Hvordan opfører en forelsket mand sig?

Har du svært ved at vurdere, om en mand er forelsket? Her i artiklen lærer vi dig, hvordan en forelsket mand opfører sig, så du fremover med lethed kan vurdere, hvorvidt en flirt er faldet pladask for dig eller ej.

Mange mænd kan have svært ved at udtrykke deres følelser. 

Det kan derfor være svært at vurdere, om en mand er forelsket. Sandsynligheden for at en mand udtrykker dette med ord er nemlig ikke så stor; det ligger nemlig ganske enkelt ikke til mange mænd at være verbalt eksplicitte omkring sådanne forhold.

Hvis du er nysgerrig på, hvorvidt en mand er forelsket i dig, kan du naturligvis spørge ham. Vi forstår dog godt, hvis du synes, at et spørgsmål herom er meget grænseoverskridende og svært at skulle stille. 

En yderligere hæmsko ved at stille spørgsmålet er, at nogle mænd ikke nødvendigvis vil indrømme, at de er forelskede, hvorfor du ikke kan være sikker på at få sandheden serveret, sæt du spørger din flirt eller kæreste, og han indvilliger i at svare.

Heldigvis er der et rigtig fint alternativ til at tage den verbale snak om, hvorvidt en mand er forelsket eller ej, og det er at notere og analysere en mands adfærd. 

Forelskede mænd har nemlig en række adfærdsmæssige træk, der er gennemgående, og disse vil vi gennemgå i de følgende afsnit, så du kan lære, hvad du skal holde øje med for at opnå indsigt i, hvorvidt en mand er forelsket eller ej.

Indholdsfortegnelse

Sådan opfører en forelsket mand sig

Selvom vi gerne ville, kan vi desværre ikke give dig et ufejlbarligt opslagsværk, som du kan slå op i, når du ønsker at nå afklaring om, hvorvidt en mand er forelsket eller ej.

Ganske rigtigt er der nogle tegn, som er overvejende gennemgående for forelskede mænd, men tegnene er desværre ikke 100 % universelle, hvilket vil sige, at en mand godt kan udvise adfærd som en typisk forelsket mand, uden at han er forelsket, lige såvel som en  forelsket mand kan opføre sig atypisk i forhold til andre forelskede mænd.

Hvor om alting er, er der rigtig mange mænd, der opfører sig på en særlig måde, når de er forelskede, og i de kommende afsnit dykker vi ned i, hvilke adfærdsmæssige træk der kan indikere, at en mand svæver rundt på en lyserød sky.

Hans øjne stråler

Du har sikkert hørt, at øjnene er sjælens spejl. Det er lidt en kliché, men når det kommer til at vurdere, om en mand er forelsket, er øjnene faktisk som en åben bog. Det kræver dog, at du ved, hvordan du aflæser dem.

Hvis du nogensinde har set en forelsket person kigge på sin udkårne, har du med sikkerhed bemærket, at der et særligt skær i øjnene på ham/hende. 

LÆS OGSÅ: Sublim guide til det perfekte kys

Det tydeligste tegn i øjnene på en forelsket mand er dog, om blikket følger personen, som manden er forelsket i. 

Hvis en mand er forelsket i en person, vil han sjældent kunne kigge væk i længere tid ad gangen. Ligeledes vil en forelsket mand ofte søge øjenkontakt med den person, han er forelsket i. 

Hold øje med munden

Selvom det er blevet mere og mere naturligt for mænd at tale om følelser, er der stadig mange, som holder sig tilbage. 

Når vi skriver, at du skal holde øje med munden, skal du derfor ikke forvente, at der kommer ord ud af denne, der kan afsløre, hvorvidt manden, der er dit undersøgelsesobjekt, er forelsket.

I stedet for ordene, der kommer ud af mandens mund, skal du være særligt opmærksom på, om han smiler atypisk ofte, når han er i selskab med dig. 

Gør han dette, er det et tegn på, at han nyder at tilbringe tid med dig, og hvis han ofte smiler, når han kigger på dig, kan dette være et tegn på, at han er forelsket i dig.

Hvis han ofte spiser, ryger eller drikker, når I er sammen, kan det være et ubevidst forsøg på at henlede din opmærksomhed på hans mund og dermed et tegn på, at han er forelsket. 

Han imiterer dig

En forelsket mand vil, formentlig uden at være klar over det, imitere væremåden for den person, han er forelsket i. Ligeledes vil han ofte erklære sig enig i det, der bliver sagt, samt efterligne ansigtsudtryk. 

Hvis du ønsker at opnå indsigt i, hvorvidt en mand er forelsket i dig, skal du derfor holde øje med om han i et vist omfang efteraber dig. 

Det er lidt fjollet, men langt de fleste gør det altiså uden at vide det. 

LÆS OGSÅ: Hvad skal jeg spørge min kæreste om?

Det er blandt andet også derfor, at par, som har været sammen meget længe, begynder at ligne hinanden mere og mere med tiden – de imiterer begge hinanden, fordi de elsker deres partner.

Vil han gerne være i kontakt med dig konstant?

Et tegn på, at en mand er forelsket, er, at han er meget kontaktsøgende og -vedligeholdende.

Hvis du oplever, at din flirt ikke har noget imod at udveksle tekstbeskeder med dig dagen lang, og at han – når I er sammen – er meget snakkesaglig og gerne vil sidde tæt på dig, kunne dette sagtens være et tegn på, at han er lidt forelsket i i dig.

Han forsøger at tilbringe så meget tid med dig som muligt

I forlængelse af at en forelsket mand vil være i kontakt hele tiden, vil han helt naturligt forsøge at tilbringe så meget tid med den person, han er forelsket i, som muligt.

Vær derfor opmærksom på, hvorvidt en mand griber enhver mulighed for at tilbringe tid med dig. Gør han dette, kunne det meget vel betyde, at han er lun på dig – og måske endda forelsket i dig.