Hvad skal jeg skrive i min Tinder-bio? Få inspiration her

På Tinder er der i første omgang to ting, der er særligt vigtige – gode billeder og en god Tinder-bio, og i artiklen her kan du få assistance til, hvordan du kringler den sidste del.

Der er ingen tvivl om, at gode billeder er det vigtigste på Tinder. Det er nemlig billederne, der skal fange potentielle matches interesse.

Men selvom din Tinder-bio ikke er helt lige så vigtig som gode, vellignende billeder, mener vi ikke, at det er et felt, du bør nedprioritere, hvis du dater via Tinder, og dette af adskillige årsager.

Først og fremmest kan en god Tinder-bio nemlig være det, der gør, at en person, der er lidt i tvivl om, hvorvidt vedkommende skal like dig eller ej, swiper dig til højre.

Derudover er en Tinder-bio en effektiv måde, hvorpå du kan øge relevansen af dine matches. 

Hvis du eksempelvis har krav til en kommende partner – det kan være, at vedkommende hverken må have børn eller være ryger – kan du angive dette i din Tinder-bio.

Ligeledes er din Tinder-bio en effektiv måde, hvorpå du kan kommunikere centrale forhold om dig selv og give potentielle matches mulighed for at vurdere, om du – på eksempelvis et interessemæssigt plan – falder i deres smag.

At forfatte en god Tinder-bio er dog på ingen måde let, og mange rammes sågar af skriveblokade, når de skal sætte lidt ord på, hvordan de er. 

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående og er udfordret i forhold til at få forfattet din Tinder-bio, så frygt ej. 

I de kommende afsnit kommer vi nemlig med en række gode tips til, hvad en Tinder-bio med fordel kan indeholde samt en række tips til, hvad en sådan ikke bør indeholde.

Efterfølgende kommer vi med en række konkrete forslag til Tinder-biografier, du kan stjæle og tilpasse, som du ønsker.

Indholdsfortegnelse

Dos

Gode Tinder-biografier kan have mange ansigter.

Derfor mener vi heller ikke, at det giver mening at lave en overordnet formular for, hvordan du skriver den perfekte Tinder-bio.

I stedet vil vi fremhæve en række forhold, du med fordel kan tænke over og overveje, hvis du ønsker at øge chancen for at konstruere en god Tinder-bio så meget som muligt. 

Det er langt fra sikkert, at du behøver at følge alle dos for at få konstrueret en fantastisk Tinder-bio, så nøjes du endelig blot med at imødekomme de gode råd, du synes, giver mest mening. 

Vis, hvem du er frem for at fortælle det

Hvis du stilistisk evner at demonstrere en række karaktertræk, er dette væsentlig mere effektivt og virkningsfuldt, end hvis du blot fortæller, at du er indehaver af de pågældende karaktertræk.

Hvis du eksempelvis er yderst humoristisk anlagt, så lad være med at skrive noget i stil med: ”Har en fabelagtig humor.” 

Kreer i stedet for en underfundig, kreativ og sjov Tinder-bio, der demonstrerer, at dette er tilfældet.

Giv et potentielt match noget at arbejde med

Hvis dine bevæggrunde for at være på Tinder er, at du ønsker at møde en potentiel kæreste eller flirt, er det nødvendigt, at der kommer gang i samtalerne med dine matches.

Skal dette ske, er en mulighed, at du selv tager initiativ og skriver til dine matches, men dette er faktisk ikke helt så let, som det lyder.

Sagen er nemlig den, at langt de fleste Tinder-brugere stiller høje krav til andre Tinder-brugere, hvad angår engagement og kreativt, hvorfor det på ingen måde er sikkert, at du får svar, hvis du indleder med et uinspireret hej.

Afvisninger er aldrig rare, og vi gætter på, at du – når alt kommer til alt – vil foretrække, hvis dine matches tager det første skridt og er dem, der indleder samtalerne, og dette kan du faktisk – via en god Tinder-bio – øge chancen for sker. 

Hvis du via din Tinder-bio giver dine matches noget at respondere på, er chancen for, at de griber bolden og skriver til dig nemlig sædvanligvis ganske stor.

Et par eksempler på Tinder-biografier, der vil kunne føre til, at det hyppigt bliver dine matches, der indleder samtalerne, kunne være:

 • ”Hvem fra Matador minder du mest om?”
 • ”Jeg er en sucker for memes. Send mig din favorit?”
 • ”Beskriv, hvem du er med en emoji-rebus”
 • ”Hvad står øverst på din bucketliste?”

Vær kreativ

I Danmark er Tinder den mest populære datingapp, hvis kriteriet for at være mest populær er at have flest brugere. 

Det har en række fordele, blandt andet at aktivitetsniveauet er yderst højt.

Dog har det også en række ulemper, eksempelvis at konkurrencen på Tinder er enormt stor.

Det høje aktivitetsniveau og Tinders ‘gamificerede’ brugerflade bevirker i øvrigt, at mange Tinder-brugere hurtigt dribler videre til det næste match, hvis et match ikke lige fanger deres interesse med det samme.

Af blandt andet denne årsag kan der være rigtig meget værdi i at demonstrere et højt niveau af kreativitet i sin profiltekst. 

Ved at levere en kreativ Tinder-bio kan du nemlig skille dig ud fra mængden og opnå den opmærksomhed, som du kæmper hårdt for blandt ekstremt mange andre brugere.

