Otte samtaleemner, der altid holder på første date

Du har sommerfugle i maven og en smule svedige håndflader. Inden længe skal du på din første date med en person, du næsten lige har mødt. Du glæder dig, men er ængstelig for den akavede tavshed, som kan opstå. Hjælpen er heldigvis nær, min kære ven. I artiklen her giver vi dig nemlig otte samtaleemner, som altid kan få snakken til at rulle på en første date.

Ok medgivet… 

Der findes så tørre kiks i verden, at ikke engang nedenstående samtaleemner vil kunne få gang i deres stemmebånd, men sådanne tørre kiks er jo heldigvis slet ikke din type. 

Hvis du alligevel skulle være så uheldig, at din date viser sig at være i familie med en pakke Digestive og ikke magter at tale om andet end sit kedelige arbejde i en a-kasse, så bliver du nok desværre nødt til bare at bide den akavede date i dig og komme videre i teksten, så snart I har taget afsked.

Trøst dig med, at du med garanti får en god historie, du kan fortælle i vennegruppen, hvis daten ender med at blive mega akavet. 

Dog hverken tror eller håber vi, at din date bliver kedelig eller akavet. Mon ikke din date er smaddersød og lige så forhippet på, at det kommer til at gå godt, som du er.

Selvom begge parter ønsker en god date, kan der sagtens være lidt anspændt stemning første gang, man møder hinanden grundet nerver.

Hvis du er lidt af et nervevrag og frygter anspændt stemning, kan du heldigvis – med lidt forberedelse – holde den pinlige tavshed for døren. Ved at forberede et par samtaleemner slipper du for at skulle være kreativ i nu’et, hvor munden er tør, tankerne mange og forvirringen total.

I det følgende præsenterer vi dig for otte samtaleemner, som alle kan snakke med om. 

Hav disse emner i baghovedet, når du skal på date, og forsøg at bring dem på bane på en naturlig måde, hvis du ikke synes, at samtalen fra start flyder så naturligt, som du kunne ønske.

Indholdsfortegnelse

Job og fritid

25 årig smilende kvinde på kontorjob

Langt de fleste af os bruger otte timer dagligt på vores job. Det er altså en 1/3 af døgnet. Derfor bliver vores job også en stor del af vores identitet.  

Vi er selvfølgelig meget mere end blot vores job, men det fylder uomtvisteligt meget for de fleste af os, og mange mennesker har heldigvis stor interesse for deres job. Derfor har langt de fleste også en masse at fortælle om netop dette mene, og størstedelen er ganske passionerede, når snakken falder på job – i hvert fald dem, der er endt i et job, som de brænder for.

LÆS OGSÅ: Gode spørgsmål til kæresten

Fritid er også en klassiker, når det kommer til samtaleemner på første date. Det er et godt emne af flere årsager, dels fordi det er meget let at snakke om, hvad man bedriver i fritiden, men i lige så høj grad, fordi fritidsinteresser siger noget centralt om en person. 

Vi mennesker er vores handlinger, og hvad vi bruger vores tid på, fortæller meget om, hvem vi er. At spørge ind til fritidsinteresser kan dermed hjælpe dig med at lære din date rigtig godt at kende. Det er også sandsynligt, at en snak om fritidsinteresser vil åbenbare, at du og din date deler en række passioner, hvilket jo altid er et godt udgangspunkt for en relation, der måske godt må udvikle sig.

Drømme og ambitioner

Dette emne ligger lidt i forlængelse af det foregående. Det er både let og interessant at tale om drømme og ambitioner, og man bliver via dette emne hurtigt klogere på, hvorvidt man kunne have en potentiel fremtid med sin date.

Hvis man selv er meget ambitiøs og har store drømme og mål i livet, er det selvfølgelig et skidt tegn, hvis ens date slet, slet ingen ambitioner eller drømme har.

Igen fortæller ens drømme og ambitioner også meget om, hvem man er.

Familiære forhold

Din date her stensikkert en familie, så spørg gerne ind til den. Har din date nogen søskende, og hvordan er relationerne der? 

Hvis du selv er et familiemenneske, er spørgsmål omkring din dates familie en fin måde, hvorpå du kan få afklaret, hvorvidt han/hun også er et stort familiemenneske. 

Derudover kan du lære meget om din date ved at lære vedkommendes rødder bedre at kende.

Rejser

Rigtig mange mennesker drømmer om at se så meget af verdenen som muligt, hvorfor rejser plejer at være et godt samtaleemne. 

LÆS OGSÅ: De 5 bedste film til første date

Du kan spørge din date om, hvordan han/hun foretrækker, at en ferie skal være. Dernæst kan du spørge ind til minder fra de rejser, som vedkommende allerede har været på. Der er næsten altid noget spændende at fortælle fra ens møder med fremmede kulturer.

Musik, tv og film

Populærkultur kaldes populærkultur af den simple årsag, at det er populært. 

Musik, tv og film må siges at være nicher, der tilhører populærkulturen. Det er noget, vi alle dyrker i et eller andet omfang – nogle mere end andre selvfølgelig.

Da vi alle dyrker musik, tv og film, plejer disse emner at være gode samtaleemner. 

