4 datingeksperter giver råd: Sådan finder du kærligheden

Hos FindEnKaereste.dk ønsker vi at klæde danskerne bedst muligt på til at finde kærligheden. På vores side kan du derfor finde en masse skarpe tips og tricks fra os, men selvom vi ved meget om dating, ved vi ikke alt. Derfor har vi bedt fire eksterne datingeksperter om at give deres bedste råd til at finde kærligheden. 

Det er ikke let at finde kærligheden. Den erkendelse har du sikkert allerede gjort dig, siden du er endt på følgende artikel. 

Heldigvis findes der mindst en soulmate for alle, og din ‘eneste ene’ skal derfor nok også være derude et sted. Du skal bare være ihærdig og lede de rette steder. 

Nedenfor kan du blive klædt rigtig godt på til kærlighedsjagten. Her finder du nemlig skarpe tips og kyndig rådgivning fra fire af Danmarks førende datingeksperter. 

Se ikke dating som en konkurrence

Vigga Wagtberg, parterapeut og datingekspert hos viggawagtberg.dk

“Pas på med at se din dating som en konkurrence, hvor du kan vinde en pris. Du risikerer at underminere din egen værdi som menneske i en proces, hvor det netop er allervigtigst ,at du er i kontakt med dén værdi. Prøv i stedet at opfatte dig selv som et musikinstrument, der skal finde den helt rigtige at spille sammen med. Det handler ikke om at kunne spille hurtigst, højest, smukkest eller at kunne noderne bedst – men om at finde den rigtige harmoni, der bringer det bedste frem i jer begge. 

Helt konkret kan du handle på denne tilgang ved at have fokus på den subjektive og personlige vinkel i jeres samtaler i stedet for den objektive og faktuelle. Det er fint at spørge ind til basisinfo som f.eks. “Hvad arbejder du med?”, “Hvor længe har du arbejdet der?”, “Hvad laver du i din fritid?”, “Hvor har du rejst?” osv., men det er ikke nødvendigvis de spørgsmål, der åbner op og skaber følelsesmæssig bonding. 

Hvis du vil skabe forbindelse, skal du lade de nævnte faktuelle spørgsmål følge op af subjektive spørgsmål, der åbner op, f.eks. “Hvordan har du det med dit arbejde?”, “Hvad er det dit job får frem i dig som menneske?”, “Hvad kan du bedst lide ved det?”, “Hvad er vigtigt for dig at få ud af din fritid? Hvorfor?”, “Hvad vil du gerne have ud af dine rejser?”, “Hvordan har dine rejser påvirket dig som menneske?”

LÆS OGSÅ: 10 tegn, der afslører, om han er tiltrukket af dig

Det er spørgsmål, der er gode at stille, og som ret hurtigt kan hjælpe til at lade paraderne falde, så I giver hinanden en chance for at lære hinanden at kende på ægte præmisser fra starten.”

Vær nysgerrig og overvej, hvad du kan give

“Frigør dig fra krav, forventninger og andre begrænsninger. Mød din date ud fra en nysgerrighed til ham/hende – og med fokus på, hvad du selv kan tilbyde frem for krav om, hvad den anden skal kunne tilbyde dig. 

Og stil dig selv et vigtigt spørgsmål, nemlig: Ville du date dig selv? Dette kan give dig et vigtigt indblik i dig selv – også i forhold til, hvad du måske søger hos en anden.”

Mette - Kærlghedsambassaden
Mette Schmidt-Kallesøe, parterapeut og kærlighedsambassadør hos kaerlighedsambassaden.dk

Få ryddet op i din kærlighedsbagage

Dorte Ravn, kærlighedscoach hos dorteravn.dk.

“Det allervigtigste, du kan gøre, før du begiver dig ud på datingmarkedet på jagt efter en ny kæreste, er, at rydde op i din skjulte ubevidste kærlighedsbagage.

Start med at blive bevidst om, at du er den eneste konstante i alle de parforhold, du har været en del af. Dette betyder, at problemet ikke kun ligger hos de partnere, du “tilfældigvis” har været så uheldig at møde.

Der er nemlig altid et skjult ubevidst mønster, der går igen, uanset hvem du er kæreste med. Et skjult ubevidst mønster, der består af negative overbevisninger, din evne til at knytte dig til et andet menneske samt en mur omkring dit hjerte, der både beskytter dig mod at blive ked af det, men som også begrænser dig i at tage imod kærlighed.

Tiden mellem ”ikke længere” i et parforhold og ”ikke endnu” i et nyt parforhold er den vigtigste tid for dig, der er single. Brug tiden på at finde og forløse dit skjulte ubevidste mønster, så du kan undgå, at det samme dilemma også saboterer dit næste parforhold.

Hvor længe vil du blive ved med at spilde tiden med at vente og håbe på bedre held næste gang? For så efterfølgende at finde ud af, at du står i nøjagtigt det samme mønster en gang til?

LÆS OGSÅ: Sådan flirter du over SMS og Messenger

Mit navn er Dorte Ravn – Jeg er kærlighedscoach og ekspert i at finde og forløse de skjulte barrierer, der ubevidst skaber problemer i dit kærlighedsliv, og jeg hjælper dig ind i det kærlighedsliv, der lige nu kun eksisterer som en drøm.

Skyd genvej til en holdbar kæreste: www.dorteravn.dk. Herinde kan du både finde et fint onlineforløb samt købe en bog, der i den grad klæder dig på til at finde kærligheden online.”

Vær kreativ, når du skal lære nye mennesker at kende

Camillia Laursen, parterapeut og datingcoach hos camillalaursen.dk

“Tænk ud af boksen, vær ikke bange for at tilmelde dig ukendte medier, måske er drømmeprinsen eller prinsessen lige præcis der. Hvis du møder en sød kvinde eller mand i Netto – så vær ikke bange for at give et kompliment og se, hvor det fører hen – er du nogensinde blevet sur over et kompliment – nej vel..?

Når du kommunikerer på de sociale medier, eksempelvis på Tinder, så stil åbne spørgsmål spørgsmål, som er personlige og viser interesse for personen og ikke de gængse: “Hvad laver du?, “Hvad arbejder du med?”, “Hvor kommer du fra?”, “Hvor gammel er du?” – det er så røv kedeligt, og du differenterer dig på ingen måde. 

Tænk ud af boksen og stil de spørgsmål, som kan få din potientielle partner til at tænke sig om, hvad vedkommende skal svare. Derved vil du udfordre hans/hendes sind, og du vil virke interessant og anderledes. 

Spørg eksempelvis om, hvad han eller hun drømmer om, hvad vedkommendes passion er. 

Eftersom jeg er datingekspert har jeg hjulpet rigtigt mange singler med at få en kæreste. Hvis du har lyst til at få en kæreste og er træt af at swipes og ende i de samme fælder, så kontakt mig i dag på 2728 2027. 

Hold øje med mine workshops. Måske er der noget lige netop for dig. Kontakt mig gerne for en uforpligtende samtale og lad os se, hvordan vi sammen kan finde kærligheden til dig.”

Tak for de fine inputs

Det var et par gode tips, ikke?

Det synes vi i hvert fald! 

Hos findenkaereste.dk er vi meget beærede over, at de fire dygtige eksperter indvilligede i at bruge tid på at dele deres værdifulde og ekstremt brugbare viden med os og vores mange besøgende. 

Vi håber, at du også kan bruge deres viden til noget i din jagt på kærligheden på dating sider.

Tusind tak for det.