Hvornår tager man ‘er vi kærester?’-snakken?

Befinder du dig i p.t. i en relation, som dig og din flirt endnu ikke har sat ord på over for hinanden, og frustrerer dette dig? Så er artiklen her, lige hvad du søger. I denne giver vi nemlig vores bud på, hvornår det rette tidspunkt til at tage ’er vi kærester?’-snakken indtræffer. Ligeledes kommer vi med input til, hvordan du kan tage hul på den, hvis du synes, det er svært og grænseoverskridende.

Det kan være ekstremt frustrerende at befinde sig i en romantisk relation, der endnu ikke er sat noget ’label’ på. 

Hvis du p.t. befinder dig i en sådan situation, og dette frustrerer dig, er den oplagte løsning herpå, at du tager en snak med din flirt.

Dette er dog lettere sagt end gjort, for det kan være ekstremt udfordrende og grænseoverskridende at skulle indlede ’er vi kærester?’-snakken.

I vores øjne er det dog vigtigt, at du – før eller siden – finder modet til at indlede denne snak, da du ellers risikerer enten at blive såret eller at såre din flirt, sæt I ikke ser relationen på samme måde og derfor handler derefter.

Indholdsfortegnelse

Hvornår er tidspunktet det rette?

Vi synes, at det rette tidspunkt for ’hvad er vi egentlig?-snakken er, når den ene part har fået følelser eller møder frustration over ikke at have indsigt i, hvad relationen præcist er.

Har du fået følelser for din flirt, så er det altså bare – hvis du spørger os – om at tage tyren ved hornene og få drejet samtalen ind på jeres relation, så I får banen kridtet tydeligt op. 

Dog anbefaler vi, at du vælger at tage snakekn et tidspunkt, hvor I er alene sammen. Med andre ord giver det ikke mening at tage snakken, mens I er på café eller ude at handle ind.

Da der er stor forskel på, hvor hurtigt relationer udvikler sig, og hvor hurtigt vi personer udvikler følelser for andre, mener vi ikke, at det giver mening at komme med en fast tidsmæssig ramme for, hvornår ’er vi kærester’-snakken giver mening.

For nogle vil snakken give mening at tage allerede en uge efter, at en relation er blevet indledt, mens snakken for andre først giver mening at tage et halvt år inde i relationen.

Meget på spil

En 20 årig pige der er en smule nervøs
Hvis du har svært ved at tage snakken med din flirt om, hvad I egentlig er, så forstår vi dig godt. Der er nemlig meget på spil, og har den ene af jer følelser I klemme, kan vedkommende let blive såret.

Er du blevet meget glad for din flirt, vil det naturligvis være ekstremt sårende, hvis du via snakken erfarer, at han/hun blot ser relationen som uforpligtende og ikke betragter jer som kærester. 

Selvom denne indsigt vil gøre rigtig ondt, vil den stadigvæk være nyttig for dig at få. Den vil nemlig kunne give dig mulighed for at tage dine forholdsregler samt nogle fornuftige beslutninger, der mindsker risikoen for, at du såres unødigt meget og hårdt.

Faktisk vil vi – hvis ovenstående scenarium viser sig at blive virkelighed for dig – kraftigt råde dig til at overveje at stoppe forholdet til din flirt, da det er usandsynligt, at dine følelser forsvinder eller aftager, hvis du fastholder relationen til vedkommende, og hvis han/hun ikke har følelser for dig nu, er det tvivlsomt, at vedkommende får det i fremtiden.

Hvordan kommer du ind på emnet?

Vi mennesker er forskellige, og for nogle vil det ikke være en udfordring at spørge deres flirt direkte og ud af ingenting: ”Hvad er vi egentlig? Kærester?”

For andre derimod vil det spørgsmål være så grænseoverskridende at skulle stille, at de ikke vil kunne fremstamme så meget som en konsonant bare ved tanken om det.

Hvis du forestiller dig, at du får meget svært ved at spørge din flirt om, hvorvidt I er kærester, kan du overveje en alternativ tilgang. 

Vi præsenterer et par af disse i de kommende afsnit.

Er det lettere for dig at skrive det i en besked?

Hvis du har lettere ved at tage snakken over SMS eller Messenger frem for ansigt-til-ansigt med din flirt, synes vi, at du skal gøre det.

Hvis du ønsker at komme lidt diskret ind på emnet, kan du eventuelt foreslå et spil S, P eller K, hvor du så spørger din flirt om, hvordan vedkommende betragter jeres relation, når han på et tidspunkt vælger ’S’.

Send et kærestebrev

Hvis din flirt er vild med dig, og du er vild med ham/hende, vil vedkommende elske at få et kærestebrev. Et kærestebrev er en super charmerende og nuttet måde, hvorpå man kan spørge en person, om han/hun ønsker at være ens kæreste.

Det kan dog gøre ekstremt ondt at få brevet tilbage med et kryds i feltet ’nej’, men dette sker forhåbentlig ikke for dig.

Måske er det ikke nødvendigt for at spørge direkte

Hvis du på ingen måde kan få dig til at spørge din flirt om, hvordan vedkommende betragter jeres relation, kan du forsøge at spore dig ind på svaret ved at spørge din flirts venner og veninder.

Når du er sammen med dem, kan du diskret fiske efter indsigt i, hvordan din flirt omtaler dig over for dem, og om din flirt er sammen med andre end dig.