Hvis du swiper løs til højre uden at få nogen matches, kan forklaringerne være mange. I artiklen her dykker vi ned i de mest sandsynlige, samtidig med at vi giver vores besyv med omkring, hvordan du formentlig kan øge dine chancer for at få flere matches.
Tinder er nu engang sjovest, når man får matches.
Desværre oplever ret mange, at det er overraskende svært at få matches på datingappen. Noget, der sagtens kan påvirke selvtilliden negativt, og det er en skam, for et besøg på Tinder skulle jo helst resultere i et selvtillidsboost ved, at man erfarer, at der er interesse for en, selvom man måske har følt det modsatte de seneste mange gange, man er rendt i byen for at score.
Hvis du er ramt af en match-tørke, kan forklaringerne herpå være mange, og i de følgende afsnit dykker vi ned i de mest plausible årsager.
Undervejs giver vi gode bud på initiativer, du kan iværksætte med henblik på at øge dine chancer for at få endnu flere matches.
Indholdsfortegnelse
Måske er dit køn imod dig?
Hvis du virkelig kæmper for at få matches på Tinder, er det ikke urealistisk, at du både har et X- og et Y-kromosom, altså at du er en mand.
Adskillige undersøgelser dokumenterer nemlig, at det er markant sværere at få matches på Tinder som mand, end det er som kvinde, hvilket der er flere årsager til.
En af årsagerne er ganske simpelt, at der er væsentlig flere mænd på Tinder end kvinder. Jævnfør tal fra Business of Apps var hele 75 % af brugerbasen mænd i 2021 på verdensplan.
Derudover peger flere undersøgelser på, at mænd generelt set er mere aktive på appen, end kvinder er, hvilket blandt andet betyder, at en gennemsnitligt mandlig profil liker væsentlig flere profiler, end en gennemsnitlig kvindelig profil gør.
Hvis en af delårsagerne til, at du ikke får så mange matches, som du godt kunne tænke dig, er, at du er mand, er der desværre ikke nogen let løsning på denne udfordring.
De fleste er nok enige om, at det – at skifte køn for at få flere matches – lige er drastisk nok.
Dette betyder dog ikke, at du slet intet kan gøre for at øge antallet af matches som mand.
Vi er nemlig ret sikre på, at du kan optimere din profil med endnu bedre og mere interessante billeder samt en endnu federe profiltekst end nu.
Hvilke type billeder du bør lægge op, og hvordan du bør udforme din profiltekst, vender vi tilbage til på et senere tidspunkt i artiklen.
Dine billeder er ikke gode nok
Hvis du skal have succes på Tinder, er det meget centralt med gode, vellignende billeder, der ikke udfordrer det uudtalte kodeks, som mange Tinder-brugere lever og opererer efter.
Er dine billeder af tvivlsom karakter, skal du forvente, at det bliver rigtig, rigtig svært for dig at få matches.
Med henblik på at give dig en række konkrete guidelines har vi herunder kreeret en punktopstilling over, hvad du bør undgå, når det kommer til billeder:
- Billeder af dårlig kvalitet
- Tinder-brugere ønsker naturligvis at kunne se, hvem de potentielt matcher med, hvorfor du bør undgå slørede, utydelige billeder.
- Udelukkende billeder, der viser flere personer end blot dig
- Et-to gruppebilleder er ok, men det er vigtigt, at disse billeder ikke står alene på din profil. Du er nødt til også at have nogle billeder, hvorpå du er eneste aktør, så ingen er i tvivl om, hvem der ejer profilen.
- Billeder med dårlig belysning
- Som vi har været inde på en gang, er det meget vigtigt, at andre Tinder-brugere tydeligt kan se dit ansigt og vurdere dit udseende på dine billeder. På Tinder lader man sjældent tvivlen komme andre til gode, hvilket betyder, at hvis de andre Tinder-brugere ikke klart og tydeligt kan se dit ansigt, fordi du har uploadet billeder med dårlig belysning, ja, så vælger de dig sgu formentlig fra, også selvom de fornemmer antydningen af et attraktivt menneske på billederne.
- Selfies
- Særligt kvinder stiller høje krav på Tinder, hvorfor det i særlig høj grad er fyre, der skal undgå udelukkende at lægge selfies op på deres Tinder-profiler. For nogle kvinder vil dette nemlig være et ’turn off’. Dog mener vi ikke, at det gør noget at lægge en enkelt eller to selfie(s) op på sin Tinder-profil, så længe disse billeder får selskab af andre billeder.
