Er Tinder også for ældre?

Er datingappen Tinder udelukkende en legeplads for unge mennesker, eller kan man også få noget ud af at oprette sig som senior? Dette kan du blive klogere på i artiklen her.

Indholdsfortegnelse

Der er vist ingen tvivl om, at Tinder er den mest populære rendyrkede datingapp blandt danskerne, hvis kriteriet for at være ‘mest populær’ er at have flest brugere.

Dog findes der desværre p.t. ingen troværdige data om, hvor mange danske brugere appen præcist har, men der findes pålidelige data, der afslører, at Tinder i 2021 havde 75 millioner brugere på verdensplan.

Ej heller findes der nogen officielle tal for, hvordan de danske Tinder-brugere fordeler sig aldersmæssigt.

I vores utallige møder med datingappen har det dog været tydeligt, at det i allerhøjeste grad er de unge, der bruger appen, og vores klare indtryk er, at størstedelen af Tinders danske brugere er under 35 år.

Hovedparten af Tinders brugere er under 35, og særligt de 18-24 er velrepræsenterede på Tinder.

Sådan forholder det sig i øvrigt også på verdensplan, afslører flere forskellige datakilder.

En af disse kilder er Business of Apps, der beretter, at hele 60 % af Tinders brugere i 2021 var under 35 år. 

Selvsamme kilde hævder i øvrigt, at den mest repræsenterede aldersgruppe på datingappen i USA i 2021, var de 18-24-årige, der udgjorde hele 35 % af den amerikanske brugerbase.

Er det – at Tinder-appen primært benyttes af de yngre segmenter – så ensbetydende med, at Tinder ikke også er for ældre?

Ikke nødvendigvis!

Tinder aldersdiskriminerer nemlig ikke – i hvert fald ikke i toppen – hvilket vil sige, at så længe du er over 18 år, er du velkommen på Tinder.

Tinder muliggør desuden, at du let kan angive, hvilket aldersspænd du er interesseret i, hvorfor det – at appen primært benyttes af de yngre segmenter – ikke nødvendigvis bliver forstyrrende for din jagt på kærligheden, selvom du måtte søge en partner, der har krydset de 50 år somre. 

Appen sørger nemlig for udelukkende at eksponere dig for profiler inden for det aldersspænd, du har valgt.

Anbefaler vi Tinder til ældre?

At ældre sagtens kan bruge Tinder er ikke nødvendigvis det samme, som at vi anbefaler denne datingtjeneste til dem, der er over 50 år og seriøse i deres jagt på kærligheden. For det gør vi faktisk ikke.

I vores øjne findes der nemlig en række datingtjenester, hvor dine chancer for succes som senior er væsentlig større end på Tinder, og dette af flere årsager.

Først og fremmest så hænger det sammen med, at det langt fra er alle Tinder-brugere, der er seriøse i deres jagt på kærligheden. Rigtig mange brugere søger ikke engang en kæreste, men er derimod på udkig efter sexpartnere eller bekræftigelse.

Derudover er andelen af ældre brugere på Tinder – som vi har været inde på – en anelse begrænset. 

Med andre ord betyder det, at det formentlig ikke vil tage dig særligt lang tid at swipe dig igennem dine potentielle matches, hvis du eksempelvis udelukkende søger kærligheden blandt Tinder-brugere, der er mellem 50 og 80 år.

Hvilke tjenester anbefaler vi så i stedet?

En ældre mand sidder ved computeren
Hvis du ønsker at søge kærligheden digitalt som senior, mener vi, at der findes en række bedre muligheder end Tinder.

Hvis du har passeret de 50 år, og du gerne vil have en jævnaldrende kæreste, er vores bedste råd, at du orienterer dig imod en række af seniordating-siderne.

I Danmark findes der en række forskellige inden for denne kategori. Det varierer lidt fra side til side, hvor gammel du skal være for at kunne oprette dig. Der findes et par stykker, der har sat skillelinjen ved 50 år, men der findes også nogle, hvor skillelinjen er enten lidt højere eller lavere.

Fælles for langt de fleste seniordating-sider er, at hovedparten af medlemmerne er seriøse i deres jagt på kærligheden. 

Derfor vil du formentlig slippe for at spilde tid på useriøse henvendelser, hvis du giver et seniordating-site chancen.

På nuværende tidspunkt er Senior.dk den førende seniordating-side i Danmark, og dette site udmærker sig på flere områder. 

Først og fremmest byder Senior.dk på et fornuftigt aktivitetsniveau, men derudover byder siden også på en overskuelig brugerflade og en række fede, sjove og nyttige funktioner, der gør online dating både sjovt og effektivt.

Hvis Senior.dk lyder som noget for dig, kan du lære endnu mere om dette site ved at læse vores anmeldelse af sitet .