Mangler du en god åbner på Tinder? Vi hjælper dig!

Tinder-brugere er typisk forvænte og krævende, hvorfor et kedeligt ”hej” i en åbningsbesked til et match ikke nødvendigvis kan forventes besvaret. Der skal som regel mere til, og dette mere hjælper vi dig med at levere via artiklen her.

Tinder har – også med rette hvis du spørger os – gennem tiden fået en del kritik for at have udviklet en brugerflade, der ikke ligefrem animerer brugerne til at investere den tid, der er påkrævet for at udvikle dybe, gode relationer, som kan udvikle sig yderligere til kæresteforhold.

På Tinder er det næste match nemlig aldrig mere end ganske få swipes væk, og dette islæt fører til, at nogle brugere får rigtig, rigtig mange matches samt mange beskeder. 

Typisk er det de meget attraktive, der ender i en situation beskrevet som ovenfor, og skulle du være så heldig at matche med en populær Tinder-bruger, vil det være af stor vigtighed, at du gør dig meget, meget umage med at formulere en sjov, kreativ og skæv åbningsbesked, hvis du ønsker at gøre dig forhåbninger om at få svar og gang i en samtale.

På Tinder hersker der nemlig en ret så usund og brutal kultur, hvor det nærmest er blevet kutyme for mange brugere ikke at besvare uinspirerende åbningsbeskeder såsom ”Hej” og ”Har du haft en god dag?”

Alt dette ved du måske allerede godt, i og med du er endt i artiklen her, hvor vi disker op med adskillige kreative, skæve og sjove forslag til åbnere, der med garanti vil øge chancen for svar.

I de følgende afsnit finder du adskillige tips til at kreere gode åbningsbeskeder samt et par konkrete bud på effektive ‘åbnere’.

Indholdsfortegnelse

Et par kække muligheder

Vi starter med et afsnit, hvor du finder et par ‘åbnere’ i den kække afdeling. 

Inden du gør brug af en af disse, skal du vide, at det kan gå begge veje med kække åbnere.

Nogle vil begejstres for kækheden og ligefremheden, hvorimod andre stensikkert vil finde dig yderst plat. 

Derfor egner disse muligheder sig bedst til typerne, der smider det hele på enten rød eller sort ved rouletten på et kasino.

Nå, nok snak. Her følger et par af de i vores øjne bedste kække åbnere:

 • Udover mig… Hvad står der så på din bucketliste?
 • Mødes vi bare i kirken, eller skal vi ses et par gange, inden vi gifter os?
 • Normalt går jeg egentlig efter 8’ere og 9’ere, men jeg har besluttet mig for at give dig chancen og nøjes med en 10’er.
 • Hejsa! Ny i byen. Kunne du eventuelt hjælpe mig med at finde vej til din lejlighed?
 • Bedømt på din profiltekst lyder du ret travl. Er der trods dette en chance for, at jeg kan snige mig på morgendagens to do-liste?

Et ‘hvad vil du helst-spørgsmål’ plejer at være en effektiv åbner

Du minimerer chancen for at få respons på din åbningsbesked, hvis den ikke indeholder noget, der er oplagt at reagere på. 

Derfor er det en god idé at stille et spørgsmål i sin åbner, og her kan det ydermere være en fordel, hvis spørgsmålet skiller sig lidt ud og er både sjovt og skævt. Det må dog også gerne være svært at svare på og fungere som katalysator for en god, dyb samtale.

Begge dele kan hvad vil du helst-spørgsmål faktisk levere – dog ikke på samme tid… 

Herunder følger en række muligheder, du kan prøve af, hvoraf nogle er tossede og skøre, mens andre er mere seriøse og effektive med henblik på at få startet en samtale med en vis tyngde:

 • Hvad vil du helst? Tegne en nøgen mand/kvinde til croquis eller lade en nøgen mand/kvinde tegne dig til croquis?
 • Hvad vil du helst undvære til en fest? Sprut eller musik?
 • Hvad vil du helst? Leve i en verden, hvor du var Bubber, eller hvor alle andre var Bubber?
 • Hvad vil du helst? Vågne op til duften af bacon eller til duften af nybagt brød?
 • Hvad vil du helst? Leve i cølibat i to år eller undvære internettet i to år?
 • Hvad vil du helst? Være single resten af livet eller blive kærester med en AI, der føles og ligner et menneske 100 %?
 • Hvad vil du helst? Have evnen til at læse folks tanker eller være usynlig i en time om dagen?
 • Hvad vil du helst? Spise en hel skål med levende snegle eller drikke en flaske ketchup på én gang?
 • Hvad vil du helst? Have evnen til at stoppe tiden eller have evnen til at kunne rejse tilbage i tiden?
 • Hvad vil du helst? Aldrig kunne grine igen eller aldrig kunne græde igen?
 • Hvad vil du helst? Være kendt for at redde en persons liv eller for at forandre verden med en opfindelse?

