Romantisk weekendophold – gode forslag til kæresteweekenden

Leder du efter et romantisk weekendophold, som du og din kæreste kan nyde sammen? Hjælpen er nær! I det følgende har vi nemlig samlet vores bud på de mest romantiske hoteller og kroer i Danmark.

Ganske få ting er lige så effektive som et romantisk weekendophold, når det handler om at få kickstartet romantikken i parforholdet.

Jeg tror, at rigtig mange kan nikke genkendende til, at der kan gå lidt hverdag i den på hjemmefronten, og at man til tider kan glemme at værdsætte samt påskønne sin partner, når travlheden er på sit højeste.

I værste fald kan manglende påskønnelse samt mangel på kvalitetstid sammen fører til, at man glider fra sin partner, og at gnisten i forholdet dør ud. 

Blandt andet derfor er det vigtigt, at du og din partner aktivt afsætter tid til at pleje hinanden og jeres relation. En effektiv måde, hvorpå I kan holde gnisten i live, er ved at tage på et hyggeligt, romantisk weekendophold af og til.

På den måde kommer I væk fra hverdagens travlhed og trummerum. Stressen forsvinder, og I får tid og mulighed for at nyde hinanden i romantiske omgivelser.

Hvor skal I tage hen?

Det sværeste ved et weekendophold er ikke nødvendigvis at pakke kufferten, bilen eller at finde tid til at komme afsted, nej, sommetider er det sværeste at finde den perfekte destination.

Hvis du og din partner befinder jer i denne kattepine, er du landet det helt rette sted. 

I de kommende afsnit finder du nemlig en række solide bud på destinationer for romantiske weekendophold.

I det følgende vil der optræde affiliate-links. Det betyder ingenting for dig, men for os er det vigtigt fordi det er måden vi tjener penge. Vi modtager en lille procentdel for hvert salg. Vi står naturligvis inde for samtlige af vores anbefalinger.

3-dags miniferie på Comwell Hotels
Luksus flere forskellige steder i landet

Comwell - romantisk weekendophold for 2

Sted: Kolding, Middelfart, Holte, Roskilde, Rebild bakker eller Borupgaard

Comwell har hoteller flere steder i landet. Steder som alle har hver deres unikke omgivelser, mennesker og oplevelser, der venter på jer. 

Kvaliteten er i top, så det skal I ikke bekymre jer om. I stedet skal I finde ud af, hvor I gerne vil tilbringe jeres romantiske weekendophold – der er nemlig en håndfuld steder at vælge imellem.

Det kan I opleve:

Hvad I kan opleve under jeres tre dage lange weekendophold, afhænger naturligvis af, hvor I vælger at overnatte. 

Fælles for alle hotellerne er dog, at de ligger midt i naturen og tæt på diverse kulturelle oplevelser. Derudover bliver I serviceret, så I ikke skal tænke på andet end at finde vej til restauranten, hvor der bliver serveret morgen- og aftensmad. 

Det får du:

 • Overnatning på dobbeltværelse
 • Stor morgenbuffet
 • 2 retters middag eller buffet 
 • Drinkskupon til øl, vin eller vand-

Spaophold på Hotel Thinggaard
Spa, natur og god mad

Hotel Thingaard - romantisk weekendophold

Sted: Hurup Thy, Nordjylland

Sæt tempoet lidt ned og besøg en del af Danmark, hvor der ikke nødvendigvis er lige så meget fart på som i storbyerne. 

Forkæl jer selv med et afslappende romantisk weekendophold på det populære hotel Thinggaard, hvor I – ud over lækre omgivelser – også kan nyde god mad morgen og aften. 

Det kan I opleve

Nordjyske Thy byder blandt andet på skønne naturoplevelser i Nationalpark Thy, som breder sig over imponerende 24.370 ha. 

Er I ikke så meget til natur, så planlæg et visit til Vestkystens svar på Christiania, Thylejren, hvor I kan få et indblik i en alternativ måde at leve sit liv. 

Når I er færdige med at opleve og udforske Thylejren, kan I passende slappe af og være sammen i Sydthy kurbad. Der medfølger entré til de luksuriøse faciliteter, hvis du vælger at booke. 

Det får du:

 • Overnatning på dobbeltværelse
 • Morgenbuffet
 • 2-retters middag
 • Entré til Sydthy Kurbad

Spaophold på Ystad Saltsjöbad
 Slap af i charmerende Ystad i Sverige

Spaophold, Ystad, Sverige - Romantisk weekendophold

Sted: Ystad, Sverige

Trænger I til at komme lidt uden for landets grænser, så tag på romantisk weekendophold hos vores naboer i Sverige. 

I den sydligste del af Sverige ligger Ystad, som især er kendt for at være Skånes bedst bevarede middelalderby med omkring 300 bindingsværkshuse. 

Hotellet ligger helt ned til Østersøen, så udsigten kan man ikke klage over. 

Det kan I opleve

Besøg det skandinaviske bud på Stonehenge, Ales Stenar, en imponerende stensætning fra fortiden. Forskerne er stadig ikke helt enige omkring stenformations historie og formålet bag, så der er plads til egen fortolkning af det imponerende monument. 

Hvis der ikke behøver at ske det store, kan I koble helt fra i den luksuriøse spa, som får masser af ros af tidligere gæster på hotellet.

Eller hvad med bare at nyde udsigten

Hotellet ligger – som bemærket – helt ned til Østersøen, og spejder du ud over stranden, kan du på en god dag se helt til Bornholm. 

Får I lyst til en dukkert, men er havvandet for koldt, så er det bare at hoppe i en opvarmet pool på hotellet. 

Det får du:

 • Overnatning i et Superior-værelse
 • Stor morgenbuffet
 • 3-retters middag
 • Ubegrænset adgang til spa-afdelingen og aktiviteterne. 

Gourmetophold på Lyng Dal Hotel og Restaurant
Forkæl jer selv og jeres smagsløg

Lyng Dal ophold - Romantisk weekendophold

Sted: Ry, Østjylland

Hvis du er til god mad, der er blevet kælet for, så kommer du ikke udenom Lyng Dal Hotel og Restaurant.

Det familiedrevne hotel har nemlig særligt fokus på at give deres gæster en madoplevelse udover det sædvanlige. Dette via klassiske danske retter af lokale råvarer.

Det kan I opleve

Først og fremmest god mad

Stedet har nemlig specialiseret sig i at servere lækre danske retter i moderne fortolkninger. Hvis du er glad for mad, så overvej Lyng Dal Hotel og Restaurant.

Tag på en rejse gennem tid til dengang, det hele var lidt simplere. Kig dig omkring og nyd den landlige idyl og det charmerende bindingsværkshus, som bliver dit og din partners hjem for en stund.

Besøg Himmelbjerget, en 147 meter høj bakke, som ligger omgivet af smuk natur og byder på en uovertruffen udsigt, hvis du og din partner får kæmpet jer til tops.

Apropos smuk udsigt; Ry er praktisk talt omgivet af søer, som giver god anledning til en udflugt med picnic eller måske en afslappende gåtur, hvor I kan få vendt verdenssituationen.

Det får du:

 • Overnatning i dobbeltværelse
 • Morgenmad med hjemmelavede specialiteter
 • 3-retters middag
 • Fransk altan eller terrasse 

The Lodge 
Lækkert svensk hotel med ‘New England’-tema

The Lodge - Romantisk weekendophold

Sted: Skåne, Sverige

Et romantisk weekendophold på The Lodge er en helt særlig oplevelse af flere grunde. 

Det første, du vil bemærke, er temaet for hotellet, som er ‘New England’-inspireret. Det ses i hotellets æstetik, maden og små finurligheder som eksempelvis ‘afternoon tea’. 

Hotellet er dog mest kendt for sin placering på et af Skånes højeste punkter, hvilket giver en uovertruffen udsigt. Derudover er der inkluderet adgang til hotellets spa-afdeling, som blandt andet byder på udendørs jacuzzi.  

Det kan I opleve

En ekstraordinært flot udsigt!

Hotellet er som nævnt placeret på et af de højeste punkter i Skåne, hvilket giver en udsigt udover det sædvanlige. Hvis vejret ellers tillader det, kan I forvente at kunne se helt op til 40 km.

Foruden udsigten bør det fremhæves, at I på hotellet kan få serveret en 4-retters menu med gourmetmad fra øverste hylde. 

Hvis I ellers er til det, så venter der jer en fantastisk naturoplevelse i Soderasens National Park, Skånes største nationalpark og Nordeuropas største sammenhængende beskyttede løvskovområde. Oplev den svenske vildmark i al sin pragt!

Det får du:

 • Overnatning i dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • 4-retters gourmetmiddag
 • Adgang til spa.

Horsens Statsfængsel
Tag en overnatning bag tremmer

Horsens statsfængsel, FÆNGSLET - Romantisk weekendophold

Sted: Horsens, Østjylland

At kalde et ophold på FÆNGSLET for et romantisk weekendophold er måske at strække definitionen lige rigeligt. 

Hvad der i stedet venter jer, er en mindeværdig oplevelse, som får jer til at føle, hvordan det var at sidde inde i det tidligere fængsel. 

Der er rigeligt med historie på stedet, og den kan I blive klogere på ved at besøge museet, som – ligesom overnatningsmulighederne – er blevet en del af FÆNGSLET.

FÆNGSLET vandt i 2016 prisen for ”Verdens Bedste Oplevelsesmuseum”.

Det kan I opleve

Bliv klogere på det gamle statsfængsels spændende og dramatiske historie. Tag en tur rundt i museet alene eller få en guidet tur rundt i de gamle fængselsceller, og hør historier om og fra tidligere indsatte i fængslet.
 
Rejs tilbage i tiden og besøg industrimuseet i Horsens, hvor du udover at se på gamle maskiner (det er mere spændende end det lyder, tro mig!) også kan tage en tur igennem et lejlighedskompleks, hvor hver etage er fra et nyt årstal. 
 

Besøger I byen i slutningen af august, kan I deltage i den berømte Middelalderfestival, hvor dele af byen er omdannet til noget, der minder om et afsnit af Game of Thrones. 

Udenlandske turister kommer langvejs fra for at opleve middelalder-stemningen, som er noget helt særligt.

Det får du:

 • Overnatning i tomandscelle i den tidligere sygeafdeling
 • Entré til fængselsmuseet
 • Morgenmad
 • Kaffe og te i cellerne

Kanotur og hotelophold 
Romantisk sejlads på Gudenåen

Kanoophold - romantisk weekendophold

Sted: Silkeborg, Østjylland

Har du og din partner brug for at lave andet end at sidde og trille tommelfingre på et hotelværelse, så kan I overveje at booke et ophold med kanosejlads og efterfølgende hotelophold med mad og overnatning – et anderledes, men anbefalelsesværdigt romantisk weekendophold!

I starter dagen på Gudenåen, hvor I kan nyde de smukke omgivelser, imens I sejler afsted mod jeres destination – Radison Blu – som ligger beskedne 30 m fra, hvor I lægger til med kanoen.

Det kan I opleve

Træk redningsvesten over skuldrene, sæt jer til rette i en kano og sejl afsted, imens I nyder den smukke natur langs Gudenåen

Det er ikke uden grund, at Gudenåen er en populær destination for netop kanosejlads, for det er hamrende hyggeligt at drive langsomt fremad i de smukke omgivelser, imens man får lidt koldt at drikke.
 
Lad dig i øvrigt ikke narre af, at vi kalder det for en kanotur, for I skal hverken drikke lunkne dåsebajere, dele en dåse tun eller sove på liggeunderlag i et telt. 

Tværtimod er der luksus for alle pengene, når I efter en dag på vandet kan fortære et lækkert aftenmåltid bestående af 3-retter. 
 

Det får du:

 • Overnatning
 • Kano for 2 personer i 1 dag
 • Stor morgenbuffet med drikkevarer
 • 3-retters middags

Kragerup Gods
Idyllisk ophold på med klatring

Kragerup gods med klatring - Romantisk weekendophold

Sted: Ruds Vedby, Sydvestsjælland 

Hvis du og din partner kan lide action og adrenalin-kick, er dette her ophold lige noget for jer!

I er nemlig garanteret en god mængde adrenalin, når I begiver jer ud i at klatre i træer 20 meter over jorden. En aktivitet, der er inkluderet i denne fine opholdspakke. 

Udover at klatre skal I naturligvis også slappe af og forkæles på godset, hvilket blandt andet kommer til udtryk via lækker mad i form af en lækker 3-retters menu.

Det kan I opleve

Som bemærket er der inkluderet en fed klatreoplevelse i denne opholdspakke – nærmere bestemt adgang til Go High klarepark.

Og I kommer på ingen måde til at kede jer, når klatringen er overstået.