En persons smag inden for musik, tv og film kan i øvrigt være meget sigende for, hvordan personen er, og hvilke værdier vedkommende har, hvorfor også dette emne kan vise sig at være effektivt til at lære din date at kende på et dybere niveau.

Hvordan personen var som barn?

Et par på date hvor manden ser eftertænksom ud
Sommetider kan det være en god idé at stille lidt atypiske spørgsmål, der tvinger dine date til at tænke sig lidt om og ikke sætte en gammel plade på.

Hvis du stiller ovenstående spørgsmål som det første på daten, kommer det til at virkelig meget spøjst og unaturligt, så det vil vi ikke anbefale. 

Omvendt kan spørgsmålet i den grad anbefales at bringe på banen, hvis der på et tidspunkt i samtalen opstår en oplagt mulighed.

Det er nemlig altid interessant at høre, hvordan et menneske var som barn, og hvilken type vedkommende var i folkeskolen, og hvordan det sidenhen har ændret sig samt hvorfor. Tilmed kan informationer om fortiden stensikkert bygge bro til andre interessante snakke. 

Barndomsidoler

Ligesom med det foregående emne anbefaler vi ej heller, at du som det første på daten spørger din date om, hvilke barndomsidoler vedkommende havde, da han/hun var mindre. 

Det kommer nemlig til at virke for forceret med et så atypisk spørgsmål.

Men hvis det er muligt for dig at dreje samtalen ind på emnet undervejs, kan det i den grad anbefales. Svaret på spørgsmålet fortæller dig nemlig meget om, hvilken type din date var som barn, og så får det stensikkert din date til at tænke sig lidt om. 

Det er nemlig ikke det spørgsmål, man får oftest på en date, hvilket i vores øjne er en stor fordel. Dermed kommer spørgsmålet nemlig sandsynligvis til at bevirke, at din date ikke keder sig ved at sidde og svare på ting, som vedkommende har svaret på 1000 gange før. Ligeledes er det overvejende sandsynligt, at svaret vil resultere i grin mellem dig og din date. 

Langt de fleste af os var nemlig ret kiksede som børn, hvilket blandt andet afspejles i de idoler, vi dengang havde. 

Hvad ser din date frem til af planlagte begivenheder?

Hvis daten foregår op til sommeren, kan du spørge, hvilke sommerferieplaner din date har. Du kan også bare spørge din date, om vedkommende har planlagt nogle spændende begivenheder i kalenderen inden for den nærmeste fremtid.

Hvis din date fremhæver nogle begivenheder, du også rigtig godt kunne tænke dig at deltage i, er dette et yderst godt tegn. 

Dette antyder nemlig, at I på sigt – hvis kemien er god, og I generelt set passer godt sammen – vil kunne nyde begivenheder og forskellige aktiviteter, som I begge begejstres for, sammen.

Disse emner kan være farlige

Ovenstående emner kan i langt de flest tilfælde få samtalen til at rulle. Det er emner, som langt de fleste har erfaringer med og/eller holdninger til, og samtidigt er emnerne ganske ufarlige. 

Der findes også en række samtaleemner, som kan være lidt farlige på en første date. Emner, som kan føre til ophøjede diskussioner. Eksempler på sådanne emner kunne være politik og religion. 

LÆS OGSÅ: Sådan finder du kærligheden som religiøs

Her hersker der mange forskellige holdninger, og det er sjældent, at retorikken er lige køn, når man diskuterer disse emner. 

Du kan derfor godt ende i en lidt penibel situation, hvor din date udvikler sig til en diskussionsklub, hvis du vælger at bringe et af disse emner på bane.

Som udgangspunkt anbefaler vi derfor, at du styrer uden om emnerne religion og politik på første date. Man kan sagtens diskutere dem senere, men første date skal helst være hyggelig og fri for meget debat. En date skal være hyggelig og behagelig som en stund foran en lækker biopejs

Tro på dig selv, og vær dig selv

Du er et godt catch! Det er vi sikre på. Derfor er der heller ingen grund til bekymring. Du skal sgu bare tro på dig selv, for du har masser at byde på.

Derudover er det vigtigt, at du ikke prøver på at være en anden end den, du er. Vær nu bare dig selv. Det er stensikkert godt nok, og din date vil uden tvivl kunne fornemme, hvis du agerer unaturligt og forsøger at overkompensere for et mindreværd.

Det kan aldrig betale sig at forsøge at være end anden end den, man er. Du bliver nødt til at være tro over for dig selv. Det er jo dig, som din date skal forelske sig i, hvis et potentielt forhold nogensinde skal opstå. Det er ikke en eller anden unaturlig rolle, du vælger at spille.

Inden vi afslutter denne artikel, vil vi godt slå på tromme for en ting mere, og det er, at du husker at lytte på daten. Lyt nu for dælen da til, hvad din date fortæller dig, og brug det aktivt i samtalen. Spørg ind til de ting, som du synes, er interessante.

Vi mennesker holder af at blive set og anerkendte, og hvis du viser din date, at du lytter, vil det give adskillige pluspoint, og samtidig vil det hjælpe samtalen med at flyde helt naturligt.