- Billeder i bar overkrop
- Igen er det særligt fyrene, der skal være forsigtige her, for der kan ikke herske nogen tvivl om, at letpåklædte billeder på kvindeprofiler ofte øger antallet af likes. Men omvendt forholder det sig altså hos fyrene. Rigtig mange kvinder vælger nemlig profiler, der indeholder billeder af en person i bar overkrop, fra.
- Billeder, hvor du holder en kæmpe fisk eller står med et andet dødt dyr
- Af en eller anden grund er det også blevet et ‘turn off’ – og igen er det også særligt hos kvinderne – med billeder, hvor profilindehaveren holder en stor fisk eller står sammen med et stort dyr, som vedkommende har nedlagt.
Ok… Men hvad må jeg så?
Puha… Det var mange ting, du skulle undgå, var?
Vi forstår godt, hvis du lige nu er en smule forvirret og sidder med en følelse af, at alle billeder på en eller anden måde kommer til at overskride et uudtalt kodeks på Tinder.
Sådan forholder tingene sig dog heldigvis ikke!
Der findes nemlig en række billedtyper, der ikke giver anledning til, at der bliver hejst nogen røde flag.
Det være sig eksempelvis et afslappet billede af dig, hvor du har lidt lækkert tøj på, håret sidder, og du generelt bare ser godt ud. Billedet må meget gerne være taget i omgivelser, der indikerer, at du er typen, der holder af at komme ud.
Ligeledes plejer billeder fra rejser at fungere effektivt i forhold til at øge antallet af likes. Dette hænger stensikkert sammen med, at mange elsker at rejse, og at mange ønsker en partner med samme passion.
Ligeledes er det de færreste af os, der er på jagt efter en sofakartoffel. Derimod vil vi gerne have en partner, der kan lide at smage på livet og opleve noget. Begge dele er noget, som rejsebilleder konnoterer.
Hos FindEnKaereste.dk har vi faktisk skrevet en lang, dybdegående artikel med tips og tricks til både at vælge og tage gode billeder til sin datingprofil. Tjek meget gerne denne ud, hvis du ønsker yderligere tips og tricks angående, hvilke billeder der bør pryde din Tinder-profil.
Måske sidder din profiltekst ikke lige i skabet?
Der er ingen tvivl om, at dine billeder er det absolut vigtigste, hvis du skal have succes på Tinder, men det betyder ikke, at alt andet – herunder din profiltekst – er ligegyldigt.
Sagen er nemlig den, at dem, der befinder sig på vippen i forhold til, hvorvidt de skal like dig eller ej, formentlig vil kaste et blik på din profiltekst, og hvis den falder i deres smag, vil de give dig et like, mens du vil blive afvist, hvis profilteksten ikke appellerer til dem.
Men hvordan skriver du en god profiltekst?
Det er faktisk et spørgsmål, der er rigtig mange holdninger til, og det er naturligvis også noget, som vi har en holdning til.
Faktisk har vi skrevet en lang, dybdegående artikel med tips og tricks til at skive den perfekte profiltekst til sin datingprofil. Den kan du med fordel tjekke ud ved at klikke her.
Det er dog værd at bemærke, at denne guide primært fokuserer på, hvordan du skriver den gode profiltekst til en datingprofil på en datingside, og at profiltekster på datingsider som regel er lidt længere, end profiltekster bør være på Tinder.
Tinder har nemlig udviklet en brugerflade, hvor tingene går stærkt. Derfor anbefaler vi ikke, at du forfatter en stor bassemand af en profiltekst til din Tinder-profil, da alene synet ved en lang profiltekst vil få mange til at give op på forhånd. Vær derimod kort og præcis.
Og så gør det bestemt ikke noget, hvis du i din tekst demonstrerer, at du både er sjov og kreativ; det kan de fleste nemlig lide, at folk er.
Ligesom med dine billeder er der også en række no go’s, hvad angår din profiltekst, og de største no go’s i den sammenhæng har vi oplistet herunder:
- Undgå kontroversielle kommentarer om religion, kultur, udseende, race og lignende
- Brug ikke for meget tid på at fortælle, hvad du IKKE søger hos en partner. Fortæl derimod lidt om, hvad du rent faktisk søger
- Undlad at forfatte en roman. Som bemærket har Tinder udviklet en brugerflade, der ikke ligefrem opfordrer deres brugere til at udvise høj grad af tålmodighed. En alt for lang profiltekst vil derfor næppe blive læst af særligt mange.
