Jesper Jensen

Jesper Jensen

Datingekspert og redaktør

Anmeldelse af
Dating60plus

Screenshot af Dating60plus.dk
0
3.5/5
Brugervenlighed:
4/5
Features:
3.5/5
Aktivitet:
3/5
Seriøsitet:
4.5/5
Pris:
2.5/5

Bliv klogere på, hvordan vi bedømmer her.

Seriøs dating for singler over 60

Find kærligheden eller nye venskaber

Få unikke partnerforslag

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende anmeldelse af
Dating60plus

Det er aldrig for sent at finde kærligheden, men jo ældre man bliver, des sværere vil det typisk blive at finde en kæreste. Forklaringen er som regel, at man simpelthen hverken møder eller kommer i kontakt med nær så mange mennesker som tidligere, nu hvor man har taget hul på sidste halvdel af tilværelsen. 

Heldigvis er der massevis af hjælp at hente, for datingsiden Dating60plus.dk er netop startet med henblik på at hjælpe ældre singler med at komme i kontakt med hinanden. 

Hos Dating60plus handler det ikke udelukkende om at finde den næste kærlighed, for selvom det er med netop dette formål, at de fleste opretter sig på datingsiden, kan man også vælge at benytte platformen til at finde nye venner og bekendtskaber. 

Dating60plus er en såkaldt seniordating-side, hvor samtlige brugere på siden er minimum 50 år. Datingsidens navn – altså Dating60plus – kunne ellers sagtens antyde, at man – for at blive en del af fællesskabet – minimum skulle være fyldt 60 år, men faktum er, at det er tilstrækkeligt at have oplevet 50 somre for at få sin profil godkendt. 

Når det er sagt, er det dog tydeligt, at Dating60plus’ primære målgruppe og derfor også brugerbase er singler over 60 år.

Indholdsfortegnelse

Fordele

Brugervenligheden er i top

Alle brugere er minimum 50 år

Find nye venner eller en kæreste

Du får præsenteret unikke partnerforslag

Foretag videoopkald med de andre brugere

Ulemper

Prisen for et medlemskab er høj

Mistanke om falske profiler

Ingen decideret søgefunktion

Hvad koster Dating60plus?

 

1 MÅNED

Pr. måned: 699 kr.
I alt: 699 kr.

 

3 MÅNEDER

Pr. måned: 599 kr.
I alt: 1.797 kr.

 

6 MÅNEDER

Pr. måned: 499 kr.
I alt: 2.994 kr.

Sådan fungerer betalingen

Der er umiddelbart ikke noget dybt fordækt i den måde, hvorpå Dating60plus gebærder sig, når det kommer til betaling. Når vi skriver ‘umiddelbart’ så skyldes dette, at vi – ved at afsøge Dating60plus’ ry online – har erfaret, at mange brugere desværre misser en ret central information, når de opretter sig og betaler for et premium-medlemskab, og det er følgende:

Som premium-medlem hos Dating60plus betaler du hele beløbet på én gang. Det vil sige, at vælger du et medlemskab på 6 måneder, hvor prisen pr. måned er 499 kr., skal du betale hele beløbet, altså 2.994 kr. den dag, hvor du starter dit medlemskab. Langt de fleste forventer månedlige opkrævninger, men sådan fungerer det altså ikke hos Dating60plus.

Vi har selv nærlæst betingelserne, og via disse fremgår ovenstående praksis klart og tydeligt, så selvom man måske kan kritisere Dating60plus for ikke at være helt eksplicit og tydelig nok i forhold til præcist at kommunikere, hvordan betalingsmodellen fungerer, kan man ikke beskylde dem for at tilbageholde oplysninger herom, for alle oplysninger fremgår altså ganske klart i deres betingelser.

Hænger pris og kvalitet sammen?

Det er svært ikke at bemærke, at prisen for et medlemskab hos Dating60plus er i den høje ende, hvis vi sammenligner med andre lignende datingsider

Med en pris på 699 kr. for en måneds medlemskab placerer Dating60plus sig i den øverste halvdel af prisskalaen, og derfor er det ganske naturligt, at man som bruger forventer at få en datingoplevelse udover det sædvanlige.

Får man så det hos Dating60plus? 

Både ja og nej.

Noget, der taler for Dating60plus, og som gør dette site unikt, er, at datingsiden henvender sig til en specifik målgruppe, som ellers har tendens til at blive overset online – nemlig 60-årige og ældre.

