Er du forelsket? Få svaret her

Hvis du ønsker indsigt i, hvorvidt forelskelsen har ramt dig, er artiklen her, præcis hvad du søger. I denne redegør vi nemlig for 15 tegn på, at du er forelsket. Kan du krydse en overvægt af disse tegn af, tør vi godt konkludere, at du formentlig har indfundet dig på en lyserød sky.

Selvom det – at være forelsket – er yderst intenst, er det faktisk ikke så unormalt, at folk, der er ramt af forelskelse, er i tvivl om, hvorvidt de er forelskede eller ej.

Dette hænger blandt andet sammen med, at forelskelse kan ramme med forskellige grader af styrke.

De fleste af os har vist prøvet at blive ramt af en forelskelse så kraftig, at det var på grænsen af at være uhensigtsmæssigt, da vi – i den periode vi var forelskede – nærmest ikke kunne koncentrere os om andet end den person, vi havde kastet vores kærlighed over, og vi – set i bagklogskabens klare lys – opførte os lidt vanvittigt til tider.

Som regel hører de vildeste og mest intense forelskelser ungdommen til, men ikke altid, for en forelskelse kan nemlig også sagtens være superintens langt ind i voksenlivet.

Umiddelbart er vores vurdering, at det ikke er en stormende, altopslugende forelskelse, der har ramt dig, siden du er endt på artiklen her, noget, der indikerer, at du er i tvivl om, hvorvidt du er forelsket.

Om du er det, vil du stensikkert få opklaret i løbet af de næste mange afsnit, hvor vi redegør for 15 forskellige tegn på, at en forelskelse har ramt. 

Vær opmærksom på, at du sagtens kan være forelsket, selvom du ikke nødvendigvis kan nikke genkendende til samtlige tegn.

Indholdsfortegnelse

Din appetit er mindre end sædvanligt

Det er ikke atypisk, at en forelskelse påvirker appetitten på en sådan måde, at den forelskede ikke har den samme lyst til mad, som vedkommende plejer at have.

Så hvis du holder igen ved middagsbordet – og dette til trods for at der serveres din livret – så kunne dette meget vel indikere, at du er forelsket. I hvert fald hvis du generelt har sunde spisevaner og ikke døjer med andre gener, der burde påvirke din appetit.

Du smiler markant mere, end du plejer

Når du er forelsket, bobler der en lykkerus fra dit hjerte, som spreder sig til resten af kroppen. 

Med andre ord vil du blandt andet være væsentlig gladere end normalt, når du er forelsket, hvilket blandt andet vil gestaltes i flere smil end vanligt.

Da du sjældent betragter dig selv udefra, kan det naturligvis være lidt svært for dig at påvise dette tegn, men måske får du – uden du har bedt om det – hjælp af andre, der kommenterer dit ekstraordinært gode humør. 

Det kan også sagtens være, at du ender med at smile så meget, at du decideret kan mærke det i kæberne.

Du tænker rigtig, rigtig meget på den person, du er forelsket i

Som forelsket kan det være meget svært at slippe tanken om vedkommende, man er forelsket i

Oplever du, at en person – ofte ud af det blå og midt i andre tankestrømme – møver sig ind forrest på lystavlen og påberåber sig størstedelen af din opmærksomhed, er det derfor ikke urealistisk, at dette kan tolkes som et tegn på, at du er forelsket i vedkommende.

Slet ikke hvis tanker omkring vedkommende ledsages af en herlig fornemmelse i din krop.

Du kigger mere på din telefon, end du plejer

Hvis du er forelsket, vil du formentlig kigge endnu mere på din telefon, end du plejer. I hvert fald hvis du kommunikerer med vedkommende, du er forelsket, i via telefonen.

Du vil hyppigt fiske telefonen op af lommen for at se, om han/hun har svaret på din seneste besked, og du vil sandsynligvis også lure hyppigt på din flirts SoMe-profiler.

Når der tikker en besked en fra den person, der får dit hjerte til at slå dobbeltslag, vil du – uden at tænke over det – smile over det meste af ansigtet, mens du slubrer ethvert af beskedens ord i dig, som var det slush-ice på en varm sommerdag.

Du har konstant lyst til at mærke personen, du er forelsket i

Hvis du konstant har lyst at nusse samt dyrke sex med en specifik person, er det sandsynligt, at du er forelsket i vedkommende. 

Særligt hvis ønsket om sex i højeste grad bunder i et behov for virkelig at mærke vedkommende og være nær med ham/hende frem for at få stimuleret din liderlighed og opnå en orgasme.

Dette må naturligvis stadigvæk godt være centrale faktorer til din sexlyst, men som regel vil nærheden og intimiteten vægte højere, når du dyrker elskov med en person, du virkelig, virkelig godt kan lide, end hvis der var tale om et ’one night stand’ i en brandert, hvor målet som regel vil være tilfredsstillelse i form af en orgasme.

Kniber det med koncentrationen?

Vi har allerede lidt været inde på, at du som forelsket ofte vil opleve, at dine tankestrømme forstyrres af tanker om personen, du har et godt øje til.

Dette islæt påvirker naturligvis også din evne til at koncentrere dig. 

Som forelsket vil du derfor formentlig opleve, at du har sværere ved at fordybe dig i samtaler, opgaver og deslige, end du plejer.

Savner du din flirt?

Hvis du er forelsket, vil du formentlig have lyst til at være sammen med din flirt hele tiden. 

Et solidt tegn på forelskelse er derfor afsavn til en person – og dette afsavn kan sagtens opstå, selvom du så personen for blot fem minutter siden.