I vores tid på Tinder har vi set mange eksempler på sjove, kreative profiltekster, der har fanget vores interesse. 

Herunder dykker vi ned i, hvad der har kendetegnet nogle af disse. Måske kan dette gøde din hjerne, så denne kommer på en genial idé til en kreativ Tinder-bio.

 • Flere gange er vi blevet begejstret af Tinder-biografier, der har været udformet som produktbeskrivelser. Kunne det være en vej for dig at gå? Hvis du er fyldt 30, kunne du eventuelt betegne dig som 3.0-udgaven og komme ind på dine mange ’Unique Selling Points’
 • Tinder-biografier, der har bestået af fiktive anmeldelser fra venner, forældre og ekskærester, har også vakt vores interesse.
 • Vi har også hørt om, at nogle laver deres telefonnummer som en rebus, hvilket også er ret sjovt fundet på. Ved at gøre dette sikrer du, at dem, der gennemskuer rebussen, har brugt tid på dig og allerede udvist et stort engagement. Der er dog ingen garantier for, at det er dine typer, der knækker koden og skriver til dig.

Don’ts

Godt så. Det var en række dos. Lad os kigge på en række ting, du ikke bør gøre, når du udarbejder en Tinder-bio.

Undlad at skrive en roman

Den gode Tinder-bio er stort set altid relativt kort og præcis.

Hvis du har været på Tinder før, så ved du, hvor let det er at swipe løs, og hvor lidt befordrende Tinders brugerflade er for tålmodigheden.

Falder man over en lang profiltekst på Tinder, giver man op, før man overhovedet kommer i gang med først sætning, og derfor bør altid afholde dig fra at skrive en roman i din Tinder-bio.

Undgå at fremstå som en kliché

Det er fint nok, at du kan lide gåture, god mad, at rejse og at hænge ud med vennerne, men som udgangspunkt er der – hvis du spørger os – ikke nogen grund til at udtrykke dette i din Tinder-bio, for er dette særligt for dig? Ikke rigtigt, vel? Det er jo ligesom aktiviteter, som de fleste kan lide, ikke?

Som vi var inde på tidligere, er Tinder en datingapp, hvor konkurrencen om opmærksomheden blandt de andre brugere er rigtig, rigtig hård. 

Derfor bør du virkelig bestræbe dig på at undgå at lyde som en kedelig kliché i din Tinder-bio, da dette formentlig vil føre til, at du ender med at gå i et med det digitale tapet og derfor ikke erobrer den mængde opmærksomhed, som vi er sikre på, at du fortjener.

Undgå klodsede formuleringer og en masse stavefejl

Dette billede understreger formentlig vores pointe, for du blev irriteret over slåfejlen, gjorde du ikke?

Tinder er en datingapp, hvor medlemmerne dels dømmer hårdt, hvad angår udseende, men også hårdt, når det kommer til personlighedstræk og kompetencer.

Hvis din Tinder-bio er fyldt med stavefejl og klodsede formuleringer, er der derfor stensikkert nogle, der vil afvise dig, da de – formentlig fejlagtigt – vil opfatte dig som ignorant eller sjusket.

Bestræb dig derfor på at fremstå tjekket og begavet via din Tinder-bio. 

Lad være med at lyve

Netop fordi konkurrencen på Tinder er så hård, som den er, lader nogle få sig friste af at pynte lidt på deres Tinder-bio med et par usandheder med henblik på at fremstå bedre.

Er det noget, som du overvejer, er vores råd utvetydigt: LAD VÆRE!

Uanset om du lyver om din højde, karriere, bedrifter eller lignende, vil løgnen nemlig før eller siden indhente dig.

Et par eksempler på et par fine Tinder biografier

Som du nok husker, var en anbefaling tidligere, at du udviste kreativitet i forbindelse med udarbejdelsen af din Tinder-bio. 

Derfor anbefaler vi heller ikke ligefrem, at du bare helt ukritisk stjæler en de Tinder-biografier, du finder kort herunder.

Hvad vi i stedet anbefaler dig, er, at du lader dig inspirere af de gode eksempler og med afsæt i en eller flere af disse laver din egen unikke biografi.

Beslutter du dig – trods ovenstående – alligevel for at stjæle en af nedenstående eksempler på gode Tinder-biografier, er det næppe nogen katastrofe, da biografierne nok skal fungere efter hensigten – i hvert fald indtil denne her artikel bliver alt for populær, og for mange har stjålet Tinder-biografierne.

5 eksempler på gode Tinder-biografier i den humoristiske afdeling

 • “Jeg elsker måden, du rører mig på, men kun gennem din touchskærm“
 • “Sidste gang, jeg var nogens type, var, da jeg donerede blod”
 • “Er på gavejagt. Min mor ønsker sig en svigersøn/svigerdatter i år. Kan du hjælpe?”
 • “Er så god til at lave pandekager, at ikke engang den første bliver dårlig. Det er stensikkert det samme med børn.”
 • “Fordele og ulemper ved at date mig: Fordel: Du er ikke single længere. Ulempe: Du dater mig…”

5 eksempler på gode Tinder-biografier, der formentlig lokker dit match til at skrive først

 • ”Altså udover mig… Hvad står der så på din bucketliste?”
 • ”Hvad ville du helst? Være Bubber eller leve i en verden, hvor alle andre var Bubber?”
 • ”Hvis du ikke boede i Danmark, hvor boede du så?”
 • ”Hvem fra Friends er du?”
 • ”Hvor skal vi drikke den drink henne?”