Guide: Sådan vælger du det rigtige profilbillede til din datingprofil

Skal du have succes på en datingside eller -app, er det vigtigt med et godt profilbillede, og i artiklen her kommer vi med tips til, hvordan du tager samt vælger det perfekte profilbillede, der kan hjælpe dig med at finde en kæreste, eller hvad du nu engang søger.

På godt og på ondt bliver du vurderet af en potentiel partner, så snart jeres øjne mødes. For sådan er vi mennesker. Vi ser hinanden an, og vi vurderer hinanden. 

Det er en overlevelsesmekanisme, som i de gamle, gamle dage – inden vi udviklede et komplekst sprog – sørgede for, at du som hulemand eller -kvinde vidste, hvem der havde gode intentioner, og hvem der havde skumle planer om at riste dig over bål og spise dig til aftensmad.

I dag er det heldigvis de færreste, der har i sinde at sætte gebisset i dig. Men det betyder ikke, at vi ikke stadigvæk ser hinanden an. Om end med lidt andre formål. Eller..? Er det en tilpas attraktiv person, man støder på, kan man i virkeligheden godt fristes til at tage en lille bid… Anyway! 

Pointen er, at vi stadig i stor stil tjekker hinanden ud. I særdeleshed når det gælder om at finde en mulig mage.

LÆS OGSÅ: Hvordan skriver man den perfekte profiltekst?

Det gør sig gældende i den virkelige verden såvel som den digitale, hvorfor du er nødt til at stå knivskarpt på din datingprofil, hvis du forsøger at finde kærligheden via en datingside eller -app. 

Og vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at komme forrest i den føromtalte kø. 

Derfor fremhæver vi et par vigtige forhold, du bør overveje og tage stilling til, inden du – med henblik på at tage et billede til din datingprofil – finder digitalkameraet frem fra skuffen og laver trutmund foran spejlet.

Indholdsfortegnelse

Uden et profilbillede får du det svært

Der kan være mange gode undskyldninger for ikke at tage et billede til sin datingprofil. Måske finder du det ganske enkelt bare for besværligt og tidskrævende.

Det kan også være, at dit kamera er i stykker, eller at du har en dårlig hårdag.

Uanset hvilken undskyldning du har på bedding, anbefaler vi dig ikke at bruge den. Bid i stedet for i det sure æble og få taget det profilbillede.

Og hvorfor er vi så insisterende på dette punkt? 

Det er vi, fordi chancerne for, at din drømmepartner, mand eller kvinde, tjekker din datingprofil ud, virkelig mindskes, hvis du ikke har noget profilbillede. 

Hos et af verdens største dating sites, eHarmony, hævdes det, at en datingprofil uden et profilbillede i gennemsnit får 20 gange færre besøg end en profil med. Og sådanne påstande vil du også kunne finde hos mange andre dating sites, der har adgang til den relevante data.

Vi gætter på, at ovenstående har overbevist dig om, at der ikke er nogen vej udenom at få taget et godt profilbillede. 

Hvis det er tilfældet, skal du holde tungen lige i munden. I de kommende afsnit kommer vi nemlig med adskillige gode tips til, hvordan du tager det perfekte profilbillede.

Dit ansigt skal i fokus: Fremhæv dine bedste træk

Som nævnt tidligere bliver du bedømt på dit udseende med det samme – særligt på diverse datingsider og -apps. Hvad enten du vil det eller ej.

Vores utvetydige anbefaling er, at dit profilbillede skal vise dit ansigt klart og tydeligt. Det skal være vellignende, men naturligvis fremhæve dine gode træk.

Det er ok, at noget af din krop også er med på billedet, men det er vigtigt, at dine ansigtstræk fremstår klare og tydelige.

Som du er bevidst om, kan et ansigt lægges i forskellige folder, og du kan tage billedet af dit ansigt fra mange forskellige vinkler… 

Lad os derfor dykke ned i en række forskellige undersøgelser med henblik på at kortlægge, hvad forskellige ansigtsfolder kan konnotere. 

En sådan indsigt vil formentlig gøre, at du lettere kan udtrykke de signaler, du ønsker via dit profilbillede. 

Smil, hvis du vil virke tillidsfuld

Et amerikansk studie viser, at jo bredere og mere smilende din mund er, jo mere tillidsfuld fremstår du overfor andre. 

Og lad os blive ved munden lidt endnu… Nærmere bestemt læberne. 

Selvsamme studie hævder nemlig, at en fyldig underlæbe signalerer ungdommelighed, ligesom en markant underlæbe vil få dig til at fremstå mere attraktiv.

Har du et smalt og maskulint ansigt, vil det give folk opfattelsen af, at du har en dominerende personlighed, uanset om det er rent faktisk er tilfældet eller ej. 

“Man er som, man er, og det kan ikke laves om,” som Krumme engang sang, og dette er også delvist rigtigt. Derfor vil der naturligvis også være nogle elementer ved dit udseende, du ikke kan lave om. Har du eksempelvis et smalt og maskulint ansigt, er det nu engang sådan, det er.

Nu ved du dog, at et bredt smil vil kunne få dig til at fremstå mere tillidsfuld, hvorfor et sådant vil kunne mildne folks opfattelse af, at din personlighed – såfremt du har et smalt og maskulint ansigt – skulle være dominerende, sæt du ikke ønsker at signalere dette.

