Tinder eller Dating.dk?

Jesper Jensen

Jesper Jensen

Datingekspert og redaktør

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt Tinder passer bedre til dig og dine behov, end Dating.dk gør, eller omvendt, så er artiklen her, præcis hvad du søger. Her sammenlignes disse datingtjenester nemlig grundigt inden for de parametre, vi vurderer som de vigtigste for en datingtjeneste. Du kan blandt andet få indsigt i, hvordan datingtjenesterne adskiller sig fra hinanden, når det kommer til priser, målgrupper og meget, meget andet

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Tinder

4,0

Dating.dk

4,4

Brugervenlighed

5/5

5,0

5/5

5,0

Features

3/5

3,0

4/5

4,0

Aktivitet

5/5

5,0

5/5

5,0

Seriøsitet

3/5

3,0

4/5

4,0

Pris

4/5

4,0

4/5

4,0

Type

Datingapp

Datingside

Målgruppe

Unge

Alle

Antal profiler

Ukendt

ca. 500.000

Primær aldersgruppe

18-35 årige

18-70 årige

Oprettelse

Gratis

Gratis

Binding

Ingen

Ingen

Premium medlemskab

Fra 129 kr.

129 kr.

5/5

5,0

3/5

3,0

5/5

5,0

3/5

3,0

4/5

4,0

Brugervenlighed

Features

Aktivitet

Seriøsitet

Pris

5/5

5,0

4/5

4,0

5/5

5,0

4/5

4,0

4/5

4,0

Datingapp

Unge

Ukendt i Danmark

18-35 årige

Gratis

Ingen

 Fra 129 kr.

Type

Målgruppe

Antal profiler

Primær aldersgruppe

Oprettelse

Binding

Premium medlemskab

Datingside

Alle

ca. 500.000

18-70 årige

Gratis

Ingen

 129 kr.

Dating.dk og Tinder er indiskutabelt mastodonter inden for online dating i dansk regi. 

Dating.dk er nemlig den mest populære datingside herhjemme, mens Tinder er den mest populære datingapp, hvis kriteriet til at være mest populær er at have flest brugere.

Hvis du overvejer at oprette dig på en af datingtjenesterne, men er i tvivl om, hvilken der skal have chancen, er du forhåbentlig ikke dette længere, når du har færdiglæst denne artikel.

I artiklen kan du nemlig blive klogere på, hvordan datingtjenesterne præsterer samt adskiller sig inden for følgende parametre:

 • Pris
 • Målgruppe
 • Brugerflade
 • Funktionsmuligheder
 • Ry på blandt forbrugerne.

Indholdsfortegnelse

Hvilken datingtjeneste er dyrest?

Hos både Dating.dk og Tinder kan du købe dig adgang til premium-funktioner for 129 kroner månedligt.

Hos Tinder opererer man dog med forskellige typer af premium-medlemskaber, og det premium-medlemskab, der koster 129 kroner månedligt er det billigste. 

I det følgende kan du blive klogere på de fordele, der er forbundet med de forskellige premium-abonnementer på Tinder.

Fordele ved Tinder Plus

 • Ubegrænset antal swipes
 • Mulighed for at begrænse, hvad andre brugere kan se om dig
 • Mulighed for at vælge, hvem der kan se dig
 • Mulighed for at ændre din lokation
 • Mulighed for at fortryde, at du har givet et ’like’
 • Mulighed for at slå reklamer fra.

Fordele ved Tinder Gold

 • Alle de fordele, du også får med Tinder Plus
 • Et gratis ‘boost’ hver måned. Med et ‘boost’ får du mere eksponering i et givent tidsrum og dermed – formentlig også – flere likes og matches
 • Mulighed for at benytte fem ‘superlikes’ hver uge.

Fordele ved Tinder Platinum

 • Alle de fordele, du også får med Tinder Plus og Tinder Gold
 • Mulighed for at skrive til brugere, du endnu ikke er matchet med
 • Mulighed for at få fremhævet din profil hos de brugere, du har ’liket’.

Hos Dating.dk findes der kun et premium-medlemskab, og dette vil du være nødsaget til at opgradere til, hvis du ønsker succes på denne platform. Uden et premium-medlemskab vil du nemlig ikke kunne sende beskeder til de andre brugere på Dating.dk.

Sådan forholder det sig imidlertid ikke hos Tinder. Her vil du nemlig godt kunne finde en kæreste, en sexpartner, eller hvad du nu engang søger med en gratis profil.

