Hvor finder jeg kærligheden som 40-årig?

Befinder du dig i dine fyrre, og er du på jagt efter en kæreste, så er artiklen her lige noget for dig. I denne gennemgår vi nemlig en række sammenhænge, hvor chancerne for at finde en kæreste som +40-årig må siges at være yderst fornuftige.

Som single i fyrrene er en åbenlys udfordring, at antallet af jævnaldrende singler ikke er kæmpestort, da det for mange 40-årige er lykkedes at finde en livspartner.

Derudover kan en udfordring som +40-årig single være, at man føler, at man er blevet for gammel til at jagte kærligheden i byen, som primært er befolket af de yngre generationer.

Vi forstår godt, hvis singletilværelsen som 40-årig til tider føles opslidende og frustrerende, men der er ingen grund til at give op på at finde kærligheden. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre – også som 40-årig.

I løbet af resten af artiklen vil vi introducere dig for platforme samt sammenhænge, hvor dine chancer for at finde kærligheden som +40-årig bør være yderst fornuftige. Giv en eller flere af disse platforme samt sammenhænge en chance, og vi lover, at det er et spørgsmål om tid, før du finder den eneste ene.

Indholdsfortegnelse

Via en datingside

Der findes adskillige datingsider, hvor antallet af +40-årige medlemmer er herligt højt, blandt andet Dating.dk og Single.dk, hvor størstedelen af brugerne tilmed plejer at være dejligt seriøse i deres jagt på kærligheden.

Det er vist ikke helt forkert at hævde, at online dating var en smule stigmatiseret, dengang Dating.dk blev lanceret tilbage i 1998 og Single.dk året efter. 

På daværende tidspunkt var en dominerende holdning, at det primært var lidt desperate mennesker, der kastede sig over datingsider for at finde kærligheden, men sådan er det på ingen måde længere. 

I dag må en opfattelse som ovenstående siges at være lige så uddød som dinosaurerne.

I dagens Danmark er det nemlig mere normalt at være på en online datingplatform som single end ikke at være det.

Med tanke på ovenstående og at rigtig mange forhold i dag starter online, er det altså bare – hvis du spørger os – om at give et datingsite chancen, hvis du ikke allerede er medlem af et sådant.

Og du kan godt droppe de dårlige undskyldninger, såsom at du ikke er særligt teknisk anlagt, for langt de fleste datingsider byder i dag på yderst overskuelige brugerflader, som selv tekniske analfabeter hurtigt lærer at navigere rundt på. 

Til singlefester

Der findes efterhånden en del arrangører af singlefester i Danmark, og disse arrangører plejer at arrangere singlefester målrettet forskellige aldersgrupper over det meste af landet.

Med andre ord betyder det, at uanset hvor du bor, bliver derfor formentlig afholdt fede singlefester for +40-årige i nærheden af dig med jævne mellemrum.

En af arrangørerne bag fester og andet for singler rundt omkring i landet er Minglr, og på deres hjemmeside, vil du kunne se, hvilke events for +40-årige der løber af stablen inden for den nærmeste fremtid i nærheden af dig.

Som bemærket findes der en række forskellige arrangører af singlefester, og en yderligere måde – foruden ovenstående – hvorpå du kan finde en række singlefester, der afholdes inden for den nærmeste fremtid, er ved at besøge Billetto.

Et andet godt tip for at finde singlefest-arrangementer er at lave en søgning på Facebook efter begivenheder, hvor du skriver noget i stil med ’singlefest’, ’single fest’ eller ’single arrangement’.

Via en datingapp

Efterhånden er der en del datingapps, der har fået rigtig godt fat i det danske publikum. 

Både Tinder, Happn, Badoo og Hinge må nemlig efterhånden siges at relativt store medlemsbaser, hvad angår danske brugere.

Dog er det ikke nogen hemmelighed, at majoriteten af brugerne på langt de fleste datingapps befinder sig i aldersintervallet 18-35 år.

Dette betyder dog ikke, at du ikke kan være heldig at finde kærligheden som +40-årig på en datingapp; det betyder blot, at det havde været lettere som yngre.

Heldigvis fungerer langt de fleste datingapps dog på en sådan måde, at du kan angive et aldersinterval for de profiler, du ønsker at blive eksponeret for.

Dermed vil du næppe blive forstyrret af alle de unge lømler, der bruger diverse datingapps, hvis du beslutter dig for at prøve kræfter med en datingapp med henblik på at finde en kæreste.

Via dit netværk

Hvis du er åben over for dine venner omkring, at du godt kunne tænke dig at finde en at dele tilværelsen med, er det ikke umuligt, at en eller flere af dine venner indser, at vedkommende kender en person, der lige er din type.

Et godt tip er derfor, at du opfordrer dine venner til at arrangere blind-dates for dig, hvis de har nogle søde, jævnaldrende singlevenner. 

Via en hobby

Det er ikke atypisk, at singler har mere fritid end folk i parforhold, og hvis dette også gælder for dig, kan du sikkert relativt let finde tid i kalenderen til at kaste dig over en ny hobby.

Og at få nye hobbyer er der mange gode grund til som +40-årig!

Først og fremmest er det megafedt at være passioneret omkring noget, og det kunne du sagtens ende med at blive, hvis du prøver kræfter med en ny hobby.

Derudover er det sandsynligt, at det – at begynde til en ny hobby – vil medføre, at du møder nye mennesker, der dyrker den samme hobby som dig, og hvem ved..? 

Måske møder du dit livs kærlighed via en ny hobby!

Hvis du synes, at det lyder tillokkende at begynde til en ny hobby, men du er lidt i tvivl om, hvad du skal kaste dig over, følger der herunder en række forslag, der typisk passer godt til singler i fyrrene:

 • Golf
 • Skak
 • Kor
 • Dans
 • Klaverundervisning
 • Guitarundervisning
 • Padel
 • Madlavningskurser
 • Volleyball
 • Bliv del af en læseklub
 • Bliv del af en filmklub
 • Vinsmagning
 • Ølsmagning
 • Lær et nyt sprog
 • Fotograferingskurser
 • Yoga
 • Pilates.

Til et speeddating-arrangement

Med jævne mellemrum afholdes der over det meste af landet speeddating-arrangementer for +40-årige, og det er bestemt ikke umuligt, at du vil kunne møde dit livs kærlighed til et sådant arrangement.

Hvis du ikke har helt styr på, hvad et speeddating-arrangement er, kan vi fortælle, at der er tale om et arrangement, hvor man dater x antal speeddating-deltagere. Hver date varer som regel ganske få minutter.

Speeddates vil derfor ofte være yderst koncentrerede og en smule overfladiske, men målet med sådanne dates er at møde en masse potentielle partnere, og hvis du så møder en, du finder særligt interessant, kan du spørge vedkommende, om han/hun har lyst til at tage på en længere date, hvor I kan afsøge potentialet for, at der kan ske noget imellem jer.

Hvis du godt kunne tænke dig at deltage i et speeddating-arrangement, er vores bedste forslag med henblik på at få opsnust et sådant arrangement, enten at du Googler ’speeddating + din hjemby’, eller at du søger efter ’speeddating’ inden for begivenheder på Facebook.