Hvor mange er det normalt at have været sammen?

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvor mange sexpartnere det er normalt at have haft. Vi inddrager både et dansk studie og et par internationale. 

Vores utvetydige holdning, når det kommer til antallet af sexpartnere, er, at der ikke er noget antal, der hverken er dårligere eller bedre end andre.

Vi er fortalere for, at man skal være tro mod sig selv og navigere efter egne lyster og behov, så hvis du er typen, der har en stor seksuel appetit, skal du endelig bare give den gas og ikke bekymre dig så meget om, hvorvidt du mister overblikket over, hvor mange du har taget en tur med på lagnerne. På samme måde er der – i vores øjne – intet forkert i at leve i cølibat, hvis du ikke har det store sexdrive.

Når dette er sagt, er der dog ingen tvivl om, at det er de færreste, der langt ind i deres voksentilværelse forbliver jomfruelige, ligesom det er et fåtal, der har haft flere sexpartnere end 100.

Dette dokumenterer adskillige undersøgelser, blandt andet en stor dansk undersøgelse, der blev afsluttet i august 2018.

I undersøgelsen, hvor mere end 62.000 danskere deltog, fremgår det blandt andet, at det mest normale antal sexpartnere for en dansker er mellem 5 og 9 (25 %).

Det næstmest normale antal er 10-19 partnere (19 %).

Ifølge undersøgelsen har blot 2 % af danske mænd haft mere end 100 sexpartnere, mens andelen af kvinder, der har haft det samme, er endnu lavere – nemlig 0,8 %.

Ydermere er det interessant, at 13 % af kvinderne fortalte, at de kun havde haft en sexpartner, mens 11 % af mændene gjorde det samme.

Dem, der ender i ovenstående kategori, er sandsynligvis ofte dem, der møder deres livspartner tidligt i livet.

Hvad siger internationale undersøgelser?

Der er lavet adskillige internationale studier, der kaster lys over antallet af sexpartnere, som de fleste af har haft, og langt de fleste af disse studier antyder, at danskernes sexvaner på dette område er ganske normale.

Eksempelvis har CDC (Centers for Disease Control and Prevention) lavet en undersøgelse med tal fra blandt andet 2015

I deres undersøgelse fremgår det, at mænd i alderen 25-44 år i 2015 i gennemsnit havde haft 6,1 sexpartnere i løbet af deres hidtidige liv, mens antallet af sexpartnere for kvinder med samme karakteristika var 4,2.

Et andet studie – udgivet i Archives of Sexual Behavior – hævder, at det gennemsnitlige antal sexpartnere for millennials er 8.

Hvis du har glemt, hvad der kendetegner millennials, kan vi fortælle, at der er tale om den generation, der er født i årene 1980-1995. 

Med andre ord er millennials dem, der var børn og unge ved årtusindeskiftet.