Er du endt i friendzone? Sådan kommer du ud af den

Ender du gang på gang i friendzone, så sender vi en stor portion sympati din vej. Friendzone er nemlig ikke noget rart sted at være, når man befinder sig i en relation, man gerne så udvikle sig romantisk. Heldigvis er håbet ikke nødvendigvis ude. Mange er nemlig venner, inden de bliver kærester, og i artiklen her klæder vi dig på til at bryde ud af vennezonen.

De fleste af os har vist prøvet at befinde os i en relation, der endte med at blive mere venskabelig, end vi ønskede os.

Hvis du gang på gang ender i friendzone med personer, du godt kunne tænke dig at indlede romantiske relationer til, er det en god idé at reflektere over, hvilke adfærdsmønstre der fører til, at du hver eneste gang ender med at blive friendzoned. 

Opnår du denne indsigt, bliver det nemlig åbenlyst for dig, hvad du skal ændre for ikke fremover evigt og altid at ende i friendzone.

I løbet af resten af artiklen får du blandt andet vores bud på, hvordan du kan undgå at ende i friendzone, samt hvordan du kan bryde ud af denne zone, hvis du p.t. befinder dig i den.

Inden da forsøger vi dog at sætte lidt ord på, hvorfor vi tror, at nogle relationer ender med at blive venskabelige, selvom minimum en i relationen ønsker, at denne skal udvikle sig i en mere romantisk retning.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor bliver man friendzoned?

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at det er lettere og mere ufarligt at indlede et venskab end en romantisk relation.

At give udtryk for, at man har følelser for en anden person, og at man gerne så relationen udvikle sig i en romantisk retning kræver stort mod, og for mange er det lettere at blive i et venskab, der fungerer, frem for at opbygge et stort mod og sætte sig selv og venskabet på spil.

Det kræver virkelig mod at kommunikere sin interesse - verbalt såvel som non-verbalt - i et andet menneske. Forsøger du at kommunikere din kærlighed til en veninde via blomster, er det nemlig langt fra sikkert, at hun smiler lige så stort som kvinden på billedet her. Du kan sagtens risikere, hun kigger lidt betuttet på dig og siger: "Øh... Tak, tror jeg"

Vi føler os ret overbeviste om, at mange af dem, der friendzones, generelt ikke er så handlekraftige, som de godt kunne tænke sig at være. 

Hvis du er typen, der dels har svært ved at give udtryk for din romantiske interesse, og samtidig finder det grænseoverskridende at flirte, så vil den person, du ønsker en romantisk relation til, formentlig ofte automatisk komme til at se dig som en ven, uanset om personen ser et kærestepotentiale i dig eller ej. 

Dette hænger sammen med, at din adfærd ikke ansporer personen til at overveje dig som en kæreste, da du på alle tænkelige måder agerer som en ven.

Sidst, men ikke mindst mener vi, at der er en tendens til, at det ofte er meget, meget søde personer, der ender med at blive friendzoned. 

Det er på ingen måde fair, at man skal straffes for at være et godt og ordentligt menneske, men sandheden er bare, at kærlighed sommetider lever af modstand, så hvis du er den evigt eftergivende type, der aldrig tager nogen kampe og generelt mangler lidt kant, så vil dette – uanset hvor uretfærdigt det nu engang er og føles – formentlig føre til, at du som regel ender med at blive friendzoned.

Et godt tip er derfor, at du bliver lidt mindre eftergivende og står ved dine principper samt tager flere kampe, end du er vant til, hvis du oplever at blive friendzoned igen og igen.

Jeg er blevet friendzoned – hvad gør jeg?

Hvis du p.t. er endt i friendzone i forbindelse med en relation, du gerne så udvikle sig i en mere romantisk retning, er der heldigvis en række ting, du kan gøre for at bryde ud af vennezonen.

Dog skal du vide, at de nødvendige initiativer i den henseende kræver både mod, og at du muligvis risikerer venskabets fremtid. 

Dette er dog worst case, og der er bestemt også fornuftige chancer for, at modet belønnes, og du ender med prinsessen og det halve kongerige.

Hvis du skal bryde ud af friendzone, er det vigtigt, at du får givet udtryk for, at du er vild med personen, der har friendzoned dig.

Dette kan du lade komme til udtryk på forskellige måder. 

Den mest ligefremme er ved at sige det eller skrive det i en besked. Her er et godt tip, at du grundigt overvejer, hvad du vil sige, så budskabet bliver kommunikeret, som du ønsker.

Hvis du synes, at det er for grænseoverskridende at skulle være helt og aldeles ligefrem omkring dine følelser, er et alternativ, at du prøver at flirte væsentlig mere, end du hidtil har gjort. 

Vi har skrevet en lang og fyldig guide til, hvordan man scorer, og i denne finder du også en del afsnit med tips og tricks til at flirte: https://findenkaereste.dk/hvordan-scorer-man/.

Hvis du ikke orker at læse endnu en artikel, så kommer der herunder et par fornuftige flirte-strategier, du kan overveje at tage i brug med henblik på at afsøge, hvorvidt en venskabelig relation kan udvikle sig i en romantisk retning:

  • Forsøg at holde øjenkontakt i længere tid end normalt. Hvis personen, du er interesseret i, gengælder øjenkontakten, kunne dette sagtens være et udtryk for gensidig interesse
  • Forsøg med diskrete berøringer. Det kan være, at du lader din hånd kort passere låret på den person, du har interesse i, eller at du sommetider lægger din hånd på skulderen af vedkommende. Hvis han/hun også er interesseret i dig, vil vedkommende sandsynligvis gengælde berøringerne
  • Forsøg med lidt komplimenter og se, hvordan personen, du har et godt øje til, reagerer på disse. Bliver vedkommende fjalet og rødmosset, kunne det godt antyde, at han/hun finder dig interessant som andet end blot en ven, hvorimod reaktioner, der konnoterer utilpashed, nok desværre må tolkes som et klart signal om, at vedkommende primært opfatter dig som en ven og faktisk ikke bryder sig om, at du flirter med ham/hende.

En tredje mulighed…

Deler du venner med personen, du har et godt øje til, kan du diskret prøve at spørge dem, om de tror, at vedkommende også kan lide dig.

Hvis samtlige af ovenstående muligheder er for grænseoverskridende for dig, er der heldigvis også en oplagt tredje mulighed, og det er at forhøre sig hos venner til personen, du godt kan lide.

Hvis I deler venneflok, vil det formentlig ikke forekomme dig unaturligt diskret at spørge et par af jeres fælles venner, om de ved eller har indtryk af, hvorvidt personen, du har et godt øje til, også kan lide dig.

Venskaber kan sagtens udvikle sig

Som bemærket tidligere er det vigtigt at finde samt opbygge et stort mod, hvis du skal bryde ud af vennezonen, og vi gætter på, at det bliver lettere for dig at finde modet, når vi nu fortæller dig, at rigtig mange forhold starter som venskaber. Noget, vi har videnskabens ord for at sige.

Adskillige studier dokumenter nemlig dette, blandt andet en stor canadisk undersøgelse,  hvor to ud af tre par fortalte, at de havde været venner, inden de blev kærester.

Det giver også rigtig god mening at finde sammen med en god ven, da man i højere grad her ved, hvad man går ind til, sammenlignet med hvis man indleder et forhold til en person, man ikke har det store forhåndskendskab til.

Når det er sagt, kan der dog ikke herske nogen tvivl om, at der er stor forskel på at være venner og kærester, og selv dine bedste venner/veninder vil vise sider, du ikke kender, hvis I bliver kærester. Men dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting.