Hvad er sugardating?

Du har formentlig hørt begrebet ‘sugardating’ før, men hvad indebærer denne datingform egentlig helt præcist? Dette samt en række spørgsmål relaterede hertil får du svar på i artiklen her. 

Sugardating er en nichegenre inden for dating. Et sugardating-forhold består af en ældre person samt en yngre person. 

Den ældre persons funktion i forholdet er at være enten sugardaddy eller -mama. Denne rolle omfatter at forkæle den yngre person med alt fra lommepenge, middage og hotelophold til lækkert tøj og dyre tasker. 

Hvad er sugardating?

Den yngre person i forholdet – kaldet enten sugarbabe eller boytoy – modsvarer den ældre persons tjenester med intimitet. Det være sig dels seksuelle ydelser, men også åndelig og fysisk nærvær. 

Netop fordi transaktionen mellem sugardatingpartnere som regel indbefatter seksuelle tjenester, er det blevet hyppigt diskuteret, hvorvidt sugardating kan sidestilles med prostitution. 

LÆS OGSÅ: Hvilken datingside skal jeg vælge?

Hos FindEnKæreste.dk ønsker vi ikke at tage parti i denne diskussion. Dog vil vi indskyde, at vi anser diskussionen som kompleks, og at vi derfor ikke mener, at det giver mening at konkludere noget utvetydigt om sugardatings forhold til prostitution.

Hvem sugardater?

Langt de fleste sugardating-forhold består af en ung attraktiv kvinde og en ældre velstående mand. Dog findes der også sugardating-forhold, hvor kvinden indtager den ældre og velstående rolle, og manden den unge og attraktive.

Der findes desværre ikke et statistisk overblik med demografiske data over sugardatere. Dog er der en række pålidelige kilder, der udtaler sig om, hvilke mennesketyper der typisk sugardater, så helt ubelyst er feltet ikke.

Hvem er de unge?

Hos organisationen RedenUng møder de mange unge mennesker, der søger rådgivning efter at have stiftet bekendtskab med sugardating, og de fortæller, at de møder to forskellige grupper:

  • Den ene gruppe består af unge relativt velfungerende piger samt drenge, der ganske enkelt er nysgerrige omkring egne grænser, og som ønsker at udforske egen seksualitet. I deres møde med sugardating får disse unge mennesker dog rodet sig ud i noget, som de ikke kan overskue, og derfor vælger de til sidst at søge hjælp hos RedenUng.
  • Den anden gruppe består af unge mennesker – hvor en markant overvægt af disse er piger – som kommer fra dysfunktionelle familier. Disse unge mennesker døjer som regel med misbrugsproblemer, selvskadende adfærd og/eller alvorlige psykiske udfordringer. Sugardating kommer for mange af dem til at fremstå som et symptom på deres mistrivsel, og desværre fører mødet med sugardating-verdenen dem som regel ud i flere problemer og traumer. 

Hvem er de ældre?

De ældre mænd og kvinder er – som vi har bemærket før – typisk ret velstillede mennesker. Derudover kan de være meget forskellige.

LÆS OGSÅ: Hvordan opfører en forelsket mand sig?

Nogle ældre sugardatere er gifte mennesker, der sugardater i al hemmelighed, mens andre er enlige.

Hvordan kommer man i gang med at sugardate?

Hvis du overvejer at involvere dig i sugardating, opfordrer vi dig til at genoverveje dette en ekstra gang. 

Sugardating er nemlig på ingen måde ligesom almindelig dating, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at sugardating vil kunne give dig massive psykiske knubs, hvis ikke du er mentalt indstillet på, hvad du går ind til. 

LÆS OGSÅ: 10 tegn, der afslører, om han er tiltrukket af dig

Vores utvetydige råd er derfor: Vær afklaret med den høje pris, du vil kunne komme til at betale ved at sugardate, inden du kaster dig over denne datingform.

Hvis du er helt afklaret med, hvad sugardating indebærer, og du stadigvæk har mod på dette, kan vi fortælle, at der findes en række sugardating-sider, som langt de fleste, der gerne vil i gang med at sugardate, kaster sig over. 

Klik på knappen herunder, hvis du ønsker at se en oversigt over disse.