På denne datingtjeneste får du nemlig x antal daglige swipes, samtidig med at det – at skrive beskeder – ikke er noget, der koster penge – i hvert fald ikke hvis du blot ønsker at skrive til de personer, du matcher med. 

Gratis oprettelse

Hos både Tinder og Dating.dk er det gratis at oprette sig. Derfor koster det dig altså ikke en krone at snuse til datingtjenesternes brugerflader, hvis du skulle have lyst til dette.

Hvem appellerer Tinder og Dating.dk til?

Lad os starte med at fastslå, at både Tinder og Dating.dk har rigtig store brugerbaser, og at der ikke er mange andre danske datingtjenester, der kan konkurrence med de to, når det kommer til parameteret ‘aktivitetsniveau’.

Brugerbaserne byder dog på en række forskelle, hvad angår eksempelvis alder og køn.

Hos Tinder er majoriteten af brugerne i alderen 18-35 år og hankøn. Det har ikke været muligt for os at finde officielle tal omkring kønsfordelingen blandt danske brugere, men på verdensplan er kønsfordelingen omkring 75/25 i mændenes favør.

Sådan forholder tingene sig imidlertid ikke hos Dating.dk. Her er kønsfordelingen nemlig væsentligt tættere på at være 50/50. Ligeledes er det også tydeligt, at Dating.dk i højere grad har fat i de ældre, end Tinder har.

Det betyder ikke dog, at du på Dating.dk ikke også finder yngre brugere. Det segment har datingsiden nemlig også rigtig godt fat i.

Dating.dk’s brugere er overordnet set mere seriøse i deres jagt på kærligheden

Det er meget forskelligt, hvilke motiver folk har for at oprette sig på diverse datingtjenester. Nogle opretter sig med henblik på at finde en kæreste, andre ønsker at finde sexpartnere, og atter andre ønsker blot at få bekræftelse.

Hvis du er typen, der ønsker at finde en kæreste, er vores klare vurdering, at dine chancer for at forløse dette ønske vil være større på Dating.dk, hvor brugerne – overordnet set – er mere seriøse i deres jagt på kærligheden end på Tinder.

Dette betyder dog ikke, at du ikke vil kunne finde kærligheden på Tinder. Det har mange andre nemlig lykkedes med. 

Dog skal du være bevidst om, at en stor del af Tinders brugerbase ikke leder efter en kæreste, men derimod opmærksomhed og/eller sexpartnere. Derfor er denne datingtjeneste også mest oplagt for dig, hvis du søger noget uforpligtende sjov.

Hvilken tjeneste byder på den bedste brugerflade?

Hos FindEnKaereste.dk har vi tildelt både Tinder og Dating.dk 5 ud af 5 stjerner inden for parameteret ‘brugervenlighed’ i forbindelse med vores anmeldelser af datingtjenesterne.

I vores øjne leverer begge datingtjenester nemlig en yderst tilfredsstillende indsats på dette område. Hos både Tinder og Dating.dk er det som bruger meget intuitivt, hvordan man navigerer rundt på platformene samt bruger de forskellige funktioner.

Da Dating.dk byder på flere funktioner end Tinder, er det dog vores opfattelse, at du vil skulle bruge en smule mere tid på at lære Dating.dk’s platform at kende, end du vil skulle bruge på at lære, hvordan du betjener Tinder.

Gratis oprettelse

Hos både Tinder og Dating.dk er det gratis at oprette sig. Derfor koster det dig altså ikke en krone at snuse til datingtjenesternes brugerflader, hvis du skulle have lyst til dette.

Hvilken tjeneste byder på de bedste funktioner?

Som bemærket tidligere byder Dating.dk på lidt flere funktioner end Tinder. Hos Tinder har man nemlig virkelig skåret ind til benet og bygget hele datingoplevelsen op omkring én altoverskyggende funktion – nemlig swipe-funktionen.

Hvis du aldrig før har hørt om denne funktion, så kan vi fortælle, at den fungerer således: Som bruger præsenteres du for profiler, der geografisk befinder sig i nærheden af dig. Når du præsenteres for en profil, kan du enten ’like’ eller ‘afvise’ vedkommende. Hvis du ’liker’ en profil, og profilen også ‘liker’ dig, bliver I et match og vil herefter kunne skrive sammen.

Tinder byder på en række funktioner ud over den ovennævnte swipe-funktion, hvor muligheden for at udarbejde en profiltekst samt angive, hvad man søger, i vores øjne er blandt de funktioner, der bør fremhæves som vigtige og gode.

