Sådan finder du kærligheden som religiøs

For nogle mennesker fylder deres religion så meget, at den har stor betydning for deres søgen efter kærlighed. I denne artikel kommer vi først ind på, hvordan og hvorfor ens religion kan påvirke ens kærlighedssøgen. Dernæst kommer vi med tips og tricks til, hvordan man som religiøs kan øge sine chancer for succes med dating.

For langt de fleste danskere betyder religion ikke alverden i dagligdagen – heller ikke selvom de fleste af os er døbt og konfirmeret. 

Derfor er religion heller ikke noget, som størstedelen af os spekulerer på, når vi leder efter kærligheden.

Dog findes der stadigvæk nogle danskere med stærke religiøse overbevisninger, og for dem kan religionen have stor indflydelse på, hvordan kærlighedsjagten udformer sig. 

Indholdsfortegnelse

Religiøse mennesker lever typisk mere stringent

Nogle religiøse fører yderste puritanske livsstile, der indebærer, at de skal holde sig fra en række syndige fristelser. 

Noget af det, der typisk er fokus på i den sammenhæng, er, at nogle religiøse afholder sig fra alkohol og sex før ægteskabet.

LÆS OGSÅ: Hvornår er man kærester?

I Danmark har vi – trods et ulmende modopgør – en kultur, hvor fest og alkohol går hånd i hånd og fylder rigtig meget – særligt hos mange unge – og selvom det måske ikke er så udtalt, så har den brede ungdomskultur med fest, farver og alkohol stor indflydelse på, hvordan mange finder kærligheden.

Rigtig mange forhold starter nemlig med et beruset kys under diskokuglens skær en sen nattetime, men sådan forholder det sig dog sjældent for et religiøst sind.

Forelsket par og diskokugle

Det er ikke, fordi man ikke kan gå i byen som troende, men hvis man gør det, vil det typisk være på en mere afdæmpet måde end mange ikke-troende, der drikker sig selv fra sans og samling.

Netop på grund af kontrasten mellem troende og ikke-troende i nattelivet vælger mange religiøse byture fra, hvilket kan hænge sammen med, at fulde mennesker kan være ekstremt anstrengende, når man ikke selv er beruset. 

En bytur som religiøs afholdsmand kan derfor være væsentligt mere anstrengende end fornøjelig.

Forholdet til sex

Hvis man har set Paradise Hotel eller Ex on the Beach, får man let det indtryk, at unge mennesker knalder, før de hilser. 

Selvom den meget hedonistiske livsførelse, der kendetegner deltagerne i den slags programmer, ikke nødvendigvis er repræsentativ for samtlige unge i Danmark, kan der ikke herske nogen tvivl om, at en stor gruppe unge har et relativt afslappet forhold til sex, og at det for mange er ganske normalt at have sex med en, som de ikke nødvendigvis er i et forhold med. 

LÆS OGSÅ: Hvornår er man kærester?

Dette ungdomskulturkendetegn vil mange unge troende have svært ved at forlige og identificere sig med. Eksempelvis vil nogle religiøse allerhelst undgå sex før ægteskabet.

Den er svær, det er den virkelig… På den ene side vil man jo gerne passe ind, men på den anden side vægtes forholdet til Gud højere end noget andet.

Vores anbefaling er derfor, at man er tro mod sig selv og sine værdier. Vær ikke bange for at udvise tålmodighed. Alt godt kommer nemlig til den, der venter. 

Det er selvfølgelig altid en god idé at overveje sin livsførelse og vurdere, om måden, man lever sit liv på, nu også er den rette, men hvis du er overbevist om at have valgt den rette levevej som religiøs, skal du endelig ikke lade dig presse af flertallets ageren og overskride grænser, du ikke har lyst til at overskride.

Hvad er løsningen så?

At finde kærligheden kan være meget udfordrende, og som du kan se, er der en række forhold som religiøs, der kan gøre denne jagt endnu mere vanskelig.

Heldigvis kan du tage en række valg, der øger dine chancer for at finde en, du passer med.

For mange religiøse er det vigtigt at finde en sjælekammerat, der også selv er religiøs, og som deler mange af de værdier, man selv har. 

Gælder dette for dig?

I så fald kan vi glæde dig med, at det sagtens kan lade sig gøre at finde en sjælekammerat til dig, og at chancen for, at det lykkes, øges markant, hvis du leder i de rette fællesskaber og miljøer. 

Hvilke fællesskaber og miljøer du bør lede i, uddyber vi herunder.

LÆS OGSÅ: Derfor gør kærestersorger så ondt

Hvis du er religiøs, vil du stensikkert allerede nu deltage i en masse arrangementer, hvor du møder ligesindede. Måske du på et tidspunkt til et af disse arrangementer møder et menneske, der gør dig blød i knæene.

De religiøse fællesskaber og sammenkomster er i hvert fald et godt sted at have øje for kærligheden. 

Disse miljøer er dog langt fra det eneste, hvor du kan lede efter en livspartner. 

Efter fremkomsten af internettet er der nemlig kommet en masse fine datingsider, og nogle af disse henvender sig specifikt til religiøse grupper; du finder derfor næppe nogen bedre datingplatforme at lede efter kærligheden som religiøs end en af disse.

Herunder præsenterer vi et par af de mest populære af de danske sider, der findes.

3.5/5

Målgruppe:

Kristne

Aktivitetsniveau:

Mellem

Primær aldersgruppe:

20-60 årige

2.8/5

Målgruppe:

Muslimer

Aktivitetsniveau:

Lavt

Primær aldersgruppe:

25-40 årige