Derudover leverer Dating60plus fornuftigt, når det kommer til brugervenlighed, samtidigt med at sitet tilbyder en række smarte funktioner, hvoraf de fleste er disse både er underholdende at bruge og effektive, når det kommer til at finde kærligheden. Disse funktioner kan du blive klogere på i det følgende afsnit.

I vores øjne byder Dating60plus dog ikke på nogen ekstraordinært særlige funktioner, hvorfor du vil kunne finde lignende funktioner hos en række billigere alternativer. Det er dog langt fra sikkert, at målgruppen vil være afgrænset i det omfang, du ønsker, hos disse billigere alternativer.

Derudover er en stor hæmsko ved Dating60plus, at vi mistænker sitet for at huse en del fakeprofiler. Noget, som vi klart mener, at man som bruger burde blive forskånet for, når man betaler en så høj pris, som Dating60plus kræver.

Du får foreslået profiler, som du kan vælge at kontakte

Noget af det svære ved at date på nettet er at finde ud af, hvem man skal tage kontakt til. 

Særligt hvis der er tale om en større datingside med tusindvis af brugere, kan det være decideret overvældende og uoverskueligt at skulle sortere i så mange mulige partnere, for hvor skal man starte?

Det næste spørgsmål er, hvem man overhovedet passer sammen med? 

Som online dater kan du sende hundredvis af beskeder til andre brugere, men hvis du konsekvent skyder lidt med spredehagl og derfor ender med at sende hovedparten af beskederne til personer, du – af den ene eller anden grund – ikke passer særligt godt sammen med, vil du langt henad vejen spilde din tid.

For blandt andet at undgå ovenstående tilbyder Dating60plus sine brugere skræddersyede partnerforslag. Forslag, der gives med afsæt i personlighed, holdninger og livsværdier. 

Kontaktforslag dating60plus.dk

Men hvordan dælen er Dating60plus dog i stand til dette? tænker du muligvis…

Jo ser du…

Når du opretter dig på på Dating60plus, vil du blive stillet en række personlige spørgsmål om dig selv og den partner, som du håber på at finde via tjenesten. De svar, du her afgiver, benyttes til at tegne et billede af din personlighed, som en avanceret algoritme herefter benytter til at matche dig med andre brugere på siden, som du med stor sandsynlighed vil passe rigtigt godt sammen med.

Du vil desuden blive præsenteret få et tal mellem 1 og 150, når du besøger andre profiler. Jo højere tal, des bedre bliver I vurderet som et match. 

Lige netop denne del af Dating60plus, synes vi, er super fed og nyttig!

Foretag videoopkald med de andre brugere

Det er aldrig til at vide, hvorvidt man har kemi med et menneske i den virkelige verden, blot fordi samtalen flyder over skrift. Og kemi er nu engang bare ekstremt vigtigt, når vi taler kærlighed, forelskelse og gnist. 

En måde, hvorpå man kan afsøge, hvorvidt kemien er til stede eller ej, er via videoopkald, og netop denne funktion byder Dating60plus på. Noget, som virkelig begejstrer os, og dette af flere grunde. 

Først og fremmest kan man via et videoopkald se hinanden i øjnene og tale direkte. Via et sådant opkald kan man derfor typisk hurtigt fornemme, hvorvidt kemien er god, og om der er grundlag for at mødes til en kop kaffe eller en gåtur udenfor datingsiden.

Ligeledes er videoopkald-funktionen også en effektiv måde, hvorpå man kan få bekræftet, hvorvidt det menneske, man skriver med, nu engang også er det menneske, man tror, man skriver med. 

Sagen er nemlig desværre den, at der på nogle datingsider findes fake-profiler. Et emne, du kan læse meget mere om her: findenkaereste.dk/afsloer-faker-datingsider/.

Tilbage til videofunktionen!

Denne er kun forbeholdt betalende brugere, og som en ekstra sikkerhedsforanstaltning skal man som minimum have udvekslet et par beskeder med hinanden, før man får lov til at anmode om at videochatte.

Kærlighed ved første like

Dating60plus.dk har, ligesom de fleste andre datingtjenester, ladet sig inspirere af den enorme datingapp-succes, som hedder Tinder. 

Derfor kan du, hvis du har lyst, sortere i de mange singler på Dating60plus ved hjælp af en swipe-funktion, som minder rigtigt meget om den, man finder hos Tinder. 

