Tips til en succesfuld blind-date

Har du en blind-date-aftale i kalenderen inden for nærmeste fremtid, skulle det ikke undre os, hvis du begynder at fornemme tiltagende nervøsitet og spænding. Men frygt ej. Hjælpen er nær! I artiklen her får du nemlig et par gode tips til, hvordan du kan øge chancen for, at din blind-date bliver både sikker og succesfuld.

Det hænder, at modige typer tager på blind-dates, hvilket vil sige dates bestående af to personer, der ikke har set hinanden på forhånd.

At tage på en blind-date er ekstremt spændende grundet alt det uvisse, der er forbundet med en sådan date. Af samme grund er det dog også en anelse angstprovokerende at tage på blind-date.

Hvis du har en blind-date-aftale i kalenderen, vil du stensikkert få stor glæde af de kommende afsnit. 

Disse byder nemlig på gode råd til, hvordan du kan øge chancen for, at den blind-date, du inden længe skal på, bliver både så god, sikker og vellykket som muligt.

Indholdsfortegnelse

Undgå at have alt, alt for høje forventninger

Hvis du skal på en helt rigtig blind-date, så ved du absolut intet om personen, du skal på date med. 

Måske kender du vedkommendes navn og alder, men næppe meget mere end det.

Netop fordi du intet ved om din blind-date, vil din fantasi formentlig være tilbøjelig til at gå i selvsving og diske op med den ene forestilling efter den anden omkring, hvilken type din date mon er, og hvordan han/hun ser ud.

Vores råd i den henseende er, at du forsøger at tøjle fantasien og anbringe den i bur, da du ellers risikerer at blive slemt skuffet, sæt din date ikke lever op til det billede af ham/hende, du på forhånd har skabt i dit indre. Og det ville være en skam at indlede daten med at blive skuffet, ikke?

Selvom din kommende date nødvendigvis ikke viser sig at være helt, som du havde forestillet dig, kan vedkommende stadigvæk være helt igennem fantastisk, men det vil du næppe hverken kunne se eller anerkende, hvis du har ladet din fantasi skabe en nuanceret, omfattende forestilling om, hvordan din date forhåbentlig er.

Overvej gerne et par samtaleemner på forhånd

Blandt mange singler hersker der en stor frygt for at ende på en date, der præges af hyppige momenter med pinlig tavshed.

Hvis denne frygt også spøger i dit sind, er vores klare anbefaling, at du – inden en blind-date – overvejer et par samtaleemner og måske forbereder et par spørgsmål, du kan stille, hvis det går lidt trægt med den organiske samtale.

Dog er det vigtigt, at du ikke forbereder dig alt for grundigt, da det næppe vil gavne daten, hvis de spørgsmål, du stiller, fremstår deciderede indøvede og mekaniske. 

En god date er nemlig kendetegnet ved at byde på en autentisk og naturlig atmosfære, og der er ingen tvivl om, at du kvæler autenticiteten, hvis du stiller spørgsmål på en måde, hvor det lyder, som om du læser op af et manuskript.

Når dette er sagt, så er der dog bestemt ingen skam i at gruble lidt over, hvilke emner der kunne være interessante at tale om på en date, og hvis den naturlige samtale på et tidspunkt ender med at gå lidt i stå, vil du være yderst taknemmelig for at have gjort lidt hjemmearbejde og hurtigt kunne fiske et nyt samtaleemne op af hatten, så tavsheden, der kort opstår, ikke når at blive pinlig.

Hvis du kan se fornuften i ovenstående, så tjek heller end gerne vores artikel med samtaleemner, der altid holder på første date.

Hvis ikke lige, du orker at klikke dig videre til en anden artikel, kommer der herunder en kort opsummering af de samtaleemner, som vi mener, vil være fornuftige at bringe i spil på en første date:

  • Job
  • Fritid
  • Familiære forhold
  • Musik
  • TV
  • Rejser
  • Film
  • Barndomsidoler
  • Fortid
  • Fremtid.

Vælg en lokation, hvor du føler dig tryg

Som vi tidligere har været inde på, kan det være ekstremt angstprovokerende at skulle på en blind-date. Derfor bør du stræbe efter at vælge en lokation, du anser som tryg, og som derfor vil kunne fylde dig med ro, så frygten ikke overmander dig og spolerer daten.

I forhold til lokation kan du og din blind-date også overveje en lokation, hvor det vil være muligt for jer at foretage en aktivitet, eksempelvis spille pool eller dart.

Der er nemlig rigtig mange fordele forbundet med at udføre en aktivitet i løbet af en date. Først og fremmest plejer en aktivitet at føre til, at man helt automatisk får noget at snakke om på daten.