Giv et kompliment, der ikke er generisk

Langt de fleste mennesker holder af at få ros, hvorfor du kan overveje at give et kompliment i din åbningsbesked til et match, du gerne vil lære bedre at kende.

Matcher du med en meget attraktiv person, er det dog sandsynligt, at vedkommende ofte får komplimenter, hvilket stiller store krav til dig og din kreativitet, såfremt du ønsker at få brugbar respons på dit kompliment.

Giver du en person, der er vant til at bade i intens byge af komplimenter, et generisk kompliment – eksempelvis ‘du ser godt ud’ – vil dette kompliment formentlig blot føles som en dråbe, der strejfer næsten. Med andre ord vil et generisk kompliment i den sammenhæng næppe være noget, som personen, du bejler til, ville tage særligt notits af.

Derfor er det vigtigt, at du gør dig umage og giver et kompliment, der viser, at du har tænkt en tanke eller to, før du ladede kompliment-pistolen og trykkede affyr. 

I den henseende er vores råd, at du fordyber dig i billederne af den person, du påtænker at skrive til, og med afsæt heri roser vedkommende for noget, der gør ham/hende unik.

Du kan også forsøge at være lidt kreativ med sproget i forbindelse med formuleringen af din ros. Men sørg lige for, at der ikke går Shakespeare i den; det kan nemlig godt komme til at virke lidt ‘creepy’ og desperat, hvis du er alt for poetisk i din åbningsbesked.

Forsøg dig med en GIF

Med en velvalgt GIF kan du kommunikere et budskab hurtigt og præcist på en levende og sjove måde.

Derfor plejer det at være mere effektivt eksempelvis at fortælle en person, at vedkommende ser godt ud ved hjælp af en GIF end blot ved hjælp af ord.

Uanset hvad du ønsker at kommunikere til et match, vil du stensikkert kunne finde en GIF, der passer dertil, og det der med at sende GIFs til ens matches er dejligt let, da det er inkorporeret i Tinders brugerflade.

Læg op til en klassisk lille leg

Du har stensikkert leget både ’S, P eller K’ samt ’Fuck, Marry, Kill’, og begge disse lege kan fungere fortræffeligt, hvis du finder den rette legekammerat på Tinder.

Hvis skriver ’S, P eller K?’ til et match, vil langt de fleste respondere med et ’S’, og så får du – som du sikkert ved – chancen for at få en sandhed ud af dit match. 

Hvis du er på bar bund i forhold til, hvilken sandhed du skal fiske efter, kommer der herunder et par bud:

 • Hvordan forestiller du dig, at jeg er med afsæt i mine billeder? Vær 100 % ærlig!
 • Hvad er din pinligste oplevelse nogensinde?
 • Hvad er det skøreste sted, du har dyrket sex?
 • Hvad skammer du dig mest over at have gjort i løbet dit liv?
 • Hvad fortryder du mest i løbet af dit liv?
 • Hvor mange har du været sammen med?
 • Hvad er din yndlingsstilling?
 • Hvad er din største drøm?

Som bemærket er det også en god mulighed at forsøge sig med en omgang ’Fuck, Marry, Kill’. 

Skulle du mod forventning ikke kende til denne leg, så går den ganske simpelt ud på, at man skal tage stilling til, hvem man ønsker at dyrke sex med, gifte sig med og slå ihjel. Typisk gives der en overordnet ramme, eksempelvis ’Friends-universet’, ’One Direction’ eller ‘Skam’.

For at indlede denne leg kunne du derfor skrive en åbningsbesked i stil med:

”Ok… Lad os tage et spil ’Fuck, Marry, Kill’. Hvem ville du helst dyrke sex med, gifte dig med og slå ihjel, hvis kategorien er Paradise Hotel-deltagere?”

