Bange for at date en faker? Vi giver dig fem tips til at afsløre svindlerne

Ikke alle mennesker er udstyret med lige så store mængder etik og moral som dig og mig. Derfor vil du erfare, at der er risiko for at date fakere, hvis du dater online. Her giver vi dig fem tips til, hvordan du kan afsløre, hvorvidt den person, du skriver med, er faker eller ej.

Denne her artikel må på ingen måde blive tolket som en skræmmeartikel, der overbeviser dig om, at diverse dating sites er fyldt med svindlere og fakere, for sådan er det gudskelov ikke. 

Desværre eksisterer risikoen for at møde en eller flere fakere på alskens datingsider og -apps, og derfor mener vi, at det er på sin plads med et par tips til at afsløre de svindlere, der måtte være.

De store datingsider gør selv en aktiv indsats for at fjerne fakeprofiler og holde deres sider fri fra trolls. Det siger dog sig selv, at det ikke altid er lige let at afsløre en faker, og nogle fakere er desværre så dygtige, at folkene bag siderne ikke altid formår at gennemskue dem. 

Det lover vi til gengæld, at du gør, når du har læst denne artikel.

Hold øje med disse fem ting

1) Billederne – er de for gode til, at det kan være sandt? 

Mange fakeprofiler benytter sig af stockphotos eller modelbilleder. Du skal derfor være mistænksom, hvis du lander på profiler, hvor billederne ser lidt for professionelle og polerede ud.

På ens datingprofil vil man typisk have billeder fra uformelle, hverdagslige begivenheder. Det skal dog siges, at der findes visse rigtige profiler, som består af stort set kun modelbilleder, da nogle modeller vælger at oprette sig på en eller flere datingsider.

LÆS OGSÅ: Hvordan vælger man et godt profilbillede?

Hvis du er mistænksom over for en profil på grund af vedkommendes billeder, er vores tip at bede om vedkommendes Snapchat. Undlader vedkommende, du skriver med, konsekvent at snappe sit ansigt, kan du være ret sikker på, at du har at gøre med en faker.

2) Har vedkommende meget få billeder?

Dette forhold kommer lidt i forlængelse af ovenstående. Mange fakeprofiler er lavet af folk, der har leveret halvhjertede indsatser, når de skulle udforme profilen. Derfor vil mange fake datingprofiler kun indeholde et eller få billede(r).

3) Stalk dit offer – har vedkommende nogen Facebook-profil?

Hvis du af den ene eller anden grund fatter mistanke om, at vedkommende, du skriver med, muligvis kan være faker, så forsøg at se, om du kan finde ham/hende på Facebook.

Ovenstående kan dog være lidt udfordrende, hvis du kun har et fornavn til din efterforskning. Typisk vil man dog have mere, da langt de fleste er åbne omkring, hvor i landet de er fra.

4) Dufter profilteksten ægte? 

Hvis det eneste, der er noteret på en profil, er vedkommende navn og alder, ved du, at vedkommende har brugt minimalt med tid på at oprette sin profil, og det kan være et udtryk for, at han/hun er faker.

LÆS OGSÅ: Sådan bør du håndtere identitetstyveri på en datingside

Det kan dog også være et udtryk for, at han/hun er doven og utålmodig. Derfor bør dette punkt ikke stå alene. Det skal i stedet medtænkes i en samlet bedømmelse, for hvis få profilinformationer kan kombineres med et opstillet profilbillede, er risikoen for, at du er stødt på en faker yderst stor.

5) Finder personen, du skriver med, konstant på undskyldninger for ikke at mødes? 

Hvis din online flirt gang på gang aflyser jeres aftaler, kan det være, fordi han/hun forsøger at skjule noget – måske at vedkommende ikke er den, som vedkommende giver sig ud for at være.

Vi siger dog ingenlunde, at du skal smide faker-kortet, hvis vedkommende, du skriver med, aflyser en enkelt aftale. Det er mere, hvis det sker gentagne gange, og du fornemmer, at der er noget uldent ved det hele. 

I så fald kan du godt tillade dig at anklage personen, du skriver med, for at spilde din tid og for at være faker. Hvis anklagen er uretmæssig, skal vedkommende nok gøre, hvad han/hun kan for at bevise sin uskyld, hvis han/hun er interesseret i sig.

Fakere er pisseirriterende, og tilmed kan de være farlige

Hvilken type er det, der beslutter sig for at oprette en fakeprofil? Det kan nok være mange forskellige typer desværre, og formålene kan også være yderst divergente. 

Nogle fyre kan finde på at lave fakeprofiler, hvor de ligner modeller, med henblik på at lokke frække, letpåklædte billeder ud af et eller flere hunkøn.

Derudover er der nogle mennesker, der via fakeprofiler lokker penge ud af stakkels, godtroende individer. Hvis vedkommende, du skriver med, hævder at bo i et andet land og påstår, at han/hun ikke har råd til at besøge dig, og efterfølgende ydmygt og forlegent spørger dig, om du måske har råd og lyst til at finansiere turen, skal du være hamrende varsom, før du gør noget. 

Du skal blive helt sikker på, at din flirt har rent mel i posen, før du overfører så meget som en krone til vedkommende.

Der findes også dem, der laver fakeprofiler for at slå tiden ihjel. Alene fordi de synes, det er sjovt at tage pis på andre.

Uanset årsagen er det pissehamrende irriterende at støde ind i en fakeprofil, når man selv er en seriøs dater. Fakerne spilder ens tid, og man hører desværre også historier om, at der er nogle, som er blevet yderst følelsesmæssigt såret i mødet med en faker, der har kørt flirten lidt for langt ud.

Vi håber, at vi med denne artikel har gjort dig i stand til at udpege enhver faker, du måtte møde i din jagt på den eneste ene.

God jagt.

Se også: