Romantisk weekendophold – gode forslag til kæresteweekenden

Leder du efter et romantisk weekendophold som du og din kæreste kan nyde sammen? – Vi gør din søgning lettere for dig. I det følgende har vi nemlig samlet vores bud på romantiske hoteller, kroer og destinationer som med garanti kan få jeres kærlighed til at blomstre. 

Ganske få ting er ligeså effektive, når det handler om at få kickstartet romantikken i parforholdet, som et romantisk weekendophold. Mange oplever, at der går dagligdag i parforholdet og man ender simpelthen med at glemme hinanden. Med et ophold kan I komme væk hjemmefra og koncentrere jer om hinanden. Hvem der tømmer opvaskeren, henter børn eller går ud med affaldet er ligegyldigt for en stund. I stedet kan i bruge jeres tid og energi på at nyde hinanden. 

Vores forslag til romantiske weekendophold

Det sværeste ved et weekendophold er ikke at pakke kufferten, bilen eller finde tid til at komme afsted – det sværeste er faktisk ofte at finde et sted at tage hen og efterfølgende finde den rigtige pris på opholdet. 

Vi har gjort benarbejdet for dig, så det eneste du skal gøre er, at vælge det ophold du foretrækker, bestille og nyde et velfortjent romantisk weekendophold med din bedre halvdel – lettere bliver det ikke!

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder ingenting for dig, men for os er det vigtigt fordi det er måden vi tjener penge. Vi modtager en lille procentdel for hvert salg. Vi står naturligvis inde for samtlige af vores anbefalinger.

Spaophold på Hotel Thingaard – Spa, natur og god mad

Hotel Thingaard - romantisk weekendophold

Sted: Hurup Thy, Nordjylland

Sæt tempoet lidt ned og besøg en del af Danmark, hvor der ikke nødvendigvis er ligeså meget fart på som i storbyerne. 

Forkæl jer selv med et afslappende romantisk weekendophold på det populære hotel Thingaard, hvor i ud over lækre omgivelser, også kan nyde god mad morgen og aften. 

Det kan i opleve

Nordjyske Thy byder blandt andet på skønne naturoplevelser i Nationalpark Thy, som breder sig over imponerende 24.370 ha. 

Er I ikke så meget til natur, så planlæg et visit til Vestkystens svar på Christiania, Thylejren, hvor du kan få et indblik i en alternativ måde at leve sit liv. Der er plads til alle typer i Thylejren, hvorfor der er garanti for at kunne opleve og måske tale med et par originaler, hvis I har lyst til det. Ellers er det også fint bare at kigge sig omkring. 

Når I er færdige med at opleve og udforske, kan i passende slappe af og være sammen i Sydthy kurbad. Der medfølger entré til de luksuriøse faciliteter, hvis du vælger at booke. 

Det får du:

 • Overnatning på dobbeltværelse
 • Morgenbuffet
 • 2-retters middag
 • Entré til Sydthy Kurbad

Det siger gæsterne:

Kilde: duglemmerdetaldrig.dk

Charlotte Hansen
4/5

“Der var rigtig gode service. Værelserne var fine. Til morgenmaden kunne det have været lækkert med hjemmebagt brød, men ellers var der fint stort udvalg.

Aftensmaden (5-retters) var rigtig lækker og der var ikke sparet på noget.

Spaen var også en skøn oplevelse. Vær opmærksom på, at de først åbner kl. 14 i hverdagene. Der var mange forskellige bade og selv-behandlingerne var billige.

Alt i alt en god og afslappende oplevelse.”

Spaophold på Ystad Saltsjöbad – Slap af i charmerende Ystad i Sverige

Spaophold, Ystad, Sverige - Romantisk weekendophold

Sted: Ystad, Sverige

Trænger I til at komme lidt udenfor landets grænser, så tag på romantisk weekendophold hos vores naboer i Sverige. 

I den sydligste del af Sverige ligger Ystad, som især er kendt for at være Skånes bedst bevarede middelalderby med omkring 300 bindingsværkshuse. 

Hotellet ligger helt ned til Østersøen, så udsigten kan man ikke klage over. 

Det kan i opleve

Besøg det skandinaviske bud på Stone Henge, Ales Stenar, en imponerende stensætning fra fortiden. Forskerne er stadig ikke helt enige I historien og formålet bag, så der er plads til egen fortolkning af det imponerende monument. 

Hvis der ikke behøver at ske det store, kan I koble helt fra i den luksuriøse spa, som får masser af ros af tidligere gæster på hotellet.

Eller hvad med bare at nyde udsigten? Hotellet ligger helt ned til Østersøen, og spejder du ud over stranden, kan du på en god dag, se helt til Bornholm. 

Får I lyst til en dukkert, men er er havvandet for koldt, så er det bare at hoppe i opvarmet pool på hotellet. 

Det får du:

 • Overnatning i et Superior-værelse
 • Stor morgenbuffet
 • 3-retters middag
 • Ubegrænset adgang til spa-afdelingen og aktiviteterne. 

Det siger gæsterne:

Kilde: duglemmerdetaldrig.dk

Jeanette
5/5

“Super lækkert ophold! Stedet er virkelig dejligt og et helt sikkert et besøg værd. Alle de medarbejdere vi var i kontakt med både før og under opholdet var utroligt søde og servicemindede – der kommer vi helt sikkert gerne igen :-)”

Louise Madsen
5/5

“Ystad saltsjøbad, er et af de bedste spaophold jeg har været på. Du bliver virkelig forkælet fra du kommer og til du tager hjem igen.

Maden er suverænt, spaen er fantastisk med både kold og varmvandsbade. Det bedste af det hele, er at de har luksussenge ovenpå spaen, hvor man kan slappe af og nyde udsigten til vandet:)”

Gourmetophold på Lyng Dal Hotel og Restaurant – Forkæl jer selv og jeres smagsløg

Lyng Dal ophold - Romantisk weekendophold

Sted: Ry, Østjylland

Hvis du er til god mad der er blevet kælet for, så kommer du ikke udenom Lyng Dal Hotel og Restaurant.

 Det familiedrevede hotel har nemlig særligt fokus på at give deres gæster en madoplevelse udover det sædvanlige. Du kan forvente klassiske danske retter af lokale råvarer.

Det kan i opleve

Først og fremmest; god mad! Stedet har nemlig specialiseret sig i servere lækre danske retter i moderne fortolkninger. Hvis du er glad for mad, så overvej Lyng Dal Hotel og Restaurant!

Tag på en rejse gennem tid til dengang det hele var lidt simplere. Kig dig omkring og nyd den landlige idyl, og det charmerende bindingsværkshus som er jeres hjem for en dag. 

Besøg Himmelbjerget, en 147 m. høj bakke, som ligger omgivet af smuk natur og byder på en uovertruffen udsigt, hvis I får kæmpet jer til tops.

Apopros smuk udsigt; Ry er praktisk talt omgivet af søer, som giver god anledning til en udflugt med picnic, eller måske en afslappende gåtur hvor I kan få vendt verdenssituationen.

Det får du:

 • Overnatning i dobbeltværelse
 • Morgenmad med hjemmelavede specialiteter
 • 3-retters middag
 • Fransk altan eller terrasse 

Det siger gæsterne:

Kilde: duglemmerdetaldrig.dk

Morthen Ø
5/5

“Helt og aldeles fremragende mad, betjening og omgivelser. Det var en stor oplevelse og helt sikkert ikke sidste gang vi kommer forbi for at bliver forkælet.”

Nikolaj Simonsen
5/5

“Min kæreste og jeg var her en weekend, personalet var engageret og smilende. Vi fik den bedste behandling vi kunne ønske os. Kan helt klart anbefales!”

The Lodge – Lækkert svensk hotel med ‘New England’-tema

The Lodge - Romantisk weekendophold

Sted: Skåne, Sverige

Et romantisk weekendophold på The Lodge er en helt særlig oplevelse af flere grunde. 

Det første du vil bemærke er temaet for hotellet som er ‘New England’ inspireret. Det ses i hotellets æstetik, maden og små finurligheder som eksempelvis ‘afternoon tea’. 

Hotellet er dog mest kendt for sin placering på et af Skånes højeste punkter, hvilket giver en uovertruffen udsigt. Derudover er der inkluderet adgang til hotellets spa-afdeling som blandt andet byder på udendørs jacuzzi.  

Det kan i opleve

Udsigten! – Hotellet er som nævnt placeret på et af de højeste punkter i Skåne, hvilket giver en udsigt udover det sædvanlige. Hvis vejret ellers tillader det, kan I forvente at kunne se helt op til 40 km væk – det er en udsigt der vil noget!

Spis lækker gourmetmad om aftenen, hvor der bliver serveret 4-retters menu med mad fra øverste hylde. 

Hvis I ellers er til det, så venter der jer en fantastisk naturoplevelse i Soderasens National Park, Skånes største nationalpark og Nordeuropas største sammenhængende beskyttede løvskovområde. Oplev den svenske vildmark i al sin pragt!

Det får du:

 • Overnatning i dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • 4-retters gourmetmiddag
 • Adgang til spa

Det siger gæsterne:

Kilde: duglemmerdetaldrig.dk

Bjørn Amdi Sloth
5/5

“Det var intet mindre end en fantastisk oplevelse!

Beliggenheden og udsigten fra stedet, der ligger på toppen af det højeste bakkedrag i hele området er helt utrolig. Selvom vi ikke var så heldige med vejret på ankomstdagen, var det stadig en helt utrolig oplevelse at sidde i den udendørs jacuzzi i let snevejr.

Det er helt klart ikke i den billige ende, men både stedet, værelset, udsigten, personalet, atmosfæren og den fred og ro, man følte på stedet, gjorde det alle pengene værd!”

Horsens Statsfængsel – Tag en overnatning bag tremmer

Horsens statsfængsel, FÆNGSLET - Romantisk weekendophold

Sted: Horsens, Østjylland

At kalde et ophold på FÆNGSLET for et romantisk weekendophold er måske at strække definitionen lige rigeligt. 

Hvad der i stedet venter jer, er en mindeværdig oplevelse som får jer til at føle hvordan det var at sidde inde i det tidligere fængsel. 

Der er rigeligt med historie på stedet, og den kan i blive klogere på ved at besøge museet som ligesom overnatningsmulighederne, er blevet en del af FÆNGSLET.

FÆNGSLET vandt i 2016 prisen for ”Verdens Bedste Oplevelsesmuseum”.

Det kan i opleve

Bliv klogere på det gamle statsfængsels spændende og dramatiske historie. Tag en tur rundt i museet alene, eller få en guidet tur rundt i de gamle fængselsceller, og hør historier om og fra tidligere indsatte i fængslet.
 
Rejs tilbage i tiden og besøg industrimuseet i Horsens, hvor du udover at se på gamle maskiner (det er mere spændende end det lyder, tro mig!) også kan tage en tur igennem et lejlighedskompleks hvor hver etage er fra et nyt årstal. Oplev et dansk hjem fra 1880 helt op til 1998.
 
Besøger i byen i slutningen af august, kan i deltage i den berømte Middelalderfestival, hvor dele af byen er omdannet til et afsnit af Game of Thrones. Udlandske turister kommer langvejs fra for at opleve middelalder-stemningen som er noget helt særligt.
 

Det får du:

 • Overnatning i tomandscelle i den tidligere sygeafdeling
 • Entré til fængselsmuseet
 • Morgenmad
 • Kaffe og te i cellerne

Det siger gæsterne:

Kilde: duglemmerdetaldrig.dk

Grete
5/5

“En stor oplevelse og en fantastisk ung mand (Esben ) som Guide, fortalte helt eventyrligt!”

Karsten
4/5

“Super oplevelse og bestemt anbefalelsesværdigt.”

3-dags miniferie på Comwell Hotels – Luksus flere forskellige steder i landet

Comwell - romantisk weekendophold for 2

Sted: Kolding, Middelfart, Holte, Roskilde, Rebild bakker eller Borupgaard

Comwell har hoteller flere steder i landet. Steder som alle har hver deres unikke omgivelser, mennesker og oplevelser der venter på jer. 