- Undgå stavefejl og klodsede sætningskonstruktioner. Vi vil gerne have en partner, der er nogenlunde tjekket, og det er bare ikke særligt tjekket med profiltekst, der lyder som noget, der kunne være skrevet af en 5-årig.
Bor du et sted, hvor der ikke er så mange brugere?
En anden forklaring på, at du ikke får så mange matches kan være, at du geografisk befinder dig et sted, hvor antallet af brugere er begrænset.
Det giver sig selv, at det er lettere at få matches, hvis du befinder dig i en af de “varme” zoner, hvor der virkelig er mange brugere og meget aktivitet på Tinder.
Hvis du hurtigt får swipet dig igennem udvalget af brugere, kan du prøve at ændre dine opdagelsesindstillinger.
Via disse indstillinger kan du angive, hvor langt væk du ønsker at søge profiler. Har du angivet den maksimale afstand til at være 2 km, siger det sig selv, at du væsentlig hurtigere løber tør for profiler at swipe imellem, end hvis du har valgt en maksimal afstand på 180 km.
Swiper du til højre konstant?
Som udgangspunkt forestiller du dig sikkert, at desto mere du swiper til højre, jo flere matches får du.
Sådan forholder tingene sig dog ikke nødvendigvis, hvilket skyldes, at Tinders algoritme efter sigende tildeler hver bruger en score baseret på adskillige forskellige faktorer, herunder brugerens swiping-adfærd, og det forholder sig – jævnfør flere kilder – sådan, at hvis du swiper alt, du møder, til højre, vil algoritmen ikke se dig som værende særligt selektiv, hvilket kan være til, at din profil vises sjældnere for andre brugere.
Vores råd er der derfor, at du udelukkende swiper til højre, når du støder ind i profiler, der typemæssigt falder i din smag.
Er du aktiv nok?
En mulig forklaring på, at du ikke får særligt mange matches kan derfor være, at du ikke er aktiv nok.
Vil du øge dine chancer for at få mange matches, er det derfor vigtigt, at du med jævne mellemrum kigger forbi appen og swiper lidt til højre og venstre.
Kom din profil dårligt fra start?
Hvordan Tinders algoritme præcist fungerer, er der ikke rigtig nogen ud over Tinder selv, der ved, og folkene bag denne app holder kortene relativt tæt til kroppen.
Når andre udtaler sig om algoritmen, hvad enten udtalelserne tager afsæt i store data-undersøgelser eller egne erfaringer, vil der derfor altid blot være tale om hypoteser.
En hypotese, som mange har, er, at Tinder har en tendens til primært at matche brugere med få matches med andre brugere med få matches.
Med andre ord betyder det, at hvis din Tinder-profil har fået en dårlig start, hvor du ikke har fået super mange likes, så får du svært ved at matche med de populære profiler – også selvom du i mellemtiden har optimeret din Tinder-profil med bedre billeder og/eller en mere interessant profiltekst.
Husk dog på, at ovenstående er gisninger og noget, der ikke – i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt – er bekræftet af Tinder.
Ligeledes er det vigtigt at minde sig selv om, at Tinders algoritme ikke er statisk, men under udvikling, hvilket vil sige, at den løbende forbedres og justeres.
Måske er du blevet shadow banned?
Hvis du slet ingen likes eller matches får, er der en reel risiko for, at du er blevet shadow banned.
Hvis du aldrig har hørt om det udtryk frø, kan vi fortælle, at udtrykket i denne sammenhæng refererer til, hvis Tinder midlertidigt begrænser eller skjuler en brugers indhold.
Med andre ord betyder det, at hvis du bliver shadow bannet, så vil dit indhold kun være synligt for dig og altså ingen andre. Er dette tilfældet, giver det sig selv, at det er umuligt at få matches.
Der findes forskellige årsager til, at man kan blive shadow bannet. De mest typiske årsager er følgende:
- Du har overtrådt Tinders retningslinjer
- Mange andre profiler har rapporteret din. Dette kan ske, hvis du udviser respektløs adfærd over for andre brugere.
- Din profil har udvist spam-agtig og/eller mistænkelig adfærd.