Du bliver mere opslugt og rørt af romantiske film end vanligt

Når vi mennesker ser film, har vi en tendens til at identificere os med hovedpersonerne og sympatisere med disse, og netop af denne grund giver det rigtig god mening, at det – at se en romantisk film – føles mere intenst og opslugende som forelsket end som ikke-forelsket. 

Som forelsket befinder du dig nemlig i en tilstand, hvor du har væsentlig mere tilfælles med dem på skærmen end som ikke-forelsket.

Oplever du, at du for tiden virkelig føler med og engagerer sig dig i karaktererne i romantiske film, og at du hepper på deres kærlighed endnu mere, end du plejer, er det sandsynligt, at du er forelsket. 

Det kan dog også være et udtryk for, at du har været single i alt, alt for lang tid og virkelig længes efter kærligheden og tosomheden.

Du forstår kærlighedssange, du kender i forvejen, på en ny måde

Der er ingen tvivl om, at det hyppigst forekommende tema i populærmusik er kærlighed på godt og på ondt. 

Der er skrevet adskillige fantastiske sange om forelskelse, men der findes også en masse musikalske perler, som kredser om bruddet med og savnet til en ekskæreste.

Hvis du er forelsket, vil du formentlig få en følelse af, at du hører kærlighedssange, du har hørt rigtig mange gange før, for første gang. 

Som forelsket vil der nemlig være en masse kærlighedssange, der sætter ord på din aktuelle sindstilstand, hvorfor graden af identifikation med disse sange vil være større end nogensinde, hvilket vil give dig følelsen af, at du først nu forstår sangene, selvom du måtte have hørt dem utallige gange før.

Dit humør svinger mere end vanligt

Selvom du som forelsket overordnet set er væsentlig gladere end normalt, kan du som forelsket også være helt i kulkælderen i perioder. Noget, der kan udløses af tvivl om, hvorvidt den person, du er forelsket i, føler det samme for dig.

Hvis du oplever, at du den ene dag har mere overskud end nogensinde og føler, at du kan gå på vandet, for derefter at rammes af dage, hvor hele omverden er i sort-hvid, så kan dette sagtens være et symptom på forelskelse.

Du har lyst til at gøre noget ekstraordinært for det menneske, du er forelsket i

Når du er forelsket, ønsker du at gøre personen, du er forelsket i, glad, uanset hvad der kræves for dette.

Derfor vil du som forelsket være villig til at yde en rigtig stor indsats, hvis du har en formodning om, at denne indsats vil frigøre glædeshormoner hos personen, du har et godt øje til.

Hvad du vil kunne finde på at gøre for at få din flirt i endnu bedre humør, kan være utroligt mange ting. 

Det kunne eksempelvis være at lave en lækker middag til vedkommende, at se en fodboldkamp med vedkommende, selvom du selv hader fodbold, eller at give vedkommende en gave uden nogen særlig anledning.

Du ser personen, du er forelsket i, overalt

Som vi tidligere har været inde på, er det som forelsket svært at undslippe tanker om den person, man er forelsket i. Vedkommende dukker op i tide og utide og befinder sig konstant i ens underbevidsthed.

Netop derfor oplever mange forelskede, at de ser den person, de er forelskede i, overalt. Det være sig i bybilledet, i fjernsynet og i alle mulige andre sammenhænge.

Det giver rigtig god mening, at det forholder sig sådan, da tanker om personen, du er forelsket i, hele tiden ligger latent i din bevidsthed. 

Støder du på en person, hvis næse minder om din flirts, vil din hjerne – netop fordi du allerede ubevidst har fokus på din flirt – lave koblingen og give dig en følelse af, at du møder din flirt grundet den fysiske lighed mellem ham/hende og så den fremmede person.

Du begynder dig at interesse dig for ting, som din flirt interesserer sig for

Som forelsket vil du formentlig ønske at blive det perfekte match for den person, du er forelsket i, og det er sandsynligt, at fællesinteresser er af stor vigtighed for dig hos en kommende kæreste.

Det er dog ikke givet, at du deler samtlige interesserer, som din flirt har, men dette betyder ingenting som forelsket, hvor du vil være meget åben over for at få nye interesser og – uden at tænke over det – udvise et atypisk stort engagement med henblik på at blive del af nye interesse-fællesskaber.

Finder du dig selv helt opslugt af eksempelvis tegneserier, noget, som ellers aldrig før har sagt dig noget, men som din flirt elsker, så kunne dette meget vel være et klokkeklart tegn på, at du er forelsket.

Du taler rigtig meget om din flirt over for dine venner

Som vi tidligere har været inde på, så kan det være svært at slippe tanker om en person, man er forelsket i.

Helt naturligt er det derfor også svært at undlade at tale rigtig meget om sin flirt…

Hvis du oplever, at du taler rigtig meget om en person – og det vel og mærke er i positive vendinger – når du er sammen med dine venner og veninder, så kunne det meget vel være en antydning af, at du er forelsket i personen, som konstant ender med at blive samtale-emnet, når du får ordet.

Du ser nærmest ingen fejl ved din flirt

Hvis din flirt – i dine øjne – er helt perfekt, og han/hun ikke kan gøre noget som helst forkert, så har du enten mødt en engel, eller også er du forelsket.

Det sidste er nok mest realistisk.

Ingen mennesker er perfekte. Vi har alle fejl, det gælder desværre også dig og din flirt. 

Er du forelsket, vil du dog ikke være i stand til at se de fejl, som din flirt har. Noget, du bare skal nyde, mens det står på, da fejlene nok skal tone frem og irritere dig, når forelskelsen engang driver over.