Gode bøger om dating

Der findes kærlighed på film, og så findes der rigtig kærlighed. Hvad der virker for Hugh Grant i en romantisk komedie på Netflix, behøver ikke nødvendigvis virke for dig i den virkelige verden. 

Dette betyder, at din forestilling om, at kærligheden nok skal finde dig, at skæbnen nok skal gøre sit, så din soulmate træder ind på lige netop det møntvaskeri, hvor du befinder dig den tirsdag eftermiddag, hvor du taber dit vasketøj, og han hjælper dig med at samle det op og jeres hænder tilfældigt rører hinanden, fordi I griber ud efter den samme beskidte sok, hvorefter I griner lidt akavet, inden jeres øjne mødes, og BUM… Kærlighed ved første blik.

 – Ja, den forbliver nok netop det, som den er: en forestilling. 

For i virkelighedens verden kan du ikke forvente, at den eneste ene tilfældigt dumper ned i dit skød. I den virkelige verden er du selv nødt til at gøre en aktiv indsats for at finde kærligheden. 

Du er nødt til at logge af Netflix, stoppe med at se romantiske komedier og tage sagen i egen hånd! 

Når du skal jagte kærligheden, er det vigtigt, at du mentalt bliver klædt fornuftigt på til de prøvelser, som du stensikkert bliver sat på. 

I den henseende kan vi anbefale, at du læser en række af vores guides, for eksempel vores guide om, hvordan du skriver den perfekte profiltekst til din datingprofil, eller vores guide til at tage det perfekte profilbillede.

Ydermere kan du med fordel stikke snuden i bøger om dating samt forførelsens kunst. Hvis du ikke er så meget til at læse, kan vi glædeligt informere om, at langt de fleste bøger i dag også findes som lydbøger

Vi har finkæmmet internettet og bibliotekets bogreoler og fundet frem til fire bøger, der på hver sin måde kan hjælpe dig med at få succes med at date eller at score. 

Disse præsenterer vi – i vilkårlig rækkefølge – herunder.

Indholdsfortegnelse

Spillet (The Game) – Neil Strauss

Falder snakken på bøger om dating, så kommer man bestemt ikke uden om bestselleren The Game

Neils Strauss’ rejse ned i datingens underverden, hvor den tidligere generte og meget lidt scorekyndige amerikanske mand for første gang stifter bekendtskab med begreber som ”Negging”, ”Sarging” og ”NLP”. 

Ovenstående er sikkert på nuværende tidspunkt volapyk for dig, men læser du bogen, bliver det stensikkert begreber og værktøjer, som du vil kunne bruge i din senere færden på datingmarkedet.

Bogen i sig selv er en spændende og medrivende fortælling om forfatter og hovedperson Neil Strauss’ udvikling, hvor han som en føniksfugl rejser sig fra asken og stiger til vejrs, ikke længere som usikker og socialt handikappet mand, men som selvsikker ”Pick Up Artist”. 

Bøger om dating - The Game Niels Straus

What Every BODY is Saying – Joe Navarro & Marvin Karlins

Du har sikkert hørt, at en stor del af det, vi kommunikerer, foregår ubevidst og ikke gennem munden, som man ellers skulle tro. 

Vi udtrykker nemlig, på godt og ondt, en masse om vores følelses- samt tankeliv gennem vores kropssprog.

De fleste af os har kontrol over, hvad vi siger verbalt, men når det kommer til kropssprog, er det de færreste, der er bevidste om, hvad de egentlig fortæller omverdenen. 

Og netop det, skal du bruge til din fordel. 

I bogen What Every BODY is Saying lærer du fra en tidligere FBI-agent Joe Navarro om det helt fundamentale inden for kropssprog. 

Blandt andet lærer du, hvad det betyder, når din samtalepartner peger sine fødder i retning af døren, og når en person sidder med korslagte arme.  

Ved at blive klogere på kropssprog lærer du at aflæse andre, så du bedre kan reagere hensigtsmæssigt i en social sammenhæng, eksempelvis på en date.

Samtidig bliver du også klogere på, hvad du selv kommunikerer gennem din holdning, dine arme, dine ben og dit ansigt. Noget, som du helt sikkert kan bruge til din fordel i mange sammenhænge, blandt andet når du jagter kærligheden.

Bøger om dating - What every body is saying

Dating på nettet med Tinder – Maria Bachmann

Dating er ikke som i gamle dage, hvor man spurgte svigerfar om lov inden ægteskab, hvor man mødte hinanden til høstfest og blev gift for livet. I dag går det stærkt. Meget stærkt. 

Blandt andet takket være datingapps som eksempelvis Tinder, som har valgt en mere legende tilgang til dating end eksempelvis et traditionelt datingsite

Man fristes næsten til at sammenligne Tinder-dating med et spil. Og inden du spiller et spil, skal du naturligvis kende reglerne.

Dem får du ridset op i bogen Dating på nettet med Tinder, som – udover at være lærerig – også er ganske underholdende.

Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus – John Gray

Første skridt i retning af kærligheden er at erkende, at mænd og kvinder er forskellige. Altså meget forskellige. Hvilket i praksis betyder, at den datingstrategi, du bruger, måske er helt ved siden af, fordi du tager udgangspunkt i dig selv og dit eget køn. 

De ting, du siger, og måden, du siger det på, giver måske rigtig god mening i dit eget hoved, men det er igen, fordi du bruger dig selv som rettesnor. Det er bare ikke den rigtige strategi.

Derfor kan vi på det varmeste anbefale at anerkende forskellene mellem mænd og kvinder, omfavne dem og bruge den viden, man har om disse forskelle, når man jagter en partner på kødmarkedet.

Netop dét kan psykolog og ægteskabsrådgiver John Grays klassikker Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus hjælpe dig med. 

I denne bog kommer du til at stifte bekendtskab med nogle af de væsentligste forskelle kønnene imellem, og samtidig giver bogen dig værktøjer, der kan hjælpe dig med at kommunikere med samt charmere det modsatte køn.