Derudover føles tavshed under en aktivitetsdate ikke nær så slemt, som det kan gøre under en kaffedate.

Undlad at mødes hjemme hos en af jer

Artiklen her må for alt i verden ikke blive opfattet som en skræmmekampagne, der afskrækker dig fra at tage på blind-dates, men når det er sagt, så er det vigtigt for os at appellere til dig om at værne om din egen sikkerhed, så du får taget dine forholdsregler og minimerer risikoen for dårlige, ubehagelige oplevelser på din blind-date.

Din date er formentlig sød, men vær nu alligevel forsigtig…

Når du skal på en blind-date, ved du formentlig stort set intet om den person, du skal på date med. 

Vedkommende er højst sandsynligt voldsomt sød, charmerende og fantastisk, men det kan desværre ikke 100 % udelukkes, at han/hun viser sig at være et røvhul og/eller krænker, og netop derfor bør du aldrig afholde en blind-date i privat rum, eksempelvis hjemme hos dig eller hos din blind-date, da du i disse arenaer vil være afskåret muligheden for at få hjælp, sæt dette behov skulle opstå. 

Vær åben og imødekommende

På en blind-date aner du ikke, hvad du går ind til, og derfor er der desværre en risiko for, at du – i hvert fald ved første øjekast – bliver skuffet, når du ser din blind-date.

Viser dette sig at blive tilfældet, er det først og fremmest vigtigt, at du ikke – via din mimik og gestik – udtrykker din skuffelse, da dette stensikkert vil gøre rigtig, rigtig ondt på din blind-date og ødelægge daten både for ham/hende og dig. 

Derudover er det vigtigt, at du på forhånd har besluttet dig for at være åben og imødekommende, og at du – uanset om din blind-date ved første øjekast er din type eller ej – giver vedkommende en chance.

Det kan nemlig sagtens være, at din blind-date har en personlighed, der gør, at han/hun bliver mere og mere attraktiv i løbet af daten.

Ikke noget med at stalke din date på forhånd

I den digitale tidsalder, som vi p.t. lever i, har vi alle potentiale til at blive dygtige privatdetektiver, der finder alverdens smuds og informationer om hinanden med afsæt i ganske små spor.

Har du et navn på din blind-date, vil du formentlig let kunne finde vedkommende sociale medie-profiler samt finde andre digitale spor, som din blind-date med tiden har efterladt på internettet i forbindelse med sin færden online.

Af flere årsager råder vi dig dog til at undlade at stalke din blind-date inden jeres møde. Først og fremmest risikerer du, at du på et tidspunkt kommer til at afsløre, at du har stalket din blind-date, det – at blive stalket – er, mildt sagt, ikke superrart. Tilmed er det sandsynligt, at din blind-date vil finde dig en smule ’creepy’, hvis han/hun opdager, at du har stalket ham/hende.

Et andet godt argument imod, at du stalker din blind-date inden jeres møde, er, at det formentlig vil føre til, at du på forhånd anbringer vedkommende i en kasse, og det er langt fra sikkert, at din blind-date hører til i den kasse og fortjener den uhensigtsmæssige stigmatisering, som dit stalkeri fører til.

Slip bekymringerne og nyd det

Det er ganske forståeligt, hvis du både er en smule nervøs, spændt og ængstelig inden en blind-date. Men prøv at se, om du ikke kan lægge nervøsiteten og frygten til side og nyde daten.

Undlad at opbygge en forventning om, at du via blind-daten skal møde dit livs kærlighed. Vær i stedet realistisk og håb blot på, at du får en god og sjov date med et behageligt menneske.

Viser dette menneske sig at være din soulmate, så er det jo helt fantastisk, men mindre kan altså også gøre det, for at blind-daten kan betegnes som en succes. 

Måske viser det sig, at du og din blind-date ikke har den fornødne romantiske kemi imellem jer, men at der er potentiale for et rigtig godt venskab imellem jer, og dette er jo også noget værd, ikke?

Vær modig, hvis du føler gnisten

Hvis din blind-date viser sig at være både sød, charmerende og attraktiv, vil vi appellere til, at du forsøger at finde modet til at tage affære på den ene eller anden måde, sæt du ønsker at daten skal udvikle sig i en romantisk retning. 

Det kan være, at du forsøger at flette fingre med dine blind-date, eller at du forsøger at snige dig til et lille kys.

Det kan også sagtens være, at du – ved datens afslutning – fisker efter en ny aftale eller et telefonnummer. 

Gør det, du føler dig mest tryg ved, bare du gør et eller andet, hvis din blind-date har vækket et par sommerfugle i mavsen på dig. 

Passivitet fører dig nemlig ingen vegne udover til landet af spildte muligheder og fortrydelse.