Ligeledes vil du stensikkert kunne finde nogle vinkler, hvorfra din underlæbe ser mere fyldig ud end fra andre, hvis du ønsker at signalere ungdommelighed.

Skal jeg redigere mit profilbillede?

Det korte svar? Nej

Det lange svar? Nej du skal ikke!

Ærligt talt, vi forstår godt, at det kan være fristende at trylle lidt i Photoshop. 

Et selvkritisk øje – hvilket er, hvad de fleste af os er udstyret med – vil nemlig altid kunne finde noget, der er galt, og som kan forbedres. En mikroskopisk bums på kinden, et hår der stritter, et skævt øjenbryn. Hvad som helst. 

Men det gør altså ikke noget, at du ikke fremstår 100 % perfekt, og du skal vide, at alle de fejl, du selv ser så tydeligt, vil stort ingen andre tillægge særligt stor værdi. I stedet vil de optages af al den skønhed, der stensikkert kendetegner dit ansigt. 

LÆS OGSÅ: Stor undersøgelse afslører, hvad vi tiltrækkes af hos en potentiel partner

At du bør undlade at editere dine billeder er i øvrigt ikke kun noget, vi mener. Også videnskaben er på vores hold i den henseende. 

Dette kan blandt andet dokumenteres af et studie, hvor et hold af forskere undersøgte henholdsvis mænd og kvinders reaktion på redigerede billeder af personer fra det modsatte køn. 

Studiet viste godt nok, at både mænd og kvinder finder personer på redigerede billeder mere attraktive, men… og det er et stort men! Det viste sig også, at redigerede billeder gik ud over troværdigheden. De personer, hvis billeder var redigerede, virkede simpelthen mindre tillidsvækkende.

Nu er det ikke fordi, vi vil lyde som din mor (selvom hun har ret), men tillid er så absolut en af grundstenene i et sund og velfungerende parforhold. Så medmindre du udelukkende er på jagt efter et ‘one night stand’, så gavner du ikke dine muligheder for et frugtbart forhold, hvis du fylder din datingprofil med redigerede billeder.

Sidder du stadigvæk – trods vores og videnskabens tydelige råd – og overvejer at retouchere dine rynker eller male mere hår på din halvskallede isse, så husk på, at uanset hvor meget du manipulerer dit billede, så skal du før eller siden mødes med din date i den virkelige verden, og hvis du har pyntet alt for meget på sandheden, kommer du til at skuffe vedkommende fælt, og han/hun vil have følt sig holdt for nar. 

Ikke det bedste udgangspunkt for en god date, vel?

Prøv engang at sætte dig i personens sted og overvej, hvordan du selv ville føle, hvis du var blevet ført bag lyset af en håndfuld ikke-vellignende billeder. Vi gætter på, at du vil føle dig forrådt og snydt, og derfor bør ingen editere deres datingprofilbilleder til ukendelighed. 

Hvad skal der være på billederne?

Dig, naturligvis!

Dumt spørgsmål så? 

Nej på ingen måde, for hvad der dukker op på billedet udover dig, er nemlig på ingen måde ligegyldigt. 

Det profilbillede, du vælger, skal nemlig ikke kun vise, hvordan du ser ud – at dine øjne er blå, dit hår langt, og din næse lidt skæv – det må også meget gerne give udtryk for, hvilken personlighedstype du er, og hvad du kan lide. 

LÆS OGSÅ: Det er mors skyld, hvis du ikke kan finde kærligheden

Et billede siger mere end tusind ord, det har du sikkert hørt masser af gange; udover at være en kliché, så er det også sandt. 

Derfor skal du overveje, hvilke tusind ord dit billede skal kommunikere til modtageren. 

Vælger du et billede, hvor du sidder med en baby, vil du formentlig signalere, at du er et familiemenneske, moden og ansvarsfuld. 

Vælger du i stedet et billede, hvor du – med en promille på 1,9 og bræk på skoene – danser til Macarena, får du signaleret det stik modsatte – nemlig at du er en festlig, vild og ikke så ansvarsfuld type.

Vi siger ikke, at det ene er mere rigtigt end det andet; det afhænger naturligvis af, hvilken type du håber på at tiltrække, og hvordan du selv ønsker at fremstå.

Uanset hvordan du ønsker at fremstå er vores klare råd, at du via dit profilbillede forsøger at fortælle en historie. Historien om dig! 

Elsker du at løbe, så vælg et fedt billede, hvor du løber. Er du en rigtig hestepige, der bruger rigtig mange timer i stalden hver uge, så vælg et billede, der udtrykker dette.

Vi garanterer, at du vil skille dig ud i mængden af selfies og bryst- eller bicepsbilleder. Og som en ekstra positiv effekt, så vil personen, der overvejer at skrive til dig, altid have lettere ved at finde på en åbner, fordi vedkommende allerede har lært dig en smule at kende gennem dit billede, hvilket i sidste ende kommer til at betyde flere henvendelser fra interesserede bejlere.

Og så har vi lige et sidste tip her på falderebet! Du bør ikke ryge på dit profilbillede, hvis du gerne vil nå ud til så mange som muligt. 

Der er nemlig 10 gange så stor risiko for, at du bliver sorteret fra, hvis det fremgår af dit billede, at du er ryger.