Den vestsjællandske by, Ruds Vedby, hvor godset ligger, byder nemlig på mange andre spændende aktivitetsmuligheder, blandt andet et bilmuseum, Arena Cirkusland og masser af oplevelser i den fri natur

 

Det får du

 • Overnatning i dobbeltværelse
 • Adgang til Go High-klatrepark
 • Morgenbuffet 
 • 3-retters middag
 • Aftenkaffe eller – te med sødt.

Hvorfor tage på romantisk weekendophold?

En overnatning eller to væk fra hjemmet med sin bedre halvdel uden dagligdag, arbejde og huslige pligter er noget af det bedste, du kan gøre for dit parforhold. 

Når du og din partner kommer ud og væk hjemmefra, vil I få mere overskud og energi til hinanden, I vil få snakket om ting, I måske ikke normalt får vendt med hinanden, og I vil have tid til sex uden at blive forstyrret af mobiler, børn eller en hund, der vil luftes. 

Dagligdagen med alle dens rutiner er noget af det mest dræbende for et parforhold. Derfor giver det rigtig god mening at gøre op med rutinen for en weekend og tage på et lækkert romantisk weekendophold, hvor I bliver forkælet af personalet, så I kan koncentrere jer om at forkæle hinanden. 

Hvad kan man lave på et romantisk weekendophold?

Par ligger i dobbeltseng
Når man er på weekendhold med kæresten, er aktivitetsmulighederne mange, men måske har du og din partner mest af alt lyst til bare at ligge og nusse i dobbeltsengen uden forstyrrelser det meste af dagen?

Det særligt givende ved et romantisk weekendophold er egentlig, at du og din partner bryder den daglige rutine og foretager jer noget andet end, I plejer. At I kommer væk hjemmefra er derfor ofte nok i sig selv, men hvis I alligevel er interesserede i noget inspiration til, hvad I kan foretage jer på et romantisk weekendophold, så kommer der et par forslag her:

 1. Oplev området omkring hotellet. Det er vores erfaring, at selv de mindste og – på papiret – kedeligste danske byer har masser at byde på, så uanset hvor I ender, burde der være rigeligt at give sig til i lokalområdet. Det svære kan dog være at finde ud af, hvad der af skøn natur, museer, gode restauranter og lignende i området. Til det formål kan vi anbefale Tripadvisor – et fremragende værktøj til at støve spændende steder op.
 2. Tilbring weekenden i sengen. Ja, det virker måske fjollet at betale penge for bare at tilbringe hele dagen under lagnerne på hotelværelset, men vi mener faktisk, at det er værd at overveje. Udover at I formentlig får slappet rigtig meget af, så får I også rig mulighed for at nyde hinanden – med eller uden tøj på. Hvad med at bestille roomservice til værelset og spise maden i sengen?
 3. Overrask hinanden. Hav en gave eller måske flere med i kufferten, som du kan forkæle din bedre halvdel med. Det er noget, der vil begejstre de fleste. Hvis du kan lide ideen, men mangler ideer til, hvad du kan give, så tjek vores artikel med gaveideer til kæresten.

Hvor skal vi tage hen på weekendophold?

Der ligger fremragende hoteller, kroer og deslige rundt omkring i hele landet, så der er gode muligheder for at få et fænomenalt romantisk weekendophold, uanset hvor I påtænker at placere nålen på Danmarkskortet.

I kan med fordel vælge et hotel i et naturskønt område, hvis I holder af at færdes ude. Er I til action og leg, skal I bestræbe jer på at finde et sted, hvor I kan udføre vilde aktiviteter i nærheden.

Er I de kulturelle typer, giver det mening med et hotel i en af storbyerne, da disse sædvanligvis byder på mange muligheder inden for paraply-betegnelsen ‘kultur’.

Weekendophold for 2 – eller flere?

De fleste forestiller sig nok, at et romantisk weekendophold er for 2 mennesker, og selvom det også er mere reglen end undtagelsen, så kan der også være noget særligt ved at tage afsted som en lidt større flok. 

Aftal med et vennepar eller flere, at I booker værelser på samme hotel. 

I behøver ikke nødvendigvis være sammen hele dagen. I kan jo sagtens nøjes med at drikke lidt vin sammen om aftenen eller måske tage på udflugt sammen om dagen; det er helt op til jer. Hvor om alting er, er det ofte rigtig hyggeligt at drage af sted med et hold gode venner. 

Vi indrømmer gerne, at det måske tager en smule af romantikken, at I har slæbt venner med, men vi garanterer til gengæld, at det bestemt ikke bliver en kedelig weekend.