler om, at man tidligere har befundet sig i parforhold, hvor der til sidst kun var skænderier tilbage.

LÆS OGSÅ: 4 af landets førende datingeksperter giver råd til at finde kærligheden

Og det vil man for alt i verden gerne undgå fremadrettet, hvilket jo er fuldt forståeligt. Så man leder efter tegn på det modsatte, når man møder et menneske, man bliver tiltrukket af.

Herudover er det jo et faktum, at latter og glæde fylder kroppen med endorfiner, som er kroppens lykkehormoner. Den verden, du lever i, opleves bare anderledes med kroppen fuld af lykkehormoner end gennem en følelse af afvisning, svigt og tristhed.

Loyalitet

Når loyalitet indtager en sikker andenpladsog er et særligt ønske, i stedet for at blive betragtet som en selvfølgelighed, så tror jeg, at det mere handler om, at man tidligere har oplevet, at den partner, man havde tillid til og stolede på, har været utro. Enten fysisk eller følelsesmæssigt. De, der har prøvet dette, ved, hvilke alvorlige følelsesmæssige spor, det efterlader indeni. Samt hvor lang tid, det tager at komme ovenpå igen efter sådan et svigt.

Mange slæber, som konsekvens heraf, et lukket hjerte med sig ind i det næste parforhold, som man alligevel drister sig til at forsøge at blive en del af, fordi man gerne vil beskytte sig selv imod atter at blive ked af det, såret og svigtet.

En strategi kan være at undersøge på, hvorvidt den person, man er blevet tiltrukket af, ikke tidligere selv har været andre kærester utro etc. Hvis dette viser sig at være tilfældet, finder man måske modet til at turde tro på, at det denne gang lykkes at finde én, man kan stole på og have tillid til.

Hvilket i øvrigt slet ikke behøver være tilfældet!

Omsorgsfuldhed

Når evnen til at være omsorgsfuld indtager tredjepladsen hos begge køn, så ser jeg dette som et udtryk for, at begge køn har behov for både at ”give til” og ”modtage fra” en ny partner.

LÆS OGSÅ: Hvad er sugardating?

Nogle mennesker har det dog lettest med at være den givende omsorgsfulde part og ender med at være den, der hele tiden “giver og gør”, for så til sidst at stå helt drænet tilbage. I en sådan tilstand er det let at give modparten skylden for ikke at være hjælpsom og omsorgsfuld.

Man bør dog ofte i stedet vende spejlet og spørge sig selv efter, hvorvidt man selv er i stand til at tage imod? Ikke kun materielt, men også følelsesmæssigt og personligt. Både mænd og kvinder kan have svært ved at modtage, men det er overvejende kvinder, der lander i denne kategori.

Når man har lettere ved at give og svært ved at modtage, handler det ofte om en skjult indgroet ubevidst overbevisning om, at man skal gøre sig fortjent til at få, og dermed ikke selv tror på, at man er det værd, medmindre man beviser dette.

Grundlæggende handler det om, at man engang ubevidst har lært at tro på, at man ikke er god nok, og derfor kommer man ubevidst til at ville bevise sit værd. Og dermed skubber man indirekte modpartens hjælp fra sig. Enten fordi det, vedkommende gør, ikke er gjort godt nok. Eller simpelthen fordi, at vedkommende har fået nok af afvisning og dermed er holdt op med at tilbyde hjælp.

Og så ender man med selv at stå drænet og slukket tilbage og beslutter sig for, at det er partneren, der ikke er i stand til at give. Mens det i virkeligheden handler det om, at man selv ikke er i stand til at modtage!

Forskel på hvad mænd og kvinder vægter højst

På fjerde- og femtepladsen fortsætter kvinderne med de menneskelige værdier: betænksomhed og venlighed, mens fjerde- og femtepladsen hos mændene indtages af venlighed og flotte øjne.

Mænd er generelt mere visuelle end kvinder. Og øjnene er jo som bekendt også sjælens spejl, så man aflæser ubevidst en person ved at kigge på, hvad øjnene afspejler. Man kan godt møde en smilende person, der forsøger at se glad ud, men hvor øjnene afslører en grad tristesse indvendigt.

LÆS OGSÅ: Hvornår er man kærester?

Mænd bliver tiltrukket af den feminine livskraft, så hvis øjnene stråler af glæde og selvværd, så bliver en mand naturligt tiltrukket heraf. Mænd elsker generelt bare glade kvinder, fordi det får dem til at føle, at de lykkes.

Mænd bryder sig ikke om følelsen af ikke at slå til.

En sådan følelse kan faktisk få en mand til at forlade en kvinde til fordel for en anden. Men denne følelse er oftest grundlagt inde i manden, længe før han mødte både den ene og den anden kvinde.

Det, du i virkeligheden bliver tiltrukket af

Det, man helt automatisk bliver tiltrukket af hos en anden person, er faktisk baseret på nogle helt andre og ubevidste mekanismer end det blot at beslutte sig for at lede efter nogle modsatte træk, end det, man ikke ønsker mere af i sit næste parforhold.

Skabelonen for, hvem du bliver tiltrukket af, blev indstillet, da du var mellem 0-6 år i forhold til det, du ubevidst lærte at tro på om dig selv, om livet og den allerførste kærlighedsrelation, du befandt dig midt i: nemlig kærligheden til dig fra henholdsvis din mor og far.

Det er “dit bevidste jeg”, der sender dig ud på jagt efter en ny partner.

Og det er “dit ubevidste jeg”, der saboterer det hele for dig!

Din underbevidsthed styrer dig rent faktisk med 95%, mens kun 5% af din adfærd og tænkning er styret af din bevidsthed.

LÆS OGSÅ: Så mange snager i kærestens mobiltelefon

Det eneste, kemisk forelskelse betyder, er, at din barndomsgade er tilbage i form af det samme psykiske miljø, som du voksede op i.

Det hele er genkendeligt for din underbevidsthed, og du får leveret en mulighed for endelig at få det følelsesmæssigt, som dine forældre ikke lykkedes med at give dig. Den person, du føler dig tiltrukket af, kan nemlig læge nøjagtigt de sår, du bærer med dig, og som du har brug for at få helet.

At det så meget sjældent lykkes for os at hele hinanden, er en helt anden side af sagen. Vi opgiver nemlig på forhånd, når de ubehagelige følelser atter bliver vakt indeni.

I stedet for at hele hinanden, bliver de sår, vi hver især bærer med os, blot forstørret.  

Sådan får du det kærlighedsliv, du drømmer om

Før du kan få det kærlighedsliv, som du drømmer om inderst inde, så er du nødt til at påtage dig ansvaret for at rydde op i den skjulte ubevidste bagage, der bliver ved med at lave ravage for dig.

Det er desværre sjældent nok blot at skifte kæresten ud med en ny model.

Start med at blive bevidst om, at du er den eneste konstante i alle de parforhold, du har været en del af. Dette betyder, at problemet ikke kun ligger hos de partnere, du “tilfældigvis” har været så uheldig at blive tiltrukket af.

Hvor længe vil du blive ved med at spilde tiden med at vente og håbe på bedre held næste gang?

For så efterfølgende at finde ud af, at du står i nøjagtigt det samme mønster en gang til?