Hvad med en banke banke på-joke?

Hvis du kan indlede en samtale med at høste et grin, så er du kommet godt fra land, og blandt andet derfor er en banke banke på-joke ikke nogen tosset åbner. 

Mange banke banke på-jokes er nemlig så dårlige og fjollede, at man som modtager ikke kan andet end at trække på smilebåndet og sommetider endda med lyd på.

Herunder følger et par af vores favoritter inden for banke banke på-jokes:

”Banke banke på”
”Hvem der?”
”Kanye?”
”Kanye hvem?”
”Kanye måske lige få dit nummer eller hvad?”

”Banke banke på”
”Hvem der?”
”Gitte?”
”Gitte hvem?”
”Gitte her en chance”

”Banke banke på
”Hvem der?”
”Orla”
”Orla hvem?”
”Orla single ladies, Orla single ladies!”

”Banke banke på”
”Hvem der?”
”Tage?”
”Tage hvem?”
”Tage nu på date med mig!”

Stil et godt og interessant spørgsmål relateret til dit matchs billeder

Vores erfaringer er, at det er ret effektivt at stille et spørgsmål, der relaterer sig til de billeder, som ens match har.

Mange har rejsebilleder, og hvis du kan kende lokationen på et sådant billede, vil et oplagt spørgsmål være: ”Hvordan var x?”.

Hvis bare du er vågen og kreativ, er mulighederne mange, og hvis du vælger et stille et spørgsmål, der relaterer sig til et eller flere af dit matchs billeder, viser du indirekte, at du er dedikeret og engageret, og at du ikke bare lirer den samme åbner af, hver gang muligheden byder sig, hvilket formentlig vil få dit match til at føle sig som noget særligt.

Et par tips til at holde samtalen i gang

Good… Ovenstående var det sidste afsnit med bud på gode Tinder-åbnere. Vi håber, at et par af mulighederne i de forrige falder i din smag og hjælper dig med at få gang i et par gode samtaler på Tinder.

En ting er dog at få indledt en samtale godt og effektivt; noget andet er at holde gang i denne samtale og sikre, at den forbliver interessant. 

At klare dette kan desværre være lige så udfordrende som at indlede samtalen…

Men bare rolig. Du er i gode hænder. Vi har din ryg! 

I de følgende afsnit giver vi nemlig et par tips og tricks til, hvordan du kan øge chancerne for, at samtalen, du på effektiv vis får startet via en af vores forslag til åbnere, lever videre, efter støvet fra åbneren har lagt sig.

Undgå klicheerne

Hvis du vil øge chancen for, at en Tinder-samtale forbliver interessant, er det vigtigt, at du undgår at fedte alt for mange kliché-spørgsmål ind i samtalen.

Når vi danskere ‘small-talker’ med et – for os – fremmede menneske, følger vi stort set altid samme skabelon og stiller spørgsmål i stil med:

 • ”Hvad arbejder du med?”
 • ”Hvad studerer du?”
 • “Hvad er din interesser?”

Det er ikke, fordi du ikke må stille ovenstående spørgsmål, men hvis du spørger os, bør du forsøge at twiste dem en smule af og til. 

Et godt bud på, hvordan dette kan gøres, er at ændre kliché-spørgsmålet marginalt.

Spørger du eksempelvis ”hvorfor arbejder du med det, du gør?” frem for ”hvad arbejder du med?”, får du formentlig et meget mere interessant svar, der siger noget centralt om værdierne for den person, du skriver med, og/eller hvor vedkommende er i livet på nuværende tidspunkt.

Generelt er en anbefaling at stille spørgsmål, der tvinger dit match til at reflektere over sine svar, så vedkommende ikke bare går i tomgang og sætter den sædvanlige plade på og efter kort tid kommer til at kede sig.

Vær bevidst om, at I ikke kan skrive sammen for evigt

Hvis dit formål med at bruge Tinder er at finde en kæreste eller flirt, er det vigtigt, at du af og til minder dig selv om, at du ikke er på jagt efter en penneven for livet.

Med det menes, at du før eller siden bør udvise mod og invitere et match ud, hvis han/hun virker interessant.

Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at det først er, når man mødes i den virkelige verden, at det åbenbares, hvorvidt det er den fornødne kemi, der er nødvendig for, at et forhold kan gro ud af en relation.