Hvordan finder man en kæreste som 50-årig?

Det er aldrig for sent at finde kærligheden, og i artiklen her kan du finde skarpe tips og tricks til, hvordan du finder en kæreste som +50-årig. 

Vi kommer ikke udenom, at ens alder har indflydelse på ens partnerjagt. 

Som ung single er det ganske normalt at tage i byen hver weekend og møde andre jævnaldrende singler. Det er det ikke på samme måde som senior.

Det betyder dog ikke, at du ikke vil kunne finde kærligheden på en beværtning, selvom du er godt oppe i årene. Der er bare ingen tvivl om, at det er lettere at møde kærligheden i byen som ung end som gammel.

Heldigvis findes der mange andre sammenhænge, hvor chancerne for at møde en partner som senior er rigtig, rigtig gode, og i de følgende afsnit vil vi gennemgå de platforme samt sammenhænge, hvor vi mener chancerne for kærlighed som senior er størst.

Indholdsfortegnelse

På en seniordating-side

Rigtig mange +50-årige finder kærligheden via et seniordating-site. Har du aldrig hørt om et sådant site, kan vi fortælle, at en seniordating-side er en datingside målrettet ældre.

De mest populære seniordating-sider i Danmark er Senior.dk samt 50plusmatch.

Både Senior.dk og 50plusmatch er sites, der er forbeholdt +50-årige, hvilket betyder, at du ikke kan oprette dig på disse platforme, hvis endnu ikke du har krydset de 50 somre.

At lede efter kærligheden via en seniordating-side er der mange argumenter for. 

Først og fremmest kan du på en sådan side være sikker på at møde andre jævnaldrende, der søger det samme som dig – nemlig kærligheden.

Derudover er seniordating-sider som regel udviklet med målgruppen for øje, hvorfor de plejer at være ekstremt brugervenlige. Det betyder, at du hurtigt lærer at navigere rundt på en seniordating-side – også selvom du ikke måtte være vant til at bruge en computer.

Sidst, men ikke mindst er en god grund til at lede efter kærligheden via et seniordating-site som +50-årig, at det er sjovt at date online. 

På samtlige seniordating-sider finder du nemlig sjove, underfundige funktioner, der ikke blot gør din online dating-oplevelse effektiv, men også yderst underholdende.

Via en hobby

Som senior vil det - at have en eller flere hobbyer - styrke dine chancer for at møde en ny kæreste. Og når det kommer til, hvilke hobbyer du kan begynde til som senior, er mulighederne rigtig mange. Alt lige fra golf og skak til musikundervisning og kor giver mening.

Ligesom det aldrig er for sent at finde kærligheden, er det ej heller nogensinde for sent at få sig nogle nye hobbyer. Og en herlig sideeffekt ved at få en ny hobby som senior plejer at være, at det øger ens chancer for at møde kærligheden. Det er nemlig ikke atypisk, at man møder sit livskærlighed via et interesse-fællesskab eller en hobby.

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser i forhold til, hvilken hobby du kan begynde til som senior. 

Hvis du mangler lidt inspiration i den henseende, har vi herunder samlet et par populære senior-hobbyer:

 • Golf
 • Skak
 • Kor
 • IT-kurser
 • Foredrag via Folkeuniversitet
 • Frivilligt arbejde
 • Musikundervisning
 • Bogklub
 • Dans
 • Svømning
 • Yoga
 • Petanque.

Via et speeddating-arrangement

To ældre mennesker på speeddate

Med jævne mellemrum afholdes der speeddating-arrangementer rundt omkring i landet, og det hænder, at disse arrangementer er forbeholdt +50-årige.

Dette gør sig eksempelvis gældende for de speeddating-arrangementer, som Ældre Sagen står bag.

Via en datingapp

Der findes et utal af datingapps, og det er ikke umuligt, at du som senior kan finde kærligheden via en af disse.

Dog er størstedelen af brugerne på stort set alle datingapps blandt de yngre alderssegmenter, hvorfor udvalget næppe vil være så stort for dig på en sådan tjeneste, medmindre du er til kuvøseguf.