Kvaliteten er i top, så det skal I ikke bekymre jer om. I stedet skal i finde ud af, hvor I gerne vil tilbringe jeres romantiske weekendophold – der er nemlig en håndfuld steder at vælge imellem.

Det kan i opleve:

Hvad I kan opleve under jeres 3 dage lange weekendophold, afhænger naturligvis af, hvor I vælger at overnatte. 

Fælles for alle hotellerne er dog, at de ligger midt i naturen og tæt på diverse kulturelle oplevelser. Derudover bliver I serviceret, så I ikke skal tænke på andet end at finde vej til restauranten, hvor der bliver serveret morgen- og aftensmad. 

Det får du:

 • Overnatning på dobbeltværelse
 • Stor morgenbuffet
 • 2 retters middag eller buffet 
 • Drinkskuppon til øl, vin eller vand

Kanotur og hotelophold – Romantisk sejlads på Gudenåen

Kanoophold - romantisk weekendophold

Sted: Silkeborg, Østjylland

Har i brug for at lave andet end at sidde og trille tommelfingre på et hotelværelse, så kan i overveje at booke et ophold med kanosejlads og efterfølgende hotelophold med mad og overnatning – et anderledes men anbefalelsesværdigt romantisk weekendophold!

I starter dagen på Gudenåen hvor I kan nyde de smukke omgivelser imens i sejler afsted mod jeres destination – Radison Blu, som ligger beskedne 30 m fra hvor i ligger kanoen til.

Fra det primitive på vandet, kan i nu glæde jer over resten af dagen som byder på luksus i form af lækker overnatning med fremragende mad. 

Det kan i opleve

Træk redningsvesten over skuldrene, sæt jer til rette i en kano og sejl afsted imens i nyder den smukke natur langs Gudenåen. Det er ikke uden grund, at Gudenåen er en populær destination for netop kanosejlads, for det er hamrende hyggeligt at drive i de smukke omgivelser, imens i får jer noget koldt at drikke og taler om alt og intet.
 
 Lad dig i øvrigt ikke narre af, at vi kalder det for en kanotur, for I skal hverken drikke lunkne dåsebajere, dele en dåse tun eller sove på liggeunderlag i et telt. Tværtimod er der luksus for alle pengene, når i efter en dag på vandet, kan et lækkert aftenmåltid bestående af 3-retters menu. 
 

Det får du:

 • Overnatning
 • Kano for 2 personer i 1 dag
 • Stor morgenbuffet med drikkevarer
 • 3-retters middag

Kragerup Gods – Idyllisk ophold på  med klatring

Kragerup gods med klatring - Romantisk weekendophold

Sted: Ruds Vedby, Sydvestsjælland 

Adrenalin skulle være godt for følelsen af forelskelse, og netop adrenalin bliver der formentlig rigeligt af, når i klatrer i træer 20 meter over jorden. Med i opholdet er nemlig en tur på godsets klatrebaner. 

Udover at klatre skal I naturligvis også slappe af og forkæles på godset. Aftenen inden i kaster jer ud i trætoppene kan i fornøje jer med lækker 3-retters menu. 

Det kan i opleve

Få en anderledes og nervepirrende oplevelse i trætoppene på godsets klatrebaner. Der er adgang til Go High klarepark inkluderet i opholdet, så I kommer bestemt ikke til at kede jer!

 Den vestsjællandske by byder desuden på bilmuseum, Arena Cirkusland og masser at oplevelser i den fri natur
 

Det får du:

 • Overnatning i dobbeltværelse
 • Adgang til Go High klatrepark
 • Morgenbuffet 
 • 3-retters middag
 • Aftenkaffe eller – te med sødt

Hvorfor tage på romantisk weekendophold?

En overnatning eller to væk fra hjemmet med sin bedre halvdel, uden dagligdag, arbejde og huslige pligter, er noget af det bedst du kan gøre for dit parforhold. Når I kommer ud og væk hjemmefra, vil I have mere overskud og energi til hinanden, I vil få snakket om ting I måske ikke normalt får vendt med hinanden, og I vil have tid til sex, uden at blive forstyrret af mobilen, børnene eller hunden der vil luftes. 

