Den perfekte krop – Disse kroppe tiltrækkes mænd og kvinder af

Lad os med det samme slå fast, at den perfekte krop ikke findes. Ligesom med så meget andet, når det kommer til tiltrækning, er det subjektivt, hvad man finder tiltrækkende hos en partner. Det gælder også partneres krop.

I denne artikel vil vi dog forsøge at tilnærme os et generelt skønhedsideal for menneskekroppen.

Artiklen er bragt i samarbejde med Fitnesshelp.dk, som blandt andet hjælper danskerne med at vælge de bedste håndvægte.

Manden skal beskytte og kvinden skal føde børn

Overordnet set kan man koge mænds og kvinders kropslige skønhedsidealer ned til, at mænd skal udstråle, at de kan beskytte kvinden og eventuelle børn, imens kvinden skal signalere med sin krop, at hun kan føde børn. 

LÆS OGSÅ: Det søger vi hos en partner

Manden skal derfor se stærk og robust ud, hvorfor muskler ofte er tiltrækkende for kvinder. Kvinden, som skal signalere frugtbarhed, skal være slank og ungdommelig. 

Ovenstående er naturligvis sat på spidsen, men overordnet set er der enighed om, at netop disse kroppe er tiltrækkende for henholdsvis mænd og kvinder. 

Natur og kultur spiller ind på vores kropslige idealer

Fra naturens side er vi programmerede til at gå efter kropslige egenskaber, muskler hos mænd og ungdommelighed hos kvinder, fordi det giver de bedste forudsætninger for at føre vores gener videre og sikre menneskehedens fortsatte overlevelse.

Det er dog ikke kun det, som vi er programmeret til, som påvirker, hvad vi finder tiltrækkende. Også vores omgivelser, nærmere bestemt kultur, påvirker os i en bestemt retning. 

Du har med sikkerhed set reklamer for deodoranter, shampoo eller måske endda en reklame for læskedrikke, hvor smukke, veltrænede og perfekte kroppe benyttes til at fange din opmærksomhed. Disse reklamer får dig ikke udelukkende til at købe et bestemt produkt, for de påvirker faktisk også din opfattelse af den perfekte krop. 

I vores nuværende samfund er det i mindre grad reklamer og i højere grad sociale medier, som er med til at trække et skønhedsideal ned om ørene på os – særligt de unge brugere af Facebook, Instagram og Snapchat er udsatte. 

De kropslige idealer er ikke konstante

Selvom det overordnede kropslige skønhedsideal er nogenlunde det samme altid, har der været små ændringer i vores fælles opfattelser igennem tiden. 

LÆS OGSÅ: De sjoveste, dummeste og bedste scorereplikker

I 50’erne var det eksempelvis den kurvede krop, som var attraktiv, imens det allerede i årtiet efter var det modsatte, den slanke krop, som var idealet. 

I dag er det især den stærke krop, som dyrkes hos både mænd og kvinder. Der er ikke noget nyt i, at manden skal fremstå stærk, men også skønhedsidealet for kvinder bevæger sig i retning af mere markerede muskler. Dog må kvinderne ikke fremstå stærkere end mændene, så balancen mellem kønnene tipper.