Hvor høj er idealpartneren?

Der er ingen tvivl om, at højde betyder rigtig meget for mange, når de leder efter en mage. I artiklen her dykker vi ned i, hvor høj idealmanden og -kvinden er jævnfør diverse undersøgelser.

Det er ikke nødvendigt at tilbringe mange minutter på Tinder for at erfare, at din højde får stor indflydelse på, hvorvidt du får mange eller få matches. 

Særligt kvinderne på Tinder er nemlig meget åbne omkring deres krav til potentiel partners højde, og det er bestemt ikke unormalt at støde på en profiltekst, der lyder a la dette: ”Jeg er 175 cm høj, og du er minimum 5 centimeter højere.”

At mænd, der er små, risikerer at blive valgt fra i højere grad end høje mænd, er ikke kun noget, vi ser på Tinder. 

Også i dyreverdenen er det tydeligvis en tendens, at dyr, der ikke har særligt mange centimeter i højden, har det sværere end de dyr, der ikke har brug for buffalosko for at sikre lidt opmærksomhed til hårtotten.

Indholdsfortegnelse

Men hvorfor er højden vigtig?

I en tid, hvor kropsidealer er i en slags opløsning, og hvor mange meningsdannere og influencere slår på tromme for, at alle – slanke såvel som tykke – er gode nok, kan det virke en smule underligt, at særligt den lave mand udfordres så meget på det – til tider – brutale datingmarked, som han gør.

Men at dette er tilfældet, er et godt eksempel på, at vi mennesker blot er dyr, og at det kan være svært for os at løsrive os vores natur.

Sagen er nemlig den, at hanner – både mennesker og dyr – stort set altid har skullet konkurrere om hunnernes opmærksomhed, og uanset hvor lang tilbage vi går historisk set, så har højde spillet en central rolle i henhold til, hvor let det har været for en han at gøre opmærksom på sig selv over for hunnerne.

Dette hænger helt banalt sammen med, at høje mennesker og dyr fylder mere fysisk set.

Kvinder foretrækker en mand, der er 17 cm højere end dem selv

Der er lavet forskellige studier angående idealhøjden for mænd og kvinder. 

Et af disse studier er et amerikansk et af slagsen, og dette hævder, at den ideelle højdeforskel mellem en mand og kvinde, der skal indgå i en romantisk relation, er 17 cm, hvor manden naturligvis er den høje part.

Vægt er vigtigere for mændene

Vægten er vigtigere for mændene

Nu har vi efterhånden fået slået fast, at for mange kvinder spiller højde en stor rolle, når de søger en partner. 

Adskillige studier peger også på, at en kvindes højde har betydning for en mands velvillighed til at lære kvinden at kende med henblik på at skabe en romantisk relation. Ligeledes findes der et studie, der dokumenterer, at små kvinder har større chancer for at blive gift, end høje kvinder har.

Dog tyder det ikke på, at højde er af lige så stor vigtighed for mænd generelt, som det er for kvinder, når de dater.

Til gengæld er vægt et vigtigere kriterium for mænd, når de søger en mage, end det er for kvinder. Dette fortæller Casper Høeg Radil, der er sociolog og ekstern lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet, i en artikel på Videnskab.dk.

Hvornår er en mand høj nok?

Det giver ikke rigtig mening at tale om én idealhøjde som en mand eller kvinde, der søger mage.

Idealhøjden varierer nemlig fra person til person, og det er langt fra sikkert, at din drømmemand eller -kvinde har samme højde som dine venners/veninders.

Når det er sagt, er det vigtigt for os at pointere, at der er relativt stor enighed blandt de fleste kvinder om, at en mand helst ikke må skal lavere end 170 cm.

Dette fremgår blandt andet i en undersøgelse – foretaget af en datingportal – i 2009

I selvsamme undersøgelse hævdes det, at de fleste mænd ønsker en kvinde, der er lavere end dem selv, hvorfor kvinder, der måler mere end 180 cm i højden, må formodes at have det markant sværere på datingmarkedet end lavere kvinder.