Fordele og ulemper ved Tinders funktionsflade

At Tinder er opbygget omkring én altoverskyggende funktion har både sine fordele og ulemper. 

To åbenlyse fordele er, at det bidrager til en simpelhed, der gør, at du som bruger lynhurtigt lærer, hvordan du skal bruge Tinder. En anden fordel er, at det er overraskende sjovt og underholdende at swipe løs blandt profiler.

Men ja. Det har også sine ulemper…

En af ulemperne er, at Tinder er yderst overfladisk. Har vurderes du først og fremmest på dit ydre, og hvis du ikke har nogen gode billeder, så er dine chancer for succes ikke særligt store. Og konkurrencen er hård på Tinder!

En anden ulempe er, at det – at få match – ofte giver en dopamin-udløsning og en dejlig fornemmelse i kroppen. Som udgangspunkt lyder dette jo som en god ting, men udfordringen ved det er, at mange Tinder-brugere bliver for afhængige af følelsen, der udløses af at få nye matches, hvorfor mange brugere bruger mere tid på at jagte det næste match end på at fordybe sig i samtaler med deres eksisterende matches. En adfærd, der selvsagt ikke er særligt befordrende med henblik på at udvikle dybe, romantiske relationer.

Et nærmere kig på Dating.dk’s funktionsmuligheder

Good… Det var en hel masse tanker om Tinders funktionsmuligheder; lad os nu kigge lidt på Dating.dk’s ditto.

Hos Dating.dk finder du som sagt flere funktioner end hos Tinder, og faktisk finder du også en swipe-funktion hos Dating.dk, hvor du på samme måde som på Tinder kan swipe løs mellem andre profiler i nærheden af dig.

Ud over swipe-funktionen finder du blandt andet følgende funktioner hos Dating.dk:

 • Muligheden for at udarbejde din egen profiltekst
 • Muligheden for at tilføje profilbilleder
 • Muligheden for at udveksle tekstbeskeder med andre medlemmer
 • En søgefunktion, hvor du kan opstille forskellige kriterier og herefter få vist de profiler, der imødekommer disse kriterier.

Foruden ovenstående er det værd at bemærke, at Dating.dk også byder på et match-system, der angiver, hvor godt du passer med de andre brugere.

Sådan matcher i - dating.dk
Sådan ser match-systemet ud hos Dating.dk. En system, der angiver, hvor godt en pågældende bruger passer med en anden.

Et spørgsmål om præferencer

I vores øjne er svaret på spørgsmålet “Hvilken datingtjeneste af Tinder og Dating.dk byder på de bedste funktionsmuligheder?” betinget af smag og præferencer fra spørgerens side.

Hvis du er til en simpel brugerflade med en altoverskyggende funktion, der er både underholdende og effektiv, er Tinder det rette valg, mens Dating.dk er for dig, der jagter en online dating-oplevelse, der byder på en del forskellige sjove og nyttige funktioner, og som samtidigt er kendetegnet ved en højere grad af variation.

Hvilken platform har det bedste ry blandt forbrugerne?

På nuværende tidspunkt har Dating.dk et markant bedre ry end Tinder på Trustpilot

Her har Dating.dk nemlig i skrivende stund præsteret en samlet karakter på 4,4 ud af 5, mens Tinder oversvømmes af negativt stemte anmeldelser, hvilket afspejles i, at denne datingtjeneste p.t. har opnået en samlet karakter på 1,2.

I vores øjne er brugerne dog for hårde ved Tinder på Trustpilot. Der er nemlig rigtig mange positivt ting, man kan sige om datingtjenesten, blandt andet at den byder på rigtig fornuftige vilkår for ikke-betalende medlemmer. 

Stadigvæk i tvivl?

Vi håber, at du – efter at have læst vores artikel – nu er sikker på, hvilken datingplatform der er den rette for dig. 

Hvis du stadigvæk er i tvivl, kan du enten læse vores anmeldelse af henholdsvis Tinder og/eller Dating.dk, eller du kan oprette en gratis profil på begge platforme og finde du af, hvilken bruger- og funktionsflade der appellerer mest til dig.

Gratis oprettelse

Hos både Tinder og Dating.dk er det gratis at oprette sig. Derfor koster det dig altså ikke en krone at snuse til datingtjenesternes brugerflader, hvis du skulle have lyst til dette.