Hvilken aldersgruppe er på Tinder?

Er du nysgerrig på, hvilke aldersgrupper der er de mest velrepræsenterede på Tinder? I så fald er artiklen her lige, hvad du søger. I denne belyses dette spørgsmål nemlig grundigt.

Indholdsfortegnelse

Der findes desværre ingen data, der afslører aldersspredningen blandt danske brugere på Tinder, hvorfor vi ikke med sikkerhed kan sige, hvilke aldersgrupper der dominerer denne datingapp, når det kommer til danske brugere.

Hvad vi dog kan sige er, at Tinder som udgangspunkt appellerer til en meget bred aldersgruppe. Alle, der er over 18 år, er nemlig velkomne på appen.

Ad flere omgange har vi testet appen, og derfor har vi også en stærk hypotese omkring, hvilke alderssegmenter der er mest velrepræsenterede på appen.

De gange, hvor vi har testet appen, har vores indtryk klart været, at appen primært bruges af folk under 35 år, og at særligt de 18-25-årige er velrepræsenterede på appen.

Denne hypotese harmonerer ganske udmærket med tal fra Danmarks Statistik om online dating generelt

Disse tal afslører nemlig, at de aldersgrupper, der – i 2020 – benyttede sig mest af datingsider samt -apps, var følgende: 16-24-årige og 25-34-årige.

Hvad med på verdensplan?

Det er heldigvis lidt lettere at finde pålidelige data om Tinders globale brugerbase end om Tinders danske brugerbase, og det er lykkedes os at finde tal om brugernes aldersfordeling hos Business of Apps.

Jævnfør disse tal var de 18-24-årige den største aldersgruppe på Tinder i 2021. Hele 35 % af brugerbasen befandt sig nemlig dengang inden for dette aldersinterval.

Den næststørste aldersgruppe var de 25-34-årige, der udgjorde 25 % af Tinders samlede brugerbase.

Herunder følger en lille tabel over samtlige data angående aldersfordelingen af Tinder-brugerne.

Alder

Procentandel af den samlede brugerbase

18-24

35 %

25-34

25 %

35-44

20 %

45-54

8 %

55+

10 %

Findes der et godt alternativ til Tinder for de ældre?

Det er aldrig for sent at finde kærligheden, og faktisk findes der en række datingplatforme målrettet ældre, hvor rigtig mange finder en livspartner sent i livet.

Som bemærket tidligere er alle personer over 18 år velkomne på Tinder, men det giver sig selv, at det ikke er så let at finde en jævnaldrende kæreste på datingappen, hvis du har krydset de 45 somre, da andelen af Tinder-brugere på din alder i så fald vil være relativt begrænset.

Derfor anbefaler vi heller ikke Tinder til de ældre segmenter. Der findes nemlig en række datingtjenester, hvor chancerne for succes er væsentlig større.

Dette hænger desuden ikke kun sammen med, at størstedelen af Tinders brugere tilhører de lavere alderssegmenter. 

Det hænger i lige så høj grad sammen med, at det langt fra er alle Tinders brugere, der søger kærligheden. Mange opretter sig nemlig på Tinder udelukkende, fordi de ønsker enten at få bekræftelse eller for at finde sexpartnere.

Hvis du har krydset de 40 eller 50 somre og er seriøs i din jagt på kærligheden synes vi, at du – frem for Tinder – bør søge imod en eller flere af følgende datingplatforme:

  • Dating.dk
    • Danmark største datingside, hvilket betyder, at sitet byder på et stort antal medlemmer, og det herlige ved disse er, at størstedelen er yderst seriøse omkring at finde en partner
  • Senior.dk
    • Danmarks førende seniordating-side. For at blive medlem på Senior.dk skal du være fyldt 50 år. Er du dette, er Senior.dk til gengæld også klart en af de platforme, hvor dine chancer for at finde en jævnaldrende partner er klart størst.
  • 50plusmatch
    • Ligesom Senior.dk er 50plusmatch en seniordating-side, hvilket vil sige, at du også her skal være fyldt 50 år for at blive medlem. Hos 50plusmatch ønsker man i høj grad at appellere til aktive seniorer end hos Senior.dk. 50plusmatch appellerer i øvrigt ikke blot til dem, der ønsker en kæreste, men også dem, der er på jagt efter nye venskaber.