Guide til kys – Sådan giver du det perfekte kys

Ganske få ting er bedre end et godt kys. Det kræver dog, at du ved, hvad du laver, hvis du skal kysse godt. Et kys er nemlig langt fra så simpelt som at placere sine læber på sin partners. I denne artikel guider vi dig til det perfekte kys. 

Kys er for mange mennesker indbegrebet af kærlighed. Når vi skal vise hengivenhed til et andet menneske, er det ofte med et kys. Når vi bliver gift, markeres det med et kys og inden sex, er det også ofte et kys, som sætter gang i løjerne. 

Vigtigheden af at kunne kysse, kan derfor ikke underkendes!

Lad os bare slå fast med det samme, at det ikke er raketvidenskab at give et godt kys. Det er dog heller ikke så simpelt, at du bare kan lukke øjnene, spidse læberne og håbe på det bedste. 

LÆS OGSÅ:: De bedste danske datingsider

Sådan giver du et perfekt kys

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bedste tips til at levere et kys, som slår benene væk under din partner og derfor får ham eller hende til at komme rendende efter mere. 

Inden vi kaster os ud de mange tips, vil vi gerne slå fast, at der ikke er tale om en definitiv facitliste. Smag og præferencer er subjektive og vil derfor variere fra person til person. Det bedste råd vi kan give er derfor, at du prøver vores tips og tricks af på din heldige partner, så du på den måde finder ud af, hvad han/hun kan lide. 

1. Et godt kys er vådt!

Når det kommer til fugtige læber, er det lidt en balancegang. Med de rette mængder fugt (spyt) kan kysset blive ekstraordinært godt.

For meget savl kan gøre, at det føles som at snave med en lystig labrador. Modsat kan det være som at slikke på et tørt stykke knækbrød, hvis der ikke er nok spyt – ikke særligt lækkert, vel?

Et godt trick er at fugte sin læber med tungen lige inden kysset, så læberne er tilpas våde. Som en ekstra bonus vil tungen, som fugter dine læber også virke indbydende og sende et signal til din partner om, at du er klar til at kysse. 

2. Tænk på kysset og intet andet

Alt fungerer bedre, hvis du går ind i det 100%. En halvhjertet indsats kan stort set altid mærkes – også når det handler om et kys, hvor du mentalt ikke er helt tilstede. 

LÆS OGSÅ: Disse kropstyper tiltrækkes vi af

Når jeres læber møder hinanden, skal du fokusere på kysset og kun kysset. Pyt med hvordan du ser ud, når du kysser, om dit hår sidder dårligt eller din ånde ikke dufter er pebermynte. Tænk ikke på vasketøjet derhjemme eller telefonregningen, som du mangler at betale – nu er du i gang med at kysse, så gør dig umage! 

3. Kys som din partner kysser

De fleste af os kysser andre, som vi selv kan lide at blive kysset.

Et sikkert trick, som virker stort set hver gang, er derfor at forsøge at aflure hvordan din partner kysser.

Du skal naturligvis ikke kaste dig ud i en stor og omfattende analyse af hver eneste lille bevægelse, men du kommer langt ved at bemærke din kyssepartners tempo, intensitet, mængde af tunge, fugtighed og lignende. 

Når du har en idé om hans/hendes teknik, kopierer du den blot og gør det samme. 

Det virker måske lidt som snyd, men der findes ikke en mere effektiv metode til at give et perfekt kys. Det perfekte kys er nemlig individuelt, så du vil altid skulle justere lidt på din teknik fra partner til partner, hvis du vil ramme plet. 

4. Varier din teknik

Det perfekte kys er intenst, blidt, uskyldigt, frækt, med og uden tunge. 

Men hvordan klarer du alt det på én gang? Det gør du ikke. Du sørger dog for at variere din teknik undervejs, så du ikke kysser på den samme måde 10 minutter i streg. 

LÆS OGSÅ: 40 gode spørgsmål til kæresten

Der er ingen skam i at spille på sin styrker, så hvis du er dygtig med tungen eller er god til at bruge dine læber, skal du naturligvis gøre brug af disse teknikker. Det er dog de færreste mænd eller kvinder, som synes om at kysse med en maskine, som kun kan én ting. 

For at bevare spændingen i kysset og gøre det en smule uforudsigeligt (og dermed godt!) skal du variere din kysseteknik undervejs. 

5. Tag gerne en lille pause undervejs

En lille pause undervejs i en længere kysseseance kan være en nødvendighed, hvis ikke din købe skal gå i baglås og dine læber blive ømme. Faktisk kan pausen bruges konstruktivt som et lækkert lille afbræk, som gør dig til en endnu bedre kysser.

Slip din partners læber i ny og næ og lad i stedet dine bløde læber kærtegne hans/hendes hals, nakke, kraveben eller måske endda ører. 

Efter din lille rejse med munden, kan du igen vende tilbage og fortsætte det gode arbejde på din partners læber.

6. Tal om hvad I kan lide

Vi anbefaler ikke, at du bringer din kysseteknik op som emne under forretten på jeres første date. Hvis I har kendt hinanden i en rum tid, kan det dog give god mening at vende kyssesituationen sammen. 

Fortæl din partner, hvad du godt kan lide og spørg ind til, hvad han eller hun selv foretrækker. Lav en mental note og gør så brug af din ny viden, næste gang jeres læber mødes. 

7. Du må gerne pirre lidt

Forventningen til et kys kan være helt magisk – det skal du bruge til din fordel! 

Istedet for at gå direkte efter din partners læber, når kysset er på vej, kan du bevidst trække tiden lidt ud. Forventingen og spændingen bygges op og forløsningen er derfor tilsvarende større, når I langt om længe mødes i et hedt kys. 

LÆS OGSÅ: Derfor gør kærestesorger så ondt

Uden det bliver alt for Hollywood-agtigt, kan du lade dit hoved nærme sig din parter langsomt. Lad jeres læber komme helt tæt på hinandens, men træk tiden lidt ekstra, inden i fletter tunger. 

Mænd og kvinder er uenige om det perfekte kys

Eftersom det hovedsageligt er mænd og kvinder, som kysser med hinanden, er det en smule uhensigtsmæssigt, at der ikke er enig om det perfekte kys kønnene imellem. 

Datingtjenesten Match.com har spurgt sin brugere om, hvad de vurderer som et godt kys. De fleste af kvinderne var enige om, at det er et turnoff, hvis der er for meget savl involveret i kysset. Modsat var mændene enige om, at der ikke var noget mere kedeligt, end et tantekys. 

Heldigvis er der enighed om, at et godt kys kræver passion og indlevelse. 

Få hjælp til det perfekte kys med videoguides