Gode bøger om dating

Der findes kærlighed på film, og så findes der rigtig kærlighed. Hvad der virker for Hugh Grant i en romantisk komedie på Netflix, behøver ikke nødvendigvis virke for dig i den virkelig verden. 

Det betyder, at vores forestilling om, at kærligheden nok skal findes os, at skæbnen nok skal gøre sit, så din soulmate træder ind på lige netop det møntvaskeri, hvor du befinder dig den tirsdag eftermiddag, hvor du taber dit vasketøj, og han hjælper dig med at samle det op.

Hvor jeres hænder tilfældigt rører hinanden, fordi I griber ud efter den samme beskidte sok. Hvor I griner lidt akavet inden jeres øjne mødes, og BUM! Kærlighed ved første blik. – Ja, den forbliver nok netop dét. En forestilling. 

For i virkelighedens verden kan man ikke forvente, at den eneste ene tilfældigt dumper ned i dit skød. I den virkelig verden er man selv nødt til at gøre en aktiv indsats. 

Man er selv nødt til at logge af Netflix, stoppe med at se romantiske komedier og tage sagen i egen hånd. Og når vi sager sagen, så mener vi faktisk en bog. Vi mener nemlig, at du kan læse – eller lytte, hvis du er mest til lydbøger – dig til kærlighed. 

Derfor har vi udarbejdet en udførlig liste over de bøger, som vi mener, giver dig de bedste forudsætninger for at finde kærligheden.

Spillet (The Game) – Neil Strauss

Falder snakken på bøger om dating, så kommer man bestemt ikke uden om best-selleren “The Game”, Neils Strauss’ rejse ned i datingens underverden, hvor den tidligere generte og meget lidt scorekyndige amerikanske mand, for første gang stifter bekendtskab med begreber som ”Negging”, ”Sarging” og ”NLP”. Volapyk for dig nu, men begreber og værktøjer, som du formentlig vil kunne bruge i din senere færden på datingmarkedet.

Bogen i sig selv, er en spændende og medrivende fortælling om forfatter og hovedperson Neil Strauss’ udvikling, hvor han som Føniksfuglen rejser sig fra asken, og stiger til vejrs, ikke længere som usikker og socialt handikappet mand, man som fuldblodet ”Pick Up Artist”. 

Men samtidig også en form for håndbog som leverer tips og tricks til, hvordan du udvider dine kompetencer med det modsatte køn, hvordan du spiller ”Spillet”. 

Bøger om dating - The Game Niels Straus

What Every BODY is Saying – Joe Navarro & Marvin Karlins

Du har sikkert hørt, at en stor del af det vi siger, sker ubevidst og ikke gennem munden, som man ellers skulle tro. Vi siger nemlig, på godt og på ondt, en masse om hvad vi føler, hvordan vi har det og hvad vi tænker, gennem vores kropssprog.

De fleste af os, har kontrol over hvad vi siger verbalt, men når det kommer til kropssprog, er det de færreste der er bevidste om, hvad de egentlig fortæller omverdenen. Og netop det, skal du bruge til din fordel. 

I bogen What Every BODY is Saying, lærer du fra en tidligere FBI-agent Joe Navarro, om det helt fundamentale indenfor kropssprog, så du ved hvad det betyder, når din samtale partner peger sine fødder i retning af døren, når armene er lagt over kors, og når vedkomne ligner Superman i positur. 

Alt sammen kommunikerer nemlig vigtige besked til dig, som er klar til at blive læst, så snart du ved hvordan. 

Ved at blive klogere på kropssprog lærer du at aflæse andre, så du bedre kan reagere hensigtsmæssigt i en social sammenhæng, eksempelvis på en date, hvor din partner måske ubevidst signalerer kedsomhed over jeres samtaleemne. 

Samtidig bliver du også klogere på, hvad du selv kommunikerer gennem din holdning, dine arme, dine ben og dit ansigt, så du kan bruge det til din fordel.

Bøger om dating - What every body is saying

Dating på nettet med Tinder – Maria Bachmann

Dating er ikke som i de gamle dage, hvor man spurgte svigerfar om lov inden ægteskab, hvor man mødte hinanden til høstfest og blev gift for livet. I dag går det stærkt. Meget stærkt. Blandt andet takket være datingapps som eksempelvis Tinder, som har valgt en mere legende tilgang til dating end eksempelvis et traditionelt datingsite. 

Man fristes næsten til at sammenligne Tinder-dating med et spil. Og inden du spiller et spil, skal du naturligvis kende reglerne.

Dem får du ridset op i bogen “Dating på nettet med Tinder”, som først gennemgår det fundamentale, som eksempelvis hvordan du får fat i appen. 

Derfra vil du gennem bogen blive introduceret for små tips og tricks, som kan gøre dig til verdensmester i den enorme datingsucces som er Tinder. Omkring 1,5 milliarder mennesker har oprettet sig, af dem ca. 75.000 danskere. Med andre ord er udvalget stort, og chancerne for at finde kærligheden gode.

Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus – John Gray

Første skridt i retning af kærligheden er at erkende, at mænd og kvinder er forskellige. Altså meget forskellige. Hvilket i praksis betyder, at den datingstrategi du bruger, måske er helt ved siden af, fordi du tager udgangspunkt i dig selv og dit eget køn. 

De ting, du siger, og måden du siger det på, giver måske rigtig god mening i dit eget hoved, men det er igen fordi du bruger dig selv som rettesnor. Det er bare ikke den rigtige strategi.

Derfor kan vi på det varmeste anbefale at anerkende forskellen mellem mænd og kvinder, omfavne dem og bruge dem i jagten på kærligheden. 

Netop dét, kan psykolog og ægteskabsrådgiver John Grays klassikker ”Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus” hjælpe dig med. I bogen vil du stifte bekendtskab med nogle af de væsentlige forskelle kønnene imellem, og samtidig få værktøjer der kan hjælpe dig med at kommunikere, charmere og være sammen med med det modsatte køn. Og hvem ved, måske bliver du også en smule klogere på dig selv.