10 tegn som afslører, om han er tiltrukket af dig

Ligesom mænd har svært ved at blive kloge på kvinder, gør det sig også gældende med modsat fortegn. Mistænker du en fyr for at være tiltrukket af dig, eller er du måske selv lidt vild med en, som du håber gengælder dine følelser? I denne artikel fortæller vi dig om 10 tegn, som kan afsløre, om han er tiltrukket af dig.

Tegn på at han er tiltrukket af dig

Hvis der findes en gud, må han sidde med ondt i maven af latterkramper nærmest dagligt. Der er nemlig noget komisk i, at mænd og kvinder skal finde sammen, når vi er SÅ forskellige. Forskellen mellem kønnene kan være med til at øge tiltrækningen, men den kan bestemt også gøre det hele meget sværere og mere kompliceret.

Når det kommer til at udtrykke sin interesse i en anden person, vil der typisk være stor forskel på mænd og kvinder. Hvor kvinder ofte er diskrete og forsøger at skjule deres tiltrækning, er mænd mere direkte og åbne omkring deres lyster.

Hvis du er en kvinde, som gerne vil vide, om en mand er tiltrukket af dig, er du heldig. Det er nemlig ofte ikke specielt svært at afkode, om han er tiltrukket af dig, hvis blot du er opmærksom og holder øje med mandens kropssprog.  

1. Han skaber øjenkontakt med dig

Tegn på at han er tiltrukket af dig

Når der er noget en mand godt kan lide, kan han typisk ikke lade være med at kigge på det. Det kan være en bil, hans PlayStation eller en smuk kvinde. Er du så heldig, at det er dig, han godt kan lide, vil hans blik derfor ofte hvile på dig. 

Det behøver ikke nødvendigvis være skjulte blikke han sender, for særligt selvsikre mænd vil forsøge at få øjenkontakt med dig. Gengælder du hans øjenkontakt, vil han som oftest opfatte det som et signal på, at du også er interesseret i ham.

LÆS OGSÅ: Så mange snager i kærestens telefon

Kigger fyren ofte på dig, vil det derfor være et tydeligt tegn på, at han er tiltrukket af dig. Eller også har du måske noget til at sidde mellem tænderne – så tjek eventuelt lige gebisset i spejlet på badeværelset, inden du går i gang med at forberede din kærlighedserklæring til ham.

2. Han har åben mund, når han ser på dig

Du kender måske til udtrykket, at man kan ‘tabe underkæben’, når man ser noget flot, vildt eller fascinerende. Udtrykket er ikke helt ved siden af, for det sker faktisk for de fleste af os, uanset om vi er bevidste om det eller ej. 

Det er en meget normal reaktion, at munden åbnes, når man ser noget man godt kan lide. For kvinder kan det være et par flotte stilletter, en lækker håndtaske eller måske en lækker fyr i bar overkrop. 

Mænd er ligesådan. Faktisk er de ofte lidt dårligere til at holde munden lukket, fordi de helt simpelt ikke tænker over, at de står og lufter ud i gabet. Eller også er de bare ligeglade. 

Som kvinde kan du derfor tage det som et sikkert tegn på, at han er tiltrukket af dig, hvis han står med med åben mund. Han behøver ikke nødvendigvis ligne en, der er ved at få tjekket tænderne hos tandlægen, for det kan sagtens mere diskret og subtilt, ved at han kun åbner munden en lille smule.  

3. Hans øjenbryn kommer i vejret

Vi bliver ved de små ubevidste tegn lidt endnu. Det er nemlig ikke kun munden og øjnene, som kan afsløre, om han er tiltrukket af dig. 

Når en fyr ser en kvinde, han er tiltrukket af, vil hans øjenbryn typisk blive hævet. Ikke nødvendigvis meget, men er du opmærksom, er det tydeligt nok at se. 

Det vides ikke hvorfor mænd gør sådan, men en teori er, at det kan være for at gøre øjnene større, så han bedre kan se kvinden. 

4. Han søger din opmærksomhed

Hvis en fyr er vild med dig, vil han gøre alt hvad han kan for at få din opmærksomhed. Der findes adskillige strategier, som mænd bevidst eller ubevidst bruger, for at få deres udkårnes opmærksomhed. Han kan eksempelvis finde på at:

  • Fortælle sjove historier for at få dig til at smile
  • Skrive til dig på SMS, datingside, Messenger, osv., når I ikke er sammen
  • Tale om ting som ikke nødvendigvis interesserer ham, fordi han ved de interesserer dig
  • Gøre mærkelige/dumme/fjollede ting når du er i nærheden
  • Tale ekstra højt, så han er sikker på, at du hører ham
  • Og meget andet…

Listen kunne være lang, for der er mange måder at få opmærksomhed på. Ligesom et barn kan nogle mænd også finde på at opsøge negativ opmærksomhed, fordi det er bedre end ingen opmærksomhed. Det er lidt ligesom i folkeskolen, hvor drengene kunne finde på at drille og irritere de piger, som de var vilde med. 

