Hvordan opfører en forelsket mand sig?

Har du svært ved at vurdere, om en mand er forelsket? Her i artiklen lærer vi dig hvordan en forelsket mand opfører sig, så du lettere kan spotte, om han har sommerfugle i maven, når han ser dig. 

Mange mænd kan have svært ved at udtrykke deres følelser. Det kan derfor være svært at vurdere, om en mand er forelsket. Istedet for at spørge ham, skal du være opmærksom på, hvordan han opfører sig. Særligt mandens kropssprog afslører, om han ser lyserødt. 

Sådan opfører en forelsket mand sig

Vi kan ikke give dig et definitivt svar på, hvordan en forelsket mand opfører sig. Nedenstående tegn på, at han er forelsket, er derfor ikke universelle. Hos langt de fleste mænd vil et eller flere tegn dog med sikkerhed være tilstede, hvorfor disse kan være en god indikator for, om han er forelsket eller ej.

1. Hans øjne stråler

Man kan sige ting, som ikke nødvendigvis passer, men øjnene lyver aldrig. Du har sikkert hørt, at øjnene er sjælens spejl. Det er lidt en kliché, men når det kommer til at vurdere, om han er forelsket, er øjnene faktisk som en åben bog. Det kræver dog, at du ved, hvordan man aflæser dem.

Hvis du nogensinde har set en forelsket person kigge på sin udkårne, har du med sikkerhed bemærket, at der et særligt skær i øjnene på ham/hende. 

LÆS OGSÅ: Sublim guide til det perfekte kys

Det tydeligste tegn i øjnene på ham er dog, om blikket følger personen, som han er forelsket i. Hvis en mand er forelsket i en person, vil han sjældent kunne kigge væk i længere tid ad gangen. Hvis manden er forelsket i dig, vil han typiske søge øjenkontakt med dig og forsøge at holde den. 

2. Hans mund afslører ham

Selvom det er blevet mere og mere naturligt for mænd, at tale om følelser, er der stadig mange, som holder sig tilbage. Når vi skriver, at hans mund afslører, om han er forelsket, er det derfor ikke nødvendigvis noget han siger. 

Udover de ting, som han måske eller måske ikke siger, skal du være opmærksom på, hvad han gør med sin mund. Hvis han smiler ekstra meget, når I er sammen, er det et tegn på, at han nyder at tilbringe tid med dig. Især hvis han smiler, når han ser på dig, er det et tegn på forelskelse. 

Hvis han ofte spiser, ryger eller drikker, når I er sammen, kan det være et ubevidst forsøg på at henlede din opmærksomhed på hans mund – det kan være et tegn på, at han er forelsket. 

3. Han imiterer dig

Man siger, at den største form for smiger er imitation. En forelsket mand vil derfor, helt uden at være klar over det, imitere din væremåde, det du siger og efterligne dine ansigtsudtryk. Hvis han er forelsket i dig, beundrer han dig og efteraber dig derfor. Det er fjollet, men langt de fleste gør det, uden at vide det. 

LÆS OGSÅ: Hvad skal jeg spørge min kæreste om?

Det er blandt andet også derfor, at par, som har været sammen meget længe, begynder at ligne hinanden mere og mere med tiden – de imiterer begge hinanden, fordi de elsker deres partner.

4. Han vil være i kontakt hele tiden

Et tegn på at en mand er forelsket er, at han forsøger at have kontakt med dig så ofte som muligt.

Når I er sammen, vil han tale til dig og være tæt på dig. Når I ikke er sammen, vil han med stor sandsynlighed skrive til dig ofte – også selvom du ikke nødvendigvis svarer. Hvis du hele tiden får henvendelser fra ham på SMS, på dating sider og i virkeligheden, kan du være ret sikker på, at han er forelsket.

5. Han forsøger at tilbringe så meget tid med dig som muligt

I forlængelse af at en forelsket mand vil være i kontakt hele tiden, vil han helt naturligt forsøge at tilbringe så meget tid med sin udkårne som muligt.

Hvis I eksempelvis arbejder sammen, vil han gøre alt, hvad han kan for at sidde ved siden af dig, arbejde tæt med dig eller sludre ved kaffeautomaten. 

Generelt vil en forelsket mand forsøge at lave en masse aftaler med dig, så han kan se dig.