Er du ikke bekendt med funktionen i forvejen, kan vi fortælle, at den helt specifikt fungerer således:

  1. Du præsenteres for et profilbillede, en alder og en bopæl.
  2. Med afsæt i disse informationer kan du enten like eller afvise profilen.
  3. Afviser du profilen, hører du aldrig om denne igen. Liker du den derimod, vil du blive et match med profilen, såfremt personen bag profilen også liker din profil på et tidspunkt.

Fokus på sikkerhed

Dating-branchen er fyldt med slyngler og banditter, så du gør klogt i at træde varsomt, når du dater online. 

Vi gætter på, at det også lidt er derfor, du befinder dig på denne anmeldelse, at du ønsker at sikre dig, at du trygt og sikkert kan færdes på Dating60plus.dk.

Overordnet er du i trygge hænder, hvis du opretter dig hos Dating60plus, som gør meget ud af at opbevare dine oplysninger sikkert og fortroligt, så disse ikke havner hos de forkerte. 

Foretager du eksempelvis et videoopkald med en anden bruger, vil opkaldet være krypteret, så ingen andre kan se eller lytte med i jeres samtale. 

Derudover er det kun betalende brugere, som har mulighed for at se profilbilleder på siden. Det betyder, at det kun er seriøse brugere, der har valgt at investere i en datingprofil, som har mulighed for at finde dig på sitet. Du vil således være skjult for uvedkommende snushaner, som kun har oprettet sig på siden af nysgerrighed. 

Vi mistænker, at siden har falske profiler

Ovenstående lyder forhåbentligt rigtigt godt i dine ører, men træerne vokser desværre ikke ind i himlen for Dating60plus, for alt er ikke helt, som det skal være. 

Da vi testede platformen, så vi nemlig tegn på, at der på denne er falske profiler. Helt konkret bunder mistanken i, at vi modtog hele 8 beskeder fra andre brugere, selvom vi hverken var aktive på siden eller udstyrede vores profil med et profilbillede. 

Det er selvfølgelig muligt, at folk bare er meget opsøgende på siden, men vores erfaring er desværre, at man sjældent får mange henvendelser, medmindre man gør noget ud af sin profil, og dette havde vi i dette tilfælde ikke gjort.

Hvorvidt der benyttes falske profiler hos Dating60plus, og hvem der i så fald står bag disse, kan vi ikke sige med sikkerhed. Dog skal du være opmærksom på risikoen, så du kan navigere udenom profiler, som får dine alarmklokker til at ringe.

Vil du vide mere om, hvordan du spotter falske profiler på datingsider, kan du læse vores guide her.

Hvem benytter Dating60plus?

Dating60plus henvender hovedsageligt til singler på 60 år og over, som leder efter kærligheden. 

Det er dog ikke alle brugere af tjenesten, som har romantiske intentioner, for man kan også vælge at benytte platformen til at finde nye venner. Det er dog vores erfaring, at langt de fleste brugere af Dating60plus har oprettet sig med henblik på at finde en kæreste.

Dating60plus tillader – som tidligere bemærket – brugere helt ned til 50 år at oprette sig, og på den måde er navnet måske en smule misvisende. Du kan dog være sikker på, at samtlige brugere på Dating60plus vil være minimum 50 år og op, og langt de fleste vil være over 60 år. 

I vores test stødte vi på brugere i mange forskellige aldre, hvoraf den ældste var 80 år gammel. 

Kort opsummering

Efter at have tilbragt adskillige timer i selskab med Dating60plus er vi nogenlunde begejstrede. Der er nemlig en del plusser ved datingsiden, men der er så sandelig også nogle minusser.

Nogle er plusserne er, at:

  • Sitet er dejligt brugervenligt
  • Sitet byder på en række spændende, sjove og nyttige funktioner
  • Sitet er visuelt lækkert
  • Sitet har en afgrænset målgruppe.

Minusserne derimod er:

  • Priserne er i den høje ende af skalaen
  • Vi oplevede desværre indikationer på, at der er fakeprofiler på sitet.

Skal du så oprette dig på siden? 

Her er svaret entydigt: Ja!

Dette skyldes i høj grad, at oprettelse er gratis, hvorfor det ikke vil koste dig noget at snuse lidt rundt. 

Derudover byder sitet – som vi også har været inde på flere gange – på en god brugeroplevelse og en masse fede funktioner, som uden tvivl vil sikre, at du vil få en ganske god online dating-oplevelse, hvis du på et tidspunkt opgraderer dit gratis medlemskab til et betalt et hos Dating60plus. 

Dating60plus logo
3.5/5

3,5

/5

Dating60plus logo
3.5/5

3,5

/5