Vær opmærksom på, at han måske søger din opmærksomhed af andre årsager. Hans motiv behøver ikke nødvendigvis være at score dig. Måske er det ikke fordi han er tiltrukket af dig, men nærmere fordi han gerne vil være din ven, lære dig at kende eller opnå noget tredje. 

5. Han giver dig komplimenter

Dette tegn kendte du helt sikker til i forvejen. Hvis han taler godt om dig, roser dit hår, komplimenterer dit tøj eller fortæller dig at du er sød, er det måske fordi, han er tiltrukket af dig. 

Når vi alligevel har punktet med på listen, selvom den ligger lige til højrebenet, er det fordi komplimenter også kan være så diskrete, at du ikke nødvendigvis tænker over, at det kan være et tegn på, at han er tiltrukket af dig. 

LÆS OGSÅ: Hvordan opfører en forelsket mand sig?

Arbejder I eksempelvis sammen, kan komplimentet også være et, som ikke nødvendigvis er af romantisk karakter. Måske fortæller han dig, at han beundrer din evne til at bevare roen i pressede situationer, at han synes du har et godt tag på kunderne eller noget tredje.

De fleste mænd er ikke specielt gode til at give komplimenter i det daglige, så hvis han tager sig tid til at rose dig, kan det sagtens være et tegn på, at han er interesseret i dig. Det kan dog også blot være fordi han er et godt og betænksomt menneske. Er du i tvivl, kan du forsøge at finde ud af, om han også roser andre, eller om det primært er dig, der får søde ord med på vejen. 

6. Han rødmer

Når man er vild med en person, kan det være svært at finde ud af, hvad man skal sige og gøre, når man er sammen. Det kan derfor blive en smule akavet, hvilket kan komme til udtryk gennem hans ansigtskulør, som skifter fra almindelig til blodrød. 

Det er langt fra alle, som rødmer, men sker det, kan det sagtens være et tegn på, at han er tiltrukket af dig. 

Vil du teste ham, kan du prøve at henvende dig til ham, uden han er forberedt på det og stille ham et spørgsmål. Rødmer han, kan du være temmelig sikker på, at han er interesseret i dig. 

7. Han prøver at imponere dig

I naturen er det ofte hannerne, som skal vinde hunnernes gunst ved at fremvise flotte fjer, besejre rivaliserende hanner eller ved at give hende gaver. 

Selvom vi er væsentligt mere civiliserede end dyreriget, handler det stadig i høj grad om at imponere, hvis en mand skal overbevise en kvinde om, at man er den rette for hende. For at imponere dig kan det være han:

  • Viser dig, hvad han er god til
  • Prøver at fremstå som alfahan, når andre mænd er i nærheden
  • Giver dig dyre gaver
  • Praler om egne evner og bedrifter

Der findes mange måder, hvorpå en mand kan forsøge at imponere en kvinde, så ovenstående er kun eksempler. 

8. Han prøver at være i nærheden af dig

Hvis han skal imponere dig og gøre indtryk, er han naturligvis nødt til at være i din nærhed. Et tegn på at han måske er tiltrukket af dig kan derfor være, at han gør en indsats for at være i nærheden af dig. 

LÆS OGSÅ: Sådan finder du ud af, om det er ægte kærlighed

Sidder han altid ved siden af eller tæt på dig, stiller han sig i nærheden af dig, når I er flere der står og taler sammen, eller kommer han med undskyldninger for at I kan være lidt alene sammen, kan det meget vel være et tegn på, at han er vild med dig. 

9. Han smiler når han ser dig

Han smiler når han ser dig, hvis han er tiltrukket af dig

Hvis du før har været forelsket, kan du sikkert relatere til, at det er svært ikke at smile, når man ser på sin udkårne. Selvom man måske er rasende på personen, ryger mundvigende alligevel ubevidst i vejret, når man ser på den anden.

Et smil fra en mand kan betyde mange ting, og kan naturligvis også være af høflighed, eller fordi han blot er smilende som person. 

Smiler han hver gang, han ser på dig, kan det dog også være en ubevidst reaktion, fordi han synes, du er dejlig.

10. Han sidder med spredte ben

Det lyder måske lidt fjollet, men hvis en mand sidder med spredte ben imens han kigger på dig, kan det være et ubevidst forsøg på at vise sit underliv frem for dig. 

Det er en smule vulgært og primitivt, det ved vi godt, men når han sidder og ‘viser varene frem’ er det formentlig fordi, han vil have dig til at bemærke, hvad han slæber rundt på i underbukserne, så du får lyst til at gå i seng med ham. 

Vi vil meget gerne understrege, at det ofte er helt ubevidst, når mænd signalerer på denne måde. Det behøver derfor ikke betyde, at han er vulgær og kun tænker på sex, eller at han har en ordentlig bandit i bukserne, som han vil have dig til at se. Når eller hvis han sidder med spredte ben, er det en scoreteknik der ligger dybt begravet i hans underbevidsthed, som han ikke en gang selv er klar over, at han bruger.