Dagligdagen med alle dens rutiner er noget af det mest dræbende for et parforhold. Derfor giver det rigtig god mening at gøre op med rutinen for en weekend og tage på et lækkert romantisk weekendophold hvor I bliver forkælet af personalet, så I kan koncentrere jer om at forkæle hinanden. 

Hvad kan man lave på et romantisk weekendophold?

Mulighederne er mange, og det vigtigste er faktisk, at I ikke gør som I plejer. Hvis en almindelig dag normalt går med arbejde, aftensmad, Netflix på sofaen og så i seng, så sørg for at gøre alt andet end det. 

Det vigtige ved et romantisk weekendophold er egentlig, at I bryder den daglige rutine og foretager jer noget andet end I plejer. At I kommer væk hjemmefra er ofte nok i sig selv, men hvis I alligevel er interesseret i noget inspiration til hvad man kan foretage sig på et romantisk weekendophold, så kommer der et par forslag her:

 1. Oplev området omkring hotellet. Selvom I vælger at tage på ophold et sted i lille Danmark, er der stadig masser af ting at opleve. Det er nemlig vores erfaring, at selv de mindste og – på papiret – kedeligste danske byer, har masser at byde på. Det svære er at finde ud af, hvad der af skøn natur, museer, gode restuaranter og lignende i området. Til det formål kan vi anbefale Tripadvisor – et fremragende værktøj til at støve spændende steder op.
 2. Tilbring weekenden i sengen. Ja, det virker måske fjollet at betale penge for bare at tilbringe hele dagen underlagnerne på hotelværelset, men vi mener faktisk, at det er værd at overveje. Udover at I formentlig får slappet rigtig meget af, så har I også god mulighed for at nyde hinanden – med eller uden tøj på. Hvad med at bestille roomservice til værelset, og spise maden i sengen?
 3. Overrask hinanden. Hav en gave eller måske flere med i kufferten som du kan forkæle din bedre halvdel med. Der findes ikke en kvinde i verden, som ikke vil blive henrykt over at se en gave ligge på sengen på hotelværelset – en gave du fik placeret der uden hun så det. De fleste mænd vil få julelys i øjnene, hvis deresd kvinde pludselig smider tøjet og afslører et sæt frækt lingeri. Mangler du inspiration til en eventuelt gave? – Vi har lavet en oversigt med gaveideer til kæresten.

Hvor skal vi tage hen på weekendophold?

Der ligger fremragende hoteller, kroer og spa rundt omkring i hele landet, så hvis der er gode muligheder for at få et fænomenalt romantisk weekendophold uanset hvor I tager hen. 

Vores erfaring er, at det er sjovt at komme væk hjemmefra. Gerne et pænt stykke væk. Hvad med et ophold i vores naboland Sverige? – Vi har forslået et par muligheder på listen ovenfor. 

I kan med fordel lave lidt research på de steder i overvejer, inden i beslutter jer. Find ud af, hvad der ellers er at opleve i området, så der er noget at se og opleve uden for jeres værelse. 

Weekendophold for 2 – eller flere?

De fleste forestiller sig nok, at et romantisk weekendophold er for 2 mennesker, og selvom det også er mere reglen end undtagelsen, så kan der også være noget særligt ved at tage afsted som en lidt større flok. 

Aftal med et vennepar eller flere, at I booker værelse på samme hotel. I behøver ikke nødvendigvis være sammen hele dagen, og kan sagtens nøjes med at drikke lidt vin sammen om aftenen, eller måske tage på udflugt sammen om dagen. 

Vi indrømmer gerne, at det måske tager en smule af romantikken, at I har slæbt venner med, men vi garanterer til gengæld at det bestemt ikke bliver en kedelig weekend!

Romantisk weekendophold med wellness

Når det kommer til et romantisk weekendophold er wellness ophold med spa og alt hvad det ellers indebærer, et populært valg hos mange. Med wellness er I garanteret at kunne slappe fuldstændigt af, ligge hverdagen fra jer for en stund, få ladet batterierne op og koncentrere jer om hinanden. 

Der findes masser af steder I kan nyde et dejligt wellness ophold. Se det store udvalg af hoteller her.